Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DVDr Pioneer-108

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και 2+ χρόνια ένα DVDR Pioneer108.

Aπό χθες όμως άρχισε να μου κάνει νερα... Μου έχει κάψει καμια 10αρια that's (taiyo yuden) ceramic που θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο βγάζοντάς μου "power calibration error" στο Nero!...

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι στην επιφάνεια εγγραφής βλέπω κάτι σαν ελικοειδή εγγραφή αντί για ομοιογενή αλλαγή χρώματος στη γραμμένη επιφάνεια.

Επίσης το Pioneer αδυνατεί να διαβάσει δισκακια That's που είχε γράψει το ίδιο και τα είχα testάρει κιόλας. Τα συγκεκριμένα δισκάκια διαβάζονται με χαρακτηριστική ευκολία από ένα απλό LG DVD-rom...

Δοκιμασα:

1) Aλλαγή καλωδιοταινίας. Τίποτα.

(Το recorder είναι μόνο του στο 2ο IDE κανάλι ως master

2) Καθαρισμό με ένα φυσερό στο εσωτερικό του recorder. Τίποτα

2) Δοκιμή σε άλλον υπολογιστή πάλι μόνο του. Τίποτα.

Θεωρώ ότι τα έχει φτύσει λοιπόν. Αν έχετε κάποια άλλη άποψη θα την άκουγα ευχαρίστως...

Επίσης τί θα με συμβουλεύατε να αγοράσω? Υπόψην ότι θέλω να είναι IDE, με δυνατότητα ελέγχου της ποιότητας των εγγραφών (κάτι που δεν είχε το Pioneer) και με τον καλύτερο δυνατό μηχανισμό διόρθωσης λαθών για ανάγνωση DVDs.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

efoson ine idi ektos eggiisis dokimase kati teleuteo pou isos piasei.katharise tin aktina me mia mpatoneta me oinopneuma.ixe dosei ligo extra zoi se ena yamaha 4260 4 x cd recorder.an den piasei tote mporeis na pas kai se plextor.alla ego se ena pioneer pou mou ebgale calibration error kataferna na grapso se pio argi taxitita kai me apla logia to recorder ixe paradosei pneyma

Δημοσ.

to 106D poy eixa, otan ebgaze power calibration error, dior8onontan otan ka8airiza thn kefali toy :), kai ola ok gia enan xronno akoma.

Gia to poio exei ton kalitero mhxanismo dior8osis la8on, liteon, ala egw prosopika 8a elega to benq 1650, h poio kali lisi einai dyo dvd-rw gia na eisai kalimenos(sthn periptosi poy den mpori to ena 8a ta kataferei to alo).

Δημοσ.

Επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα θα ποστάρω εδώ:

Το πρόβλημα εμφανίζεται κάποιες φορές με το

ConvertXtoDVD (latest version 2.1.13.217),

το recorder μου είναι Plextor px-755A (μερικών μηνών) και τα δισκάκια που χρησιμοποιώ είναι (για χρόνια χωρίς προβληματα στο παρελθόν) tdk dvd+r.

Το περίεργο είναι ότι,

αν βγάλω το δισκάκι από το drive μετά το error και το ξαναβάλω και δοκιμάσω με nero (τα ίδια αρχεία), καίγεται επιτυχώς!

Άρα πρέπει να είναι πρόβλημα του convertxtodvd!

Τι πρέπει να κάνω;

1) Η ταχύτητα εγγραφής είναι 8x (plextor capability 1-16, το ίδιο και τα tdk δισκάκια),

πρέπει να την χαμηλώσω;

2) Μήπως πρέπει να δοκιμάσω το SAO mode?

3) Κάτι άλλο;

Παρακαλώ για την βοήθειά σας...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

παιδια αναλογο προβλημα εχω με ενα SAMSUNG

( το εχω 3 χρονια περιπου τωρα ) ενω γραφει μουσικα dvd σε 4χ, audio cd σε 8x και cd rom se 16x kai 32x αρνειται να γραψει ταινιες στο clone dvd στη προκαθορισμενη ταχυτητα του προγραμματος.

καιει τα δισκακια και βγαζει σφαλμα μεσου .. επισης αποτυγχανει να σβησει τα επανεγγραψιμα με το alcohol ...

στο αλλο pc εχω ενα lg περιπου ενος ετους και δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα ιδια δισκακια

( Τaiyo Yuden dvd-r και memorex cd-rw)

το εχω καθαρισει με ενα σχετικο cd καθαρισμου αλλα δεν εχω δει καποια βελτιωση .. μαλλον πρεπει να σκεφτω αντικατασταση ετσι ?

τελος , τι γνωμη εχετε γενικα για τα samsung αντιγραφικα ? αξιζουν τα λεφτα τους ? 45 ευρω και 3 χρονια εγγυηση εχει το καινουργιο μοντελο 18χ sata που εχει το πλαισιο ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...