Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν δε φροντίσεις ο συνάνθρωπος και η οικογένειά σου να ζουν μια καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο μέρος, λίγο νόημα έχει αν υπερασπιστείς αυτή τη ζωή και αυτό το μέρος.

Αυτο δεν εχει σχεση με τα προηγουμενα λεγομενα σου. Αλλο η "παραγωγη πλουτου", αλλο η καλυτερη ζωη. Καλη ζωη μπορεις να ζησει μια οικογενεια και με λιγα λεφτα, αν υπαρχει αγαπη μεταξυ των μελων της (και τα ξερω απο πρωτο χερι). Και "καλυτερο μερος" δεν σημαινει για μενα μια πλουσιο χωρα, αλλα μια χωρα με ιδανικα και αξιες.

Αυτα, να κλεινουμε και τη συζητηση.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μηχανοκίνητο τάγμα δεν παίζει να κάνει τόσες μέρες...

Η περιοχή ανήκε σε τάγμα πυροβολικού.Το βουνό απο πίσω δε,ήταν κούφιο και γεμμάτο με σκουριασμένα κανόνια και καλά decoy για τα εχθρικά πυρά απο θάλασσα.

Δημοσ.
Έτσι όπως το θέτεις, λοιπόν, μήπως θες να πετάμε και στον Καιάδα όποιον δε μπορεί να πολεμήσει (αφού έτσι δε μπορεί να εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον του προς την πατρίδα); Ψήσου.

Όσοι δεν μπορούν, δεν μπορούν. Δεν τους κατηγορούμε

Αλλά αυτοί που μπορούν αλλά δεν το κάνουν είναι προβληματικοί. Κανείς δεν είναι εξυπνότερος του άλλου αναφορικά με το στρατό. Όλοι πρέπει να υπηρετούν.

Προτροπή!

Τύπους και ψευτόμαγκες όπως κάτι Τριανταφυλλόπουλοι που δεν πηγαίνουν στο στρατό(που όντες υγειέστατοι σώματι και πνεύματι) θα έπρεπε να τους δείχνουμε όλοι την περιφρόνηση μας και όχι να τους έχουμε να καθορίζουν την εθνική μας κοινή γνώμη.

Ποιός?

Ο ανυπότακτος!!!

αυτά είναι...

όσοι δεν υπηρέτησαν ενώ ήταν υποχρεωμένοι ή δεν σκοπεύουν να το κάνουν ας μην αντιλέξουν, δεν έχει νόημα μια αντιπαράθεση όπου ο καθένας θα υποστηρίζει τις ατομικιστικές του ενέργειες και την πάρτη του

Κάποιος που δεν υπερασπίζεται την πατρίδα του να σηκωθεί να φύγει, αλλά κάποιος που (για παράδειγμα) δεν παράγει πλούτο για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ας κάτσει το παιδί;

όχι, αυτός που παράγει πλούτο (όχι απλά να τον ροκανίζει από τον υπάρχοντα) προσφέρει και είναι άξιος. Αυτός που προσφέρει μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων είναι άξιος, όπως και αυτός που "υπηρετεί" για την προστασία της πατρίδας

edit: ουπς τώρα το είδα, ναι ας κλείνει η συζήτηση...

Δημοσ.
Manuel,

εσύ με ποιον τρόπο θα συμβάλλεις στην πατρίδα σου? Τέλος πάντων, τι θα έχεις κάνει για μια ομάδα ανθρώπων που εσύ είσαι μέλος της?

Πίστεψε με, κάνω πολύ περισσότερα εκτός στρατού, απ' ότι έκανα μέσα στο στρατό, δηλαδή από το τίποτα. Που και τίποτα να μην ήτανε, πάλι απ' έξω έχω πολύ πιο σπουδαίες δουλειές που δεν εξυπηρετούν μόνο εμένα, αλλά και τους γύρω μου. Και ας μη μιλάμε για μένα. Ας μιλάμε για τα πιο σπουδαία μυαλά του τόπου, που αντί να τους αφήσουμε να κάνουν το σημαντικότατο και σπουδαιότατο έργο τους, τους στέλνουμε να ακούνε άχρηστους αμόρφωτους να τους βρίζουν χυδαιότατα και με κανένα σεβασμό.

Εσύ, κράζε τους άμα δε πάνε. Εγώ θα κράζω τους άλλους που μας τους παίρνουν.

Μετά θέλετε να πάμε και μπροστά σαν χώρα.

@ Manuel

Ειλικρινα... Ο γνωστος σου κανει σαν μικρο παιδι. Και φιλους θα κανει στο στρατο, και νεες εμπειριες θα αποκτησει. και στο κατω κατω, ενα χρονο ειναι μονο.

Α, γνωρίζεστε; Ξέρεις και πως κάνει ή τι περνάει;

Με το κριτηριο του οτι αποκτας απαραιτητες γνωσεις και δεξιοτητες για να την υπερασπιστεις την πατριδα, την κοινωνια και το συνανθρωπο σου σε περιπτωση αναγκης.

Ο συνάνθρωπός μου, δεν είναι μόνο ο Έλληνας. Είναι και όλοι οι άλλοι. Η κοινωνία μου, το ίδιο.

Η πατρίδα είναι μια λέξη που δε σημαίνει τίποτα. Για μένα έχει αρνητική σημασία, γιατί περιλαμβάνει την αποδοχή ότι η αξία της ζωής ενός Έλληνα, πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από την ζωή ενός ξένου.

Δημοσ.

@ Manuel:

Α μερος του post: Γι' αυτο και γω ειμαι αντιθετος του θεσμου αναβολης. Απ την αλλη, τα "μεγαλα μυαλα" μεγαλα θα βγουν και απο το στρατο. Και δεν ξερω τις εμπειριες σου, αλλα ειναι υπερβολικα αρνητικες αποσο μαντευω. Δεν ειναι ομως ο κανονας.

Β μερος: Τοσο σημαντικα προβληματα? Μηπως θα επρεπε να ειχε ζητησει βοηθεια τοσα χρονια να τα ξεπερασει?

Γ μερος: Πατριδα ειναι ολα αυτα που αναφερεις, οχι μονο τα εδαφη. Τα απαριθμησα πιο πριν. Και η ζωη ενος Ελληνα, εχει μεγαλυτερη αξιοα απο του εχρθρου που επιτιθεται. Εκτος και αν θες να χασουμε καθε εθνικο μας στοιχειο και να απορροφηθουμε απο αλλα κρατη.

Δημοσ.

δεν εχω παρακολουθησει την συζητηση απο την αρχη

απλα απο τα λιγα που διαβασα, θα κανω καποιες επισημανσεις:

ferongr εχεις παει στρατο????σοβαρα τωρα???

και αν εχεις ποτε πηγες???

πριν μπω φανταρος ασχολιομουν με στρατιωτικη ιστορια , οπλα κλπ χωρις να εχω φιλοπολεμικα αισθηματα(στρατοκαυλιαση....)

με το που πηγα στρατο (πζ μεσολογγι) αποφασισα να μην ασχοληθω ξανα με οτι εχει σχεση με στρα- κλπ

ακομα και μια σταλια πατριωτισμου να εχεις ο στρατος σε ξενερωνει τοσο πολυ που

πιστευω οτι ολοι πορευομαστε πλεον με το ''εις οιωνος αριστος αμυνεσθαι περι παρτη σας''

οσο αφορα την εκπαιδευση , αστο , περισσοτερα ηξερα απ τους δηθεν αξιωματικους

εκανα και εγω εκπαιδευση πολυβολητη , με 20 σφαιρες που εριξα ξερω να χειριζομαι ,50cal και mg3, με 20 σφαιρες ........

σε περιπτωση πολεμου θα μαι οχι ραμπο , οχι τερμινατορ αλλο μη σου πω και πριντειτορ

δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και αυτοι που και καλα κανουν την δουλεια

το μονο που ξερουν ειναι να φυγουν απο τις 2.30 και να τρωνε τα λεφτα σου , μου , πατερα σου κλπ απο την φορολογια

θελω να γραψ πολυ περισσοτερα για το θεατρικο εργο που λεγεται στρατος αλλα βαριεμαι...

και σκεψου ferongr οτι εκανα 9μηνο εναμησι μηνα παραμεθοριο και 6 μηνες λδ/κετχ (βυσμαααα)

ξερεις ποτε ενιωσα χρησιμος???

το 6μηνο που μουν γραφεας στην στρατολογια και βοηθησα μια λοχαγο νομικαρια (συναδελφακι!!) απο σσας που μας εβλεπε σαν συνεργατες και μας ειχε σαν παιδια της

και οχι σαν κωλοφανταρα

αυτα

Δημοσ.
Ο φίλος μου δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης με την πρόθεση να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία και δεν έγινε δεκτό το αίτημα του (αφού φυσικά πρώτα τον παιδέψανε α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-α). Για ποιο λόγο; Γιατί δεν ήταν γραμμένος σε κάποια αντίστοιχη οργάνωση, αν έχεις το θεό σου.

αυτό δεν είναι παράνομο? μπορείς να δηλώσεις αντιρρησίας συνειδήσεως χωρίς επιπτώσεις? πια είναι η εναλλακτική θητεία?

αλήθεια άγγλοι αμερικανοι και τόσοι άλλοι στον κόσμο που δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση νιώθουν μειονεκτικά απέναντι μας? :P

να το ξέρω δηλαδή για να υπερηφανεύομαι....:-D

Δημοσ.

Προσωπικα, παροτι απλος στρατιωτης, εκανα πολλες ασκησεις με οπλα, και απεκτησα παρα πολυ καλο επιπεδο εξοικιωσης. Με G3 σε καλη κατασταση ειχα ευστοχια 20/20 στα 50, 19/20 στα 100 και 16/20 στα 200 μετρα, ενω με ΗΚ11 (που ετυχε να εχει καινουργια κανη) ειχα τουλαχιστον 40/50 στον στοχο με ριπες των 5-7 (απο ελαφρυ διποδο).

Εχω ξαδελφο που μολις βγηκε απο πυροβολητης, και εχει κανει βαρβατη εκπαιδευση απο G3 μεχρι ακροβολιστη και εκτοξευτη χειροβομβιδων.

Και δεν αντιμετωπιστικα ποτε σαν "κωλοφανταρο". Απ' την αλλη ομως, ημουνα τυπος και υππογραμμος.

Δημοσ.

Κι εγω πυροβολικο τελειωσα, εκανα 3 βολες στο κεντρο, μετα 5 μηνες στην Κω δεν ετυχε να κανω καμια βολη γιατι ειχαμε πολλα σκοπετακια και ηταν μεγαλη αναγκη να φυλαμε το υπεροχο στρατοπεδο μας, στη Βεροια που πηγα μετα στο στρατηγειο μαζευαμε τα φυλλα απο τα δεντρα καθε 2-3 μερες μη τα δει ο στρατηγουλης και πει οτι δεν συμαζευουμε... Το κωλοφανταρο απο τα αγραμματα χαμενα κορμια εποπακια πηγαινε συννεφο που νομιζανε οτι ειναι στρατηγοι, και το "κακομαθημενε" πρωτη και τελευταια φορα το ακουσα στο στρατο απο κατι στρατιωτακια της ευελπιδων μικροτερα σε ηλικια απο μενα που ουτε τι βαθμο ειχαν δεν ξερω γιατι δεν εκατσα να μαθω καμια απο τις βλακειες του στρατου. Και τωρα μηνες μετα θυμαμαι τη φραση "ο στρατος ειναι οι τελευταιες ξενοιαστες και δωρεαν διακοπες στη ζωη σου" και οφειλω να ομολογησω οτι υπηρχαν και μερικοι, "στρατοκαυλους" τους λεγαμε στην αρχη στο τελος καταλαβαμε τη συμπεριφορα τους, οταν εφτανε η ωρα να απολυθουν αγχωνοντουσαν και μονο τα κλαμματα που δεν εβαζαν και ευχοντουσαν να ειχαν μεινει και αλλοι μηνες στρατου... Ξερεις γιατι? Γιατι δεν ειχαν κατι καλυτερο να κανουν, δεν ειχαν μελλον εκτος στρατου... Γινε ΕΠΟΠ να γουσταρεις. Περαστικα τους.

Δημοσ.
Γινε ΕΠΟΠ να γουσταρεις. Περαστικα τους.

γίνε και εσύ ΕΠΟΠ για καλύτερα fatalities :lol:

έλα σήκωσε το ποδαράκι....μπορείς!!!

πίεσε λίγο τον εαυτό σου..............έλα αγόρι μου αυτοπεποίθηση θέλει!!

Δημοσ.
Σε ενα πολεμο δεν θα προλαβεις ουτε να δεσεις τ αρβυλα που χεις στην ντουλαπα κρατημενα.Κ επειδη οπως καταλαβαινω θα ορμηξεις στη μαχη(μ αρεσει που πιστευεις πως η μαχη σωμα με σωμα πυροβολικου,πεζικου κλπ θα κρινει τον πολεμο,η χαρα της πλυσης εγκεφαλου)σου ευχομαι καλη τυχη.Θα χρειαστεις μπολικη για να επιβιωσεις και δεν πα να σαι και ο σουπερ ντουπερ παγκοσμιος στρατιωτης.

Και ενα quote που νομιζω πως κολλαει με την περιπτωση:"I dont care if there's a soviet tank right in times square,i m not fighting.Call me a fag,call me whatever name you want.When the war is over,i ll be the fag with 2 legs,thank you."

Κόψε το starcraf αδερφέ...και οι υπόλοιποι που μιλάτε για κουμπάκια και μλκίες παρόμοιες.Χώρα που δεν πάτησε το πεζικό, δεν καταλήφθηκε.Στο Ιράκ, ακόμα παλεύουν.Ας μη μιλήσω για το Αφγανιστάν.Τσετσενία κλπ είναι ντεμοντέ...Και δεν μπορώ να καταλάβω, για πόσο ηλίθιους έχετε τους ανώτερους αξιωματικούς (μιλάω για αυτούς που ακόμα λογίζουν τους μικρούς αριθμούς στρατιωτών μας) και νομίζετε ότι θα μας στείλουν απευθείας στις βολές πυροβολικού.Καλύτερα να μελετήσετε παραπάνω τις τακτικές που ακολουθούν ένα πόλεμο πριν φτάσετε στο σημείο που ο μέγας αρχιστράτηγος πατάει το κουμπί της εκτόξευσης πυρηνικών κεφαλών και μας ξεπατώνει οριστικά.

Επιβιωση στη φυση,ιχνηλασια κλπ δεν χρειαζεται να παω καταδρομεις για να τα μαθω.Απλα πραγματα.

Αντε και εμαθα να χειριζομαι οπλα,ολμους κλπ κλπ.Και?Τι εγινε?

Ότι δεν χρειάζεται να πας στρατό για να τα μάθεις είναι σίγουρο.Θα τα μάθεις όμως μόνος σου;Θα αφιερώσεις χρόνο για αυτά;

Εγώ λέω να πας καταδρομέας για να κάνεις και καμιά ασκησούλα πάνω σε αυτά, όσο κι αν λένε μερικοί ότι είναι χάσιμο χρόνου.

Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει οτι το φυλάκιο και οι άντρες που το επανδρώνουν θα πρέπει να κρατήσουν την παρακείμενη περιοχή μέχρι να φτάσει ο λόχος που θα τους παρέχει υποστήριξη...ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ...

Ναι,καλά διάβασες,11 άτομα με πενιχρό και σχεδόν άχρηστο εξοπλισμό θα πρέπει να κρατήσουν για τρείς μέρες στεριά και θάλασσα,μέχρι να έρθει (αν προλάβει) κάποιος λόχος.Για πλάκα μια κανονιοφόρος γυρνάει ένα "bofor" και με μία βολή άπο ένα κανόνι και απο μία κάννη φτιάχνει μια ωραιότατη τρύπα εκεί που κάποτε υπήρχαν ένα φυλάκιο και κάποιοια θύματα...

Αυτά τα ολίγα περι επιβιώσεως,πολέμου και ανδρείας...

30 δευτερόλεπτα...Τόσο γράφει το εγχειρίδιο σε φυλάκιο στον Έβρο απ' ότι μου είπε ένας φίλος μου.Άσχετα αν οι στρατιώτες κρατήσουν κι ένα μήνα.Το σχεδιάγραμμα το έχει υπολογισμένο για 30 δευτερόλεπτα καθυστέρησης του εχθρού, ώστε να οργανωθεί γραμμή άμυνας πιο πίσω.

Στην Κύπρο το εγχειρίδιο έγραφε 1 εβδομάδα πάντως.

Εξαρτάται από τη θέση και τον οπλισμό πάντα.

Πέραν αυτών...

Αν είχε έκαστος την καλή θέληση να αποκομίσει και κάτι από τη θητεία του και δεν ήταν ο πρωταρχικός σκοπός να λουφάξει όσο μπορεί και να περάσει σαν "φάντασμα" από εκεί μέσα, τότε μπορεί και τα πράγματα στο στρατό να ήταν καλύτερα.

Μέχρι και ο αξιωματικός, όταν βλέπει τους φαντάρους να μυξοκλαίγοντε και να προσπαθούν να τη σκαπουλάρουν και όταν ζητάει εθελοντές και βλέπει τεμπελιά και αποβλάκωση στα μούτρα τους, ε τι άλλο να κάνει από το να βάλει τις φωνές;Και στη δουλειά έξω από το στρατό το ίδιο πράγμα γίνεται.Μόνο που εκεί δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, γιατί το αφεντικό σου δεν θα σου χαριστεί και θα χάσεις το ψωμάκι σου.Οπότε μάλλον το χρήμα είναι που κάνει τη διαφορά.Ο σημερινός νεοέλληνας θέλει να πέφτει φράγκο στην τσέπη του για να κάνει το θέλημα του ανώτερου.Τα πάντα για τα λεφτά...έχει χαθεί η όποια ηθική υπήρχε μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου αιώνα."Γιατί να βοηθήσω στο στρατό ενώ μπορώ να είμαι έξω και να πληρώνομαι;" Είναι η ερώτηση των παραπονιάρηδων σήμερα.

Όλοι μιλούν για κομπλεξικούς αξιωματικούς που φωνάζουν και κάνουν και δείχνουν και δεν ξέρω και εγώ τι για να κάνεις τη δουλειά που έχεις να κάνεις.Πωωωωωω, τι κόμπλεξ ρε παιδί μου κι αυτό.Να έχουν να κάνουν μια δουλειά και να τους τη χαλάς και να σου φωνάζουν επειδή φεύγεις και λουφάζεις...ήμαρτον τι μλκες αυτοί οι αξιωματικοί.Ο φαντάρος δεν φταίει φυσικά ποτέ.Ο στόχος είπαμε είναι η απόλυτη "αορατότητα".

Πόσο ωραίο θα φαινόταν αν προσπαθούσε ο εκάστοτε στρατιώτης να μάθει και κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα, π.χ. να μάθει τα χαρακτηριστικά του τάδε όπλου, να ρωτήσει για τακτικές, να ζητήσει να κάνει και αυτός βολή με το άλλο όπλο κλπ.Δεν νομίζω να το αρνήθηκε ποτέ κανένας αξιωματικός αυτό αλλά πιο πολύ δεν νομίζω να το ζήτησε και κανένας φαντάρος.Και μετά μιλάτε για άχρηστη στράτευση.Μα αν ο ίδιος ο στρατιώτης δεν θέλει να μάθει, δεν πρόκειται να βρει τη θητεία του χρήσιμη, ότι κι αν έχει κάνει.Το να λέει κάποιος έκανε βολές των 20 φυσιγγίων και αυτό είναι όλο δεν στέκει και πολύ γιατί είμαι σίγουρος ότι ευκαιρία για βολές δόθηκαν πολύ περισσότερες αλλά ο συγκεκριμένος στρατιώτης τη σκαπούλαρε με τη δικαιολογία ότι έχει δουλειά στο λόχο και επίσης "να πάνε οι νέοι, εγώ έχω κάνει βολές".Που να σε μεταφέρουν τώρα με τα οχήματα, να φορτώνεσαι όπλο, κράνος εξάρτηση κλπ;Ε δύσκολα πράγματα.Να στέκεσαι και όρθιος στη γραμμή βολών, είναι φοβερό πράγμα.Όποιος έχει να πει κάτι διαφορετικό πάνω σε αυτά που λέω ας το αναφέρει αν και αμφιβάλλω ότι δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα.Όσο για τις εμπλοκές των όπλων και γενικά για την κακοσυντήρηση του υλικού...ποιος φταίει άραγε;Μα φυσικά οι αξιωματικοί που δεν φροντίζουν κάθε φορά να μας έχουν ένα καινούριο όπλο για την πάρτη μας.Εγώ στη θητεία μου θέλω να κάνω ακροβατικές φιγούρες με αυτό, να μην το λαδώνω, να μην το καθαρίζω, να το κάνω ακόντιο, σβούρες, να ανοίγω κλειδαριές, να στραβώνω τους γεμιστήρες, όπως κάνει ο κάθε γνήσιος καθώς πρέπει λουφαδόρος φαντάρος που σεβεται πάρα πολύ τους άλλους και τον εαυτό του.Από αυτό καταλαβαίνει κανείς για πιο λόγο μιλάμε για εμπλοκές στο g3 που κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό όπλο που στα 300μ. σε πετυχαίνει στον καρπό και σου κόβει το χέρι από τη ρίζα.Λες και φταίει συγκεκριμένα αυτός ο τύπος όπλου και όλοι οι Έλληνες φαντάροι το καταριούνται.Αν ήταν καλάσνικοφ π.χ. και έκανε τα ίδια προβλήματα με την τρομερή συντήρηση που του παρέχουμε δεν θα λέγαμε τα ίδια;Λίγο συντήρηση θέλει και όχι κακομεταχείριση.Όλοι,μα όλοι φυσικά τώρα θα μου πείτε "εγώ στη θητεία μου δεν έκανα τέτοια πράγματα με το όπλο μου, εγώ το φρόντιζα καθημερινά".Οκ...χάλασε μόνο του.Είπαμε οι αξιωματικοί φταίνε που δεν μας φέρνουν σε κάθε σειρά καινούρια.

Εγώ λέω ότι κάθε Έλληνας θα έπρεπε κανονικά να περνάει εκπαίδευση καταδρομέα.Και ναι, μαθαίνεις και πειθαρχία όχι όμως από το φόβο της παραπάνω θητείας αλλά επειδή σέβεσαι αυτό που υπηρετείς.Μάλλον λάθος το έχουν δει μερικοί.

Εγώ δεν νομίζω το 40' ή το 21' να είχαμε ούτε ανέσεις, ούτε καλοσυντηρημένα όπλα, ούτε να απαιτούσαμε πληρωμή, ούτε τίποτα.Καταδρομείς έτσι κι αλλιώς ήταν οι τύποι.Και για να προλάβω αυτούς που θα τρέξουν να πουν ότι ήταν άλλες εποχές αυτές θα πω ότι μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα είχαμε συγκρούσεις Ελλάδας - Τουρκίας.Καταρχήν δεν πάει και πολύς καιρός από τα Ίμια και σίγουρα δεν πάει πολύς καιρός από τον Ηλιάκη.Και ακόμα πιο σίγουρα δεν πάει πολύς καιρός από το επεισόδιο που πήγε να δημιουργηθεί στο Καστελλόριζο την προηγούμενη εβδομάδα (και μάλλον ακόμα δεν έχει λυθεί το θέμα, πολλά παίζονται και δεν τα βλέπουμε).Καλύτερα να είσαι έτοιμος και να έχεις αποκομίσει κάτι, έστω και αν το βρίσκεις άχρηστο παρά να σε βρουν απροετοίμαστο.Τώρα για τα σκοπέτα και τις αγγαρείες...μίλησα και πριν για τη θέληση κάποιου να μάθει κάτι παραπάνω.Ας το έβλεπε ο διοικητής της κάθε μονάδας, ας είχε αλλάξει η νοοτροπία του νεοέλληνα και θα ήταν καλύτερα όλα.Αυτό που είναι στα χαρτιά τώρα, είναι να γίνει και επαγγελματικός ο στρατός.Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δείτε στην τσέπη σας.Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, αν έχετε μερικοί ίντερνετ ακόμα μιας και θα αναγκαστείτε να το κόψετε.

ΥΓ: Δεν ξέρω πόσους έθιξε αυτό το μακροσκελές αλλά αντικειμενικότατο post και ζητώ συγγνώμη αν κούρασα αλλά έπρεπε να αναφέρω κάποια πράγματα.

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα μαζί σου σε ότι λες, αλλά δεν έχω όρεξη να μπω σε αντιπαράθεση.

Απλά δύο πραγματάκια...

ΥΓ: Δεν ξέρω πόσους έθιξε αυτό το μακροσκελές αλλά αντικειμενικότατο post και ζητώ συγγνώμη αν κούρασα αλλά έπρεπε να αναφέρω κάποια πράγματα.

Στο post σου εκφράζεις προσωπικές απόψεις και εμπειρίες, παρουσιάζεις κάποιες καταστάσεις από τη δικιά σου οπτική σκοπιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποκειμενικό και όχι "αντικειμενικότατο".

στο g3 που κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό όπλο που στα 300μ. σε πετυχαίνει στον καρπό και σου κόβει το χέρι από τη ρίζα.

Πληροφοριακά, ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που το g3 θεωρείται κακό όπλο και όχι εξαιρετικό. Σε κατάσταση πολέμου, προτιμούν τους τραυματίες από τους νεκρούς, και το g3 σκοτώνει υπερβολικά εύκολα.

Δημοσ.
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου σε ότι λες, αλλά δεν έχω όρεξη να μπω σε αντιπαράθεση.

Απλά δύο πραγματάκια...

Άρα δεν μπορείς να λες ότι διαφωνείς...το ότι δεν έχεις όρεξη δεν είναι δικαιολογία.Σαν κατάντια μου ακούγεται.

Στο post σου εκφράζεις προσωπικές απόψεις και εμπειρίες, παρουσιάζεις κάποιες καταστάσεις από τη δικιά σου οπτική σκοπιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποκειμενικό και όχι "αντικειμενικότατο".

Όχι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.Δεν έζησα αυτά που περιγράφω (τουλάχιστον δεν έζησα τα χειρότερα από αυτά, όπως τις ρίψεις ακοντίου με το όπλο).Γράφω αυτά που έχω ακούσει από φίλους μου.Οπότε συνεχίζω να μιλάω για αντικειμενικότατο και όχι "υποκειμενικό".

Πληροφοριακά, ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που το g3 θεωρείται κακό όπλο και όχι εξαιρετικό. Σε κατάσταση πολέμου, προτιμούν τους τραυματίες από τους νεκρούς, και το g3 σκοτώνει υπερβολικά εύκολα.

Πληροφοριακά....ο σκοπός του πεζικού είναι να σκοτώνει.Ο σκοπός των καταδρομέων είναι να τραυματίζει, ώστε να απασχολεί περισσότερους στο πεδίο της μάχης (αν ριχτούν στο πεδίο της μάχης).Για αυτό και το πεζικό έχει g3 και για αυτό οι ειδικές δυνάμεις έχουν m16 με διαμετρήματα 7,62 και 5,56 αντίστοιχα.

Αλλά αν εσύ κατηγορείς ως κακό όπλο το g3 για αυτό το λόγο, τουλάχιστον σημαίνει ότι είχες ένα καλό όπλο στη μονάδα σου.Οπότε δεν στέκει το θέμα άχρηστου όπλου.

Δημοσ.

Μερικοί ρε παιδιά μιλάτε λες και δεν ξέρετε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο στρατό.

Ωραίες οι θεωρίες, αλλά δείτε και λίγο τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...