Mika Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μπερε φορανε και οι μαυροσκουφηδες που δεν εχουν καθολου εθελοντικο χαρακτηρα, οπως και η ΑΣ. επισης πλεον μπερε φορανε ολοι στην στολη εξοδου. εξακολουθω να μην βλεπω καποιο προτερημα
Filos19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μπερε φορανε και οι μαυροσκουφηδες που δεν εχουν καθολου εθελοντικο χαρακτηρα, οπως και η ΑΣ. επισης πλεον μπερε φορανε ολοι στην στολη εξοδου. εξακολουθω να μην βλεπω καποιο προτερημα Ε αφού δεν βλέπεις κάποιο προτέρημα για τον τιμητικό και συμβολικό χαρακτήρα του μπερε(μιλάμε για αυτό των ΕΔ) τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους πχ. ως προσάναμα στο τζάκι, μπορείς να το πουλήσεις, μπορείς να βγαίνεις με αυτό έξω για σου κάθονται οι γκόμενες, για τον ήλιο, τη βροχή επειδή είσαι Παναθηναικός(αυστηρά για πράσινο μπερε) η Ηρακλής(για μπλε μπερέ) κτλ. Έχουν πολλά να προσφέρουν τα μπερέ...άσε που στο δίνει και τζάμπα η μαμά πατρίδα
deker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Ξέρεις μήπως πόσο πλήρώνονται στα αλεξίπτωτα και πόσο (αν πληρώνονται) στα άλλα σώματα? Ενοώ πάντα για θητεία ε, όχι για μόνιμους. Aν θυμάμαι καλά η κάθε πτώση πάει στο χιλιάρικο.Δεν πήγα αλεξίπτωτα (δυστυχώς δεν είχα τόσο μεγάλο βύσμα) και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.Ο Hamurabi θα ξέρει καλύτερα.Στα άλλα σώματα είναι 8,7 ευρώ το μήνα παντού αν δεν κάνω λάθος.Για δεκανείς και λοχίες είναι λίγο παραπάνω. Για κύπρο είναι περίπου στα 280 ευρώ το μήνα για στρατιώτες.Για δεκανείς και λοχίες πάλι, είναι περίπου 70 και 100 ευρώ παραπάνω αντίστοιχα. @Mika Ο πράσινος μπερές προσδίδει κύρος ρε παιδί μου,είναι σαν τα διακριτικά, σαν τα καταδρομόσημα.Εσύ όταν έβλεπες (αν έχεις κάνει τη θητεία σου) πρασινοσκούφηδες στο δρόμο δεν καταλάβαινες ότι είναι καταδρόμια;Έστω και υποσυνείδητα δεν καταλάβαινες ότι στρατιωτικά (θέματα εκπαίδευσης και αντοχής) είναι ανώτεροι από εσένα; Έχεις ένα άλλο στυλ.Και ναι είναι προτέρημα, να έχεις πάει σε εθελοντική μονάδα και να την βγάλεις και να έχεις να το λες ανάμεσα σε πεζικάριους π.χ., γιατί όπως και να το κάνουμε, έτσι γίνεται. Όλοι οι άλλοι μπερέδες δίνονται χωρίς κόπο.Για να πάρεις τον πράσινο, ολο και κάποια σταγόνα ιδρώτα θα βγάλει το ποπουδάκι σου.
johnnyestia Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Τα τελευταία 3-4 χρόνια στην ΣΧΑΛ (σχολή αλεξιπτωτιστών) περνάνε μόνο μόνιμοι στρατιωτικοί. Οι υπόλοιποι την ξεχνάνε.
deker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Έλα ρε.Δηλαδή κόπηκαν τα βύσματα που έστελναν τους φαντάρους για αλεξίπτωτα;Καλό και αυτό. Αλλά να σου πω, μία φάση που θυμάμαι πέρυσι, με ένα ξαδερφάκι να έχει πάει στο 401 και πήγα να τον επισκεφθώ, είδα κάποιους στρατιώτες από ειδικές δυνάμεις με σπασμένα πόδια από εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών.Είσαι σίγουρος για αυτό που λες;
alexzzz Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Εγώ ξέρω ότι κολλητός μου είναι εδώ με άδεια και μετά πάει στον Ασπρόπυργο για αλεξίπτωτα. Και φυσικά δεν είναι μόνιμος.
deker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Και εγώ δεν το νομίζω να καταργήθηκε η ΣΧΑΛ για τους φαντάρους.Μήπως εννοείς το ΕΤΑ;Εκεί σίγουρα πάνε μόνο μόνιμοι.Και δεν θυμάμαι και ποτέ να είχε φαντάρους μέσα. Μάλλον αυτό θα εννοείς.
Mika Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 @Mika Ο πράσινος μπερές προσδίδει κύρος ρε παιδί μου,είναι σαν τα διακριτικά, σαν τα καταδρομόσημα.Εσύ όταν έβλεπες (αν έχεις κάνει τη θητεία σου) πρασινοσκούφηδες στο δρόμο δεν καταλάβαινες ότι είναι καταδρόμια;Έστω και υποσυνείδητα δεν καταλάβαινες ότι στρατιωτικά (θέματα εκπαίδευσης και αντοχής) είναι ανώτεροι από εσένα; Έχεις ένα άλλο στυλ.Και ναι είναι προτέρημα, να έχεις πάει σε εθελοντική μονάδα και να την βγάλεις και να έχεις να το λες ανάμεσα σε πεζικάριους π.χ., γιατί όπως και να το κάνουμε, έτσι γίνεται. Όλοι οι άλλοι μπερέδες δίνονται χωρίς κόπο.Για να πάρεις τον πράσινο, ολο και κάποια σταγόνα ιδρώτα θα βγάλει το ποπουδάκι σου. Ναι οντως εχεις ενα αλλο στυλ. οι περισσοτεροι που εβλεπα "δεν εκλειναν" και περπαταγαν λες και ηταν ετοιμοι να δειρουν τους Τουρκους μεχρι να βγαλουν τους μιναρεδες απο την Αγια Σοφία. Τεσπα πολυ το κουρασαμε... απλα μου φανηκε μουφα να λεει καποιος οτι ενας απο τους λογους που πας ΕΔ είναι οτι παιρνεις τον μπερε.
kostas88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Στα άλλα σώματα είναι 8,7 ευρώ το μήνα παντού αν δεν κάνω λάθος. Πωπω!! Αυτό τι είναι? συμβολικό ποσό?? Τι να τα κάνες 8,7 ευρώ για ένα μήνα, ίσα ίσα 2 καφέδες παίρνεις!!! Αλλά να σου πω, μία φάση που θυμάμαι πέρυσι, με ένα ξαδερφάκι να έχει πάει στο 401 και πήγα να τον επισκεφθώ, είδα κάποιους στρατιώτες από ειδικές δυνάμεις με σπασμένα πόδια από εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών. Αυτό έγινε απο πτώση? Η μήπως πάνω στην εκαπίδευση? (αν έμαθες λεπτομέρειες βέβαια)
deker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δεν μίλησα μαζί του, αλλά άκουσα συζήτηση μαζί του με το γιατρό που τον ρώτησε λίγο περιπαικχτικά: -Αλεξιπτωτιστής; -Ναι. -Πτώση; -Ναι. -Είσαι ο 4ος σήμερα. :-D:-D
kostas88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Έχω μια απορία. Με πτώση από τόσο ύψος πως δεν σκοτώνονται αλλά απλώς σπάζουν πόδια?
johnnyestia Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Έλα ρε.Δηλαδή κόπηκαν τα βύσματα που έστελναν τους φαντάρους για αλεξίπτωτα;Καλό και αυτό.Αλλά να σου πω, μία φάση που θυμάμαι πέρυσι, με ένα ξαδερφάκι να έχει πάει στο 401 και πήγα να τον επισκεφθώ, είδα κάποιους στρατιώτες από ειδικές δυνάμεις με σπασμένα πόδια από εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών.Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Εγώ ξέρω ότι κολλητός μου είναι εδώ με άδεια και μετά πάει στον Ασπρόπυργο για αλεξίπτωτα. Και φυσικά δεν είναι μόνιμος. Και εγώ δεν το νομίζω να καταργήθηκε η ΣΧΑΛ για τους φαντάρους.Μήπως εννοείς το ΕΤΑ;Εκεί σίγουρα πάνε μόνο μόνιμοι.Και δεν θυμάμαι και ποτέ να είχε φαντάρους μέσα.Μάλλον αυτό θα εννοείς. Από το καλοκαίρι του 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2006 που ήμουνα μέσα, έφεδροι δεν παιρνάγανε την ΣΧΑΛ. Από έφεδρους, μόνο κάτι παλιοσειρές δόκιμοι είχαν προλάβει να πάρουν πουλάδα. Τώρα αν μετέπειτα ξαναλλάξανε τακτική, να σας πώ την αλήθεια δεν το ξέρω, αλλά μου φαίνεται απίθανο.
Hamurabi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Εγω παιδια πριν 6 χρονια που υπηρετησα στα αλεξιπτωτα δεν ειχα βυσμα, βγηκα βεβαια 2ος στα αγωνισματα απο τους 500. Μην τα καταριπτεται ολα παιδια. Καποιοι ανικανοι μπορει να βαλανε βυσμα για να προσπερασουν την δυσκολη εισοδο αλλα δε παει να πει οτι τα αλεξιπτωτα ειναι "βυσματικη" μοναδα ελεος ετσι; οσο για τα λεφτα τοτε ηταν περιπου 600.000 δρχ το 6μηνο.
kostas88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 καλά δεν φοβόσουν μη σε καταπιεί το κενό???:confused:
wgibson Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 strpz.blogspot.com μια μικρη βοηθεια απο εναν 302
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.