Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγώ πάντως από MME το άκουσα. Ραδιόφωνο. :rolleyes:

Πάλι καλά που έκαναν αναφορά στο περιστατικό.Ο πραγματικός αριθμός τον αυτόχειρων που έχουμε κάθε χρόνο δύσκολα βγαίνει στο φώς.

Συνήθως πρώτα βλέπω αναφορά στο omhroi.gr και μέρες αργότερα ισως κάποια εφημερίδα αξιώσει να το βάλει σε κάποια στήλη,στην 15η+ σελίδα.:-(

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Αυτοπυροβολήθηκε φαντάρος στον Έβρο

Το θανατηφόρο συμβάν έγινε στη 1.20 τα...

ξημερώματα και διακομίστηκε αμέσως στο 496 στρατιωτικό νοσοκομείο και μετά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

To συμβαν εγινε στις 3.45 περιπου τα ξημερωματα.Το παιδι ειχε σκοπια 2-4.

Στο νοσοκομειο ηρθε γυρω στις 4.30 ζωντανος αλλα εγκεφαλικα νεκρος απ οτι μου ειπαν,οπου και σταθεροποιηθηκε η κατασταση του"οσο πιο σταθερη μπορουσε να ειναι"τα λογια του γιατρου σημερα το πρωι και στην συνεχεια εφυγε με ασθενοφορο για Αλεξανδρουπολη.

Πηγαίντε στον διοικητή αν βλέπετε ότι δεν αντέχετε. Θα σας ακούσει. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...

Στη συγκεκριμενη μοναδα,απο την οποια περασα τον ιουνιο ή ιουλιο,ο αμεσως προηγουμενος διοικητης,εχει βγει στην αναφορα και σχετικα με καποια χρηματα που εχουν κλαπει λεει"Αυτος που τα πηρε ειναι για κρεμασμα.Θα τον πιασω και θα τον κρεμασω απτα αρχιδια.Το ξερω πως θα με γραψουν οι εφημεριδες αν γινει κατι τετοιο,αλλα εγω θα χω καθαρη την συνειδηση μου."

Δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις.

Ραδιο Αρβυλα ισως-Μη επιβεβαιωμενο

Ο σταθερος σκοπος και αφου εχει χασει το παιδι απο το οπτικο του πεδιο(ειχε παει πισω απο το κτιριο της μεραρχιας)ακουει εναν πυροβολισμο και καλει τον εποπτη αναφεροντας πως ακουστηκε πυροβολισμος και πως ο αλλος σκοπος δεν εχει επιστρεψει απο την περιπολο του.Η αντιδραση του εποπτη ηταν του τυπου,μην αγχωνεσαι,μπορει να ακουστηκε απ εξω(!!!)και πηγαινε βρες τον.Ο σταθερος σκοπος αρνειται να παει και στην συνεχεια καποιος-οι υποθετω σταλμενος-οι απο τον εποπτη,βρισκει το παιδι με τραυμα στο κεφαλι.

απο ψυχολογικες εξετασεις τους περνανε?

Οχι ολοι απαραιτητα.Περα απο την τυπικη ψυχολογικη εξεταση στο κεντρο.

Αν καποιος κανει μια νυξη σχετικα με καποιον,ψυχολογοι που επισκεφτονται τα στραποπεδα ανα τακτα διαστηματα,μπορουν να του μιλησουν.

• Moderators
Δημοσ.

Σε μας μέσα στο στρατό θυμάμαι τρεις φορές να έχει γίνει explicit αναφορά στο θέμα των αυτοκτονιών.

Την πρώτη ήταν κατά την βασική εκπαίδευση όταν κάπως γρήγορα (ή έτσι το θυμάμαι εγώ) μας ανέφεραν για τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και πως οποιοδήποτε πρόβλημα προσωπικό και αν έχουμε να απευθυνθούμε στο διοικητή μας.

Τη δεύτερη ήταν κατά την ειδικότητα, όπου έγινε μια σύντομη κουβέντα για τις αυτοκτονίες και τα στατιστικά στοιχεια γι' αυτές. Θυμάμαι ότι μου έκαναν εντύπωση τα νούμερα που άκουσα.

Την τρίτη, ήταν σε μια ειδική εκδήλωση για τους φαντάρους που είχε θέμα και αυτό. Όπου κάναμε και ένα "κύκλο" και συζητούσαμε ελεύθερα (σχετικά) για τα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος φαντάρος. Και εκεί πάλι μας ενημέρωσαν, αναλυτικά αυτή τη φορά, για τη γραμμή υποστήριξης. Επίσης εκεί αναφέρθηκε ότι πιο επιρρεπείς στην αυτοχειρία είναι οι φαντάροι οι οποίοι είναι κοντά στην απόλυσή τους (κάτι που έχει να κάνει με κούραση, βαρεμάρα και το ότι μπορεί να νιώθεις άχρηστος).

Τέλος πάντων, είναι καλό να γνωρίζουν οι νέοι και παλιοί φαντάροι ότι μπορούν να απευθυνθούν κάπου, όταν (νιώθουν ότι ή όντως) αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

• Moderators
Δημοσ.

Τέλος πάντων, είναι καλό να γνωρίζουν οι νέοι και παλιοί φαντάροι ότι μπορούν να απευθυνθούν κάπου, όταν (νιώθουν ότι ή όντως) αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Το αυτο.Τα παιδια που ηταν ψυχολογοι κατα τη θητεια μου στο 496 ΓΣΝ ηταν αψογοι.Μπορει να τους σιχτιριζε ολος ο λοχος επειδη δεν εκαναν υπηρεσιες,αλλα περα απο την γραμμη υποστηριξης,οι περιοδειες που εκαναν στα γυρω στρατοπεδα καθε βδομαδα γι αυτο το σκοπο,ηταν πολυ πιο σημαντικες απο τη σκοπια 4-6 στο νοσοκομειο.

Δημοσ.
Τα παιδια που ηταν ψυχολογοι κατα τη θητεια μου στο 496 ΓΣΝ ηταν αψογοι.Μπορει να τους σιχτιριζε ολος ο λοχος επειδη δεν εκαναν υπηρεσιες,αλλα περα απο την γραμμη υποστηριξης,οι περιοδειες που εκαναν στα γυρω στρατοπεδα καθε βδομαδα γι αυτο το σκοπο,ηταν πολυ πιο σημαντικες απο τη σκοπια 4-6 στο νοσοκομειο.

Εχεις υποψιν σου οτι πολλοι, βαφτιστηκαν "ψυχολογοι" απο το πουθενα?

Με ευθυνη του στρατευματος μεν, αλλα κακιστα το αποδεχτηκαν οι ιδιοι,

δεν το αρνηθηκαν, για να γλυτωσουν / ξεφυγουν μονο απ' τις υπηρεσιες?

Παραλιγο, να τσιμπησω [το 3ο μου!] στρατοδικειο, γιατι στολισα χοντρα,

το περιοδευοντα κοινωνιολογο (της παρακμης) -που παριστανε κανονικα

το ψυχολογο -τα δε καραβανια τον αποκαλουσαν / θεωρουσαν "γιατρο" :shock:

Ηθοποιηλικι λεβεντικο δηλαδη, αλλα ετσι ο διοικητουμπας,

θα θεωρουνταν απολυτως καλυμμενος για τυχον θυματα...

• Moderators
Δημοσ.
Εχεις υποψιν σου οτι πολλοι, βαφτιστηκαν "ψυχολογοι" απο το πουθενα?

Με ευθυνη του στρατευματος μεν, αλλα κακιστα το αποδεχτηκαν οι ιδιοι,

δεν το αρνηθηκαν, για να γλυτωσουν / ξεφυγουν μονο απ' τις υπηρεσιες?

Παραλιγο, να τσιμπησω [το 3ο μου!] στρατοδικειο, γιατι στολισα χοντρα,

το περιοδευοντα κοινωνιολογο (της παρακμης) -που παριστανε κανονικα

το ψυχολογο -τα δε καραβανια τον αποκαλουσαν / θεωρουσαν "γιατρο" :shock:

Yeap,γι αυτο λοιπον και αναφερομουν στους ψυχολογους και οχι στους δηθεν.

Τα παιδια που ηταν ψυχολογοι κατα τη θητεια μου στο 496 ΓΣΝ
Υπηρχαν και τετοια φιντανια που αναφερεις,τα οποια δεν ηθελαν να κανουν ουτε περιοδειες ή οταν εκαναν αναγκασμενοι απο τον λοχαγο-ψυχολογο,τις εκαναν μονοημερες και οχι εβδομαδιαιες οπως συνηθιζοταν.

Η αρχη και το τελος του ελληνικου στρατου.

Δημοσ.

Kάποιες ερωτήσεις παιδιά.

1) Από τη στιγμή που δηλώνεις διακοπή αναβολής, σε πόσο καιρό μπαίνεις?

2) Αν είσαι Αθηναίος και με πτυχίο Νομικής, σε ποιο σώμα του Σ.Ξ.πηγαίνεις και σε τι ειδικότητα?

Δημοσ.

1)Αν κόψεις την αναβολή πριν μπει μια ΕΣΣΟ τότε μπαίνεις με την επόμενη. πχ κόβεις την αναβολή Ιούλιο ενώ η ΕΣΣΟ μπαίνει τον Άυγουστο.Εσυ θα μπεις τον Νοέμβριο.Αν την κόψεις Άυγουστο τότε θα μπεις Φλεβάρη.

2)Το πτυχίο δε νομίζω να σε στείλει σε κάποιο συγκεκριμένο σώμα.Ότι σου κάτσει.Ενδεχωμένως όμως να σου κάτσει ειδικότητα γραφέα,στρατιωτικού διερμηνέα (αν έχεις πτυχίο σε γλώσσα) κτλ

Δημοσ.

Μπορείς όμως να κάνεις αίτηση, για να μπεις στην αμέσως επόμενη ΕΣΣΟ. Εμένα μου το δέχθηκα. Διέκοψα Νοέμβριο, αφότου είχε πει η τότε ΕΣΣΟ και ήταν να πάω Μάιο. Έκανα όμως αίτηση και με στείλανε Φεβρουάριο.

Απ' ότι έχω ακούσει, τις δέχονται αυτές τις αιτήσεις.

Δημοσ.

Δλδ κάθε πότε μπαίνουν οι ΕΣΣΟ?

Φίλε Manuel, έκανες δλδ αίτηση να σε προτιμήσουν και να πας νωρίτερα?

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια, γιατί έχω μπερδευτεί.

Δημοσ.
Να διακόψεις τη θητεία και να ξανασυνεχίσεις γίνεται? Δλδ να κάνεις 6 μήνες τώρα και 6 μήνες αργότερα ?

Ζητας αναβολη

Δημοσ.
Φεβρουάριος,Μάιος,Άυγουστος και Νοέμβριος είναι οι ΕΣΣΟ

Δλδ αν διακόψω τώρα, μπαίνω Μαιο?Η Αυγουστο?

Ευχαριστώ παιδιά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...