Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θελει να μην νιωθει αχρηστος, ας παει καταδρομες οπου θα μαθει παρα πολλα πραγματα, θα αποκτησει πολλες εμπειριες, θα ριξει με πολλα οπλα κ.ο.κ.

Αν και γενικα, δεν νιωθεις αχρηστος σε οποιαδηποτε θητεια κανεις, αμα εχεις ιχνος πατριωτισμου μεσα σου. Αν δεν εχεις ουτε και αυτο, δηλωνεις αντιρησιας συνειδησης (η αν εχεις αλλα προβληματα, βλεπεις ψυχολογο και μετα ψυχιατρο).

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Αν θελει να μην νιωθει αχρηστος, ας παει καταδρομες

Και τοτε θα ειναι ιδιαιτερα χρησιμος σε τι?

Δημοσ.
Αν θελει να μην νιωθει αχρηστος, ας παει καταδρομες οπου θα μαθει παρα πολλα πραγματα, θα αποκτησει πολλες εμπειριες, θα ριξει με πολλα οπλα κ.ο.κ.

Αν και γενικα, δεν νιωθεις αχρηστος σε οποιαδηποτε θητεια κανεις, αμα εχεις ιχνος πατριωτισμου μεσα σου. Αν δεν εχεις ουτε και αυτο, δηλωνεις αντιρησιας συνειδησης (η αν εχεις αλλα προβληματα, βλεπεις ψυχολογο και μετα ψυχιατρο).

Αχαχα. Αστείο. Πατριωτισμός? ¨Ημαρτον... Πλύση εγκεφάλου σας κάνουν?

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 07 : 41 : 29-----

Εξαρτάται ποιος είσαι. Ένα πράγμα υπάρχει που τρελαίνει τον άνθρωπο στα σίγουρα: η κοινωνική απομόνωση. Δεν ξέρω αν έχεις γνωστό που να έτυχε να μείνει απομονωμένος για πάνω από 4 μήνες (πχ σε νοσοκομείο), αλλά δεν επιστρέφεις ποτέ ο ίδιος.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Άλλες ανάγκες έχει ο καθένας. Εγώ έκανα 6μηνο και κόντεψα να τρελαθώ, όχι επειδή μου έλειψαν οι περιποιήσεις (έτσι κι αλλιώς μόνος μου έμενα). Επειδή δεν άντεχα το ότι δεν κατάφερα να κάνω τις παρέες που ήθελα, δεν μπορούσα ν' ακούω τη μουσική που ήθελα, δεν μπορούσα να λέω αυτά που ήθελα και κυρίως, δεν άντεχα να νιώθω τόσο άχρηστος.

Σε κάποιους μπορεί να αρέσει να κάνουν διακοπές μακράς διαρκείας (γιατί για διακοπές πρόκειται). Κάποιοι τρελαίνονται.

Σύμφωνω απόλυτα με το Manuel και δε θα το έγραφα καλύτερα αν περιέγραφα τις δικές μου σκέψεις.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί νομίζουν ότι όλος ο κόσμος πριν το στρατό είναι άχρηστος, δεν έχει τι να κάνει, δεν έχει δουλειά και οτι ζει με τη μαμά και το μπαμπά.

Δημοσ.
Αχαχα. Αστείο. Πατριωτισμός? ¨Ημαρτον... Πλύση εγκεφάλου σας κάνουν?

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 07 : 41 : 29-----

Σύμφωνω απόλυτα με το Manuel και δε θα το έγραφα καλύτερα αν περιέγραφα τις δικές μου σκέψεις.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί νομίζουν ότι όλος ο κόσμος πριν το στρατό είναι άχρηστος, δεν έχει τι να κάνει, δεν έχει δουλειά και οτι ζει με τη μαμά και το μπαμπά.

Απο εκεί καταλαβαίνεις οτι ο μέσος Έλληνας κουβαλάει μυαλά και νοοτροπία 60 ετών!Η κλασσική ατάκα,πάνε στρατό να γίνεις άντρας/άνθρωπος.Πρίν αρκετές δεκαετίες οφείλω να ομολογήσω οτι αυτό ίσχυε.Έβλεπες και αμόρφωτους και "άγριους" απο βουνά,άτομα που δέν ήξεραν μια τέχνη και ο ΕΣ αναλάμβανε να τους εξανθρωπίσει,να τους βάλει σε μια σειρά,να μάθουν 5-10 πράγματα,ακόμα και αν αυτό ήταν πώς να χειρίζονται το φτυάρι και να φτιάχνουν χαρμάνια.Θέλετε πιο χειροπιαστό παράδειγμα;Όσοι ήταν οδηγοί στον στρατό,με μια απλή διαδικασία το μετέτρεπαν σε πολιτικό δίπλωμα Γ' (και Δ νομίζω) κατηγορίας.

Έν έτη 2008 να μας μάθουν τί;Πώς να γυαλίζουμε το άρβυλο;Δούλους θέλουν να τους βγάζουν τη δουλειά τσάμπα και άν την γνωρίζουν a priori,ακόμα καλύτερα.Αυτοί θα χωθούν στα γραφεία και οι υπόλοιποι τουαλέτες-μαγειριά-σκοπιά.

Δημοσ.

Έν έτη 2008 να μας μάθουν τί;Πώς να γυαλίζουμε το άρβυλο;Δούλους θέλουν να τους βγάζουν τη δουλειά τσάμπα και άν την γνωρίζουν a priori,ακόμα καλύτερα.Αυτοί θα χωθούν στα γραφεία και οι υπόλοιποι τουαλέτες-μαγειριά-σκοπιά.

Μαθαινεις το χειρισμο τουφεκιου, αποκτας εμπειριες χρησιμες για την επιβιωση σου σε ενα (ο μη γεννοιτω) πολεμο και αποκτας και πειθαρχεια που μπορει να σου χρειαστει και στην ζωη σου.

Εκτος και αν μπεις στο στρατο και δεν κρατησεις τιποτα, οποτε μετα θα μαζεουμε τα μυαλα σου με το φαρασι σε καποιον (ο μη γεννοιτω παλι) πολεμο, και δεν θα εχεις προσφερει στην αμυνα της πατριδας σου.

Δημοσ.
Αν δεν εχεις ουτε και αυτο, δηλωνεις αντιρησιας συνειδησης (η αν εχεις αλλα προβληματα, βλεπεις ψυχολογο και μετα ψυχιατρο).

Ο φίλος μου δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης με την πρόθεση να υπηρετήσει εναλλακτική θητεία και δεν έγινε δεκτό το αίτημα του (αφού φυσικά πρώτα τον παιδέψανε α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-α). Για ποιο λόγο; Γιατί δεν ήταν γραμμένος σε κάποια αντίστοιχη οργάνωση, αν έχεις το θεό σου.

Άλλο επιχείρημα για το τι μπορείς να κάνεις; Λέω φυσικά γι' αυτή την περίεργη περίπτωση που δεν είσαι πατριώτης, αλλά πιστεύεις ότι όλοι οι λαοί έχουν την ομορφιά τους.

By the way, τι χρήσιμο μαθαίνεις δηλαδή στις καταδρομές; Πώς να μην απαντάς όταν σου τη λέει ένας δέκα φορές πιο ηλίθιος από σένα;

edit: ΟΚ, ξεχνάω ότι θεωρείς ότι η έκβαση του πολέμου έχει να κάνει με το στρατό. Δεκτό, αν και διαφωνώ απόλυτα.

Όσον αφορά την πειθαρχία όμως, δεν είναι αυτό που μας διδάσκουν στο στρατό. Μας διδάσκουν ότι τα βύσματα μπορούν να σου φέρονται όπως θέλουν (εξ ου και άκουγα συχνά τη φράση "μη μου κολλάς ρε! Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;!"), όποιος είναι πιο γαϊδούρι δεν τον πειράζει κανένας και άλλα τέτοια όμορφα.

Μακάρι να υπήρχε πειθαρχία στο στρατό, θα είχα περάσει πολύ καλύτερα.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος και θα σου εξηγήσω πως γίνεται άντρας κάποιος στο στρατό.

Ήταν που λες κάποτε ο Τάσος που ζούσε ευτυχισμένος με την Γκόλφω. Ο Τάσος ήταν ένα πολύ καλό παιδί και σωστός οικογενειάρχης. Δούλευε και έβγαζε λεφτά, βοηθούσε τη γυναίκα του στο σπίτι και φυσικά ήταν πάντα πιστός.

Και κάποια μέρα του έρχεται του Τάσου το χαρτί για να παρουσιαστεί. Τι να κάνει ο καημένος, πηγαίνει να υπηρετήσει τη "μαμά πατρίδα".

Ο καιρός περνούσε αργά, και η καθημερινότητα πάντα η ίδια... Καθάρισμα τουαλέτες, καθάρισμα θαλάμου, πλύσιμο μαγειρία, καθάρισμα ΚΨΜ, καθάρισμα διοικητήριο, γόπινγκ. Και φυσικά και ατομική καθαριότητα, πλύσιμο ρούχων, γυάλισμα άρβυλα κλπ.

Περνάει ο καιρός και ο Τάσος απολύεται και γυρνάει σπίτι του. Και την επόμενη μέρα καθώς κάθεται στο σαλόνι ακούει μια φωνή από την κουζίνα...

"Τάσοοοο... αντί να ξύνεσαι στην τηλεόραση, έλα να πλύνεις τα πιάτα που μου έχει φύγει η μέση να κάνω δουλειές από το πρωί"

"Τράβα να τα πλύνεις μόνη σου μωρή, και κλείσε και την πόρτα, γιατί κάνεις θόρυβο και με ενοχλείς"

Ο Τάσος είχε πλέον γίνει άντρας...

Δημοσ.

Άλλο επιχείρημα για το τι μπορείς να κάνεις; Λέω φυσικά γι' αυτή την περίεργη περίπτωση που δεν είσαι πατριώτης, αλλά πιστεύεις ότι όλοι οι λαοί έχουν την ομορφιά τους.

Μεταναστευεις σε οποια χωρα σου αρεσει περισσοτερο.

By the way, τι χρήσιμο μαθαίνεις δηλαδή στις καταδρομές; Πώς να μην απαντάς όταν σου τη λέει ένας δέκα φορές πιο ηλίθιος από σένα;

Επιβιωση στη φυση, χειρισμος πολλων διαφορετικων οπλικων συστηματων (απο υποαυτοματα μεχρι βαρεα πολυβολα, ολμους και εκρηκτικους μηχανισμους αναλογα τον κλαδο σου), ιχνηλασια και πολλες διαφορες αλλες ικανοτητες. Και πειθαρχεια.

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 08 : 28 : 40-----

Κάνεις λάθος και θα σου εξηγήσω πως γίνεται άντρας κάποιος στο στρατό.

Ήταν που λες κάποτε ο Τάσος που ζούσε ευτυχισμένος με την Γκόλφω. Ο Τάσος ήταν ένα πολύ καλό παιδί και σωστός οικογενειάρχης. Δούλευε και έβγαζε λεφτά, βοηθούσε τη γυναίκα του στο σπίτι και φυσικά ήταν πάντα πιστός.

Και κάποια μέρα του έρχεται του Τάσου το χαρτί για να παρουσιαστεί. Τι να κάνει ο καημένος, πηγαίνει να υπηρετήσει τη "μαμά πατρίδα".

Ο καιρός περνούσε αργά, και η καθημερινότητα πάντα η ίδια... Καθάρισμα τουαλέτες, καθάρισμα θαλάμου, πλύσιμο μαγειρία, καθάρισμα ΚΨΜ, καθάρισμα διοικητήριο, γόπινγκ. Και φυσικά και ατομική καθαριότητα, πλύσιμο ρούχων, γυάλισμα άρβυλα κλπ.

Περνάει ο καιρός και ο Τάσος απολύεται και γυρνάει σπίτι του. Και την επόμενη μέρα καθώς κάθεται στο σαλόνι ακούει μια φωνή από την κουζίνα...

"Τάσοοοο... αντί να ξύνεσαι στην τηλεόραση, έλα να πλύνεις τα πιάτα που μου έχει φύγει η μέση να κάνω δουλειές από το πρωί"

"Τράβα να τα πλύνεις μόνη σου μωρή, και κλείσε και την πόρτα, γιατί κάνεις θόρυβο και με ενοχλείς"

Ο Τάσος είχε πλέον γίνει άντρας...

Πολυ εξυπνο. Η πνευματικη καλλιεργεια δεν εχει σχεση με το αν πηγες φανταρος η οχι.

• Moderators
Δημοσ.
Μαθαινεις το χειρισμο τουφεκιου, αποκτας εμπειριες χρησιμες για την επιβιωση σου σε ενα (ο μη γεννοιτω) πολεμο

Σε ενα πολεμο δεν θα προλαβεις ουτε να δεσεις τ αρβυλα που χεις στην ντουλαπα κρατημενα.Κ επειδη οπως καταλαβαινω θα ορμηξεις στη μαχη(μ αρεσει που πιστευεις πως η μαχη σωμα με σωμα πυροβολικου,πεζικου κλπ θα κρινει τον πολεμο,η χαρα της πλυσης εγκεφαλου)σου ευχομαι καλη τυχη.Θα χρειαστεις μπολικη για να επιβιωσεις και δεν πα να σαι και ο σουπερ ντουπερ παγκοσμιος στρατιωτης.

Και ενα quote που νομιζω πως κολλαει με την περιπτωση:"I dont care if there's a soviet tank right in times square,i m not fighting.Call me a fag,call me whatever name you want.When the war is over,i ll be the fag with 2 legs,thank you."

αποκτας και πειθαρχεια που μπορει να σου χρειαστει και στην ζωη σου.

Αν περιμενω τη θητεια μου για να αποκτησω την πειθαρχια που θα χρειαστω στη ζωη μου,πιθανοτατα δεν θα την αποκτησω ποτε,οσο κ αν προσπαθει να μου την επιβαλλει ο ταδε λοχαγος με τις αγγαριες.Το μονο που συνηθισα στο στρατο ειναι η ελλειψη υπνου.Αν πειθαρχια=αυπνια,τοτε ναι,βγηκα κερδισμενος.

Επιβιωση στη φυση, χειρισμος πολλων διαφορετικων οπλικων συστηματων (απο υποαυτοματα μεχρι βαρεα πολυβολα, ολμους και εκρηκτικους μηχανισμους αναλογα τον κλαδο σου), ιχνηλασια και πολλες διαφορες αλλες ικανοτητες. Και πειθαρχεια.

Επιβιωση στη φυση,ιχνηλασια κλπ δεν χρειαζεται να παω καταδρομεις για να τα μαθω.Απλα πραγματα.

Αντε και εμαθα να χειριζομαι οπλα,ολμους κλπ κλπ.Και?Τι εγινε?

Δημοσ.
Μαθαινεις το χειρισμο τουφεκιου, αποκτας εμπειριες χρησιμες για την επιβιωση σου σε ενα (ο μη γεννοιτω) πολεμο και αποκτας και πειθαρχεια που μπορει να σου χρειαστει και στην ζωη σου.

Εκτος και αν μπεις στο στρατο και δεν κρατησεις τιποτα, οποτε μετα θα μαζεουμε τα μυαλα σου με το φαρασι σε καποιον (ο μη γεννοιτω παλι) πολεμο, και δεν θα εχεις προσφερει στην αμυνα της πατριδας σου.

Μήπως είσαι λίιιιγο προκατειλημμένος και τρομαγμένος;Αυτή η εμμονή σου με τον πόλεμο με προβληματίζει.Φαντάζομαι οτι έχεις πάει στρατό και υα έχεις βιώσει απο πρώτο χέρι την κατάσταση για να είσαι τόσο σίγουρος για τα λεγόμενά σου.

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα για να καταλήξω εν τέλη και στα όπλα.

Το θέμα πειθαρχεία που έθιξες...απλά αυτή δέν υπάρχει.Το οτι έναν στρατιώτης φωνάζει μάλιστα και κάθεται προσοχή σάν λαμπάδα μπροστά σε ανώτερο δέν έχει να κάνει τόσο με τον σεβασμό στο πρόσωπο του ανωτέρου,όσο στον φόβο οτι σάν ανώτερος έχει δικαίωμα να "παίξει' με τις μέρες θητείας σου και τον ελεύθερό σου χρόνο."Νικολάου...γιατί δέν χαιρέτησες;5 μέρες φυλακή"Νικολάου γιατι είσαι νωχελικός στην αναγνώριση;2 στερήσεις εξόδου" κ.ο.κ

Φυσικά πειθαρχεία ΔΕΝ είναι ούτε όταν βάζεις το βύσμα σου να πάρει τηλέφωνο τον Δ/κτη,ο οποίος παρεμπίπτοντος επειδή είναι Δ.Υπάλληλος κλάνει μέντες για το μέλλον την θεσούλας του,ούτε όταν καρφώνεις τον συνάδελφο σάν καλός ρουφιάνος για να έχεις καλύτερη μεταχείριση απο τους αξιωματικούς.

Το Θέμα τον όπλων τώρα (που έμαθα)...πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.Ας πούμε για το επικό όπλο G3A3,το οποίο οδεύει να γίνει Legendary και αποτελεί το standard τυφέκιο του Έλληνα οπλίτη,πλήν ορισμένων σωμάτων.Απο τα χέρια μου περάσανε ούτε λίγο ούτε πολύ 5 απο δαύτα.Το πιο παλιό μου έριχνε 2 χρόνια (10/81) και στο πιο νέο του έριχνα 5 (03/88).Απο εκέι και πέρα,μέσα στην σκουριά,στην μπίχλα και με συνεχόμενες εμπλοκές.Δέν σου εύχομαι να πάθεις εμπλοκή όταν ο "κακός" Τούρκους σου κάνει έφοδο με εφ'όπλου λόγχη.

Δεύτερο όπλο που πέρασε απο τα χέρια μου,HK-11.Παρόμοιο με το G3A3,άλλα πιο "γεμάτο" και βαρύ.Μοιάζει με πολυβόλο άλλα δέν είναι.Είναι πιο βαρύ λόγο αποσπώμενης κάννης και δίποδα.Απο εκεί και πέρα είναι το ίδιο με το G3...άν εξαιρέσεις το γεγον΄ςο οτι μεταφέρεις 13 γεμιστήρες αντί για 5+ το έξτρα βάρος του όπλου.

Όπλο Νο3....Mg3 πολυβόλο,έριξα μια φορά και αυτό γατί σάν πολυβόλο "χαλάει" πολλά πυρομαχικά.Ο ΕΣ είναι και οικονόμος,βέβαια.

Όπλο Νο4....Browning 0.50 cal,πιο γνωστό σάν 50άρι,δέν έριξα ποτέ,άσχετα αν ήμουν πολυβολιτής και αυτό γιατι άν κοίταγες μέσα στην κάνη, λόγω μπίχλας και σκουριάς δέν έβλεπες ποτέ το φώς απο την 2η τρύπα.

Έκανα και Δ/νέας,άρα με την εκπαίδευσή μου μπορώ να ηγηθώ (και καλά) ομάδας 8 ανδρών.Σε πληροφορώ οτι ότι με μάθανε το ήξερα απο πρίν,προσανατολισμός με πυξίδα και αστέρια.

Βολή με νυχτερινή διόπτρα econoptics.Τα βλέπω όλα πράσινα και βαράω στο σκοτάδι..."κυρ. Υπλ/γε, η διόπτρα χάνει δεξιά" - "Σκάσε και ρίχνε στραβάδι" ..."Οκ..."

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 08 : 48 : 38-----

ΑΑΑΑΑΑΑΑ και το βασικότερο που ξέχασα να αναφέρω...Βάση μελετών του 2ου Γραφείου ενας εκπαιδευμένος στρατιώτης έχει Μ.Ο ζωής 2 λεπτά....και αυτό ΑΝ επιβιώσει απο το πρώτο μπαράζ του πυροβολικού.

Δημοσ.
Μεταναστευεις σε οποια χωρα σου αρεσει περισσοτερο.

Και γιατί να μην διώξω τους στρατόκαυλους; Οι άλλοι είμαστε πολύ περισσότεροι για να μεταναστεύσουμε.

Πέρα απ' αυτό πάντως (που είναι μεταξύ αστείου και σοβαρού), η ανάγκη του ανθρώπου για κοινωνικότητα (να θέλει να έχει γύρω του τους δικούς του ανθρώπους), είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Και ανήθικο και ότι άλλο θέλεις.

Άμα μου εξηγήσεις και πως γίνεται να μάθεις πειθαρχία, όταν ισχύουν αυτά που έλεγα, θα σου ήμουν ευγνώμων. Πειθαρχία για να μάθεις, πρέπει αφενός αυτός που σου τη μαθαίνει να μην κάνει κατάχρηση εξουσίας για να βγάλει το απεριόριστο κόμπλεξ του (μιλάμε για πάνω από τους μισούς αξιωματικούς που είχα) και αφετέρου να ισχύει για όλους. Όταν εμένα μου έκαναν παρατήρηση για το κουμπί που ξέχασα να κουμπώσω και στον άλλο που με την άνεση του "είμαι βύσμα και κωλόπαιδο και θα το εκμεταλλευτώ" φωνάζει σαν ηλίθιος, κλέβει τη σειρά στο φαγητό, δεν κάνει καλά υπηρεσίες κτλ δίνουν τιμητικές άδειες ("ε, για να ξεκουραστεί το παιδί, βοήθησε πολύ στα γραφεία"), αυτό δε σου μαθαίνει πειθαρχία. Σου μαθαίνει ότι κάποιοι έχουν δώσει την εξουσία σε κάποιους να σου φέρονται σαν μλκ.

Δημοσ.
Και γιατί να μην διώξω τους στρατόκαυλους; Οι άλλοι είμαστε πολύ περισσότεροι για να μεταναστεύσουμε.

Manuel,

εσύ με ποιον τρόπο θα συμβάλλεις στην πατρίδα σου? Τέλος πάντων, τι θα έχεις κάνει για μια ομάδα ανθρώπων που εσύ είσαι μέλος της?

Άντε οι γυναίκες γεννούν και δημιουργούν ζωή, εμείς τι κάνουμε αν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και "δεν είναι στη φύση μας" να ζοριζόμαστε?

Ο άνθρωπος αυτός λέγεται άχρηστος φίλε μου, δεν έχει σημασία πόσους φίλους έχει, τι έχει κάνει ή πόσα χρήματα έχει, σημασία έχει τι έχεις κάνει για μένα τον συμπολίτη σου που όταν θα είμαι 70 ετών και θα έχω ανάγκη για ασφάλεια εσύ στα 20 σου θα σφυρίζεις αδιάφορα.

Δεν ξέρω αν το έχεις αυτό το βίωμα, αλλά πάντοτε, είτε ασυναίσθητα είτε φανερά, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ο ρόλος του δυνατού και του ισχυρού είναι να βοηθάει τον ανίσχυρο και ανύμπορο. Αν δεν το κάνεις τότε θα πρέπει να απομωνοθείς. Σε κάποιο άλλο πεδίο που ο δεύτερος θα είναι ικανός οφείλει να εξυπηρετήσει τον πρώτο.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά? Πολύ απλά για να καταλάβεις ότι το να "υπηρετήσεις" είναι χρέος σου, σε μια ηλικία που έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις και αν δεν το κάνεις τότε πρώτος πρώτος θα έρθω εγώ ο συμπολίτης σου να σε κράξω.

Δημοσ.

εσύ με ποιον τρόπο θα συμβάλλεις στην πατρίδα σου? Τέλος πάντων, τι θα έχεις κάνει για μια ομάδα ανθρώπων που εσύ είσαι μέλος της?

Άντε οι γυναίκες γεννούν και δημιουργούν ζωή, εμείς τι κάνουμε αν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και "δεν είναι στη φύση μας" να ζοριζόμαστε?

Ο άνθρωπος αυτός λέγεται άχρηστος φίλε μου, δεν έχει σημασία πόσους φίλους έχει, τι έχει κάνει ή πόσα χρήματα έχει, σημασία έχει τι έχεις κάνει για μένα τον συμπολίτη σου που όταν θα είμαι 70 ετών και θα έχω ανάγκη για ασφάλεια εσύ στα 20 σου θα σφυρίζεις αδιάφορα.

Δεν ξέρω αν το έχεις αυτό το βίωμα, αλλά πάντοτε, είτε ασυναίσθητα είτε φανερά, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ο ρόλος του δυνατού και του ισχυρού είναι να βοηθάει τον ανίσχυρο και ανύμπορο. Αν δεν το κάνεις τότε θα πρέπει να απομωνοθείς. Σε κάποιο άλλο πεδίο που ο δεύτερος θα είναι ικανός οφείλει να εξυπηρετήσει τον πρώτο.

Και γιατί θεωρείς ότι με τη θητεία προσφέρεις στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο? Νομίζεις ότι ο συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι νιώθει πιο ασφαλής? Ή μήπως οι πόλεμοι στη σύγχρονη εποχή εξαρτώνται από τους οπλίτες?

Αν έχεις πραγματικά τέτοιες ανησυχίες, μπορείς να γίνεις εθελοντής σε κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση και να προσφέρεις πραγματικά και στην κοινωνία και στον εαυτό σου.

Ο στρατός δυστυχώς είναι χάσιμο χρόνου, άσχετα αν μπορεί να σου μείνουν κάποιες καλές αναμνήσεις και μερικοί καλοί φίλοι.

Δημοσ.

@ Tenshi

Σχετικα με τον οπλισμο, αν μπει ποτε σε κεντρικες αποθηκες φορητου εξοπλισμου, θα δεις μερικες χιλιαδες οπλα με τα μεταλλικα σημεια στο λαδι, σε αριστη κατασταση, οπως και αλλων ειδων εξοπλισμο παλι σε αριστη κατασταση. Οσον αφορα τα περι πειθαρχειας, ως ενα σημειο εχεις δικιο, αλλα απ' την αλλη, υπαρχουν και ατομα που εχουν το αισθημα του καθηκοντος μεσα τους.

Οσο για το μεσο χρονο ζωης, 2 λεπτα, μου φαινεται πολυ δυσκολο να το πιστεψω, και θεωρω την ερευνα λανθασμενη κατα καποιο τροπο, η συνθηκες που μελετησε ειναι μια διμοιρια εναντιον 3 συνταγματων εχθρων.

@ Manuel

Ειλικρινα... Ο γνωστος σου κανει σαν μικρο παιδι. Και φιλους θα κανει στο στρατο, και νεες εμπειριες θα αποκτησει. και στο κατω κατω, ενα χρονο ειναι μονο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...