Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

1. Που μπορεί να βρει κανείς το νόμο για τις άδειες που δικαιούνται οι οπλίτες στο στρατό? Και ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες και προϋποθέσεις που αφορούν τις αγροτικές άδειες?

2. Χθες μας ενημέρωσαν ότι 50 άτομα από το λόχο μας έχουν την ένδειξη για ΕΛΔΥΚ. Μας είπαν ότι όσοι δεν επιθυμούν να πάνε στην Κύπρο πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικά στην επιτροπή αλλιώς είναι υποχρεωμένοι να πάνε, εάν τελικά επιλεχθούν.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Και ποια επιχειρήματα μπορεί να προβάλει κανείς ότι δε θέλει να πάει Κύπρο? Μπορεί να προφασιστεί ψυχολογικούς λόγους?

3. Ισχύει ακόμα ότι αν ήσουν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχεις παραπάνω μέρες τιμητική άδεια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1.Οι άδειες που δικαιούσαι αν είσαι 12μηνίτης είναι 18 κανονική (απο αυτές σου αφαιρούν 2-3 μέρες που πήρες μετά την ορκομωσία απο το κέντρο) και 18 ειδική.Εδώ τα πράγματα είναι περίεργα.Στο επιλοχάδικο της μονάδας μου μας έλεγαν οτι απο αυτές τις 18 μέρες μπορείς να δηλώσεις έως 15 (συνολικά ή σε τμήματα) σάν αγροτική ή σαν φοιτητική άδεια,έτσι ώστε να μείνουν τουλάχιστον 3 αναρρωτική σε περίπτωση ανάγκης.Περισσότερα για τις άδειες μπορείς να βρείς εδώ

2)Απ'όσο ξέρω αν δηλώσεις οτι δέν επιθυμείς για Κύπρο απλά αργείς να πάρεις μετάθεση κατα μιά-δυο βδομάδες για να γίνει η απαραίτητη χαρτοδουλειά.Έχεις δικαίωμα να αρνηθείς απλά βαριούνται να μπούν στην διαδικασία χαρτιά-επικυρώσεις-σφραφίδες κλπ κλπ κλπ.Η γνώμη μου είναι να πάς.Ολα τα παιδιά που γνώρισα απο ΕΛΔΥΚ στα τελειώματά μου είπανε πώς περάσανε ζάχαρη.Το μόνο που μπορεί να σε δυσκολέψει είναι το οικονομικό,αφού το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι κάτι παραπάνω απο τσιμπιμένο για τον μέσο Έλληνα-φαντάρο

3)Οι εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων δικαιούνται 20 μέρες τιμητικής άδειας,την οποία μπορείς να ζητήσεις ανα πάσα στιγμή και δέν μπορεί να στην αρνηθεί κανείς. //Προσωπικό παραλήρημα mode: ON// Βέβαια κάποια @@ Δ/κτές λόχου με τον βαθμό Τ/άχη...όοοοππππ sry...Α/ΝΧΗ ήθελα να πώ,είναι πιθανό να επικαλεστεί ένα σορό δικαιολογίες για να πάρεις την άδεια εσπευσμενα//Προσωπικό παραλήρημα mode: OFF//

Λοιπόν όχι,την άδεια αυτή θα την κρατήσεις και θα την κολήσεις στο τέλος της θητείας σου για να γυρίσεις σπιτάκι σου 1,5 μήνα+ πρίν....Αυτά

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,

όσον αφορά το 3, ο σύνδεσμος που με παρέπεμψες αναφέρει ότι την άδεια των εθελοντών την δικαιούνται μόνο όσοι υπηρέτησαν μέχρι τέλους του 2007.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,

όσον αφορά το 3, ο σύνδεσμος που με παρέπεμψες αναφέρει ότι την άδεια των εθελοντών την δικαιούνται μόνο όσοι υπηρέτησαν μέχρι τέλους του 2007.

Όντως,δέν το είδα αυτό,ΑΛΛΑ...τον Απρίλη που μας πέρασε, στην αναφορά λόχου, ένα παλικάρι αιτήθηκε 35ήμερη άδεια (9ΚΑ+20 Ο.Α+6ΠΑΣΧΑ) και φυσικά μάζεψε τα μπογαλάκια του και την έκανε για το σπίτι.Ο Δικας έγινε έξω φρενών γιατί του έκρυψε το γεγονός οτι έχει τόσο υπόλοιπο αδείας "Αυτό που έκανε ο συνάδελφός σας λέγεται πουστιά!"...εγώ πάλι το λεω "Θεία δίκη".

Ρώτα καλού κακού στην στρατολογία,στην χειρώτερη των περιπτώσεων θα πάρεις τις 20 μέρες άμεσα.

Δημοσ.

Άδεια εθελοντών ολυμπιακών αγώνων γιοκ πλέον δυστυχώς.Για Κύπρο θα σε πάρουν θες δεν θες αν δεν καλύψουν συγκεκριμένο αριθμό αντρών.Δεν υπάρχει άρνηση για την ΕΛΔΥΚ, μούφες είναι αυτά που λένε για το ότι πάνε μόνο όσοι θέλουν.Είναι η μόνη μετάθεση που έχει πλήρες δυναμικό και θα πάρει όσους ακριβώς ζητήσει.Αν επικαλεστείς διάφορα προβλήματα κοίτα όντως να έχεις αποδείξεις (χαρτιά κλπ κλπ).

Αυτά, ελπίζω να σε κάλυψα λίγο.

Δημοσ.

Ένας φίλος μου παίρνει σε λίγο καιρό μετάθεση στην Αθήνα και ενδιαφέρεται να μάθει ποια στρατόπεδα (όνομα, τοποθεσία) έχουν καλές υπηρεσίες. Κυρίως θέλει να μάθει τι λέει το 401 μιας και είναι κοντά στο σπίτι του. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ας περάσει απο τα στρατόπεδα για να δει ποια παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες (καλύτερο φαγητό-καφέ-λιγότερες υπηρεσίες)

Αν δεν του αρέσει μετά μπορεί άνετα να πάρει απόσπαση σε άλλο στρατόπεδο.

Δημοσ.

ε ρε μεγαλεια, διαλεγουν και μεταθεση αναλογα με υπηρεσιες :-D

πες του να παει ΜΟΥΦΑΤ που ειναι 20 μεσα

Δημοσ.

Πες του να πάρει μετάθεση για Μεγάλο Πεύκο ή Αυλώνα στους ΠΝ.Θα περάσει μούρλια.Και φαΐ καλό και υπηρεσίες λίγες και λούφα όλη μέρα :-D :-D :-D

Δημοσ.

Προτείνω να μην πάει σε στρατόπεδα να δεί (που να τρέχει) αλλά να ζητήσει από κάθε στρατόπεδο να του στείλει ενημερωτικά φυλλάδια με τις υπηρεσίες (ρουμ σερβις κτλ) και φώτος από τις δραστηριότητες που μπορεί να απασχολήθει (πισίνες, γυμναστήρια κτλ)και να αποφασίσει μόνος του που θέλει να πάει.

Μην το επηρεάσουμε, σε μερικούς αρέσει η πισίνα σε άλλους τα σπα κοκ...

Δημοσ.

Σιγα το βυσμα που εχει. Προσεξατε τι είπε? Θα παρει μεταθεση για Αθηνα...δηλαδη έχει κάνει και εκτος Αθήνας :P. Η μαγκια ειναι να παρεις μεταθεση πχ απο το Τατοι στην Πάρνηθα και να μένεις στους Θρακομακεδονες :D.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σιγα το βυσμα που εχει. Προσεξατε τι είπε? Θα παρει μεταθεση για Αθηνα...δηλαδη έχει κάνει και εκτος Αθήνας :P. Η μαγκια ειναι να παρεις μεταθεση πχ απο το Τατοι στην Πάρνηθα και να μένεις στους Θρακομακεδονες :D.

Σχεδόν περιγράφεις φιλαράκι μου. Από το Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (στο Ναυτικό) πήρε μετάθεση για τα σύνορα...

... στο τριεθνές Βριλλήσια-Μελίσσια-Πεντέλη (αν ξέρετε την περιοχή, στη γωνία Πεντέλης - Αναστάσεως, στο φανάρι που στρίβεις για Μελίσσια). :P

Έμενε λίγο πάνω από το γήπεδο Χαλανδρίου - σχεδόν ένα 10λεπτο με το ποδήλατο.

Δράμα σου λέω, δράμα.

Δημοσ.

Εγω ειναι να παρουσιαστω τωρα τον Αυγουστο αλλα σκεφτομαι να τους "πυροβολησω" και να μην παω ποτε...τι λετε?ποσοι ειναι ανυποτακτοι εδω μεσα...καμια συνεπεια??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...