Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μην περιμενεις βραβειο πρωτοτυπιας,πιστευω κανενα απο τα παιδια που παρακολουθουνε το topic δεν το χουν ακουσει το συγκεκριμενο κατα την διαρκεια της θητειας τους:-D

το ξέρω, για χαβαλέ το είπα, όχι για πρωτοτυπία

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίδες, με στέλνουν πρώτη (και τελευταία) μετάθεση Κύπρο (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) - παρά τη θέλησή μου. Επειδή έχω ακούσει πολλά, υπάρχει κάποιος που να έχει πάει πρόσφατα, να δώσει συμβουλές και εντυπώσεις; Αυτά που ξέρω είναι ότι είναι πολύ προβλεπέ, πολλές ασκήσεις και τρέξιμο τους τρεις πρώτους μήνες και μετά πιο χαλαρά, καλές εγκαταστάσεις και πληρότητα, μεγάλες άδειες, και ότι μένω εκεί μέχρι και έναν μήνα πριν απολυθώ.

Α, και αν κάποιος έχει υπόψιν κανένα φθηνό τρόπο επικοινωνίας με Ελλάδα (το είχα ρωτήσει και σε άλλο topic αλλά δεν πήρα απάντηση) ας τον μοιραστεί.

Δημοσ.
Παίδες, με στέλνουν πρώτη (και τελευταία) μετάθεση Κύπρο (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) - παρά τη θέλησή μου.

Παρά τη θέλησή σου? Κααλά. Έτσι κάνανε ολόκληρο σκηνικό και με εμάς στην Κόρινθο τότε και τελικά όποιος δεν ήθελε δεν πήγε κι ας έλεγαν διάφορα.

Μεγάλη διαφορά στο πως θα περάσεις, ειδικά σε σύγκριση με κάποιες λούφες του εληνικού χώρου (μην περιμένεις καλά λόγια, θα πέσει τρέξιμο), εκτός αν τύχεις σε κάποια τυχερή ειδικότητα. Οι δήθεν διευκολύνσεις και τα επιπλέον χρήματα που προσφέρουν είναι ψίχουλα, κατά τη γνώμη μου. Καλή τύχη πάντως.

Υ.Γ. πέρασες από την επιτροπή ή απλά σας ανακοίνωσαν ποιοί είναι γραμμένοι για ΕΛΔΥΚ?

Δημοσ.

Πέρασα από την επιτροπή αφήνοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμώ, πήραν όσους επιθυμούσαν και δέκα περίπου μη επιθυμούντες, μεταξύ των οποίων και μένα...

Δημοσ.

Στρατός, τί να πεις. Η φάση είναι πως θέλουν οπωσδήποτε να μαζέψουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Η μλκ είναι πως ενώ σε κάποια κέντρα υπάρχουν περισσότερα άτομα που θέλουν να πάνε, δεν πάνε όλοι, ενώ σε άλλα που υπάρχουν λιγότερα παίρνουν και παραπάνω αναγκαστικά. Πρακτική/λογική στρατού και όποιος καταλάβει.

(θα είσαι και ομορφόπαιδο/νταβραντόπαιδο φαίνεται, δεν ήθελαν να σε αφήσουν να πας χαμένος, χαχα)

Κουράγιο, δεν τρέχει τίποτα. Θα σε τρέξουν λίγο, αλλά σκέψου πως κι Ελλάδα να έμενες υπάρχουν ακόμα αρκετά "προβλεπέ" και μπελαλίδικα στρατόπεδα (κυρίως είναι θέμα διοικητή βέβαια). Μακριά από το σπίτι σου το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστείς αρκετό χρήμα. Να μας στείλεις και κανά νέο όταν μπορέσεις, όποτε είναι αυτό. :-)

Δημοσ.

Κοίτα, στην αρχή φρίκαρα, στην πορεία όμως, και δεδομένου ότι δεν μπορώ να το αποφύγω, προσπαθώ να πάω με καλή διάθεση και να επικεντρωθώ στα θετικά. Η αλήθεια είναι ότι βύσμα δεν έπαιζε οπότε θα κατέληγα σε κανένα μαύρο στρατόπεδο του Έβρου και μετά δύσκολα θα γύρναγα σπίτι μου. Τέλος πάντων, όταν πάω θα πω εντυπώσεις και για άλλους που πιθανόν επιλεγούν δημοκρατικά όπως εγώ :-).

Δημοσ.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να πάω κι εγώ φαντάρος μετά τις αναβολές και τα τοιαύτα. Θέλω να μάθω αν δικαιούμαι για 9μηνο αλλά όταν ρώτησα στη στρατολογία της περιοχής μου η απάντηση που πείρα ήταν "Δε νομίζω να το δικαιούσαι αλλά όταν πας να παρουσιαστείς ξανα ρώτα".

Στην οικογένεια είμαι ο Δεύτερος, ο αδερφός μου δεν το χρησιμοποίησε γιατί μπήκε κατευθείαν ΕΠ.ΟΠ. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω εγώ;

Να πω πως είμαστε τρία αδέρφια.

Δημοσ.

απο εβρο ομως αν στην βαραγε κανα σ.κ. θα παιρνες το κτελ με 20ε ποσα ειναι κ θα πηγαινες σπιτι...

ενω κυπρο αν δεν εχεις λεφτα για κανα ξενοδοχειο ή αεροπορικα κτλ δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα.

εχει κ μια υγρασια η κυπρος αλλο πραγμα..

για ποιο λογο να κανεις ολη την θητεια κυπρο?μετρανε κ τα μορια παραμεθωριο κτλ.

-----------

κω κ σε καθε νησι κουμαντο κανουν οι νησιωτες-ντοπιοι. αν δεν ειστε απο κει,θα χει τις περισσοτερες φορες πηξιμο.αν πας κω παιζει κ να πας κ σε κανα φαρμακονησι κτλ

Δημοσ.

Μαλλον οχι , εγω που ειμαι σχεδον ιδια περιπτωση (ο μεγαλος αδερφος μου υπηρετησε κανονικα πριν καποια χρόνια) κάνω κανονικα 12μηνο..

Δημοσ.

Έχει υπηρετήσει κανείς στην Καλλονή της Μυτιλήνης???...στο Πυροβολικό συγκεκριμένα..

Αν ναι...θα'θελα να μάθω λίγα πράγματα....

:o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...