Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ποινή για κακή χρήση αναβολής τη δίνει η στρατολογία και όχι ο δκτης του στρδου. Ο νόμος, χωρίς να ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο καιρό, λέει μόνο για κατάθεση του πτυχίου και δεν υποχρεώνει κάποιον να κόψει την αναβολή με την απόκτισή του. Προσοχή στην ποινή λόγω ανυποταξίας. Βγήκε πρόσφατα υπουργική απόφαση που λέει ότι η "καμπάνα" που ρίχνει η στρατολογία λόγω ανυποταξίας κοστίζει ο μήνας 1000 για την εξαγορά από τα 90 που ισχύουν για τις άλλες περιπτώσεις.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παρουσιαζομαι σε ενα μηνα στο 11 ΣΠ Τρίπολης..Κανενας που υπηρετησε εκει? Γενικα πως ειναι η κατασταση?

Δημοσ.

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση που μου ήρθε...

Έχω πάρει αναβολή στράτευσης μέχρι το 2017 λόγο σπουδών. Άν κάνω μεταπτυχιακό πέρνω επιπλέον αναβολή?

Επίσης, στο χαρτί λέει οτι θα είμαι Στρατό Ξηράς. Εγώ είχα δηλώσει ΛΟΚ, αυτό σημαίνει οτι δεν με πήρανε στα ΛΟΚ ή οταν θα έρθει η στιγμή να πάω θα αλλάξει?

Δημοσ.

Οι ΛΟΚ (Λόχοι ορεινών καταδρομών) ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις οι οποίες είναι παρακλάδι του Πεζικού και κατά συνέπεια ανήκουν στον Στρατό Ξηράς.

Δημοσ.
Παρουσιάζομαι 11/2 , ΚΕΤΘ Αυλώνα,ΑΘήνα,τι παίζει εκεί ?:cry::cry:

σα κεντρο ειναι καλο θα ειστε πολλα ατομα και με υπηρεσιες θα ειστε χαλαρα, μετα ειναι το προβλημα στην πρωτη μεταθεση........................

Δημοσ.

φιλε σε οποιο κεντρο και να πας καλα θα ειναι δε θα κανετε παρα πολλα πραματα καθαριοτητες και τετοια τιποτα σπουδαιο μετα ειναι το θεμα

Δημοσ.

..λοιπον..σε κανα χρονο παω στρατο και πρεπει τωρα να παω περιοδευον...εγω ειχα σκοπο να δηλωσω αεροπορια οχι οτι θα κατελιγα εκει τελικα αλλα λεμε...αλλα τελικα εμαθα οτι εχω μεσον για να μπω ναυτικο...τι να κανω? να χρησιμοποιησω το μεσο για το ναυτικο ή να δηλωσω αεροπορια και να ευχηθω να με στειλουν εκει?

Δημοσ.
..λοιπον..σε κανα χρονο παω στρατο και πρεπει τωρα να παω περιοδευον...εγω ειχα σκοπο να δηλωσω αεροπορια οχι οτι θα κατελιγα εκει τελικα αλλα λεμε...αλλα τελικα εμαθα οτι εχω μεσον για να μπω ναυτικο...τι να κανω? να χρησιμοποιησω το μεσο για το ναυτικο ή να δηλωσω αεροπορια και να ευχηθω να με στειλουν εκει?

Ευχήσου οτι θές. Αν δεν εχεις μέσο, Αυλώνα θα καταλήξεις με την καλύτερη. Τώρα δήλώσε οτι θέλεις κατα την αποψη μου. Κανενα 2-3μηνο πριν παρουσιαστείς κάνεις τις ''κινήσεις'' σου, τότε πιάνουν τα ''δόντια''.

Δημοσ.

1. Για να πας σε άλλο κλάδο (ναυτικό ή αεροπορία) πρέπει να έχεις εσύ ή το βύσμα σου πολιτικό μέσο.

2. Ναυτικό κατ' εξαίρεση μπορεί να πάνε άτομα που μένουν σε ορισμένες περιοχές ΙΣΩΣ και χωρίς μέσο βάσει νόμου.

3. Αν έχεις βύσμα βάλε το τώρα ώστε να έχεις την καβάτζα (δηλαδή τουλάχιστο ναυτικό) και αν εκείνη τη στιγμή βρεις κάτι άλλο πας για αεροπορία.

4. Σε όποιο και από τα δύο να πας για να περάσεις πολύ καλά πάλι βύσμα πρέπει να έχεις (και η Λήμνος έχει αεροπορία όπως και η Τανάγρα). Απλά by default όπως θα λέγαμε και εμείς θα περάσεις καλύτερα από ότι αν η πετσέτα σου ήταν πράσινη και έγραφε Ε.Σ.

Δημοσ.

Αν θες αλεξίπτωτα τότε θα πας στις Ειδικές Δυνάμεις. Από αεροπορία μόνο για αερόστατα μπορείς να πας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...