Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγω ειναι να παρουσιαστω τωρα τον Αυγουστο αλλα σκεφτομαι να τους "πυροβολησω" και να μην παω ποτε...τι λετε?ποσοι ειναι ανυποτακτοι εδω μεσα...καμια συνεπεια??

Φοβερή ιδέα!! Πως και δε το σκέφτηκα γμτ!!

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτές τις μέρες έψαξα πολύ το θέμα με το στρατό και κατά πόσο αξίζει να πάει κάποιος οικειοθελώς στις ειδικές δυνάμεις αλλά οι απόψεις είναι 50-50.

Τι πιστεύετε εσείς, αξίζει να πάω στις ειδικές δυνάμεις δεδομένου ότι βαριέμαι πολύ τη λούφα του στρατού αλλά γουστάρω και να πάρω και κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση?

Κανείς από εσάς που να έχει εμπειρία από το μεν ή από το δε? Με τραυματισμούς τι γίνεται, είναι πολύ επικύνδινα?

Θα δυσκολευτώ πολύ στην εκπαίδευση ή δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα?

Το σκέφτομαι....:-(

ΥΓ. Να υπενθυμίσω ότι στο περιοδεύων έχω δηλώσει ή αεροπορία ή στρατό ξηράς δεν θυμάμαι ακριβώς. Μπορώ να αλλάξω όταν θα έρθει η ώρα για ειδικές δυνάμεις?

Δημοσ.
ΥΓ. Να υπενθυμίσω ότι στο περιοδεύων έχω δηλώσει ή αεροπορία ή στρατό ξηράς δεν θυμάμαι ακριβώς. Μπορώ να αλλάξω όταν θα έρθει η ώρα για ειδικές δυνάμεις?

Πιστεύεις πραγματικά ότι κάποιος λαμβάνει υπόψη του τι είχες δηλώσει περιοδεύων ?

Για το αν αξίζει ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αν σε κάνει εσένα να νιώθεις καλύτερα αξίζει, κατά τα άλλα δεν έχει νομίζω καμία αξία.

Πόσο χρονών είσαι ?

Προσωπικά αν πήγαινα στρατό στα 18-19 μπορεί να το σκεφτόμουν. στα 25 που πήγα δε μου πέρασε καν από το μυαλό.

Δημοσ.
Αυτές τις μέρες έψαξα πολύ το θέμα με το στρατό και κατά πόσο αξίζει να πάει κάποιος οικειοθελώς στις ειδικές δυνάμεις αλλά οι απόψεις είναι 50-50.

Τι πιστεύετε εσείς, αξίζει να πάω στις ειδικές δυνάμεις δεδομένου ότι βαριέμαι πολύ τη λούφα του στρατού αλλά γουστάρω και να πάρω και κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση?

Κανείς από εσάς που να έχει εμπειρία από το μεν ή από το δε? Με τραυματισμούς τι γίνεται, είναι πολύ επικύνδινα?

Θα δυσκολευτώ πολύ στην εκπαίδευση ή δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα?

Το σκέφτομαι....:-(

το αν αξιζει να πας στις ειδικες δυναμεις ειναι σχετικο, αν το θελεις και σου αρεσει τοτε σιγουρα αξιζει, ειναι και μια ευκαιρια να δοκιμασεις τον εαυτο σου το ποσο αντεχεις και ποια ειναι τα ορια σου.

εγω ειμουν πεζοναυτης και τοσο δυσκολα δεν ειταν, βεβαια υπαρχουν και τα ΟΥΚ εκει μπορει να ζοριστεις λιγακι, αλλα οπως και να χει στο τελος ολα θα σου φενονται αστεια.

οσο για τους τραυματισμους περισοτερη ζημια μπορει να παθεις αν μπλεχτεις με καμια βλαχα, και σε κυνηγαει ο πατερας της με καμια καραμπινα, παρα στις ειδικες δυναμεις! ενταξει δεν λεω μικροτραυματισμοι υπαρχουν αλλα οχι τιποτα το σοβαρο.

και για το τελευταιο σκελος της ερωτησης να σου πω οτι οσο ξερω μπορεις να δηλωθεις και μετα, αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος, πανε κατι χρονακια που εχω τελειωσει τον στρατο.

αυτα απο μενα και σου ευχομε καλη τυχη με οποια επιλογη κι αν κανεις.:-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

*Drlo: Βασικά δεν ήξερα για το περιοδεύων γιαυτό ρώτησα! Τώρα αν δεν το λαμβάνουν υπόψη δεν με νοιάζει και πολύ. Τώρα αν με κάνει να νιώθω καλύτερα...το βλέπω σαν μια ευκαιρία για εκπαίδευση και αλλαγή από τα συνηθισμένα κλπ. Θα είναι κάτι διαφορετικό και στο τέλος θα έχεςι οφεληθεί και σωματικά. Εγώ όταν θα πάω θα είμαι γύρω στα 22-23 αλλά γιατί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία? Τι 20 τι 25....

*rimster: Όντως ένας λόγος για τον οποίο το σκέφτομαι είναι να δοκιμάσω τα όρια μου. Άλλωστε νομίζω αν θες μετά φεύγεις και πας στο "συμβατικό" στρατό.

Έχεςι δυνατότητα επιλογής? ΔΗλαδή μπορώ να επιλέξω για παράδειγμα αν θέλω να πάω πεζοναύτης η ΟΥΚ κλπ ή όπου με βάλουν?

Χαχα! Θα προσέξω να μείνω μακρυά από βλάχες!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Βασικα ΟΥΚ δεν σε παιρνουν αν δεν εισαι 18-19. Πεζοναυτες που ειπε ο πιο πανω αφου θελεις πηγαινε. Δεν επιασες το νοημα με τις βλαχες σου ειπαν να μεινεις μακρυα απο τους πατεραδες τους οχι απο αυτες.

Δημοσ.

Εγω παντως πιστευω οτι ειδικοδυναμιτης γεννιεσαι, δε γινεσαι. Οποτε αν δηλωσες αεροπορια (τη μεγαλυτερη λουφα και ξαπλα) και τωρα αναρωτιεσαι μηπως να πας ειδικες δυναμεις και για το αν θαναι πολυ κουραστικα και τετοια,αστο καολυτερα. Τετοια ατομα να λειπουν απτις ειδικες δυναμεις. και οι ειδικες δυναμεις να λειπουν απο τετοια ατομα.Πηγαινε αεροπορια.

Δημοσ.

Στο στρατο ειδα πολλους σακατεμενους να μας ερχονται στη μοναδα αφου ειχανε δοκιμασει στις ειδικες δυναμεις και φυγανε απο κει με μηνισκους, κατεστραμενα ποδια και γονατα. Επισης ετυχε να γνωρισω αρκετους ειδικοδυναμιτες που ηταν πιο γιωτομπαλα και απο τους αοπλους της μοναδας μου. Τελος σκεψου οτι στις ειδικες δυναμεις θα βρεις πολλα ατομα σαν εσενα που θελουν να δοκιμασουν τις δυναμεις τους αλλα και πολλους τυπου Hamurabi.

Δημοσ.

Εγω υπηρετησα πριν απο αρκετα χρονια λιγο στην 1η και πιο πολυ στην 2η μοιρα αλεξιπτωτιστων. Για μενα στις ειδικες δυναμεις να πας αν το γουσταρεις πολυ. Αν οχι,δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρηθεις τσαμπα.

Αν πας ορεινος,πεζοναυτης ή αμφιβιος η κουραση ειναι μετρια και η εκπαιδευση δεν ειναι κατι που δε μπορει να φερει εις περας ενας νορμαλ ανθρωπος. Μετα εχουμε τα αλεξιπτωτα που κανουν οτι ολοι οι προηγουμενοι συν οτι περνανε το σχολειο αλεξιπτωτιστων. Αρκετα ζορικο σχολειο, σκεψου οτι οταν πηγα εγω ξεκινησαμε 500-600 ατομα,τη δευτερη μεινανε 200 και την τριτη μερα 130. Φυσικα αργοτερα ειτε φυγανε ειτε κοπηκανε και αλλοι. Επιπονη εκπαιδευση ολη μερα. Εκει ειχψαμε και πολλους τραυματισμους,μηνισκους κτλ.

Τελος εχουμε την ΜΥΚ(πρωην ΟΥΚ) οπου δεν μπορεις να πας διοτι εδω και μερικα χρονια δεν περνουν φανταρους παρα μονο μονιμαδες.

Εγω τοχα τρελα απο μικρος να υπηρετησω σε μια ζορικη μοναδα των ειδικων δυναμεων και ειμουν ολιγον τι στρατοκαβλος:-ρ

Παντως πηρα κατι πολυ σημαντικο απτη θητεια μου εκει... εμαθα να ειμαι πιο ανθεκτικος (ψυχολογικα και σωματικα) και να ξεπερναω τα ορια μου οταν αυτο χρειαστει.

Δημοσ.

Εγω τοχα τρελα απο μικρος να υπηρετησω σε μια ζορικη μοναδα των ειδικων δυναμεων και ειμουν ολιγον τι στρατοκαβλος:-ρ

Παντως πηρα κατι πολυ σημαντικο απτη θητεια μου εκει... εμαθα να ειμαι πιο ανθεκτικος (ψυχολογικα και σωματικα) και να ξεπερναω τα ορια μου οταν αυτο χρειαστει.

Μαζί σου είμαι!

Γιαυτό το λόγο αξίζει να πάει κανείς! Γιαυτό και εγώ το σκέφτομαι! Ο ενδοιασμός είναι κυρίως όχι μήπως δεν μου αρέσει κλπ αλλά κυρίως για την επικυνδινότητα! Δεν νοείται να πας να κάνεις τη θητεία σου και να βγεις μισός άνθρωπος.

Απο κει και πέρα μαθαίνεις πολλά, μαθαίνεις να ζεις σε εξαιρετική πίεση (εσύ τα ξέρεις πολύ καλύτερα απο μένα που λέω ότι ακούω) μαθαίνεις να υπακούς και άλλα πολλά. Τώρα για την κόπωση είναι και αυτή μια δοκιμασία,

Εσύ Hamurabi ποια μονάδα λες να είναι η πιο δύσκολη? Μπορείς να τα αναφέρεις με σειρά δυσκολίας και απαιτήσεων πχ ΟΥΚ,αλεξιπτωτα ...κλπ

Ευχαριστώ και όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Κοστασ88 οπως σου ειπα το δυσκολοτερο ειναι η ΜΥΚ οπου δεν περνουν πια φανταρους. Μετα ειναι τα αλεξιπτωτα.

Και τελος στα "ευκολοτερα" οι ορεινοι και οι αμφιβιοι με τελευταιο και πιο ηπιο τους πεζοναυτες.

Οσον αφορα την επικυνδινοτητα και τα σχετικα, δε νοηται σκληρη εκπαιδευση χωρις καμια "απωλεια".

Λενε οτι αν δεν εχεις τραυματιστει ποτε σου σημαινει οτι και ποτε σου δεν εχεις κανει πραγματικη γυμναστικη.

Δημοσ.
Κοστασ88 οπως σου ειπα το δυσκολοτερο ειναι η ΜΥΚ οπου δεν περνουν πια φανταρους. Μετα ειναι τα αλεξιπτωτα.

Και τελος στα "ευκολοτερα" οι ορεινοι και οι αμφιβιοι με τελευταιο και πιο ηπιο τους πεζοναυτες.

Οσον αφορα την επικυνδινοτητα και τα σχετικα, δε νοείται σκληρη εκπαιδευση χωρις καμια "απωλεια".

Λενε οτι αν δεν εχεις τραυματιστει ποτε σου σημαινει οτι και ποτε σου δεν εχεις κανει πραγματικη γυμναστικη.

λολ ωραία το πες το τελευταίο. Καλά ένας μικροτραυματισμός προσωρινός πχ σπάσιμο χεριού είναι οκ, αλλά να τραυματίζονται άσχημα νέοι στρατιώτες είναι κρίμα.

Άλλωστε εκεί στα στρατόπεδα δεν λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας?τι στο καλό!

Θέλει πολλή σκέψη πάντως...

Δημοσ.

Μπορείς να δηλώσεις για ειδικές δυνάμεις, οπουδήποτε και αν παρουσιαστείς αρκεί να μην σου έχει έρθει μετάθεση ακόμα.

Αν το νιώθεις πραγματικά πήγαινε.Αν έχεις στο μυαλό σου ότι αργότερα αν τα βρω σκούρα θα κοπώ και θα είμαι οκ, άστο καλύτερα.Σίγουρα θα τα βρεις σκούρα και σωματικά και ψυχολογικά.

Κατά την προσωπική μου γνώμη και άποψη, καλύτερη μονάδα ειδικών δυνάμεων από την 35η μοίρα της Κύπρου δεν υπάρχει (εκτός από μονάδες με μόνιμους στρατιωτικούς π.χ. ΟΥΚ, ΕΤΑ, Ζ - ΜΑΚ), από θέμα εκπαίδευσης.Θα κάνεις λίγο απ'όλα.Και αλεξίπτωτα θα δεις και νεράκι στο βρακί σου θα βάλεις και βράχο θα σκαρφαλώσεις.(Πιο καλή μονάδα ακόμα και από την 35η ΜΚ είναι η 33η ΜΚ που είναι ακριβώς δίπλα και αποτελείται αποκλειστικά από Κύπριους, μιλάμε τα παιδιά είναι όντως επαγγελματίες - απίθανος εξοπλισμός και ασκήσεις).

ΟΥΚ (ΜΥΚ) πλέον δεν μπορείς να πας γιατί χρειάζεται να έχεις τουλάχιστον 18 μήνες θητεία υπόλοιπο, οπότε μόνο μόνιμοι στο εξής.

Ελπίζω να σου έδωσα μία ακόμα γνώμη.Για οτιδήποτε άλλο για την Κύπρο εδώ είμαι.

@Hamurabi

Όλοι ισχυρίζονται ότι η Ελίτ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ΕΤΑ και όχι η ΜΥΚ.

Εγώ απλά λέω ότι είναι ανάλογα από ποιο σώμα το βλέπεις.Το ναυτικό θεωρεί ότι είναι η ΜΥΚ.Μάλλον σε γούστα θα καταλήξουμε.

Μακάρι αυτούς τους ήπιους τους πεζοναύτες να μπορούσε να τους περάσει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Δημοσ.

ΟΥΚ (ΜΥΚ) πλέον δεν μπορείς να πας γιατί χρειάζεται να έχεις τουλάχιστον 18 μήνες θητεία υπόλοιπο, οπότε μόνο μόνιμοι στο εξής.

Αν "φροντίσεις" με το που παρουσιαστείς να φας 6 μήνες φυλακή πιάνεται ? :)

(βέβαια τότε ίσως να μη σε θέλουν στα ΟΥΚ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...