Προς το περιεχόμενο

Περίεργο βουητό από οθόνη LCD

mrenglishman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Πρώτο post εδώ και ξεκινάω με ένα πρόβλημα που ελπίζω να βοηθήσετε...

Έχω μία σχετικά παλιά (4 ετών) LCD οθόνη Eizo (συγκεκριμένα) την L365. Εδώ και δύο χρόνια δεν την χρησιμοποιώ αφού έχω πάρει μία 19άρα philips αλλά τώρα που πήρα καινούριο γραφείο και έχω περισσότερο χώρο αποφάσισα να βάλω και τις 2 οθόνες πάνω στο pc και να έχω expanded το desktop γιατί τελικά βολεύει αρκετά.

Το πρόβλημα είναι ότι με το που έβαλα μετά από τόσο καιρό την Eizo ξανά να δουλέυει, ακούγεται ένα πααααρα πολύ ψιλό βουητό, σαν ένα βούησμα σε πολύ υψηλή συχνότητα (σχεδόν σαν υπέρηχος) από την οθόνη. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τα ηχειάκια της καθώς ο ήχος δεν έρχεται από εκεί. Δεν είναι τόσο δυνατό, ίσα ίσα που θέλει προσοχή για να τον ακούσεις αλλά στην ησυχία του δωματίου και ξέροντας ότι υπάρχει αυτός ο θόρυβος, γίνεται ενοχλητικός. Αυτό δεν το έκανε όσο χρησιμοποιούσα παλιά την οθόνη. Επίσης, την δοκιμασα και σε ένα άλλο pc και πάλι κάνει τον ίδιο ενοχλητικό θόρυβο.

Ξέρει κανένας γιατί γίνεται αυτό και πώς μπορώ να το σταματήσω; Υποθέτω ότι κάτι έχει να κάνει με την "λάμπα" της οθόνης ή το τροφοδοτικό της (είναι ενσωματωμένο στο πίσω μέρος, δεν είναι δηλαδή πάνω στο καλώδιο το κλασικό κουτάκι). Είναι γενικά καλή οθόνη και είναι κρίμα να μην την χρησιμοποιώ για αυτό το λόγο.

Δημοσ.

ειχε ξανασυζητηθει το ολο θεμα αλλα το εφαγε η προσφατη μαρμαγκα! (οι πιο παλιοι θα καταλαβουν)

η οθονη σου δεν εχει τπτ,ξεσκονισε την και φυσηξε την με ενα ειδικο σπρει πεπιεσμενου αερα

Δημοσ.

Θα το κάνω σύντομαι και θα επανέλθω! Μήπως μπορείς να μου πεις τι να ψάξω ακριβώς στο forum για να βρω το παλιότερο thread που λες; Έκανα ένα ψάξιμο πριν ποστάρω αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Δημοσ.

ειχε ξανασυζητηθει το θεμα αλλα υπηρξε καποιο προβλημα με την database του site και χαθηκε μια βδομαδα καταχωρησεων!!!το θεμα ειχε τον καταπληκτικο τιτλο:"Σου σφυριζω για να βγεις,σου σφυριζω"!!! σοβαρα..

Δημοσ.

Την άνοιξα, την ξεσκόνισα και πάλι τα ίδια....Όσο για το refresh rate, ήταν εξαρχής στα 60Hz. Καμιά άλλη ιδέα :/ ??? Κρίμα που χάθηκε αυτό το thread που λέτε.

Δημοσ.

Δοκίμασε να τη δουλέψεις ανοιχτή (με προσοχή) και να εντοπίσεις από που ακριβώς έρχεται ο θόρυβος. μετά βλέπουμε

Δημοσ.

Ο θόρυβος έρχεται από "μέσα". Ακόμα και αν δεν έχω κάποιο vga καλώδιο πάνω συνεχίζει να ακούγεται. Σταματάει μόνο όταν την σβήσω από το κουμπί της ή μπει σε sleep mode.

Επίσης, είμαι σίγουρος ότι το σφύριγμα δεν έρχεται από τα ηχεία της οθόνης.

:/

Δημοσ.
Ο θόρυβος έρχεται από "μέσα". Ακόμα και αν δεν έχω κάποιο vga καλώδιο πάνω συνεχίζει να ακούγεται. Σταματάει μόνο όταν την σβήσω από το κουμπί της ή μπει σε sleep mode.

Επίσης, είμαι σίγουρος ότι το σφύριγμα δεν έρχεται από τα ηχεία της οθόνης.

:/

Μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι ο θόρυβος ΔΕΝ έρχεται απο τα ηχεία! Πολλές φορές, κυρίως σε τέτοιες κατασκευές (οθόνη με ενσωματωμένα ηχεία, φορητά ραδιοκασσετόφωνα κ.τ.λ.) ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας δεν είναι άριστα θωρακισμένος ή χάνει τη θωράκισή του με τον καιρό, με αποτέλεσμα να "περνά" στα ηχεία το μαγνητικό πεδίο του ρεύματος, είτε στα 50Hz του δικτύου της ΔΕΗ, είτε στην μετασχηματισμένη αλλά οχι ανορθωμένη μορφή του, δηλαδή εναλασσόμενο 12 Volt παράδειγμα με συχνότητα ας πούμε 250Hz. Εκτός και αν το backlight της οθόνης σου, απο τη στιγμή που μιλάμε για LCD, έχει λάμπα φθορισμού και το starter της έχει αρχίσει και τα παίζει. Κάτι παρόμοι με αυτό που συμβαίνει συχνά σε γραφεία, όταν αρχίζουν και βουϊζουν οι λάμπες.

Δημοσ.

Θεωρητικά πάντα, θα μπορούσε, αλλά ούτε κι εγώ το ξέρω σίγουρα. Σε μερικούς μήνες, όταν κάνω βίδες το πράμα που ονομάζω οθόνη, μπροστά μου και πάρω μία οθόνη της προκοπής, θα το ξέρω με σιγουριά. Πάντως, μπορείς να καταλάβεις αν έχεις λάμπα φθορισμού με έναν απλό τρόπο. Όταν ξεκινά η οθόνη, σου δίνει ελαφρύ flickering για μερικά δευτερόλεπτα (1-2 συνήθως).

Λάμπα φθορισμού σε backlight, έχουν συνήθως οι παλιότερες οθόνες ή οι πολύ φτηνές και αγνώστου πατρός. Οι σύγχρονες και σοβαρές έχουν LED backlight

Δημοσ.

σχετικα με το flickering που λες (κλασσικο "συμπτωμα" starter) δεν το εχω προσεξει σε καμμια οθονη,ακομα και σε παλιεσ lcd...εκτος κι αν παιζει καποιο "κολπο" για να μην το παιρνουμε χαμπαρι! (αλλα μαλλον παπατζες λεω!)

edit:μολις ειδα την προσθηκη που εκανες

Δημοσ.

Είναι λογικό να μην το έχεις προσέξει, απο τη στιγμή που τα δύο αυτά δευτερόλεπτα του flickering, συνήθως περνάνε κατα το POST, όταν ανοίγεις τον υπολογιστή. Υπάρχει η πιθανότητα να το δείς, αν καθήσεις να παρατηρείς την οθόνη σε πολύ σκοτεινό περιβάλλον, την κλείσεις χωρίς να κλείσεις τον υπολογιστή, την αφήσεις κλειστή για περίπου δέκα λεπτά ή και περισσότερο, και μετά την ανοίξεις και πάλι, φροντίζοντας να έχεις κουνήσει λίγο το ποντίκι, για να βγείς αμέσως στο desktop. Εκεί, κατά την εμφάνιση της εικόνας θα παρατηρήσεις ένα ελαφρύ flicker. Αλλιώς, δύσκολα το βλέπεις. Και εγώ έτσι ακριβώς το πήρα χαμπάρι, ένα βράδυ ποοοολύ αργά!

Δημοσ.
Και εγώ έτσι ακριβώς το πήρα χαμπάρι, ένα βράδυ ποοοολύ αργά!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:μηπως ειχες πιει?????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...