Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο αξιωματικος δεν ζηταει εθελοντες για ασκησεις που ειναι χρησιμες, ζηταει για γοπινγκ και τσαπινγκ.

και εκπεδευση @@, με εξωπλισμο που δεν δουλευει. ημουν διαβιβασεις πυροβολικου, και ημασταν οι επικοινωνιες για καθε μοναδα πυροβολικου στον εβρο. το οχημα που ειχαμε, δεν επαιρνε καν μπρος. στην συντηρηση καθε σαββατο, το ξεσκονιζαμε. ειμαι σίγουρος οτι 8 χρονια μετα, το ιδιο εχουν.

αν ο στρατος ηταν 1 μηνα καθε 5 χρονια που το κρατος θα σου ελεγε κοιτα, να ο μισθος που παιρνεις απο την δουλεια σου, ελα εδω για 1 μηνα και μαθε αυτα που πρεπει να μαθεις. οχι να στρωνεις κρεβατια και να τρεχεις να προλαβεις να ξυριστεις και να γιαλισεις τα αρβυλα.

μιλαγα με εναν αστυνομικο εδω αγγλια μια φορα και μου λεγε οτι θα πηγαινε για εκπεδευση στον στρατο. ηταν για 2 μερες, τον μισθο του κανονικα, και θα εκανε εκπαιδευση σε χημικο πολεμο.

στην ελλαδα κανουμε σε χυμικο πολεμο...

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οταν το ξεκινησω αδερφε θα σου πω και ποτε θα το κοψω.

Αν δεν κατάλαβες τι θέλω να πω, τότε απλά θα σε θεωρήσω κουτό, κάτι που δεν το ασπάζομαι (προσωρινά).

Μωρε μπορει να πατησε πεζικο αλλα μια μικρουλα υποστηριξη απο..παντου πρεπει να την ειχε.

Όμως χωρίς πεζικό δεν...πάλι το ίδιο λέμε.

Δεν τους εχω για χαζους.Απλα δεν εχω για χαζους ουτε και του αντιπαλους αξιωματικους.

Αυτό που είπαμε ότι κολλάει;Στο ότι δεν θα στείλουμε εμείς τους δικούς μας στα πυρά του άλλου;Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ...

Μαλλον καποιος αλλος παιζει starcraft ε?

Το ίδιο με πριν!!!

δεν νομιζω πως χρειαζεται παραπανω συζητηση.

Το επιχειρημα ηταν"πηγαινε καταδρομεας να τα μαθεις"

Οπως πολυ ωραια συμφωνησες,δεν χρειαζεται να παω στρατο για να τα μαθω και αν θελησω να τα μαθω θα αφιερωσω χρονο και θα τα μαθω απο αλλη πηγη(με μεγαλυτερη επιτυχια ειναι η αποψη μου).

Ναι αλλά σου πρότεινα να κάνεις κάποια άσκηση πάνω σε αυτά που εσύ θα μάθεις θεωρητικά.Σε άσκηση πως θα μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις;Θα πάρεις τον κολλητό σου και θα πάτε στην Πίνδο και θα βρείτε το δρόμο του γυρισμού με τα πόδια;Δεν νομίζεις ότι θα έχει κάποια μικρή διαφορά;

Δημοσ.

Εγώ έφερα 10/50 τη μοναδική φορά που δεν έδινε ο δίκας τιμητικές για τις βολές.

Άνθρωπος τυχερός μια ζωή.

• Moderators
Δημοσ.
Αν δεν κατάλαβες τι θέλω να πω, τότε απλά θα σε θεωρήσω κουτό, κάτι που δεν το ασπάζομαι (προσωρινά).

Καταλαβα τι θελεις να πεις και απαντω με τον ιδιο τροπο που επελεξες εσυ να μου απαντησεις.Αν δεν καταλαβες πως υιοθετησα το υφος σου για να συννενοηθουμε,δεν ειναι δικο μου προβλημα.

Όμως χωρίς πεζικό δεν...πάλι το ίδιο λέμε.

Συμφωνουμε να διαφωνουμε εδω.Την διαφορα θα την κανει η υπολοιπη υποστηριξη και οχι το πεζικο.

Αυτό που είπαμε ότι κολλάει;Στο ότι δεν θα στείλουμε εμείς τους δικούς μας στα πυρά του άλλου;Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ...

Στο οτι δεν παιζουν το σημαντικο ρολο που πιστευεις οι μικρες ομαδες στρατιωτων.

Ναι αλλά σου πρότεινα να κάνεις κάποια άσκηση πάνω σε αυτά που εσύ θα μάθεις θεωρητικά.Σε άσκηση πως θα μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις;Θα πάρεις τον κολλητό σου και θα πάτε στην Πίνδο και θα βρείτε το δρόμο του γυρισμού με τα πόδια;Δεν νομίζεις ότι θα έχει κάποια μικρή διαφορά;

Που ανεφερα πως αν θελω να τα μαθω,θα τα μαθω θεωρητικα κ μονο?Αν εχω σκοπο να τα μαθω,φυσικα και θα τα μαθω στην πραξη.Οσο περιεργο σου φαινεται πως θα παρω τον κολλητο για να παω στην Πινδο και να τα μαθω,αλλο τοσο περιεργο μου φαινεται και μενα να καταταγω στους καταδρομεις για αυτο το λογο.

Δημοσ.
Καταλαβα τι θελεις να πεις και απαντω με τον ιδιο τροπο που επελεξες εσυ να μου απαντησεις.Αν δεν καταλαβες πως υιοθετησα το υφος σου για να συννενοηθουμε,δεν ειναι δικο μου προβλημα.

Ναι αλλά δεν προσέφερες και τίποτα με αυτό που είπες.Εγώ ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα κουμπάκια και εσύ μου απαντάς..."όταν το αρχίσω αδερφέ θα σου πω και πότε θα το κόψω", κάτι που ουσιαστικά είναι τεράστιας αξίας στη συζήτησή μας.Οπότε ναι, έχεις δίκιο, μου απάντησες στο ίδιο ύφος.:-(:-(:-(

Συμφωνουμε να διαφωνουμε εδω.Την διαφορα θα την κανει η υπολοιπη υποστηριξη και οχι το πεζικο.

Οκ, διαφωνούμε τότε.Καλή η υποστήριξη, αλλά χωρίς άνδρες να εισβάλλουν απλά κρύβεσαι σε κάποιο χαράκωμα - καταφύγιο και δεν βγαίνεις.Προσπάθησε όσο θες, χωρίς άνδρες να τους βγάλεις έξω.Βάρα με όλο το πυροβολικό και την αεροπορία μαζί.

Στο οτι δεν παιζουν το σημαντικο ρολο που πιστευεις οι μικρες ομαδες στρατιωτων.

Μμμμ, γιατί εγώ πιστεύω πως για να στήσεις ενέδρα (βασικό) σε μία εισβολή χρειάζεσαι μικρές ομάδες στρατιωτών;Εσύ το έχεις δει και με ταξιαρχίες;

Δεν μιλάμε για καταδρομείς...ακόμα!!!

Που ανεφερα πως αν θελω να τα μαθω,θα τα μαθω θεωρητικα κ μονο?Αν εχω σκοπο να τα μαθω,φυσικα και θα τα μαθω στην πραξη.Οσο περιεργο σου φαινεται πως θα παρω τον κολλητο για να παω στην Πινδο και να τα μαθω,αλλο τοσο περιεργο μου φαινεται και μενα να καταταγω στους καταδρομεις για αυτο το λογο.

Μήπως όμως, λέω μήπως, θα εμπέδωνες καλύτερα τη φυσική αίσθηση αν το έκανες σε ένα αντάρτη, κάτω από πίεση, σε μία πορεία κλπ κλπ;

Όσο και να προσπαθείς να με πείσεις ότι θα το μάθεις μόνος σου, εγώ δεν θα το δέχομαι.Και δεν θα καταταγείς στους καταδρομείς μόνο για αυτό το λόγο.Δεν νομίζω να έχεις στο μυαλό σου ότι οι καταδρομείς μαθαίνουν την πυξίδα και τον χάρτη μόνο.Άλλος είναι μάλλον ο λόγος που δεν θες εσύ και αρκετοί άλλοι να πάτε στις ειδ. δυνάμεις.

• Moderators
Δημοσ.
Ναι αλλά δεν προσέφερες και τίποτα με αυτό που είπες.Εγώ ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα κουμπάκια και εσύ μου απαντάς..."όταν το αρχίσω αδερφέ θα σου πω και πότε θα το κόψω", κάτι που ουσιαστικά είναι τεράστιας αξίας στη συζήτησή μας.Οπότε ναι, έχεις δίκιο, μου απάντησες στο ίδιο ύφος.:-(:-(:-(

Μπορουμε να το συνεχισουμε επ απειρον το συγκεκριμενο και την προσφορα στη συζητηση του αρχικου σου σχολιου"κοψε το starcraft αδερφε".

Μήπως όμως, λέω μήπως, θα εμπέδωνες καλύτερα τη φυσική αίσθηση αν το έκανες σε ένα αντάρτη, κάτω από πίεση, σε μία πορεία κλπ κλπ;

Προφανως δεν με ξερεις,προφανως θα πρεπει να δεχτεις πως οταν λεω πως θελω να μαθω κατι(ειτε αυτο ειτε επιβιωση στη φυση ειτε οτιδηποτε αλλο) δεν εχω αναγκη να χω τον ταδε και τον δεινα να μου δινει διαταγες,γιατι εχω την ορεξη και την θεληση να μαθω αυτο το κατι.

Όσο και να προσπαθείς να με πείσεις ότι θα το μάθεις μόνος σου, εγώ δεν θα το δέχομαι.

Γουστο σου και καπελο σου λοιπον.Ασε με να ξερω τις δυνατοτητες μου.

Και δεν θα καταταγείς στους καταδρομείς μόνο για αυτό το λόγο.Δεν νομίζω να έχεις στο μυαλό σου ότι οι καταδρομείς μαθαίνουν την πυξίδα και τον χάρτη μόνο.

Για μια ακομα φορα,το επιχειρημα ηταν να καταγω στους καταδρομεις για να μαθω την επιβιωση στη φυση,ιχνηλασια κλπ και πανω σ αυτο απαντω.Τα υπολοιπα που θα λαβω απο μια τετοια καταταξη,δεν μ αποσχολουν καθολου.

Άλλος είναι μάλλον ο λόγος που δεν θες εσύ και αρκετοί άλλοι να πάτε στις ειδ. δυνάμεις.

Εγω παλι προσπαθω να καταλαβω το πραγματικο λογο που πατε εσυ και καποιοι ακομα στις ειδ.δυναμεις,αλλα δεν νομιζω πως μαζι παιζει να τη λυσουμε την συγκεκριμενη μου απορια.Καλη σου μερα.

Δημοσ.
Μπορουμε να το συνεχισουμε ...

...

...Καλη σου μερα.

Προφανώς διαφωνούμε σε όλα σε αυτό το θέμα.Καλή σου μέρα κι από εμένα και καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών και περιορισμό των αναβολών για την ολοκλήρωση μόνο των προπτυχιακών σπουδών προβλέπει η «απόρρητη» μελέτη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα στοιχεία από το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου στράτευσης αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδιακά από το 2009, με μείωση της θητείας στους 11 μήνες ή απευθείας από το 2010. Η μείωση θα αφορά το Στρατό και όχι τους άλλους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και δίνεται τέλος στις μετατάξεις στους δύο αυτούς κλάδους.

Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας φέρεται να κατέληξε στη χορήγηση αναβολών μέχρι το 24ο ή το 25ο έτος της ηλικίας των στρατευσίμων για φοίτηση στο πανεπιστήμιο και το πρώτο πτυχίο.

Αναβολές για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά δεν θα χορηγούνται.

Δημοσ.

μια ερωτηση..

συμφωνα με το νομο πως καθοριζεται σε πιο σωμα θα υπηρετησει καποιος?

Δημοσ.

Εσύ το επιλέγεις όταν περνάς "περιοδέυον" στα 17 σου απ το στρατολογικό γραφείο του νομού σου.Απο κει και πέρα αναλαμβάνουν τα βύσματα!

Δυστυχώς οι περισσότεροι λένε πεζικό γιατί είναι και καλά λούφα.Που να ξεραν.

Δημοσ.
Εσύ το επιλέγεις όταν περνάς "περιοδέυον" στα 17 σου απ το στρατολογικό γραφείο του νομού σου.Απο κει και πέρα αναλαμβάνουν τα βύσματα!

Δυστυχώς οι περισσότεροι λένε πεζικό γιατί είναι και καλά λούφα.Που να ξεραν.

:confused::confused: τι λες τωρα ποιος βαζει πεζικο επειδη το θεωρει λουφα..ολοι αεροπορια και ναυτικο βαζουν συνηθως...δεν νομιζω πως παιζει καποιο ρολο το τι δηλωνεις οταν περνας περιοδευων..ρωταω θεωρητικα πως προβλεπει ο νομος οτι γινεται η καταταξη στα σωματα..γιατι πρακτικα ολοι πανε ξηρα και οτιδηποτε αλλο γινεται με βυσμα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...