Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
:confused::confused: τι λες τωρα ποιος βαζει πεζικο επειδη το θεωρει λουφα..ολοι αεροπορια και ναυτικο βαζουν συνηθως...δεν νομιζω πως παιζει καποιο ρολο το τι δηλωνεις οταν περνας περιοδευων..ρωταω θεωρητικα πως προβλεπει ο νομος οτι γινεται η καταταξη στα σωματα..γιατι πρακτικα ολοι πανε ξηρα και οτιδηποτε αλλο γινεται με βυσμα..

Εδώ στα μέρη μου που μέχρι το λύκειο δε ξέραμε τι θα πει πόλη και τα λοιπά αυτή την εντύπωση έχει σχηματίσει ο κόσμος.Ότι ο στρατός είναι τα καταδρόμια και το πεζικό! Οπότε πεζικό για να μην τρέχουμε.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν εγώ πήγα στο στρατολογικό γραφείο Χανίων ήμουν έτοιμος να δηλώσω Πεζοναύτες και λέω ασε μωρέ ποιος τρέχει κάθε μέρα σε ασκήσεις.Πεζικό να μη κουβαλάμε και τπτ.Μου ρθε τελικά το χαρτί για Πυροβολικό και ησύχασα!

Δημοσ.

Ωραίο link αλλά...

H αρχική ερώτηση είναι σχετικά με μειωμένη θητεία σε διακριθέντες επιστήμονες του εξωτερικού.

Από το link που δίνεις:

[...]Η παραπάνω διάταξη προβλέπει ότι είναι δυνατή η αναβολή διακεκριμένου επιστήμονα εξωτερικού εφόσον αυτή έχει εγκριθεί από σχετική επιτροπή και υπογραφεί από τον υπουργό. Σύμφωνα με τη διάταξη η αναβολή δε μπορεί να ξεπερνά το 33ο έτος ηλικίας του στρατεύσιμου.[...]

Έλα όμως που είσαι στρατεύσιμος μέχρι το 35ο έτος, δηλαδή υπάρχει ένα κενό 2 ετών που α. ως επιστήμονας δεν μπορείς να πάρεις αναβολή πέραν του 33ου έτους ηλικίας και β. οι όποιες σπουδές (και σωστά) δεν προσφέρουν μειωμένη θητεία. Υπηρετούν λιγότερο εφόσον ξεπεράσουν το 35 έτος, δηλαδή 2 χρόνια ανυπότακτοι ή υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να αγοράσουν 18 μήνες, αφού υπηρετήσουν 6...

Υ.Γ. Για την ιστορία, σε 10 μήνες θα προσπαθήσω να πάρω τη συγκεκριμένη αναβολή, που ήδη γνωρίζω πως θα είναι και η τελευταία μου λόγω σπουδών.

Δημοσ.
Ωραίο link αλλά...

H αρχική ερώτηση είναι σχετικά με μειωμένη θητεία σε διακριθέντες επιστήμονες του εξωτερικού.

Από το link που δίνεις:

[...]Η παραπάνω διάταξη προβλέπει ότι είναι δυνατή η αναβολή διακεκριμένου επιστήμονα εξωτερικού εφόσον αυτή έχει εγκριθεί από σχετική επιτροπή και υπογραφεί από τον υπουργό. Σύμφωνα με τη διάταξη η αναβολή δε μπορεί να ξεπερνά το 33ο έτος ηλικίας του στρατεύσιμου.[...]

Έλα όμως που είσαι στρατεύσιμος μέχρι το 35ο έτος, δηλαδή υπάρχει ένα κενό 2 ετών που α. ως επιστήμονας δεν μπορείς να πάρεις αναβολή πέραν του 33ου έτους ηλικίας και β. οι όποιες σπουδές (και σωστά) δεν προσφέρουν μειωμένη θητεία. Υπηρετούν λιγότερο εφόσον ξεπεράσουν το 35 έτος, δηλαδή 2 χρόνια ανυπότακτοι ή υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να αγοράσουν 18 μήνες, αφού υπηρετήσουν 6...

Υ.Γ. Για την ιστορία, σε 10 μήνες θα προσπαθήσω να πάρω τη συγκεκριμένη αναβολή, που ήδη γνωρίζω πως θα είναι και η τελευταία μου λόγω σπουδών.

Σε αυτό το link που διάβασες, υπήρχε ένα άλλο link στο οποίο είχε το εξής

ββ. 'Εξι (6) μηνών οι ανήκοντες στις κλάσεις 1978 έως και 1987 (γεννηθέντες τα έτη 1957 έως και 1966), καθώς επίσης και όσοι, ανεξαρτήτως κλάσης, έλαβαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης ως διαπρέποντες επιστήμονες, κατά την έννοια της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του ν. 1763/1988.

Δημοσ.

Λιγο ασχετο αλλα μια που μιλαμε για μειωμενη θητεια να πω οτι στην περιπτωση που καποιος εχει ελληνικη υπηκοοτητα αλλα ενας απο τους γονεις του την Κυπριακη μπορει να υπηρετησει 3 μηνες (υπο προυποθεσεις) στην Κυπρο.

Δημοσ.

ναι έτσι διάβασα αλλα θα πρέπει να εξαγοράσεις τον υπόλοιπο χρόνο.

αν είναι να περιμένεις τα 33 τότε σιγά πας στα 35 και κανεις 1 μηνα. εγώ λέω να πάρεις αυτή την αναβολή στα 30 που λήγει το κανονικό γιατί ο στρατός μετράει το 1 από την χρονια που γεννήθηκες και κατευθείαν πας και κανεις εξάμηνο. εγώ αυτό σκοπεύω να κάνω μιας που θα τελειώνω το PHD στα 29. μετά το postdoc στα 31 θα κάνω ένα εξάμηνο και επιστροφή ελλάδα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση να μου λυθει η απορεια που εχω εδω και μερικους μηνες.Εχω αναβολη μεχρι το 2011 λογω σπουδων αλλα τελειωνω απο την σχολη μου φετος οποτε μου μενουν 2 χρονια που μπορω να τα εκμεταλευτω ειτε επαγγελματικα ειτε με συνεχεια των σπουδων μου για καποιο αλλο χαρτι. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν αφου τελειωσει η σχολη μου πρεπει να κοψω την αναβολη οπωσδηποτε η μπορω να παω κανονικα το 2011 που λενε τα χαρτια μου;

Δημοσ.

Kανονικά ναι υπάρχουν άτομα ομως που δεν το εκαναν και δεν ειχαν κυρώσεις.

καλο πάντως ειναι να πας και να τελειωνεις μην πιαστεις με δουλειες και μετα αναγκαστεις να διακοψεις για το στρατο.

Δημοσ.

Η κάθε αναβολή δίνεται για συγκεκριμένο λόγο (π.χ. σπουδές). Αν ο λόγος αυτός πάψει να ισχύει τότε κανονικά πρέπει να διακόψεις την αναβολή. Αν θες συνεχίσεις τις σπουδές σου μπορείς να πάρεις νέα αναβολή οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν δεν κόψεις την αναβολή σου και ασχοληθείς με κάτι άλλο, τότε η συνηθισμένη ποινή είναι μέχρι 6 μήνες πρόσθετη εξαγοράσιμη θητεία.

Βέβαια για όλα αυτά καλό είναι να ρωτήσεις και στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις για να έχεις σίγουρη πληροφόρηση.

Δημοσ.

Όλα είναι σχετικά, πάω με ένα κάρο χαρτιά να κόψω την αναβολή μου λόγω μεταπτυχιακού και να ζητήσω αναβολή λόγω διδακτορικού. Η στρατολόγος το αρνείται και μου προτείνει να χρησιμοποιήσω την αναβολή του μεταπτυχιακού μέχρι του χρόνου που τελειώνει και 2 μήνες πριν τη λήξη της αναβολής να ξαναπάω με όλα μου τα δικαιολογητικά για να ζητήσω αναβολή.

Δημοσ.
Η κάθε αναβολή δίνεται για συγκεκριμένο λόγο (π.χ. σπουδές). Αν ο λόγος αυτός πάψει να ισχύει τότε κανονικά πρέπει να διακόψεις την αναβολή. Αν θες συνεχίσεις τις σπουδές σου μπορείς να πάρεις νέα αναβολή οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν δεν κόψεις την αναβολή σου και ασχοληθείς με κάτι άλλο, τότε η συνηθισμένη ποινή είναι μέχρι 6 μήνες πρόσθετη εξαγοράσιμη θητεία.

That's bullocks (που λέει και ο Psycho).Μπορεί στα χαρτιά να το γράφει (ΑΝ το γράφει),άλλα δέν εφαρμόζεται ποτέ.

Τελείωσα τις σπουδές μου 7/2005,που πήρα ουσιαστικά το πτυχίο στο χέρι και η αναβολή μου έληγε στις 9/5/2007.

Για ενάμιση χρόνο δούλευα κανονικά και με το νόμο,έβγαλα τα χρήματα που θα χρειαζόμουν για να περάσω ανετότατα το φανταρικό μου, χωρίς να επιβαρύνω τους γονείς μου ούτε για ένα σέντ.

Ούτε η στρατονομία με έπιασε,ούτε με "σκάτωσε" κανένας Υπολοχαγάκος 2ου γραφείου,ούτε με στήσανε στον τοίχο.

Θα συμφωνούσα με τον Chrisxxx, οτι είναι καλύτερο να ξεμπερδεύεις όσο πιο γρήγορα γίνεται με την στρατιωτική σου θητεία.Μόνο ώς χάσιμο χρόνου θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω.

Ενα φιλαράκι τελείωσε Οικονομική/Στατιστική στο "ΠΑΠΕΙ" (2004),έκανε ένα χρόνο μεταπτυχιακό στην Σκωτία (2005~2006) και παραμένει εκεί έκτοτε,δουλεύοντας κανονικά.Χαρτί δέν του έχει έρθει ακόμα απο την στρατολογία."Άκουσα" οτι αν είσαι κάτοικος εξωτερικού (διαμονής και εργασία) για ένα χ χρονικό διάστημα,μπορείς να αποφύγεις κατα κάποιο τρόπο το στρατιωτικό στην Ελλάδα.Θα ήθελα να το επιβεβαιώσει κάποιος αυτό γιατι όπως είπα,είναι μια "φήμη"

Δημοσ.

Ενα φιλαράκι τελείωσε Οικονομική/Στατιστική στο "ΠΑΠΕΙ" (2004),έκανε ένα χρόνο μεταπτυχιακό στην Σκωτία (2005~2006) και παραμένει εκεί έκτοτε,δουλεύοντας κανονικά.Χαρτί δέν του έχει έρθει ακόμα απο την στρατολογία."Άκουσα" οτι αν είσαι κάτοικος εξωτερικού (διαμονής και εργασία) για ένα χ χρονικό διάστημα,μπορείς να αποφύγεις κατα κάποιο τρόπο το στρατιωτικό στην Ελλάδα.Θα ήθελα να το επιβεβαιώσει κάποιος αυτό γιατι όπως είπα,είναι μια "φήμη"

11 χρόνια αν δεν έχεις δουλειά και 7 αν εργάζεσαι στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Επειδή μου "έρχονται" και μένα σιγά σιγά,η 6μηνη παράταση θητείας ισχύει σε περίπτωση που δέν προσκομίσεις στην στρατολογία τα απαραίτητα δικαιολογητικά...κοινώς το πτυχίο σου.Με κάποιο τρόπο δηλαδή θα πρέπει να αποδείξεις τι έκανες με την πίστωση χρόνου που σου έδωσε ο στρατός.

Ουσιαστικά με την προσκόμιση των εγγράφων αυτών "σπάς" την αναβολή σου,δέν υπάρχει όμως κάποια οδηγία για το πότε πρέπει να γίνει αυτό.Μπορεί να είναι την ίδια μέρα που θα πάρεις το πτυχίο στο χέρι,μπορεί και 1 μήνα πρίν την επίσημη λήξη της απαλλαγής σου,σίγουρα όμως οχι μετα την λήξη της.

Δημοσ.

Όταν ήμουν μέσα, στο κέντρο ακόμα, σε μια πρωινή αναφορά μας ανακοίνωσαν ποιοι θα τιμωρηθούν για μη διακοπή αναβολής. Πολλοί έπαθαν ένα σοκ (να είσαι μέσα καμιά εβδομάδα και να ακούς ότι έχεις +6 μήνες τιμωρία) αλλά τελικά κανείς δεν υπηρέτησε. Δεν ξέρω όμως τι ακριβώς είχαν κάνει από δικαιολογητικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...