Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Δε σε χάλασε που θα πας βόρεια γκάτζα....hahaha

γαμώ το διδυμότειχο ,το λαγό, τις φέρρες και όλο τον Έβρο.

Είναι όλοι ζώα.

Γκαρ γκαρ γκαρ:-D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά, το πόσταρα αλλού αλλά στο μεταξύ θυμήθηκα ότι υπάρχει και αυτό το thread που είναι πιο «αρμόδιο»:

Για βοηθήστε λίγο όσοι έχετε σχετική εμπειρία τον «από Δευτέρα και πάλι φάνταρο» parsifal (με κάλεσαν για 5ημερη άσκηση):

Λίστα αντικειμένων που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Προβλεπέ και μη. Μπας και οργανωθώ κάποια στιγμή μέχρι το Σ/Κ...

Δημοσ.

εγω παντως που πηγα μετεκπαιδευση πριν 2 εβδομαδες περασα χαλια μας πηγαν στη μεση του πουθενα για σχοινακια και φαγαμε μια εβδομαδα κρυο και βροχη χωρις να μπορουμε να παμε οπουδηποτε...οχι οτι καναμε και τιποτα εκτος απο μια βολη αλλα και παλι προτιμουσα το σπιτι και τη γυναικα μου απο αυτο το πραγμα

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο parsifal Εμφάνιση μηνυμάτων

Για βοηθήστε λίγο όσοι έχετε σχετική εμπειρία τον «από Δευτέρα και πάλι φάνταρο» parsifal (με κάλεσαν για 5ημερη άσκηση):

Λίστα αντικειμένων που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Προβλεπέ και μη. Μπας και οργανωθώ κάποια στιγμή μέχρι το Σ/Κ...

Αν και είμαι φρέσκος απο το πρώτο φανταρικό,όσοι γνωστοί μου ντύθηκαν στα χακί δεύτερη φορά πήραν μαζί τους:

-Κινητό ΜΕ κάμερα

-Laptop/psp/φορητό dvd player

-mp3

-Ποτά

Κοινώς ότι απαγορευόταν να έχουμε στην κατοχή μας σάν κανονικοί φαντάροι.

Απο εκεί και πέρα θα έλεγα: τουλάχιστον 6 ζευγάρια κάλτσες και ανάλογο αριθμό εσωρούχων,1-2 φούτερ (εσωθερμικό ακόμα καλύτερα),μωρομάντηλα,αποσμητικό και γενικά είδη προσωπικής καθαριότητας και φροντίδας,χρήματα,υπομονή και τύχη,αφού δέν ξέρεις σε τι μονάδα/διοίκηση θα πέσεις.

Στολές και λοιπά σάρτζαλα-μάρτζαλα είναι offer του Γρκίκ Άρμυ...ω γιές!

Δημοσ.

Ευχαριστώ Tenshi.

Ηλεκτρονικά γκατζετίδια δεν έχω σκοπό να πάρω μαζί, φοβάμαι πάρα πολύ για κλοπές, ακόμη κι αν είναι για λίγες μέρες. Λέω να πάρω μόνο τηλεκάρτες, χρήματα σε κάποιο pouch περασμένο γύρω από το λαιμό και κάνα-δυο βιβλία.

Όταν πας επίστρατος θα πρέπει να βρεις ή αλλιώς να αγοράσεις ότι είχες σαν φαντάρος?

Ωχ! Έλα, δεν παίζει τέτοιο πράμα, μη με ψαρώνεις!

Δημοσ.

Κοιτάξτε...αυτό το "οτι είχες σάν φαντάρος" είναι σχετικό και εξαρτάται απο το πόσο άνετα θές να περάσεις/πόσο "κακομαθημένος" είσαι.

Το κάλεσμα της πατρίδας μου κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 200 ευρώ πρίν πράσω ΚΑΝ την πύλη του κέντρου!Βέβαια είχα πάρει αρκετά πράγματα,ακόμα και έξτρα στολές!.Στην πορεία βέβαια ανακάλυψα (μετα λύπης μου) ότι όσα πράγματα και να πάρεις δέν είναι ποτέ αρκετά.Είναι δεδομένο δηλαδή οτι θα προκύψει κάποια ανάγκη και δέν θα έχεις αυτό το κάτι για να την καλύψεις.Βασικά ο στρατός (άτυπα πάντα) σε υποχρεώνει να μάθεις να ζείς χωρίς πράγματα που στην πολιτική σου ζωή θεωρούσες δεδομένα.

Μέσες άκρες θα έλεγα οτι με 50, το πολύ, ευρώ μπορείς να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου.Το πιο βασικό είναι να πάρεις έναν υπνόσακο (ακόμα και ο φτηνός των 10 ευρώ κάνει) και 1-2 έξτρα σεντόνια για να μήν έρχεσαι σε επαφή με την βρώμα/λέχρα/καρκίνο που που έχει μαζευτεί στις κουβέρτες (ανάλογα με την ΕΣΣΟ που έχει τυπωθεί πάνω καταλαβαίνεις και τι βρώμα έχεις να αντιμετωπίσεις lol).Πάρε καλού κακού και ένα Pubex απο το φαρμακείο (κοριοκτόνο),σε περίπτωση που κοιμηθείτε μέσα σε λόχο με σιδερένια κρεβάτια καθώς επίσης και κουνουπέλαιο ή απωθητικό σπρέι.Στην γκατζολία σου ρουφάνε το αίμα και ρούχα να φοράς! Απο εκέι και πέρα κάλτσες/εσώρουχα πάρε δικά σου,παπουτσάκι αθλητικό,λουκετάκια,κανα σαπούνι (Dettol καλύτερα),μωρομάντηλα και κανα-δυο pappier de κωλ για ανάγκη.Προσωπικά δέν θα έπαιρνα κάν ξυριστικά μαζί μου.Τι θα σου κάνουν δηλαδή στην τελική αμα είσαι αξύριστος,ακούρευτος;Μήπως θα σου στείλουν την φυλακή στο σπίτι με courier;Δεν προλαβαίνεις λέμε!

Όλα τα υπόλοιπα στα παρέχει ο Ε.Σ (ιματισμό) ακόμα και άρβυλα νομίζω...τα οποία άν φορέσεις,τα πόδια σου θα ζήσουν μέρες Νιρβάνας μέχρι να μαλακώσουν (ΑΝ προλάβουν δηλαδή)<--- σπορτεξάκι λοιπόν και γράψτους όλους!

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα!

σήμερα μου ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστώ Λαμία στο Ερευνας και Πληροφορικής ΥΕΑ.Τελειώνω την σχολή ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο πολυτεχνείο.Έχω ξεμπερδέψει με μαθήματα και μένει μόνο η παρουσίαση της διπλωματικής για να πάρω πτυχίο.Όταν έκοψα την αναβολή δήλωσα ότι είμαι πτυχιούχος της σχολής αυτής επειδή υπολόγιζα ότι μέχρι να παρουσιαστώ θα την έχω τελειώσει και θα έχω το πτυχίο στα χέρια μου.Κάτι όμως που δεν κατάφερα να κάνω.

Και αναρωτιέμαι τώρα: Έρχεται η στιγμή και παρουσιάζομαι...Υπάρχουν οι πιθανότητες να με κρατήσουν χωρίς πτυχίο παρα μόνο με μία δήλωση ότι έχω τελειώσει τα μαθήματα, όταν έρθει η στιγμή του ξεσκαρταρίσματος?Έχει κανείς εμπειρία απο θητεία εκεί να βοηθήσει?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Παίδες καλησπέρα!

σήμερα μου ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστώ Λαμία στο Ερευνας και Πληροφορικής ΥΕΑ.Τελειώνω την σχολή ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο πολυτεχνείο.Έχω ξεμπερδέψει με μαθήματα και μένει μόνο η παρουσίαση της διπλωματικής για να πάρω πτυχίο.Όταν έκοψα την αναβολή δήλωσα ότι είμαι πτυχιούχος της σχολής αυτής επειδή υπολόγιζα ότι μέχρι να παρουσιαστώ θα την έχω τελειώσει και θα έχω το πτυχίο στα χέρια μου.Κάτι όμως που δεν κατάφερα να κάνω.

Και αναρωτιέμαι τώρα: Έρχεται η στιγμή και παρουσιάζομαι...Υπάρχουν οι πιθανότητες να με κρατήσουν χωρίς πτυχίο παρα μόνο με μία δήλωση ότι έχω τελειώσει τα μαθήματα, όταν έρθει η στιγμή του ξεσκαρταρίσματος?Έχει κανείς εμπειρία απο θητεία εκεί να βοηθήσει?

Ευχαριστώ!

Θα σου απαντήσω με το τι έγινε σε μένα.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μην περιμένεις στάνταρ κανόνες στον στρατό,

είναι που θα πέσεις.

Εγώ, επίσης σαν και σένα είχα δηλώσει πως είχα τελειώσει Πολυτεχνική Σχολή ενώ ακόμα ήμουν φοιτητής. Ποτέ κανείς μέσα δεν ζήτησε απόδειξη για το τι είμαι, ποτέ κανείς καν δεν με ρώτησε, ποτέ κανείς δεν ήξερε αν και τι τελείωσα.

Αν σου έχει έρθει ήδη το χαρτί για Έρευνας-Πληροφορικής τότε εκεί θα πας.

Πούλα και λίγο τρέλα στο φινάλε. Αντίγραφο του πτυχίου το θεωρώ απίθανο να ζητήσουνε, δεν άκουσα ποτέ να γίνεται τέτοιο πράγμα.

Είναι κλασική περίπτωση του ότι δηλώσεις είσαι με λίγα λόγια.

Και μην νομίζεις πως θα χρειαστούν πουθενά οι γνώσεις σου ή ότι θα μπεις σε ειδικό πόστο όπου θα αξιοποιηθείς στο 100%, αυτά είναι αστεία πράγματα για Ε.Σ. :-D

Γενικά, μην μασάς. Πούλα τρέλα αν και κατά 99% δεν θα χρειαστεί ούτε αυτό να κάνεις.

Απλά μην αρχίσεις και καρφώνεσαι μόνος σου, μην μπεις σε λεπτομέρειες χωρίς να σου ζητήσουνε. Ένας βαριεστημένος φαντάρος π.χ. όταν θα κάνει την καρτέλα σου στο κέντρο θα σε ρωτήσει "α, ηλεκτρολόγος μηχανικός ε;" και εσυ θα πεις "ναι".

Τέλος.

Μην αρχίσεις "μα μου χρωστάω 2 μαθήματα και πίστευα θα τελειώσω αλλά να..."

και χώσεις και αυτόν που βιάζεται να πάει για ύπνο και σένα χωρίς λόγο. :P

Χύμα. Έτσι είναι. Ασχετίλα, ατιμωρισία και άγιος ο θεός.

Αν...ΑΝ 1 στο δισεκατομμύριο που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση σου πει κανείς μα δεν έχεις πτυχίο και καλά (που σιγά να μην το μάθει ποτέ, ΑΝ λέμε) πάλι πουλάς τρέλα, δεν ήξερα, δεν με ρώτησε κανείς, τί λέτε τώρα,ποιος Θανάσης κτλ.

Γενικά, μην αγχώνεσαι και αν ήρθε το χαρτί τέλος.

Μόνος σου απλά πρόσεξε μην τα σκατώσεις κατά λάθος, αυτοί

να πάρουν χαμπάρι δεν παίζει με την καμία.

Δημοσ.

Και εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνουν όπως τα λέει ο Arcanaloth. Κατά κανόνα στο στρατό δε ζητάνε αποδείξεις για τίποτα, δε πρόκειται να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις σου και αν χρειαστούν κάτι δε θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Θα σας φωνάξουν όλους και θα ρωτήσουν ποιος ξέρει να το κάνει (ή πιθανότερα θα ρωτήσουν τον πιο κοντινό φαντάρο "ξέρεις να το κάνεις ή κάποιον που να ξέρει;" και τέλος).

Και εγώ είχα δηλώσει 2 χρόνια σπουδές Τοπογραφίας αν και δε θυμόμουν τίποτα και όταν ψάχνανε συνέχεια τοπογράφο (απίστευτη έλλειψη!) απλά ρωτάγανε αν είναι κανένας. Εγώ δεν απάνταγα "ναι" και γενικά έλεγα "μουσικός" όταν με ρωτάγανε τι δουλειά κάνω (γιατί αυτό κάνω εδώ που τα λέμε ;)).

Άσχετο: Πάντως διαπίστωσα ότι αν είχα τελειώσει τη σχολή μου, θα είχα δουλειά (εκτός στρατού), γιατί απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχουν τοπογράφοι.

Δημοσ.

Τοπογράφος είναι από τα καλύτερα επαγγέλματα αυτή τη στιγμή κατά την γνώμη μου, η καλύτερη επιλογή αν διαλέξεις πολυτεχνείο.

Δουλειά θα βρεις σχετικά άνετα και αν είσαι και λίγο κωλόφαρδος χώνεσαι κατευθείαν και δημόσιο.

Για τις υπόλοιπες σχολές του πολυτεχνείου ας μη μιλήσω...

Off topic τέλος.

Δημοσ.
τι κατεύθυνση πρεπει να πάρει κανείς στην ΄Β Λυκείου για να πάει ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ [ΣΣΕ]-ΟΠΛΑ?

Σκέψου καλά τι πάς να κάνεις στον εαυτό σου...

Μπορεί να μήν το βλέπεις τώρα,άλλα σάν στρατιωτικός ούτε πιο άντρας θα είσαι ούτε καλύτερη μεταχείριση θα έχεις απο τους γύρω σου.

Δημοσ.

Καλή τύχη σου εύχομαι,καλό κουράγιο και μια συμβουλή μόνο:Ο σεβασμός δέν είναι αυτονόητος άλλα κερδίζεται.Να βλέπεις τους κατώτερούς σου σάν συνεργάτες και όχι σάν εργαλεία.

II. Θετικές Επιστήμες

ΤΜΗΜΑΤΑ

Φυσικομαθηματικές Επιστήμες:

* Μαθηματικών

* Φυσικής

* Χημείας

* Γεωλογίας

* Τεχνολογίας Υλικών

Ψυχοπαιδαγωγικές Επιστήμες:

* Ψυχολογίας

* Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών

* Εκπαίδευσης και Αγωγές στην Προσχολική Ηλικία

* Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

* Οικιακής Οικονομίας

Πληροφορικής και Υπολογιστών:

* Πληροφορικής

* Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

* Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοιατρική

* Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

* Επιστημών Υπολογιστών

* Εφαρμοσμένη Πληροφορική

Γεωπονικές Επιστήμες και Επιστήμες Βιολογίας και Περιβάλλοντος:

* Βιολογία

* Γεωπονίας

* Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος

* Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Μουσικές και Θεατρικές Σπουδές:

* Μουσικών Σπουδών

* Κινηματογράφου

Στρατιωτικές Επιστήμες:

* Ευελπίδων (Όπλα και Σώματα)

* Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί)

* Ικάρων (Ιπτάμενοι και Μηχανικού)

* Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων

* Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

* Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

IV. Τεχνολογικές Επιστήμες

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΑΕΙ:

* Πολιτικών Μηχανικών

* Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών

* Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

* Μηχανολόγων Μηχανικών

* Μηχανικών Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης

* Μηχανικών Περιβάλλοντος

* Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας

* Μηχανικών Η/Υ

* Πληροφορικής

* Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

* Ναυπηγών Μηχανικών

* Χημικών Μηχανικών

* Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργείων

* Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

* Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών

* Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

* Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

* Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

* Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοιατρική

* Γεωπονίας

* Δασολογίας

* Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες:

* Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων

Στρατιωτικές Σχολές:

* Ευελπίδων

* Ικάρων

* Ναυτικών Δοκίμων

* Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας

* Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού, Ναυτικού

ΤΕΙ:

* Γραφικών Τεχνών

* Ανακαίνισης Κτιρίων

* Πολιτικών Έργων Υποδομής

* Πολιτικών Δομικών Έργων

* Ηλεκτρολογίας

* Μηχανολογίας

* Ηλεκτρονικής

* Πληροφορικής

* Τεχνολογίας (αεροσκαφών, ήχου, πληροφορική, πετρελαίου, ιατρικών οργάνων, τροφίμων)

* Φυτικής Παραγωγής

* Ζωικής Παραγωγής

* Ανθοκομίας

* Ιχθυοκομίας

Δημοσ.

Απο θετική σίγουρα,δέν ξέρω ακριβώς τι παίζει με την τεχνολογική (έκανα clopy-paste το κείμενο απο ένα site φροντιστηρίου).

Αν και απ'οτι θυμάμαι απο τις επικές μέρες μου στο Λύκειο,απο παντού (κατεύθυνση) πάς παντού,απλά "χάνεις" μόρια λόγω μαθημάτων βαρύτητας.

Τώρα σχετικά με την ΣΣΕ,υπήρξα στρατιώτης στο Λόχο σκουπιδ...εεε...Λόχο Διοικήσεως ήθελα να πώ.

Απο αυτά που είδα-άκουσα,οι Ευέλπιδες κινούνται κάθε μέρα βάση προγράμματος,το οποίο είναι απίστευτα εξουθενωτικό.Πραγματικά μπορεί να βρούν μπελά γιατί άργησαν 10 "αθώα" λεπτά.Τα μαθήματα που κάνουν κινούνται σε επίπεδο πανεπιστημιακών σπουδών 2ου έτους (Μαθηματικά-Φυσική κλπ.).Παράλληλα υπάρχουν και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που οφείλουν να λάβουν μέρος σχεδόν κάθε μέρα (Στίβος,Κολύμβηση κ.α).Αυτονόητη είναι η εκπαίδευση με φούλ εξοπλισμό και η διαβίωση στην φύση (σκηνάκια)

Απο φαγητό, μπορώ να πώ οτι τρώνε με 10 μασέλες,άλλα αν αναλογιστεί κανείς τις ασκήσεις και το τρέξιμο είναι το μόνο πράγμα που τους κρατάει ζωντανούς.Στην Ευελπίδων δέν περπατάς στους διαδρόμους.ΤΡΕΧΕΙΣ (στυλ τζόκινγκ)και σταματάς μόνο όταν φτάσεις στον προορισμό σου ή όταν πρέπει να χαιρετήσεις ανώτερο.

Κατα τ'αλλα η ΣΣΕ είναι σάν σχολείο.Παρασκευή/Σαββάτο/Κυριακή πάς σπίτι σου,εκτός και άν έχεις ένοπλη υπηρεσία (σκοπιά),όπως επίσης Πάσχα/Χριστούγεννα/Καλοκαίρι.

Και ένα μνμ γραμμένο στην Σκοπιά ΑΟΣ (πιθανότατα σβησμένο τώρα):

"2,5 χρόνια τώρα,προσπαθούν να με κάνουν κάτι που δέν είμαι.Ποτέ δέν θα γίνω σάν και αυτούς"

Α.Σ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...