Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες...

chakra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Εχω την εντυπωση οτι το pc μου ειναι αρκετα ζεστο..ειμαι ασχετως σ'αυτα...:confused:

Σε normal καταστασεις χωρις καμια ιδιαιτερη χρηση,βασικα χωρις να κανω τιποτα απλα να κατεβαζει,οι θερμοκρασιες ειναι:

CPU(P4 2,4G) - 48

GPU(Geforce 4 ti4200 )- 52

Ειναι normal???

Eυχαριστω!

Δημοσ.

Είναι λίγο τσιμπιμένες οι θερμοκρασιές σου.Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες πάντως.Ψύκτρα cpu,αριθμός ανεμιστήρων μέσα στο κουτί,το είδος και το υλικό του κουτιού,ακόμα και η κατανομή των καρτών pci και καλωδίων στον χώρο.

Για παράδειγμα έχω P4 Northwood 2,4@36C idle με μιά Thermalright SI-120 για ψύκτρα και έναν SilenX120 να φυσάει στα 5V και Artic Silver5 για σιλικόνη.

H μητρική είναι @25C idle οι σκληροί @23C.

Vga Ati X850pro@38C και έχω αφήσει αρκετό χώρο απο κάτω τοποθετώντας οτι pci καρτα είχα όσο πιο χαμηλά μπορούσα.Σάν κουτί έχω το Tt Soprano με Round Cables για καλύτερη ροή και 2 ακόμα SilenX,έναν 120mm να βάζει αέρα και έναν 120 χοντρό (35mm αντί για 25mm,ειδική παραγγελεία απο Αγγλία) να βγάζει. Άπαντες ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι με controller και δουλεύουν στα 5V

Βέβαια,μπορεί να είναι και η συσσωρευμένη σκόνη στο pc σου που προκαλεί αυτές τις θερμοκρασίες.Κάνε μια φασίνα και τσέκαρε ξανά,γιατί δέν λέει να ρίξεις έναν σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για 10C παραπάνω.

Edit:Για να μήν σε μπερδέψω (επειδή ανέφερες οτι δέν ξέρεις πολλά απο αυτά) :

SilenX = ανεμιστήρες πολύ γνωστοί για την απόδοσή τους και τον χαμηλό θόρυβο που κάνουν (ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ!!!!)

5V-12V= είναι η παροχή ρεύματος που παίρνουν οι ανεμιστήρες.Ανάλογα με το ρεύμα που παρέχεις έχεις την ανάλογη απόδοση (και τον ανάλογο θόρυβο).Me 5V ένας ανεμιστήρας δέν ακούγεται σχεδόν καθόλου.Με έναν ροοστάτη (fan controller) μπορείς να δώσεις όσο ρεύμα θές κατα βούληση.

Round Cables= Καλώδια που καλύπτωνται απο κυλινδρικό "κέλυφος" και βοηθούν στην καλύτερη ροή αέρα.Σαφώς πιο βολικές απο τις κλασικές καλωδιοταινίες.

Δημοσ.

Βασικα το κουτι μου ξερεις το χω ανοιχτο..λογικα παιζει ρολο και αυτο.Εχω καμια δεκαρια λαμπες βλεπεις, θελω το δωματιο μου να μοιαζει disco!Αλλα εχω πολυ ανεμιστιρα μεσα.που στην ουσια αχρηστοι ειναι.το καλοκαιρι φοραω σορτσακι κ παγωνει το ποδαρι μου να φανταστεις!normal ειναι μονο η ψυκτρα του επεξεργαστη.Η οποια δεν εχει ουτε παστα γιατι το χα καθαρισει.Και σκεφτομουν να παρω τουτο εδω μηπως γινει τιποτα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204

Οσο για σκονη αστα....σε λιγο κατσαριδες θα κυκλοφορουν.

Οι σκληροι μου ειναι στους 32 περιπου και η μητρικη τα ιδια.

Δημοσ.
normal ειναι μονο η ψυκτρα του επεξεργαστη.Η οποια δεν εχει ουτε παστα γιατι το χα καθαρισει.

Οκ,ο ένοχος βρέθηκε.Αγόρασε ένα σωληνάριο με πάστα/σιλικόνη (η Artic Silver 5 είναι πολύ καλή και κάνει γύρω στα 5Ε) και χτύπα και την Zalman που βρήκες.Υπολόγισε -10 με 15 βαθμούς C για την πλάκα...

• Moderators
Δημοσ.

Οντως προσεξε το πολυ αυτο... Εγω αγορασα υδροψυξη για την vga, και επειδη εβαλα μεταξύ μπλοκ και πυρηνα καρτα γραφικων μεγάλο στρώμα παστας, ηταν 66°C idle... Και λεω, τι σκ%$^ υδροψυξη πηρα... Τα εβγαλα όλα, την καθαρισα την παστα, και εβαλα ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ στρωμα, και πηγε 39... :)

• Moderators
Δημοσ.

Eσενα ηταν υπερβολικες οι θερμοκρασίες, οχι απλα τσιμπημενες...

Οι επεξεργαστες δεν αντεχουν 100αρες σαν τις καρτες γραφικων...

S2katana, ναι, μετα από ενα οριο, λειτουργει σχεδον σαν μονωση η παστουλα...

Δημοσ.

Εαν ο επεξεργαστής σου είναι Prescott (AKA Pres-Hot),λογικότατες είναι οι θερμοκρασίες.Οι πρώτες φουρνιές ειδικά ήταν πολύ προβληματικές,μετά βελτίωσαν κάπως τα πράγματα.

Οι Northwood αν θυμάμαι καλά έβγαιναν μέχρι συχνότητα 3,2 και είχαν χαμηλές θερμοκρασίες και σήκωναν και αρκετό o/c γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.Για να φανταστείτε και οι 36C που έχω είναι "αρκετοί" για κάποια άλλα παιδιά που έχουν Northwood P4.

Δημοσ.

ε όντως είναι λίγο κομματάκι ανεβασμένοι εγώ με τον δικό μου nortwood σε idle έχω 27 με Oc από τα 3Ghz στα 3,5

φίλε chakra δοκίμασε με μια καλή πάστα και πες μας καλο θα ήταν να υπάρχουν και 2 ανεμιστήρες ένας μπρός και ένας πίσω

Δημοσ.
Βασικα το κουτι μου ξερεις το χω ανοιχτο..λογικα παιζει ρολο και αυτο..

Από προσωπική εμπειρία στο λέω πως ένα κουτί με ανεμιστήρες μπρος-πίσω για να βγαίνει ο θερμός αέρας είναι πολύ καλύτερο από ένα κουτί ανοιχτό..

Ακόμα και τώρα που ανοίγω το κουτί μου καμία φορά, από 39 σε κατάσταση idle παέι στους 53.

Δημοσ.
Και για να μην ανοίγουμε άλλο θέμα καμιά πρόταση για 2 ανεμιστηράκια ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασια?

Με σειρά προ-ΤΙΜΗ-σης

SilenX

Papst

Akasa

Zalman

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...