Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι αγώνας για το ποιος υπέφερε/θα υποφέρει περισσότερο. (αν συνεχίσει έτσι θα σας έχω όλους :devil: σύντομα).

Για λύσεις ψάχνω.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν είναι αγώνας για το ποιος υπέφερε/θα υποφέρει περισσότερο. (αν συνεχίσει έτσι θα σας έχω όλους :devil: σύντομα).

Για λύσεις ψάχνω.

Φυσικά και δεν είναι... κανείς δεν θέλει να κερδίσει :lol: !

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,

Ισχύει ότι αν δεν πάρεις τις μέρες που δικαιούσαι για Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου, δικαιούσαι 50? για κάθε μία που δε σου δόθηκε από τη μονάδα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Βρε βρε, το τόπικ μου ζει και βασιλεύει βλέπω παρ'οτι πήγα στρατό και γύρισα εδώ και ενα10μηνο!!

Όσο για αυτό που λες φίλε witty, όχι δεν ισχύει. Θεωρητικά σου πληρώνει ο στρατός μόνο όσες μέρες κανονικής άδειας δεν πάρεις αλλά λίγο δύσκολο να σου περισσέψουν τέτοιες... ;)

Δημοσ.

Μήν παίρνεις όρκο sniper_206...στο 2**MK/TE Σάμου,"τρώνε" σε όλους τους στρατιώτες 1ΤΑΠ (2 μέρες).Τουλάχιστον αυτό γινόταν με την παλιά διοίκηση (2006-2007-2008 ΕΣΣΟ)

Δέν πειράζει Υπ/λγε Ρ***ο...καλά να περνάς στην Ζούγκλα :P:p:p

Δημοσ.
Μήν παίρνεις όρκο sniper_206...στο 2**MK/TE Σάμου,"τρώνε" σε όλους τους στρατιώτες 1ΤΑΠ (2 μέρες).Τουλάχιστον αυτό γινόταν με την παλιά διοίκηση (2006-2007-2008 ΕΣΣΟ)

Δέν πειράζει Υπ/λγε Ρ***ο...καλά να περνάς στην Ζούγκλα :P:p:p

Για κάθε μήνα που έχεις εκτελέσει παίρνεις 2 μέρες. Κάθε άδεια σημειώνεται στα χαρτιά (εκτός από τις άγραφες που έτσι και αλλιώς δεν προβλέπονται). Με ποιο τρόπο τις έτρωγαν;

Δημοσ.

Ισχυει κανονικα και για την ΕΤΑΠ (ειδικη τιμητικη αδεια παραμεθοριου)

επισης ισχυει witty οτι αν παρεις εστω και ενα σεντ απο αυτα τα 50 ευρω ανα μερα εγω θα κανω τα χαρτια μου για ΕΠΟΠ.

κοινως, οπως και με την κανονικη αδεια, λεφτα δεν παιρνεις. θα σε διωξουν με το ζορι αν θα εχουν μεινει μερες και μετα αντε στο καλο

Δημοσ.
Για κάθε μήνα που έχεις εκτελέσει παίρνεις 2 μέρες. Κάθε άδεια σημειώνεται στα χαρτιά (εκτός από τις άγραφες που έτσι και αλλιώς δεν προβλέπονται). Με ποιο τρόπο τις έτρωγαν;

Ακριβώς, για 5 μήνες στην παραμεθόριο δικαιούσαι 5 ΤΑΠ ή 10 μέρες άδειας.Το θέμα είναι οτι ο Αξ/κός του πρώτου γραφείου επέμενε οτι δέν μπορούσες να πάρεις το 5ο ΤΑΠ γιατί δέν έχεις συμπληρώσει ακόμα τον 5ο μήνα.Κάποια στιγμή των ρώτησα,γιατί να μήν μπορούμε να πάρουμε αυτές τις μέρες με το φύλο πορείας,αφού όντως (και με την λογική του Αξ/κου) την μέρα που παίρνεις μετάθεση συμπληρώνεις και 5μήνες.Περιττό να πώ πόσες φορές με αποκάλεσε μαλάκα και με διαολόστειλε.Κρίμα που υπήρχε η κινητο-απαγόρευση,αλλιώς με το υλικό που θα είχα μαζέψει θα πέφτανε πολλά αστέρια και φλόγες.

Δέν ξέρω αν υπήρχε κάποια εντολή απο την Διοίκηση,άλλα το γεγονός οτι το στρατόπεδο βρισκόταν "υπο κατασκευή" επι μονίμου βάσεως με παραξένεψε.Και να τα γρασίδια,και να οι κήποι,και να τα αλουμίνια,και να τα κιόσκια (για τον καφέ του Δίκα)...τα χρήματα για να κατασκευαστούν αυτά, απο που προέκυψαν;

Δημοσ.

Για κάθε πλήρη μήνα δικαιούσε 2 μέρες ΤΑΠ.

Αν ο μήνας δεν είναι πλήρης δεν την δικαιούσε. Τόσο άπλά.

Και εγώ δεν πήρα 2 μέρες για 1 μέρα.

Το αν μπορεί να στις δώσει αλλιώς είναι στο χέρι του διοικητή.

Δημοσ.

Αν έχεις συμπληρώσει 5 μήνες και το πρόβλημα είναι στον τελευταίο μήνα τότε υποχρεούται η μονάδα μετάθεσης να σου δώσει το ΕΤΑΠ. Για παραπάνω πληροφορίες δες Φ.429.1/46/158169 (ερμηνευτική διαταγή του νόμου στρατολογίας 3421/2005) ΦΕΚ Β 1813 (22 ΔΕΚ 2005).

Δημοσ.

Άρα σαν στρατιώτης είχα δικαίωμα σε 8 μέρες και όχι 10.

Btw η 07Β' ΕΣΣΟ μετατέθηκε με μία ημέρα καθυστέρηση (16/06/07-17/06/07) επειδή δέν υπήρχε πλοίο εκείνη τη μέρα,ασχέτως αν όλοι έλεγαν πως θα πάρουν το αεροπλάνο.Ακόμα και έτσι,ο μήνας πληρώθηκε και με το παραπάνω,τις μέρες δέν τις είδαμε ποτέ.

Είναι πολλά τα λ7 Άρη!

Ο μετέπειτα Δ/κτης το έπαιζε κουφό αυτί,λέγοντας οτι μετά το πέρας του μήνα αυτές οι μέρες παραγράφονται...

Δημοσ.

Θεωρητικα δεν χανεις τιποτα. Οι μερες αδειας ειναι μερες αδειας και το οτι εισαι κληρωτος και οχι στελεχος δεν αλλαζει το γεγονος οτι δικαιουσαι Χ μερες. Σε μας οσα παιδια δεν τις πηραν το ειχαν εγγραφως απο την Στρατολογια (μονο η Στρατολογια και η Σιτηση-που ειναι υπευθυνη για την μισθοδοσια επισης-τις ξερουν σε χαρτια, με αποδειξεις που λεμε) και πηγαινες στην επομενη μοναδα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ τωρα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Αν δεν τις παρεις εκει που εισαι τοτε μπορει να στο καθυστερησουν γραφιοκρατικά ή να στις φανε ως "υπηρεσιακες αναγκες". ΠΑΝΤΩΣ φραγκα ΔΥΣΚΟΛΑ θα παρεις. Ή θα στις δωσουνε Ή θα στις φανε. (αν και 99% των περιπτωσεων για μια μερα αδεια δεν μπλεκουνε, δημοσιοι υπαλληλοι ειναι, τι νομιζεις, σου λενε "Δεν γαμιεται, ας φαει εμπλοκη καποιος αλλος")

Δημοσ.
Άρα σαν στρατιώτης είχα δικαίωμα σε 8 μέρες και όχι 10.

Btw η 07Β' ΕΣΣΟ μετατέθηκε με μία ημέρα καθυστέρηση (16/06/08-17/06/08) επειδή δέν υπήρχε πλοίο εκείνη τη μέρα,ασχέτως αν όλοι έλεγαν πως θα πάρουν το αεροπλάνο.Ακόμα και έτσι,ο μήνας πληρώθηκε και με το παραπάνω,τις μέρες δέν τις είδαμε ποτέ.

Είναι πολλά τα λ7 Άρη!

Ο μετέπειτα Δ/κτης το έπαιζε κουφό αυτί,λέγοντας οτι μετά το πέρας του μήνα αυτές οι μέρες παραγράφονται...

Ακριβώς, όταν πάρεις τη μετάθεση έχεις ένα μήνα περιθώριο για να πάρεις την άδεια. Είναι υποχρεωμένοι όμως να στη δώσουν, τα ΕΤΑΠ είναι τιμητική μεν υποχρεωτική δε. Πριν πεις όμως κάτι άλλο θέλω να γράψεις όταν απολυθείς πόσες άγραφες μέρες πήρες στο τέλος. :)

Δημοσ.

Βάζω το χέρι στο ευαγγέλιο,σε ότι έχω ιερό και όσιο...απολύθηκα απο την σκοπιά και μάλιστα έφαγα και μπιφτέκι απο 2 σειρές νεότερους (μουχαχαχα)!

Όποιος θυμάται,το Πάσχα που μάς πέρασε είχε γίνει ένας πανικός με το πόσες μέρες άδειας θα πάρουμε (Ήταν 6,ήρθε σήμα για 4 και μετέπειτα το ξανακάνανε 6).Ε λοιπόν η άδεια Πάσχα μου έσπασε σε 4+2.Αυτές οι 2 μέρες ήταν η "άγραφη" άδεια για το τέλος.Λίγα ήταν τα άτομα-βύσματα που έφυγαν 30 μέρες πρίν για να γυρίσουν μονο για το χαρτί.

Με σκίσανε,παρέδωσα όπλο,εξάρτηση κλπ κλπ με το σώβρακο και όταν ο AΥΔΜ μου είπε οτι ντροπιάζω τη στολή, του είπα ευθαρσώς "Στα @@ μου,εγώ την αγόρασα"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...