Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

bchris ξεχνάς μου φαίνεται κάτι βασικό. Τους 5 μήνες στη σχολή των Δοκίμων (όπου η σχέση παλιού με νέου ΔΕΝ συγκρίνεται με τη σχέση παλιού και νέου στους φαντάρους). ΤΡΕΛΟ ΠΗΞ ΛΑ ΜΟΥΝ

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
bchris ξεχνάς μου φαίνεται κάτι βασικό. Τους 5 μήνες στη σχολή των Δοκίμων (όπου η σχέση παλιού με νέου ΔΕΝ συγκρίνεται με τη σχέση παλιού και νέου στους φαντάρους). ΤΡΕΛΟ ΠΗΞ ΛΑ ΜΟΥΝ

H συμβίωση άλφα(νέου) και βήτα(παλιού) διαρκεί τρείς βδομάδες και κάτι. Βέβαια δεν λέω, είναι πήξιμο και μετά, σίγουρα όμως όχι τόσο όσο περίμενα εγώ τουλάχιστον. Το θέμα είναι πως σε κάποιες σχολές ΥΕΑ, όπως πχ στους ΤΘ στην Αυλώνα, το πήξιμο έχει να κάνει με τρελές αγγαρίες απ'οσο μου λέγανε παιδία που ήταν εκεί. Στην ΣΕΑΠ (πεζικό) που ήμουν εγώ το πήξιμο είχε να κάνει πιό πολύ με την εκπαίδευση και το να είσαι προβλεπέ, κάτι που ψυχολογικά παλευότανε άνετα τουλάχιστον.

Δημοσ.
Πάντως τα τελευταία χρόνια με την έλευση αρκετών επιπλέον μονίμων στελεχών υπάρχει η τάση να χρεώνουν λίγα εώς καθόλου υλικά στους δόκιμους.

Στο περιστατικό που ανέφερα, τα άρματα είχαν χρεω8εί σε στρατιώτες, αρματιστές. Στα χαρτιά όμως φαινόταν ότι είχαν παραδόσει τα άρματα, άρτια.

Επομένως την έφαγε ο υπεύθυνος όρχου, που ήταν δόκιμος...

Οι ευθύνες όπως τις είδα εγώ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που αντιμετωπίζει κάποιος στην μετέπειτα ζωή του.

Μεγάλη αλήθεια, που μόνο μετά τη συνειδητοποιείς στις πραγματικές της διαστάσεις.

Αφήστε το άγχος για μετά παιδιά...

Δημοσ.

@LL_NEO: Δεν εχω αποψη επι του θεματος και πραγματι μπορει να ειναι μεγαλη πικρα η φαση.

Αλλα οπως και να' χει, ο δοκιμος ειναι κυριος. Ο φανταρος ειναι φουκαρας.

Παρε τις διανυκτερευσεις γαι παραδειγμα. Ο δοκιμος κοιμαται εξω. Fuck ειναι σαν δημοσιος υπαλληλος!!! Εμεις οι φανταροι πηδαγαμε μαντρες και καναμε πιπες για μια διανυκτερευση.

Τελικα ο καθενας λεει τα πραγματα απο την δικη του οπτικη γωνια (πως θα μπορουσε να κανει αλλιως αλλωστε...).

Εγω πιστευω οτι το μονο αρνητικο στους ΥΕΑ ειναι τα λ7 για το ενοικιο.

But then again, i may be wrong :-)

EDIT:Εχετε ακουσει ποτε κανεναν δοκιμο να εχει αυτοκτονησει?

Αυτο πιστευω λεει πολλα...

Καληνυκτα.

..._._

Offtopic: Παρε αυριο το "Αρθρο" ;-)

Δημοσ.
@LL_NEO: Δεν εχω αποψη επι του θεματος και πραγματι μπορει να ειναι μεγαλη πικρα η φαση.

Αλλα οπως και να' χει, ο δοκιμος ειναι κυριος. Ο φανταρος ειναι φουκαρας.

Παρε τις διανυκτερευσεις γαι παραδειγμα. Ο δοκιμος κοιμαται εξω. Fuck ειναι σαν δημοσιος υπαλληλος!!! Εμεις οι φανταροι πηδαγαμε μαντρες και καναμε πιπες για μια διανυκτερευση.

Ωραία προοπτική, για την ζωή και για το μέλλον. Η φυγοπονία ως επιχείρημα. Θα αναρωτιόμουνα τι ακριβώς πιστεύεις πως σημαίνει η λέξη στρατιώτης, αλλά άλλαξα γνώμη γιατί θα είναι ψυχοφθόρα διαδικασία.

Δημοσ.
Θα αναρωτιόμουνα τι ακριβώς πιστεύεις πως σημαίνει η λέξη στρατιώτης

δυστυχως με τα σημερινα δεδομενα στο στρατο....http://en.wikipedia.org/wiki/Malakas

Δημοσ.

Αλλα οπως και να' χει, ο δοκιμος ειναι κυριος. Ο φανταρος ειναι φουκαρας

Είναι κύριος, άλλα μέχρι να πάρει το βαθμό θα έχει χαλαρώσει λίγο ο πισινός. Επίσης όταν οι άλλοι είναι θα ΛΕΛΕ εσύ θα μετρας 180 κ σήμερα.

Δοκιμος θα πήγαινα μόνο εαν δεν είχα στον ήλιο μήρα, σαν πολίτης.

Στρατό δεν πάς για καριέρα!!

Πας για να φύγεις.

Δημοσ.
Είναι κύριος, άλλα μέχρι να πάρει το βαθμό θα έχει χαλαρώσει λίγο ο πισινός. Επίσης όταν οι άλλοι είναι θα ΛΕΛΕ εσύ θα μετρας 180 κ σήμερα.

Δοκιμος θα πήγαινα μόνο εαν δεν είχα στον ήλιο μήρα, σαν πολίτης.

Στρατό δεν πάς για καριέρα!!

Πας για να φύγεις.

αυτο ξαναπεστο. ο δικηγορος του διαβολου θα πει ομως πως θα φυγεις ειναι και μια αποψη.

Δημοσ.
και εγω αυλωνα μπαινω την τεταρτη. τι ειναι καλυτερο? να πασ πρωι πρωι η' αργοτερα?

Θα σου πρότεινα να πάς σχετικά νωρίς γιατί αν πας από τους τελευταίους ο ρουχισμός που θα σου δώσουν θα παίζει από 2-3 μεγέθη μικρότερος μέχρι 2-3 μεγέθη μεγαλύτερος από ότι φοράς... ;)

Δημοσ.

Κοίταξε,είμαι σε σχετικά μαύρη μονάδα, στον Λαγκαδά στα Μ.L.R.S. Δεν είναι τόσο χάλια η κατάσταση όσο ακούγεται γύρω-γύρω. Πηγαίντε να τελειώνετε. Ο καιρός περνάει και δεν το καταλαβαίνετε. Στο κέντρο μπείτε νωρίς για τους λόγους που είπαν και οι παραπάνω γιατί ούτως ή άλλως βράδυ θα ξεμπερδέψετε. Δόκιμοι μην πάτε εκτός αν έχετε βύσμα γιατί πλην των τυχερών,υπάρχουν μονάδες που οι δόκιμοι κάνουν και σκοπέτο.

Αν δεν είστε σε κάποιο βυσματικό σώμα όπως ΣEM ή ΥΠ όπου και να πάτε πάνω κάτω τα ίδια θα βρείτε.

Πέρα απ' όλα τα αλλά,φροντίστε να είστε σωστοί στη σκοπιά γιατί έχουνε ένα κόλλημα με την ασφάλεια. Καμπάνα στη σκοπιά είναι το χειρότερο για μετέπειτα χώσιμο.

Και φροντίστε να κάνετε καλές παρέες και να μην το παίζετε μαγκάκια για να περάσει γρήγορα ο καιρός σε αυτό τον χαμένο 1 χρόνο από τη ζωή σας. Το μόνο που θα κερδίσετε είναι να αποκτήσετε μεγάλη υπομονή με τους μ@λ@κες.

Άντε 86 Κ.Σ. !!!

A! Ξέχασα να αναφέρω οτι αν το χαρτί σας γράφει οτι είστε Υ.Ε.Α. τότε θα γράψετε οπωσδήποτε εξετάσεις και θα περάσετε ιατρικές εξετάσεις,όπως επίσης θα δώσετε και αθλήματα στα οποία φυσικά θα κοπείτε αφού θα πετάξετε την σφαίρα μπροστά σας!

Τέλος, η ορκομωσία πλέον είναι στις 2 βδομάδες και το σχολείο μαχητή γίνεται πλέον στα κέντρα και όχι στις μονάδες.

Δημοσ.

2 Κ.Σ ειναι πολλες?

Απολυομαι...ΛΕΛΕ...

Οσο για τα παιδια που παρουσιαζονται τωρα να ξερουν οτι του χρονου τετοια μερα που θα ειναι με αδεια απολυσεως δεν θα το πιστευουν το ποσο γρηγορα περασε ο καιρος...πραγματικα περναει σφαιρα...

Υ.Ε.Α δεν θα πηγαινα με την καμια...+5 μηνες στη θητεια!!!

(μονο για τα μορια του λιμενικου ισως)

στο μηχανικο ετσι και αλλιως ηταν cool...

Δημοσ.

υποψηφιος ΥΕΑ και οχι να δηλωσεις αν δεν βγει ο προβλεπομενος αριθμος σε παιρνουν με το ετσι θελω, αν εισαι Ι1. Ειναι ομως σπανιο εως απιθανο γιατι παντα συμπληρωνεται απο ατομα που θελουν να πανε σωματα ασφαλειας και χρειαζονται τα μορια. Αν λοιπον δηλωσεις οχι μην ανησυχεις. Οτι και να ριξεις στα αθληματα οτι και να γραψεις στο ψυχολογικο δεν αλλαζει τπτ, βαζουν οτι βαθμο θελουν γιατι ξερουν πολυ καλα οτι τοσο αχρηστος να μην μπορεις να ριξεις την σφαιρα δεν ειναι κανενας οποτε ειναι καθαρα τυπικες οι δραστηριοτητες αυτες. Αν ειναι καλυτερο να εισαι ΔΕΑ ή οχι εξαρταται απο την οικονομικη σου κατασταση, τα σχεδια για το μελλον και αν εχεις καποιο βυσμα στο στρατο. Ευθυνη κυριως βαραινει οταν εισαι ΑΥΔΜ (αξωματικος υπηρεσιας) οπου αν γινει στραβη θα το πληρωσεις ασχημα και απο τον εποπτη και απο τον δοικα σου.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 Κ.Σ ειναι πολλες?

Απολυομαι...ΛΕΛΕ...

Οσο για τα παιδια που παρουσιαζονται τωρα να ξερουν οτι του χρονου τετοια μερα που θα ειναι με αδεια απολυσεως δεν θα το πιστευουν το ποσο γρηγορα περασε ο καιρος...πραγματικα περναει σφαιρα...

Υ.Ε.Α δεν θα πηγαινα με την καμια...+5 μηνες στη θητεια!!!

(μονο για τα μορια του λιμενικου ισως)

στο μηχανικο ετσι και αλλιως ηταν cool...

Και γω το Σάββατο πήρα το ...λελεδόχαρτο!:mrgreen: Εχω πλέον την πολιτική μου ταυτότητα μετά από τόσο καιρό! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...