Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εμενα παντως σειρα μου επαθε στο κεντρο ριξη χιαστων στο στιβο μαχης. Υπεγραψε χαρτια οτι ολα γιναν με δικη του υπαιτιοτητα και οτι δεν ευθυνεται η υπηρεσια για το τραυματισμο του (δεν εγινε ΕΔΕ κλπ), εκανε εγχειρηση σε στρατιωτικο νοσοκομειο, εμεινε σπιτι του για αναρωση σχεδον 6 μηνες και τελικως απολυθηκαμε την ιδια μερα.

Κοινως δεν υπηρετησε καμια μερα παραπανω, παρα το γεγονος οτι αναρωνε 6 μηνες απο τραυματισμο που δεν προηλθε απο την υπηρεσια.

γιατι υπεγραψε?

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
γιατι υπεγραψε?

Αν και δεν τον ρωτησα υποθετω οτι το εκανε:

γιατι προφανως ηταν ψαρας και του ειπε ο επιλοχιας οτι πρεπει να υπογραψει κατι χαρτια οτι μονος του χτυπησε κλπ.

Η αληθεια ειναι οτι πριν αρχισουμε τις ασκησεις στο στιβο μαχης ηταν ενας λοχαγος εκει (διοικητης της πυροβολαρχιας μας) και επανελαβε 4-5 φορες οτι οποιος δεν νιωθει καλα ή δεν θελει να συμμετασχει, να βγει στην ακρη. Μονο οσοι θελαμε συμετειχαμε. Αρα καπως ετσι προεκυψε η υπογραφη.

Ανεξαρτητως αυτου, ποτε δεν τεθηκε θεμα να υπηρετησει τους μηνες που εχασε λογω τραυματισμου, καθως με το παιδι διτηρουσα επικοινωνια καθολη τη διαρκεια της θητειας μας (μου).

Δημοσ.

Φαντάζομαι όμως οτι ασχέτως αν ο τραυματισμός προήλθε απο δική του υπαιτιότητα (or not),στον στίβο μάχης (όπως και στις βολές) βρισκόμαστε κατα την διάρκεια εκπαίδευσης οπότε εν δυνάμει ο κληρωτός βρίσκεται "σε υπηρεσία."

Παρόμοια περίπτωση υπήρχε με ένα παιδί στον λόχο μου (μια σειρά πρίν),όπου τραυματίστηκε στον στίβο μάχης και πιο συγκεκριμένα πέφτοντας απο ενα τοιχίο (αυτό το 3-φεύγα μέτρα).Βέβαια εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά,αφού ο στρατιώτης είχε δηλώσει εξαρχής την άρνησή του στο να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη άσκηση,ο αξιωματικός/εκπαιδευτής όμως είχε αντίθετη γνώμη.Έκανε το άλμα,γλίστρησε,έπεσε κάτω,έσπασε την λεκάνη του...ωραία πράγματα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρει καποιος/'α τα δικαιολογητικα που χρειαζονται για κατ εξαιρεση μεταθεση για λογους οικονομικούς?ευχαριστω εκ των προτερων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πτυχίο σε στρατευμένους

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο θα έχουν εφεξής πολλές κατηγορίες οπλιτών στο στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για πιστοποίηση των στρατιωτικών ειδικοτήτων, το ΓΕΣ έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ίδρυσης Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) στα κέντρα εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News247 οι ειδικότητες που πρόκειται να πιστοποιηθούν άμεσα είναι οι παρακάτω:

-Διασώστες Νοσοκόμοι-Πυροσβέστες

-Νοσοκόμοι-Τραυματιοφορείς

-Χειριστές Ασυρμάτων Μέσων

-Χειριστές Ψηφιακών Τερματικών Συστημάτων

-Τεχνίτες Οπτικών Οργάνων

-Τεχνίτες-Ηλεκτρολόγοι Μηχανημάτων Έργου

-Χειριστές Μηχανημάτων Έργου

-Μηχανοσυνθέτες- Συντηρητές Ελικοπτέρων-Αεροσκαφών

-Τροχονόμοι Δικυκλιστές

Σημειώνεται ότι ήδη αναγνωρίζονται με πτυχίο οι εξής ειδικότητες:

-Οδηγοί Οχημάτων

-Αρτοποιοί

-Μάγειρες

http://www.news247.gr/a/43!118932

Δημοσ.

Αυτο ηταν κυριοι!!!:P:lol::lol: 20ημερος αδεια και επιστρεφω για 6 μερες και τελος!:-)

1.5 μηνας στο ΚΕΔΒ οπου εχασα 10 κιλα,8.5 μηνες γκατζα απτους οποιους τους 3 τελευταιους τους εκανα στην λεσχη οπου και ξαναπηρα τα 10 κιλα που ειχα χασει στο κεντρο:P

Στη θητεια μου εμαθα...τι ειναι ο θαλαμοφυλακας,:lol:να κοβω πατατες(τηγανητες και φουρνου παρακαλω..:-(),και να κανω τηλεφωνικο και ΥΕΣΑ(επειγουσα στρατιωτικη αλληλογραφια) μεχρι που με πηγαν στην λεσχη στην μουσικη.Αρα λεω εγω τωρα...σε περιπτωση επιστρατευσης (χτυπα ξυλο) τι απο τα παραπανω θα κανω?:rolleyes::lol:

Anyway...ευχομαι τα χειροτερα για τον κωλο Ε.Σ και τα καλυτερα για τους συνυπηρετουντες φανταρους και υπομονη μεχρι να τελειωσει αυτη η αηδια.!

Δημοσ.

εχω καποιες αποριές

Τον Μαϊο ορκιζομαι για το πτυχιο

εχω αναβολη μεχρι 2013 που βεβαια θα την κοψω

επειδη θέλω να παω στρατο κατα τον Αυγουστο και οχι Μαϊο ποτε να την κόψω την αναβολή?

Επίσης αμα τους παω πτυχίο μηχανικού θα μπω πουθενά αλλου?

Δημοσ.
εχω καποιες αποριές

Τον Μαϊο ορκιζομαι για το πτυχιο

εχω αναβολη μεχρι 2013 που βεβαια θα την κοψω

επειδη θέλω να παω στρατο κατα τον Αυγουστο και οχι Μαϊο ποτε να την κόψω την αναβολή?

Επίσης αμα τους παω πτυχίο μηχανικού θα μπω πουθενά αλλου?

αφου εχεις αναβολη μεχρι το 2013 τοτε θα κοψεις την αναβολη μεχρι 30 απριλιου!και θα παρουσιαστεις τον αυγουστο!αν παρουσιασεις πτυχιο μηχανικου εχεις αρκετες πιθανοτητες να παρουσιαστεις πατρα ή λουτρακι!!

Δημοσ.

Απορία:

Είμαι γεννημένος το 1983, και έχω αναβολή για σπουδές έως 31/12/2010. Θα είμαι τότε 27 ετών. Αρα δε δικαιούμαι παράταση άλλου 1 χρόνου αναβολής, δηλ. εως τις 31/12/2011, σύμφωνα με το νόμο του ορίου ηλικίας των 28;

Δημοσ.

Και απαντώ ο ίδιος στο ερώτημά μου, παραθέτοντας τη σαφέστατη απάντηση που πήρα από τη στρατολογία:

Για την εφαρμογή της στρατολογικής νομοθεσίας όλοι οι Έλληνες θεωρούνται γεννημένοι την 1η Ιανουαρίου του έτους που φέρονται γραμμένοι στα μητρώα αρρένων (δηλαδή δεν λαμβάνεται υπόψη η αστική ηλικία). Συνεπώς στην περίπτωση σας, με αφετηρία την 1-1-1983 θα συμπληρώσετε το 28ο έτος της ηλικίας σας την 31-12-2010.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...