Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επειδη ισως ολα αυτα που γραφω να μην απολυτως κατανοητα..πρακτικα..

Το αριστερο ποδι εχει μια λαμα σχηματος π και ειναι 4.5 ποντους μικροετρο απο το δεξι ενω το γονατο εχει μια μικτη κλιση με αποτελεσμα οταν καθομαι προσοχη ..οι αστραγαλοι να μηνα κουμπανε μεταξυ τους... Στην καθημερινη μου ζωη δεν ειναι και πολυ τραγικα τα πραγματα ..δηλαδη Ι4 ειναι 100% οτι θα μπω αν υπηρετησω ωστοσο αν μπορω να αποφυγω το να υπηρετησω θελω να το ξερω..

Συναδελφε απο οσο ξερω πρεπει να παιρνεις Ι5.Κανε ενα κοπο ομως και τσεκαρε το ΦΕΚ http://www.thiteia.org/downloads/si.pdf (sorry που βαζω link απο αλλο forum,αλλα αυτο ξερετε,αυτο εμπιστευεστε...)

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συναδελφε απο οσο ξερω πρεπει να παιρνεις Ι5.Κανε ενα κοπο ομως και τσεκαρε το ΦΕΚ http://www.thiteia.org/downloads/si.pdf (sorry που βαζω link απο αλλο forum,αλλα αυτο ξερετε,αυτο εμπιστευεστε...)

Το χω τσεκαρει αυτο....λεει ..5 πονους και ανω απαλλαγη.... εχω 4.5 ομως φερω λαμα στην περονη...εχω πολλαπλη εγχνονδροματωση σε αυτην... βλεσσοτητα στο γονατο..και εχω και καθε 20 μερες ληψη ορμονων ...οποτε τι στο καλο....

Δημοσ.

Ειχα ακουσει παντως για καποιον συμφοιτητη μου με αντιστοιχο προβλημα εκ γενετης το οποιο ειχε διορθωθει με παρομοιο χειρουργειο.Εκατσε συνολικα 3-4 ημερες και μετα πηρε απαλλαγη(Ι5).Ξερω οτι με τα "ακουσα,θυμαμαι" δε βγαζεις ακρη,απλα επειδη ειναι πολυ σχετικη περιπτωση πιστευω οτι θα απαλαχθεις απο αυτη την "υποχρεωση"...Με το καλο ευχομαι...

Δημοσ.

Για το θεμα τον ΕΤΑΠ φυσικα και χανονται αν δεν τα ζητησεις και δεν τα παρεις οσο εισαι στην παραμεθοριο .

Σωματικη ερευνα μπορει να μην μπορει να σου κανει αλλα μπορει να σε βαλει να αδειασεις τσεπες τσαντες ,τα παντα . Η συμβουλη μου να εχετε κινητο χωρις καμερα (γιααρχη τουλαχιστον) και μετα βλεπετε την κατασταση και πρατετε.

Καλη καταταξη σε οσους μπαινουν το μαιο και ειδικα σε οσους πανε στη Λαμια . Τωρα ειναι η καλυτερη περιοδος για στρατο .απο την μια ακουγεται για μειωση θειτειας μεσα στο καλοκαιρι (ειδικα για δοκιμους) και απο την αλλη τα στρατωπεδα εδω και 1 μηνα εχουν κατακλειστει απο απιστευτα γκομενακια ΕΠΟΠ που μπορει βεβαια να μην σας κατσουν αλλα σιγουρα δινουν αλλο τονο στην στρατιωτικη ζωη

Δημοσ.
Από τη μία το παίζεις παλαιός, από την άλλη τα λες και λάθος (μάλλον και συ ανήκεις στις ψαρούκλες).

Οι ΤΑΠ χάνονται και παραχάνονται, αν δεν προσέξεις και δεν τις έχεις πάρει μέχρι τη 2η μετάθεση.

οι ΤΑΠ δεν χάνονται. Έχεις δικαίωμα να τις πάρεις εώς και ένα μηνα μετά την παραμεθώριο αλλιώς ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ και είναι και πολλα τα λεφτά. Έχω τον κανονισμό σε βιβλιαράκι για αυτό πάψε να λες πίπες. Πριν 2 μήνες απολύθηκα. 298 λελε.

Δεν υπάρχει παλιός καινούριος υπάρχει ο έξυπνος και ο βλάκας. Οπότε choose you side.

στην σκοπιά δεν μπορεί να σε αγγίξει κανείς. Μπορεί βέβαια η έφοδος να σου πει άδειασε τις τσέπες σου αλλά πάντα από απόσταση. Σωματικός έλεγχος ισοδυναμεί με το να σου πάρει κάποιος το όπλο οπότε κάμποσα φ τα χεις σίγουρα.

ήμουν 5 μήνες στην 110 ΑΚ/ΜΜΠ έβρο και είδα πολλά εκεί και για αυτά που λέω είμαι βέβαιος.

Δημοσ.
απο την μια ακουγεται για μειωση θειτειας μεσα στο καλοκαιρι (ειδικα για δοκιμους)

Ναι, το θυμάμαι και εγώ αυτό... πριν 3 χρόνια που απολύθηκα και εγώ για λίγο δεν την πρόλαβα την μείωση. Ακόμα λίγο θέλει βλέπω.

Δημοσ.

καλα, αν υπαρχει εστω και ενας φανταρος που να εχει παρει τα λεφτα για τα χαμενα ΤΑΠ του θα μπω να κανω αλλο ενα μηνα

Δημοσ.

Καλά ότι θέλει λέει ο καθένας.

Σ εμάς ο στρατολόγος μας είπε οτι την ΤΑΠ την παίρνεις όπου θες είτε υπηρετείς στην παραμεθώριο είτε στην μονάδα που μετατέθηκες μετά.

Είναι τιμητική άδεια η οποία χορηγείτε επειδή υπηρετεί ο οπλίτης στην παραμεθώριο κι όχι άδεια που μπορεις να χρησιμοποιήσεις μόνο στην παραμεθώριο.

Δημοσ.

οσοι θα μπειτε τωρα μαιο σας εχουν ερθει τα χαρτια? Εμενα οχι ακομα τι να κανω?Ειχε τελιωσει η αναβολη μου 31/12/2007 και δεν ηθελα να την ανανεωσω και μου ειχαν πει για μαιο.

Δημοσ.

Γεια χαρά,

Παρουσιάζομαι σε δύο εβδομάδες στην Κόρινθο, Πεζικό ΥΕΑ και θα ήθελα να ακούσω μερικές ιδέες :

1. Στο σημείωμα κατάταξης, αναφέρει ότι αν θέλω να κινηθώ με έξοδα της υπηρεσίας μπορώ να απευθυνθώ στο Φρουραρχείο του τόπου διαμονής μου. Ποιο είναι αυτό?

Προσπαθούσα σήμερα να επικοινωνήσω με Ρουφ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

2. Στο κέντρο και αργότερα, αναφέρεις τις όποιες γνώσεις έχεις (π.χ. Η/Υ, Αγγλικά κτλ)?

Ρωτάω γιατί έχω ακούσει από φιλαράκια ότι πολλές φορές τα ρωτάνε αυτά για να βρούνε ποιον θα χώσουν και ότι καλύτερη πρακτική είναι να μην αναφερθείς σε αυτά.

3. Με τι πρέπει να είναι εφοδιασμένη η βαλίτσα μου και τι άλλο χρειάζεται να έχω μαζί μου στο κέντρο, πέρα από αυτά που αναφέρονται στο σημείωμα κατάταξης?

4. Υπάρχουν άλλες ιδέες ή συμβουλές απο τους παλιότερους για να προσαρμοστεί κανείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Έβλεπα νωρίτερα το Λουφα & Παραλλαγή. Υπάρχει καμία άλλη ταινία που σε βάζει στο κλίμα?

• Moderators
Δημοσ.

Ήρθε και το δικό μου χαρτί.

15 Μαϊου στο 6 ΣΠ Κορίνθου, Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. :-)

Δημοσ.

12 Mαιου εγω στο ΚΕΕΜ Σπαρτη... το οτι εχω μυωπια 5 βαθμους και ειμαι φοιτητης στο χημικο λεει κατι για την ειδικοτητα; πχ. οτι δεν κανω για οδηγος; καμια ιδεα του τι να περιμενω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...