Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτό είναι σίγουρο,εδώ γνωστός μου χωρίς βύσμα έιχε πάει Π.Ν και μετά την ορκομςσία του τον στείλανε στο Σ.Ξ.βέβαια ήταν πριν καμιά 10 χρόνια...

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως σήμερα τα πράγματα ειναι απείρως καλύτερα από τότε που υπηρέτησα εστω κι αν ήταν κοντα στο 1991, μην εχουμε και παράπονα...

Δημοσ.
Ναυπλιο 05/07!

κι αλλος ενας εδω...

Έτσι να μαζευόμαστε το Μηχανικό του Insomnia! Χαχα!

12/02/2008, ΚΕΜΧ Ναυπλίου!

Γράψτε εντυπώσεις εσείς οι παλιοί! Πού σας πήγανε μετά από εκεί; Τι διεκδικήσατε;

Κανείς άλλος που να παρουσιάζεται εκεί;

Δημοσ.

Εγώ την γλίτωσα και πήγα Π.Ν τελικα.! έναν γνωστό μου τον πήγανε Ξάνθη και άλλον Ρόδο.αυτός στην Ρόδο τους έπαιζε εμπλοκή κάποιον καιρό ειδικά το καλοκαίρι και παίζανε 8 μέσα 1 έξω και θυμάμε δεν την πάλευε καθόλου.τώρα είναι Αθήνα που δεν θυμάμαι καιπαίζει 1-1.αλλά θα μάθω και θα στείλω ΡΜ..

Δημοσ.
12/02/2008, ΚΕΜΧ Ναυπλίου!

Γράψτε εντυπώσεις εσείς οι παλιοί! Πού σας πήγανε μετά από εκεί; Τι διεκδικήσατε;

Κανείς άλλος που να παρουσιάζεται εκεί;

Το πιο βασικο ειναι οτι εισαι σε καλο οπλο (ειναι οπλο υπσοτηριξης μαχης)

Κατι που θα σου πουνε στο ΚΕΜΧ (δεν ξερω αν ισχυει): Το Μηχανικο εχει το μεγαλυτερο ποσοστο πτυχιουχων 3ο βαθμιας εκπαιδευσης μετα το Υγειονομικο.

Λοιπον το ΚΕΜΧ ειναι καλο. και απο υποδομες και απο συμπεριφορα και γενικα εχω μονο καλες αναμνησεις απο κει. δεν βγαιναμε και παρα πολυ αλλα τις εξοδους ετσι κι αλλιως στη μοναδα τις ευχαριστιεσαι.

Εμενα μου δωσανε ειδικοτητα ασχετη με Μηχανικο (ΥΚΟΑ) και πηγα 6 εβδομαδες στο ΚΕΕΜ (Εφοδιασμου Μεταφορων) στη Σπαρτη οπου νοσταλγησα το ΚΕΜΧ. Βγαιναμε πολυ περισσοτερο βεβαια αλλα κατα τα αλλα πολυ ανωτερο το Ναυπλιο.

Συνεχισα με Μυτιληνη. Απο ολους τους Μηχανικαριους που πηγαν σε νησια και εχω μιλησει ανακαλυψα οτι ηταν πολυ καλα. Οι υπηρεσιες πηγαινανε 2 μεσα 1 εξω αλλα και 1-1 που για παραμεθωριο ηταν πολύ καλα. πχ στη Σαμο τους ΜΧ τους πηγαινε στην καλυτερη 3 μεσα 1 εξω.

επισης μας ειχαν παααρα πολυ χαλαρα. τον υπνο που εριξα εκει δεν τον εριξα ουτε οταν ημουν φοιτητης.

Λογικα εσυ θα γυρισεις μετα στο 730 ΤΜΧ στη Λαρισα. Αν θυμαμαι καλα ειναι ανετα κι εκει, αλλα με τις μοναδες αν δεν τις δεις απο κοντα δεν ξερεις τιποτα.

Αμ' Επος Αμ Εργον!

Δημοσ.

Άμεση ανταπόκριση! Μπράβο ρε παιδιά!

έναν γνωστό μου τον πήγανε Ξάνθη και άλλον Ρόδο.αυτός στην Ρόδο τους έπαιζε εμπλοκή κάποιον καιρό ειδικά το καλοκαίρι και παίζανε 8 μέσα 1 έξω και θυμάμε δεν την πάλευε καθόλου.τώρα είναι Αθήνα που δεν θυμάμαι καιπαίζει 1-1.αλλά θα μάθω και θα στείλω ΡΜ..

Ώπα! Και εγώ για Ξάνθη ή Ρόδο ενδιαφέρομαι να δηλώσω. Για δώσε πληροφορίες (όχι ότι έχει σημασία δηλαδή που θα θέλω εγώ, αλλά ε, ας έχω μια προτίμηση).

Επειδή είμαι 6μηνίτης, απ' όσο ξέρω θα με πάνε κάπου εκεί στην... Ανατολή, το κοντινότερο δηλαδή στη Λάρισα θα είναι η Ξάνθη, και θα μείνω εκεί σε όλη μου την θητεία. Αλλά έχω ακούσει ότι γενικότερα είναι καλύτερα στα νησιά, καλύτερες μονάδες, καλύτερες άδειες κτλ. Μόνο που δεν ξέρω αν θα έχω τη δυνατότητα να επιστρέφω καθόλου Λάρισα.

Το πιο βασικο ειναι οτι εισαι σε καλο οπλο (ειναι οπλο υπσοτηριξης μαχης)

Κατι που θα σου πουνε στο ΚΕΜΧ (δεν ξερω αν ισχυει): Το Μηχανικο εχει το μεγαλυτερο ποσοστο πτυχιουχων 3ο βαθμιας εκπαιδευσης μετα το Υγειονομικο.

Λοιπον το ΚΕΜΧ ειναι καλο. και απο υποδομες και απο συμπεριφορα και γενικα εχω μονο καλες αναμνησεις απο κει. δεν βγαιναμε και παρα πολυ αλλα τις εξοδους ετσι κι αλλιως στη μοναδα τις ευχαριστιεσαι.

Εμενα μου δωσανε ειδικοτητα ασχετη με Μηχανικο (ΥΚΟΑ) και πηγα 6 εβδομαδες στο ΚΕΕΜ (Εφοδιασμου Μεταφορων) στη Σπαρτη οπου νοσταλγησα το ΚΕΜΧ. Βγαιναμε πολυ περισσοτερο βεβαια αλλα κατα τα αλλα πολυ ανωτερο το Ναυπλιο.

Συνεχισα με Μυτιληνη. Απο ολους τους Μηχανικαριους που πηγαν σε νησια και εχω μιλησει ανακαλυψα οτι ηταν πολυ καλα. Οι υπηρεσιες πηγαινανε 2 μεσα 1 εξω αλλα και 1-1 που για παραμεθωριο ηταν πολύ καλα. πχ στη Σαμο τους ΜΧ τους πηγαινε στην καλυτερη 3 μεσα 1 εξω.

επισης μας ειχαν παααρα πολυ χαλαρα. τον υπνο που εριξα εκει δεν τον εριξα ουτε οταν ημουν φοιτητης.

Λογικα εσυ θα γυρισεις μετα στο 730 ΤΜΧ στη Λαρισα. Αν θυμαμαι καλα ειναι ανετα κι εκει, αλλα με τις μοναδες αν δεν τις δεις απο κοντα δεν ξερεις τιποτα.

Αμ' Επος Αμ Εργον!

Ωραία, ωραία πράγματα! Καλά θα περάσουμε μου φαίνεται! Όπως είπα πάντως, ως 6μηνίτη δε νομίζω να με φέρουν καθόλου στη Λάρισα.

Δημοσ.

καλα ναι, νομιζα οτι κανεις 12μηνο.

6μηνο εισαι αμεταθετο οπως ειπες οποτε παιζει μεγαλη σημασια σε τι μοναδα θα πας.

επισης να εχει υπ οψιν σου οτι θα σου δωσουν ειδικοτητα που δεν απιτει περαιτερω εκπαιδευση απο τις 6 πρωτες εβδομαδες. 1,5 μηνα δηλαδη μετα που θαμπεις θα πας Παραμεθωριο.

Ξανθη εχει 2 ταγματα το Μηχανικο. Ενα στους Τοξοτες και ενα στο Πετροχωρι. Και τα 2 καλα ειναι απλα το ενα ειναι πολυ προβλεπέ ενω το αλλο εχει πολλες αδειες. Δεν θυμαμαι ποιο ειναι ποιο ομως... Νομιζω το καλο ειναι στο Πετροχωρι

Δημοσ.

Mika πότε ήσουνα ΚΕΜΧ; Εγώ ήμουνα 2006/Α (294) 1ος Λόχος, επίσης ΥΚΟΑ.

Καλό το ΚΕΜΧ, αλλά το ΚΕΕΜ (Σπάρτη) κατά την γνώμη μου είναι πλέον ξενοδοχείο ΛΟΥΞ. Έχουν κάνει ανακαίνιση στα μπάνια, είχαμε ζεστό νερό 24/7 και δεν νοστάλγησα καθόλου το Ναύπλιο. Στο ΚΕΜΧ είχα όλες κι όλες 3 εξόδους σε 15 μέρες, ενώ στο ΚΕΕΜ μας πήγαινε 1 μέσα 2 ή και 3 έξω.

Πάντως γενικά το ΚΕΜΧ είναι αιώνες ανώτερο από όλα τα πεζικά, Αυλώνα, Θήβα κλπ.

Δημοσ.

07 Β ειμαι (97 κ σημερα) οποτε ημουν εκει το Μαιο.

Το ΚΕΕΜ αλλαξε πολυ με την αλλαγη του Δκτη του κεντρου. Για να καταλαβεις απο τους 100 ΥΚΟΑ που ειμασταν καθε μερα ειχαμε 12-15 τιμωρημενους. οι καμπανες πεφτανε για ψυλλου πηδημα, ειδικα σε οργανα και θαλαμαρχες

Δημοσ.

Σοβαρά;;;; :eek: Πότε άλλξε ο Ταξίαρχος;; Μην μου πεις ότι άλλαξε και ο Δκτης του Τάγματος (2ο ΤΕ) ένας Γιαννόπουλος;; Αυτός ήταν απίστευτη αφασία! Όλο με μεγάφωνο μας μιλούσε για να τον ακούμε, ο ντουντούκας τον φωνάζαμε, αλλά ήταν κύριος με όλη την σημασία της λέξης. Όταν ήμασταν εμείς ήταν ζάχαρη, και να στα περιγράφω δεν θα τα πιστεύεις! Αναφερόμενους είχαμε καθημερινά, αλλά ζήτημα να τιμωρήθηκαν 2-3 στις 6 βδομάδες που ήμασταν εκεί. Πήραμε και τα ΣΚ μας, ζάχαρη ψιλή σου λέω.

Η πλάκα ήταν όταν με τηλεφώνησαν οι γονείς να ρωτήσουν πως είναι σε σχέση με Ναύπλιο, τους απάντησα ότι νόμιζα πως ήμουνα στο Χίλτον!

Τελικά, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι ο Δκτής κάνει την μονάδα παράδεισο ή κόλαση.

Δημοσ.

Καπου μεσα στην Ανοιξη αλλαξε ο Ταξιαρχος. Δκτη 2ου Τ δεν ξερω γιατι οδηγοι και ΥΚΟΑ ειμασταν στο 1ο Ταγμα.

Δημοσ.

Μπορεί να ήμουνα και 1ο ΤΕ, δεν είμαι σίγουρος, πέρασε εξάλλου σχεδόν 1,5 χρόνος από όταν έφυγα από Σπάρτη. Άντε καλός πολίτης, σε 2 βδομάδες παρουσιάζονται οι απαλλαγές σου και θα είσαι λελεσειρά.

Δημοσ.

thx man. Η αληθεια ειναι οτι ημουν ΠΟΛΥ τυχερος στη θητεια μου και ολα τα μερη που περασα τα θυμαμαι ευχαριστα.

Δημοσ.
NITROGEN

ΣΥΠ με τη μια???

να υποθεσω επιλεχθηκες ειδικα γι αυτην την θεση ή παλευεις οπως ολοι με ενα πολυπριζο....

ΣΥΠ μου είχε έρθει και στα 18 μου, αλλά πήρα αναβολή λόγω σπουδών. Οι Χημικοί (σαν του λόγου μου) πηγαίνουν σχεδόν όλοι ΣΥΠ. Οπότε δε χρειάστηκε καν πολύμπριζο. :-D

Το θέμα είναι να σε κρατήσουν και στο ΣΥΠ και μετά την ορκομωσία,αρκετοί γνωστοί μου πήγαν και μετά πήραν π***λο για τεθωρακισμένα και πεζικό.

Τελικά ίσως και να χρειάζεται το πολύμπριζο!!! :confused:

Μια χαρα εισαι . μην το πεις ουτου παπα .Υπηρετησα ως ΥΕΑ εκει

Ελπίζω να μην έχουμε κανέναν παπά μέλος εδώ μέσα!!!! :P

Αλήθεια, άλλους για ΣΥΠ δεν έχουμε εδώ μέσα;

Δημοσ.

παω μεσολογγι πεζικο (εχω ανοιξει και νημα γι αυτο)

ειμαι 9μηνιτης

θελω να γλυτωσω παραμεθοριο(δεν γινεται)

να την μειωσω ομως?

ακουσα για τεχνικο πατρων , πυργου κλπ ειμαι απο αχαια

ειναι καλα στο τεχνικο??

υποψιν εχω τελειωσει νομικη καμια σχεση με τεχνικος οπως καταλαβαινετε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...