DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 *Drlo: Βασικά δεν ήξερα για το περιοδεύων γιαυτό ρώτησα! Τώρα αν δεν το λαμβάνουν υπόψη δεν με νοιάζει και πολύ. Τώρα αν με κάνει να νιώθω καλύτερα...το βλέπω σαν μια ευκαιρία για εκπαίδευση και αλλαγή από τα συνηθισμένα κλπ. Θα είναι κάτι διαφορετικό και στο τέλος θα έχεςι οφεληθεί και σωματικά. Εγώ όταν θα πάω θα είμαι γύρω στα 22-23 αλλά γιατί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία? Τι 20 τι 25.... Η ηλικία, το νούμερο αυτό καθεαυτό δε παίζει ρόλο. Απλά συνήθως αλλιώς σκέφτεσαι στα 19 και αλλιώς στα 25. Αν έχεις τελιώσει και μια σχολή σε ενδιαφέρει περισσότερο τι θα κάνεις μετά τον Στρατό κι όχι τόσο ο στρατός αυτός καθεαυτός. Άλλοι θέλουν να είναι σε μια "καλή" μονάδα που και εξόδους θα έχουν και off που ίσως τους δώσει την δυνατότητα να ψιλοασχοληθούν με το επάγγελμά τους. Άλλοι έχουν πια "μπλέξει" για τα καλά και πάνε για "κρέμασμα" και δεν είναι διατεθιμένοι να αφήσουν την κυρά για να σκαρφαλώνουν σε βουνά. Άλλοι θα προτιμούσαν θέσεις/όπλα/ειδικότητες που "ίσως" τους προσφέρουν κάτι. Με λίγα λόγια άλλες είναι οι προτεραιότητές σου στα 19 και άλλες στα 25. Στα 18-19 όλοι ψιλογουστάρουν να γίνουν "κομάντα" και βρίσκουν ενδιαφέροντες ταινίες του Arnold και στα 25 καταλήγουν να βλέπουν (συχνά θέλουν δε θέλουν) κομεντι με την Meg Ryan
deker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Στα 18-19 όλοι ψιλογουστάρουν να γίνουν "κομάντα" και βρίσκουν ενδιαφέροντες ταινίες του Arnold και στα 25 καταλήγουν να βλέπουν (συχνά θέλουν δε θέλουν) κομεντι με την Meg Ryan Xε χε, κάπως έτσι.Μεγαλώνει το ποσοστό των ατόμων που έχουν χρόνια κάποια κυρία δίπλα τους. Που καιρός για κομανταριλίκι;
mandipl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 παντως αν καποιος θελει να δοκιμασει τα ψυχολογικα και (λιγοτερο) τα σωματικα του ορια μια καλη φαση ειναι να παει δοκιμος . Τωρα αν ειναι τελειως στρατοκαυλος ας παει και ειδικες δυναμεις ....αλλα δεν το συστηνω
kostas88 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Καλά τι το ιδιαίτερο έχει ο δόκιμος? Σιγά τα ψυχολογικά που θα πάθει. Κοίταξε, και τελείως "στρατο..τέτοιος" να μην είσαι (τη μισώ αυτή τη λέξη) τι σχέση έχει? Εσύ θα πας εκεί για εμπειρία, δράση, εκπαίδευση, κούραση, πειθαρχία κλπ Δεν πας γιατί γουστάρεις να πιάνεις το M16 στα χέρια σου και να σφάζεις Τούρκους, αυτό μετά από λίγο καιρό θα το βαρεθείς.
insomniaK Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ε ναι, αφου δε θα έχει μείνει και κανένας ζωντανός...
Mika Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Καλά τι το ιδιαίτερο έχει ο δόκιμος? Σιγά τα ψυχολογικά που θα πάθει.. Μην το λες, το 5μηνο που εκπαιδευσαι (ειδικα οσο εισαι "αλφας") ειναι αρκετα ζορικο... αλλο που μετα ξυνεις ολιμερις την π0υτσα σου
rimster Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 φιλε κωστας88 απ οτι βλεπω δεν εισαι αρκετα πορωμενος, καταλαβα δε οτι θελεις λιγη δραση και οτι εισαι ανθρωπος που δεν σου αρεσει απλα να πας καπου χωρις να προσφερεις κατι και να κανεις μονο ''εκδρομη''. για να συνδυασεις λοιπον την εκδρομη σου με λιγη δραση οπως ειπα, θα σου προτεινα να πας ορεινος η πεζοναυτης, που θα κανεις και δυο\τρεις αποβασεις, θα γνωρισεις και διαφορες τοποθεσιες, ε θα εχεις και εναν μπερε στο κεφαλι, και οταν τελειωσεις, θα λες κατι εκανα και γω. νομιζω οτι ειναι το καλυτερο για σενα και πιστεψε με θα περασεις πολυ καλα, και οπως σου ειπα προσεχε τους πατεραδες να ειναι τουλαχιστον πολιτισμενοι και οχι βλαχοι γιατι στην περιπτωση την δικη μου κραταγε μπερετα με σκαγια για αγριογουρουνο! ευτυχως ειχα καλο διοικητη και μου εδωσε γρηγορα μεταθεση, και την εκανα.
kostas88 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 φιλε κωστας88 απ οτι βλεπω δεν εισαι αρκετα πορωμενος, καταλαβα δε οτι θελεις λιγη δραση και οτι εισαι ανθρωπος που δεν σου αρεσει απλα να πας καπου χωρις να προσφερεις κατι και να κανεις μονο ''εκδρομη''.για να συνδυασεις λοιπον την εκδρομη σου με λιγη δραση οπως ειπα, θα σου προτεινα να πας ορεινος η πεζοναυτης, που θα κανεις και δυο\τρεις αποβασεις, θα γνωρισεις και διαφορες τοποθεσιες, ε θα εχεις και εναν μπερε στο κεφαλι, και οταν τελειωσεις, θα λες κατι εκανα και γω. νομιζω οτι ειναι το καλυτερο για σενα και πιστεψε με θα περασεις πολυ καλα, Σε ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση σου. Μπορώ να πω ότι μαρέσει και ναι είμαι πορωμένος αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες. Πάντως καλά τα λες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάω εκδρομή σαν όλους που πάνε για να κάνυον αγγαρείες και να τα ξύνουν όλη μέρα, δεν μπορώ, το βαριέμαι. Από την άλλη όμως δεν θέλω και να τρελαθώ. Εντάξει ρε παιδί μου να κοιμάμαι ένα 5ωρο, δεν έχω και τρομερές απαιτήσεις αλλά τα βασικά... Αλλά μου έκανε εντύπωση που μου είπες ότι αν θέλω λίγη δράση καλύτερα είναι να πάω ορεινός ή πεζοναύτης. Καλά, για τους πεζοναύτες ήξερα ότι είναι το πιο "light" σώμα των ΕΔ,(αν και πλέον αποτι έμαθα έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τις ΕΔ) αλλά για τους ορεινούς (ΛΟΚ) είχα τελείως άλλη εντύπωση! Νόμιζα ότι και καλά είναι απο τα πιο απαιτητικά σώματα...Αλλά εσύ θα ξέρεις καλύτερα.
deker Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Σε ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση σου. Μπορώ να πω ότι μαρέσει και ναι είμαι πορωμένος αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες. Πάντως καλά τα λες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάω εκδρομή σαν όλους που πάνε για να κάνυον αγγαρείες και να τα ξύνουν όλη μέρα, δεν μπορώ, το βαριέμαι. Από την άλλη όμως δεν θέλω και να τρελαθώ. Εντάξει ρε παιδί μου να κοιμάμαι ένα 5ωρο, δεν έχω και τρομερές απαιτήσεις αλλά τα βασικά... Αλλά μου έκανε εντύπωση που μου είπες ότι αν θέλω λίγη δράση καλύτερα είναι να πάω ορεινός ή πεζοναύτης. Καλά, για τους πεζοναύτες ήξερα ότι είναι το πιο "light" σώμα των ΕΔ,(αν και πλέον αποτι έμαθα έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τις ΕΔ) αλλά για τους ορεινούς (ΛΟΚ) είχα τελείως άλλη εντύπωση! Νόμιζα ότι και καλά είναι απο τα πιο απαιτητικά σώματα...Αλλά εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Πόσο θέλεις να κοιμάσαι είπες;5ωρο;Αυτό και αν είναι τρομερή απαίτηση.Τα βασικά είναι φαί, νερό και στέγη που θα τα έχεις (τις περισσότερες φορές ).Μάλλον φίλε μου ξέχασέ το από τώρα για Ειδικές Δυνάμεις.Ούτε στο στρατό ξηράς δεν κοιμάσαι τόσο από τις υπηρεσίες.Τουλάχιστον ως νιάτο, δεν σε βλέπω για πάνω από 4ωρο με το ζόρι την ημέρα (δεν μιλάω για το κέντρο, αλλά για τη μονάδα).Για αυτό σου λέω, να είσαι σίγουρος ότι θα ζοριστείς πάααααρα πολύ ψυχολογικά και σωματικά.Σκέψου καλά τι πας να κάνεις.Είναι κρίμα να πας για Ειδικές Δυνάμεις και να κοπείς στη μέση.Άσε δε, το δούλεμα που θα φας. Μια χαρά εκπαίδευση έχουν οι ορεινοί καταδρομείς, μην σε ανησυχεί (εξαρτάται και από την μονάδα).Αν έχεις μεγάλο βύσμα δήλωσε για αλεξίπτωτα, να παίρνεις και κανένα φράγκο.Αλλά όπως σε κόβω μάλλον πεζοναύτης θα ταιριάξεις καλύτερα.
Hamurabi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Φιλε Kostas88, σου ειπα λιγο πιο πριν τα πιο ευκολα και τα πιο δυσκολα. Τωρα αναρωτιεσαι παλι για τους ορεινους που σου λεει ο φιλος οτι ειναι light. Δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις οτι σουγραψα προφανως(; )
kostas88 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 *Hamurabi, πρόσεξα πολύ καλά αυτό που μου είπες, να είσαι σίγουρος. Άλλωστε τους ορεινούς τους είχες μετά από ΜΥΚ και αλεξιπτωτα - άρα σχετικά δύσκολο! Τέλος πάντων δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτό, άλλωστε όλα σχετικά είναι. *Deker, καταρχήν δεν υπάρχει θέμα δουλέματος αν κοπείς απο ΕΔ. Ποιός θα ρίξει το δούλεμα, ο ξυσαρχ...ας του στρατού ξηράς? έλεος. Επίσης όταν λέω 5ωρο δεν ενοώ 5 ώρες ακριβώς με το ρολόι, ενοώ να κοιμάσαι έστω και λίγο βρε αδερφέ, έστω και 4 ώρες, καλά είναι Τι να δηλώσω αλεξίπτωτα? Από τι μία μου λες θα τα βρω σκούρα στις ΕΔ και μετά μου λες να πάω αλεξίπτωτα? Θα με παιθάνεις εσύ! Πάντως μη μασάς έχω αντοχές, εκεί που οι αντοχές μου καταρέουν είναι όταν δεν κάνω τίποτα, (βλέπε στρατό ξηράς, αεροπορία κα) *Όλοι, από όλες τις μονάδες αυτή που με ελκύει περισσότερο είναι η ΛΟΚ, δεν ξέρω γιατί , αλλά με συναρπάζει το βουνό τα κατσάβραχα, και όλα τα σχετικά! πιθανόν να στραφώ προς τα εκει! χωρίς να αποκλείω αμφίβιους ή πεζοναύτες (αλεξιπτωτιστές μάλλον τους αποκλείω λόγω δυσκολίας και επικυνδινότητας! και ας πληρώνεσαι, στο στρατό ειδικά όταν πας για θητεία δεν πας για να πληρώνεσαι)
deker Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Τι να δηλώσω αλεξίπτωτα? Από τι μία μου λες θα τα βρω σκούρα στις ΕΔ και μετά μου λες να πάω αλεξίπτωτα? Θα με παιθάνεις εσύ! Πάντως μη μασάς έχω αντοχές, εκεί που οι αντοχές μου καταρέουν είναι όταν δεν κάνω τίποτα, (βλέπε στρατό ξηράς, αεροπορία κα) Αν έχεις βύσμα ντε.
kostas88 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Αν έχεις βύσμα ντε. Ξέρεις μήπως πόσο πλήρώνονται στα αλεξίπτωτα και πόσο (αν πληρώνονται) στα άλλα σώματα? Ενοώ πάντα για θητεία ε, όχι για μόνιμους.
Mika Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ε θα εχεις και εναν μπερε στο κεφαλι, αυτο τι ειναι, προτερημα?
Filos19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 αυτο τι ειναι, προτερημα? Ναι είναι προτέρημα, είναι τιμή για τους Έλληνες που υπηρέτησαν την πατρίδα σε εθελοντική μονάδα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.