c0nFuSeR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 ψαχνω να παρω μια καρτα που να εχει το δυνατον καλυτερο σημα. δεν με ενδιαφερει αν υποστηριζε WAP (ακομα κι WEP). εχετε να μου προτεινετε καμια? (οχι πανω απο 30 ευρο..) εχω βρει ήδη αυτες.. τι λετε? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614801 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616334
felix_w Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Προφανώς η συσκευή που θες να τις κάνεις Pair έχει max-rate τα 54Mbps, σωστά? Οι κάρτες Pci για wireless που κυκλοφορούν εμπίπτουν σε κανονισμούς ελέγχου εκπομπής, οι οποίοι περιορίζουν την ισχύ εκπομπής/λήψης των καρτών στα 100mW..Αυτό μεταφράζεται σε ένα συγκεκριμένο range γύρω από την κάρτα σου και μιας και όλες σχεδόν οι κάρτες PCI με αποσπώμενη κεραία εφοδιάζονται από τις εταιρίες με omnidirectional rubber-duck κεραίες που έχουν κέρδος 2dbi...Άρα, όπως βλέπεις και από τα χαρακτηριστικά των δύο σου επιλογών, επόμενο είναι να έχουν την ίδια ισχύ εκπομπής...Οπότε σου απαντώ ότι και οι δύο είναι ισοδύναμες από πλευράς σήματος... Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις περισσότερο τη συμβατότητα με την συσκευή που ήδη έχεις καθώς και την αγορά κεραίας ίδιου τύπου αλλά μεγαλύτερου κέρδους (π.χ. 7dbi) και χρήση της με extension καλώδιο ώστε να κερδίσεις σε σήμα και να την απομακρύνεις από το πίσω μέρος του κουτιού που είναι κρυμμένη και χάνει σε σήμα λόγω μεταλλικής επιφάνειας και παρεμβολών από το τροφοδοτικό... Ελπίζω να σε κάλυψα...Για ότι περισσότερο εδώ είμαστε
c0nFuSeR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 τοτε μηπως η κεραια παζει ρολο? γιατι στον φορητο μου η ασυρματη καρτα(broadcom) δεν εχει τοσο καλο σημα οσο η καρτα ενος φιλου (intel 3450). (εννοειται απο ακριβως την ιδια θεση τα λαπτοπ.)
felix_w Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Προφανώς και παίζει ρόλο η κεραία...Στα laptop που λές η κεραία είναι δύο σύρματα εσωτερικά στο case και η διάταξή τους , άρα και το κέρδος τους, διαφέρουν από laptop σε laptop...Πέρα από αυτό...Στα laptop συγκεκριμένα, πολλές φορές οι κατασκευαστές τους όταν ενσωματώνουν wireless έχουν σαν default το power save mode στις κάρτες αυτές....που σημαίνει ότι ρίχνουν την ισχύ εκπομπής για να αυξήσουν την αυτονομία....καμιά φορά δυσλειτουργεί και εκεί που πρέπει να αυξήσει την ισχύ σε normal mode έχει υστέρηση απόκρισης ή και αδυναμία ενεργοποίησης του normal mode, οπότε παρατηρείται αυτή η πτώση στο σήμα...Τελευταίοι drivers και σωστή ρύθμιση των συσκευών είναι πολλές φορές η λύση...για τα νεότερα μοντέλα πολλές φορές έχουν αφήσει πίσω τις παιδικές ασθένειες των προγενέστερων...
c0nFuSeR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 τους ειχα πειραξει τους drivers γιατι οντως ήταν ρυθμισμενοι για μικροτερη καταναλωση αρα κι μικροτερη αποδοση. οσον αφορά για την wifi λεω να παω προς την Level One γιατι την εχει ενας φιλος κι ειναι σχετικα καλη. για την MSI δεν έχω καμια γνωμη.. την εχει κανεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.