Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με σκίσανε,παρέδωσα όπλο,εξάρτηση κλπ κλπ με το σώβρακο και όταν ο AΥΔΜ μου είπε οτι ντροπιάζω τη στολή, του είπα ευθαρσώς "Στα @@ μου,εγώ την αγόρασα"

Χα! Τι μου θύμισες...

με συρραπτικό την είχα για να πάω να παραδώσω το όπλο μου.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ακριβώς, όταν πάρεις τη μετάθεση έχεις ένα μήνα περιθώριο για να πάρεις την άδεια. Είναι υποχρεωμένοι όμως να στη δώσουν, τα ΕΤΑΠ είναι τιμητική μεν υποχρεωτική δε. Πριν πεις όμως κάτι άλλο θέλω να γράψεις όταν απολυθείς πόσες άγραφες μέρες πήρες στο τέλος. :)

Κι εμένα με κάνανε τρελίτσες στο ΤΥΠ και δε μου δίνανε 4 ημέρες ΕΤΑΠ που μου είχαν απομείνει.Κανέις (υπ)αξιωματικός του πρώτου γραφείου δεν ήξερε,όλοι μιλούσαν για κάτι διατάγματα του 90.Δε τους χαλασε όμως που τις πήρα τις μέρες. 59 μέρες άδεια and still counting...

Δημοσ.

αααα... εγώ απολύθηκα με 93 μέρες άδεια. Γιαννιτσά- Καβάλα, 8 μέρες οδοιπορικά... λες και με τα πόδια θα πήγαινα.

Δημοσ.
Σώμα πυροβολικού είμαι..ξέρει κανείς που είναι καλά Αθήνα? Ενδιαφέρομαι να μάθω στρατόπεδα (όνομα, τοποθεσία) που έχουν καλές υπηρεσίες..

Γουδί τι παίζει? ;)

Γουδί έχει ΠΒ ( όπως και ΠΖ, ΤΘ, Ειδικές δυνάμεις είδα [ εντάξει, ένα άτομο αλλά "μετράει" ] ), από εκεί απολύθηκα τώρα . Υπηρεσία όταν έχει 2 σειρές μέσα πάει 1-1, 2-3 έξω ξέρω'γω. Όταν έχει μία, σε πάει 3-4 μέρες μέσα .

Σε γενικές γραμμές καλά είναι, του βύσματος το πανηγύρι γίνεται και θα σου αρέσει πιστεύω. Το πρωϊ έχεις πόστο αναγκαστικά ( σε βάζει ο δοίκας εκεί, κψμ, γραφείο, κυλικείο κλπ )

Πολύ χαιρετούρα όμως, το μόνο μείων του ;)

Κανένας 300 / 301 που ήταν είναι Γουδί εδώ μέσα;

Στο 642 ΜΚ/ΤΠ Προβατώνα Έβρου;

Δημοσ.

Και το lol της σημερινής μέρας είναι ότι πήρα χαρτί για μετεκπαίδευση.

Με στέλνουν λέει στο 298 ΜΚΤΕ στη Σάμο . :D

Απλή απορία έχω, μήπως ξέρει κανείς τι σημαίνει το ΜΚΤΕ, τι μονάδα είναι αυτή, μιας και υπηρέτησα τεθωρακισμένα και δε νομίζω αυτή η μονάδα να είναι τεθωρακισμένων. Όχι ότι έχει σημασία απλά έτσι από περιέργεια ρωτάω. Ελπίζω τουλάχιστον να έχει τίποτα καλό εκεί κοντά μη πάνε άδικα 6 μέρες τουρισμού .

Μα καλά μετά από 7 χρόνια νομίζουν ότι ήμαστε ακόμα μάχιμοι :P

Δημοσ.
Και το lol της σημερινής μέρας είναι ότι πήρα χαρτί για μετεκπαίδευση.

Με στέλνουν λέει στο 298 ΜΚΤΕ στη Σάμο . :D

Απλή απορία έχω, μήπως ξέρει κανείς τι σημαίνει το ΜΚΤΕ, τι μονάδα είναι αυτή, μιας και υπηρέτησα τεθωρακισμένα και δε νομίζω αυτή η μονάδα να είναι τεθωρακισμένων. Όχι ότι έχει σημασία απλά έτσι από περιέργεια ρωτάω. Ελπίζω τουλάχιστον να έχει τίποτα καλό εκεί κοντά μη πάνε άδικα 6 μέρες τουρισμού .

Μα καλά μετά από 7 χρόνια νομίζουν ότι ήμαστε ακόμα μάχιμοι :P

Λοιπόν (:devil:εκστατικά γέλια:devil:),καλό κουράγιο για αρχή!Αυτή είναι η μονάδα που υπηρέτησα πρίν 1 χρόνο.ΜΚΤΕ σημαίνει Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής.Αν θυμάμαι καλά,βάση διεθνών νόμων δέν μπορούμε να έχουμε στρατό στο νησί και σαν αποτέλεσμα μας βαφτίζουν εθνοφρουρά,κάτι που κανονικά κάνουν οι κάτοικοι του νησιού.

Υπάρχουν άρματα στο στρατόπεδο,κάτι αρχαία BMP-1 και M-113 τα οποία δέν θα δείς να κινούνται.Στην καλύτερη να δείς κανα VBL να τρέχει όταν δώσει ο ΑΥΔΜ... "Λαγό" (Συναγερμός για ομάδα επιφυλακής).

Για την περιοχή,το στρατόπεδο είναι στο Ηραίο της Σάμου,ένα ψαροχώρι το οποίο ουσιαστικά τώρα αναπτύσσεται.Αν έχεις έξοδο,μήν το σκέφτεσαι,ταξί και στο Πυθαγόρειο ή στο Βαθύ (κοστίζουν ακριβά όμως).

Ο Δ/κτης και Υπο/δκτης εκτιμώ οτι έχουν αλλάξει μέχρι τώρα.Αν όχι...θα καταλάβεις...

Για οτιδήποτε άλλο pm ;)

Δημοσ.

Αχα μηχανοκίνητο τάγμα είναι λοιπόν. Και έχει bmp; αυτό και αν είναι lol. Αυτά με σφεντόνα να τους ρίξεις τρυπανε :P

καλά δεν αγχώνομαι κιόλας. Τι να μου πουν εκεί ισα ισα ότι πρέπει για λούφα από τη δουλειά είναι. Σιγά μη κοιμάμαι και μέσα στο στρατόπεδο :D

ψαροχωρι λοιπόν μάλιστα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλος. Ακριβώς ότι ήθελα να μάθω

Δημοσ.

Τα δέ Μ-113 είναι χαρακωμένα επειδή οι ΕΠΟΠ παίζουν τρίλιζα πάνω τους!Στο εύχομαι να μήν μείνεις μέσα,αν και δέν ξέρω πώς λειτουργεί το σύστημα με την μετεκπαίδευση,γιατί οι κοριοί κάνουν πάρτυ αυτές τις μέρες!Μόνο μια χάρη,όταν πάς και με το καλό γυρίσεις θέλω λόχο και ονόματα αξιωματικών,έτσι για να χαρώ! :lol:

Δημοσ.

Έχω μια απορία... έχω απολυθεί από το μάιο του 2006. Επειδή κατά διάρκεια της θητείας μου μετακόμισα σε άλλο σπίτι, την τελευταία μέρα μου δώσανε ένα χαρτί για να συμπληρώσω τη νέα μου διευθηνση μαζί με τα στοιχεία μου και μου είπανε αυτό μετά να το ρίξω σε ένα γραμματοκιβώτιο. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μου στείλουν κάποιο φύλλο πορείας η το απολυτήριο; αυτό το χαρτί που παίρνεις την τελευταία μέρα δεν είναι το απολυτήριο; Όπως και να χει δεν μου έχουν στείλει τίποτα. Για βοηθήστε λίγο γιατί έχω μπερδευτεί...

Δημοσ.

Απολύθηκα Μάιο 2005 και από τότε μου έχουν αλλάξει 2-3 φορές το απολυτήριο. Κανονικά θα πρέπει να σου έχει έρθει κάτι.

Δημοσ.

Το οτι απολυθηκες δεν σημαινει οτι ξεμπερδεψες ...εισαι στην εφεδρεια και μπορουν να σε καλεσουν οποιαδηποτε στιγμη για ασκηση κλπ .... Το απολυτηριο ανανεωνεται ανα διαστηματα αναλογα και με το αν εχεις αλλαξει τοπο κατοικιας η τι ειδικοτητα εχεις κλπ ...Αν σε καλεσουν αυτοματος υπαγεσαι και παλι στους στρατιωτικους νομους και αν δεν πας μπορει να βρεθεις και σε στρατοδικειο ,(κανονικα) ..

Δημοσ.

καλημερα παιδες! εδω κ καμποσους μηνες υπηρετω το πολεμικο ναυτικο (σειρα 08Β) και σκεφτομαι για μεταθεση πισω. μου εχουν πει 1-2 υπηρεσιες αλλα θελω τα φωτα σας για το τι παιζει τωρα εκει.. αυτες ειναι η υπηρεσια Φαρων, αβερωφ, ν.ν.α και τ.ε.σ. ειδικα στην υπηρεσια φαρων με ενδιαφερει περισσοτερο μιας κ ειμαι απο πειραια.

ευχαριστω!!

Δημοσ.

Μου ήρθε κι εμένα χαρτάκι, παρουσιάζομαι Καρωτή Διδυμοτείχου στο 30ο ΤΥΠ για 5 ημέρες. Μάλλον άσκηση είναι, γιατί στη συνημμενη βεβαίωση για έκδοση Κατάστασης Επιβίβασης από το Φρουραρχείο, στην πρόταση «...καλείται να παρουσιασθεί για μετεκπαίδευση - Άσκηση ...» έχουν σβησμένη τη λέξη «μετεκπαίδευση». Για πείτε ρε παίδες, τί παίζει; Λογικά, ως Στρτης(ΥΓ) θα είμαι στο Λόχο Υγειονομικού του ΤΥΠ. Γνωρίζει κανείς τί άσκηση γίνεται τέτοια περίοδο στον Έβρο; Οι Υλικοπόλεμοι τί ρόλο βαράνε στις ασκήσεις... ;

Δημοσ.
Μου ήρθε κι εμένα χαρτάκι, παρουσιάζομαι Καρωτή Διδυμοτείχου στο 30ο ΤΥΠ για 5 ημέρες. Μάλλον άσκηση είναι, γιατί στη συνημμενη βεβαίωση για έκδοση Κατάστασης Επιβίβασης από το Φρουραρχείο, στην πρόταση «...καλείται να παρουσιασθεί για μετεκπαίδευση - Άσκηση ...» έχουν σβησμένη τη λέξη «μετεκπαίδευση». Για πείτε ρε παίδες, τί παίζει; Λογικά, ως Στρτης(ΥΓ) θα είμαι στο Λόχο Υγειονομικού του ΤΥΠ. Γνωρίζει κανείς τί άσκηση γίνεται τέτοια περίοδο στον Έβρο; Οι Υλικοπόλεμοι τί ρόλο βαράνε στις ασκήσεις... ;

Δε σε χάλασε που θα πας βόρεια γκάτζα....hahaha

γαμώ το διδυμότειχο ,το λαγό, τις φέρρες και όλο τον Έβρο.

Είναι όλοι ζώα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...