mitsikas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Το οτι θα εισαι συντομα νεοσυλλεκτος, σε καμία περιπτωση δεν θα πρεπει να σε παιρνει απο κατω . Το ατελειωτο βημα που θα κανεις τις πρωτες τρεις εβδομαδες ειναι πολυ πιθανο να μην ειναι και το τελευταιο σου, αφου σιγουρα θα σου τυχει και τουλαχιστον μια παρελαση καποιας εθνικης επετειου οποτε και θα κανεις και παλι αλλες τοσες προβες. Αφου ορκιστεις και σου χρεωσουν τον οπλισμο σημαινει οτι πλεον η θητεια σου αρχιζει κανονικα. Στην αρχη θα κανετε καποιες βολες και οσο προχωραει ο καιρος, οι ασκησεις ολο και θα δυσκολευουν. Οταν θα περασεις το σχολειο μαχητη, παιζεται 50-50 αμα θα εισαι σε καλη μοναδα να το περασεις λουφα ή αλλιως ετοιμασου για πολυ σκισιμο . Παντως στις βολες και σε ολες αυτες τις ασκησεις θα σου πω αυτο που λεγανε και σε μας: ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ . Τωρα αναφορικα με τις συνθηκες διαβιωσης να ξερεις οτι το φαγητο κατα 90% θα ειναι απαραδεκτο απο παρα πολλες αποψεις γι' αυτο προσπαθησε να παιρνεις προμηθειες οσο γινεται πιο συχνα απ' εξω. Η τουαλετα σπανια θα ειναι καθαρη και ειδικα οταν θα εχεις να κανεις με ατομα που τα κρατανε μια βδομαδα και μετα πανε και βγαζουν αγαλματα ή με αλλους που τα κανουν αλλου γι' αλλου και οπου να 'ναι , ετοιμασου για το μεγαλυτερο ψυχολογικο και πολιτιστικο σοκ της ζωης σου. Αν θες να εχεις σιγουρα καθαρη τουαλετα οπου δεν θα σιχαινεσαι ακομα και να πιεις νερο απο ΄κει μεσα , τοτε να πας να γινεις ΥΕΑ οπου εκει ο,τι εχει σχεση με υγιεινη, πραγματικα λαμπει. Για ποστο, προσπαθησε παση θυσια να μπεις σε γραφειο και να χειριζεσαι υπολογιστη , αφου ετσι και πιο ξεκουραστα θα περνας και θα εισαι και με γυναικες. Οι στρατιωτικινες παντα βρισκονται μεσα σε γραφεια, αν και πολλες απο αυτες δεν μοιαζουν παντα και τοσο με γυναικες , υπαρχει περιπτωση να τυχεις να εισαι με καποιο πολυ τρελο κομματι που να σου τρεχουν τα σαλια . Γενικα τωρα στην θητεια σου θα νιωθεις οτι διαρκως πρεπει να αποδεικνυεις οτι δεν εισαι ελεφαντας και αυτο σιγουρα θα σε εκνευρισει. Προσπαθησε ομως να δινεις σε πολλα πραγματα, οσο το δυνατον λιγοτερη σημασια και να τους γραφεις ολους και ολα και να δεις οτι δεν θα καταλαβεις στο τελος πως θα εχει περασει ο ενας χρονος και μετα ολα θα τα εχεις ξεχασει σαν μια μακρινη αναμνηση.
kx5 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 http://www.youtube.com/watch?v=ZijYRL6T0fg http://www.youtube.com/watch?v=LP8HINcfTP4 και το κλασικό... http://www.youtube.com/watch?v=I15PZM64A3s
Vagos_46 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 http://www.youtube.com/watch?v=ZijYRL6T0fg http://www.youtube.com/watch?v=LP8HINcfTP4 και το κλασικό... http://www.youtube.com/watch?v=I15PZM64A3s μαματα βιντεακια!! αχ τι μου θυμισες...ωραια περναγαμε!
Neurotic_Fest Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Πήγαινε σαν άντρας, υπηρέτησε σαν άντρας και απολύσου σαν άντρας. Μην ακούς τις αδερφές, ο μόνος που έχεις να δώσεις λογαριασμό στο τέλος της θητείας σου είναι ο εαυτός σου: θα είναι άχρηστος χρόνος ή μάχιμος χρόνος. Αναλόγως πως θα υπηρετήσεις, γιατί αυτό είναι ένα σπορ 2500 ετών και απαιτεί σεβασμό. Ο μόνος που υπηρετείς στην ουσία είναι ο εαυτός σου και κανένας άλλος. Στάσου στο ύψος σου. Πάραυτα τα 8.62 ευρώ τον μήνα είναι εξωφρενικό ποσό απέναντι στις 980 δρχ. που δεν στις έδιναν αν δεν είχες εικοσάρικο για ρέστα. Θα εισηγηθώ στο υπουργείο για μειώσεις. Εμείς υπηρετήσαμε για ψίχουλα! -Πονείς Γιώργη ; -Πονούνε μωρέ οι άντρες , σπρώχνε και σώπαινε ! σπρώχνε και σώπαινε !
Marcos_Aurilius Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε Sniper_206 κι εγω φεύγω την Δευτέρα(12/02) για Λαμία ΚΕΥΠ.Καλή θητεία μας εύχομαι .. και να περάσει οσο ποιο γρήγορα γίνεται αυτος ο ένας χρόνος.... Έλα ρε, τι κάνει το ΚΕΥΠ? Εκεί παρουσιάστηκα 6/9/2004, 288άρης. Λίγο προβλεπόμενα, αλλά πολύ καλό κέντρο. Μετά που πήρα μετάταξη για πεζικό με κλαίγαν οι ρέγγες...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπόν sniper, μπορεί να μην κάτσει να συναντηθούμε πριν παρουσιαστείς, αλλά ό,τι και να δεις στην Αυλώνα, θα το δεις για ένα μήνα. Μετά αντίο. Συν του ότι οι 9 μήνες περνάνε πολύ γρηγορότερα απ' τους 12. Αντε και καλός πολίτης πόντικα!
theoritikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά sorry για το offtopic, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ. Έβλεπα τα video που ανέφερε ο kx5 (by the way, τρελό γέλιο! ειδικά εκείνο με την μακριά γαϊδούρα!), και διάβαζα τα σχόλια. Γιατί όλοι οι κομπλεξικοί παν και μας βρίζουν? Δείτε ένα πάλι ένα οποιοδήποτε βίντεο που έχει να κάνει με τσολιάδες, και δείτε τι γράφουν τα κομπλεξικά στα σχόλια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Βασικά αυτό που πρέπει να κάνετε όσοι παρουσιάζεστε τώρα στο στρατό είναι να σταματήσετε να ακούτε τις "συμβουλές" του κάθε "βαρεμένου" που γύρισε από το στρατό και προσπαθεί να αποδείξει (στον εαυτό του) πως "έγινε άντρας"! Κοινώς μην ακούτε τι σας λένε μιας και το 99% είναι μπούρδες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Αν πάτε με καλή διάθεση θα περάσετε μια χαρά (εκτός αν επιλέξετε κανένα special σώμα καταδρομών κλπ οπότε και θα ζοριστείτε αναγκαστικά!). Για να μην περάσεις καλά στο στρατό θα πρέπει να πας γυρεύοντας οπότε δεν θα φταίει κανείς άλλος! Αυτό που απολάμβανα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ήταν το να βλέπω τα δήθεν μαγκάκια που ερχόταν να το παίξουν κάποιοι και ξαφνικά "προσγειωνόταν απότομα" :twisted:
pern112 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 πες τα γιατι θα τρελαθουμε με αυτα που διαβαζουμε και οχι τπτ αλλο απολυθηκαμε και δεν προλαβαμε να παρουμε κανα Ι5:) Ο καλυτερος που πετυχα ηταν θεομαγκας που τελικα κατεληξε να εχει παρει επομου την καλλιοπη, ο θεικοτερος ενας ρ-π που ανεβαινε στο δεντρο στην σκοπια και τον ψαχνανε πριν παρω μεταθεση ειχε μαζεψει καμια 100 μερες φυλακη αλλα σιγα μην υπηρετησε εστω και μια, θεοι οι ρπ τους παω με τα χιλια!
johnnyestia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δεν θα γίνεις απαραίτητα άντρας στον στρατό, αλλά τουλάχιστον μπορείς να μάθεις 5 πράγματα δικαιολογώντας τον καιρό που περνάς στον στρατό. Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας πώ ένα παράδειγμα από την δικιά μου θητεία. Σε μια βολή βαρέων όπλων του ΠΖ ήμουν στην γραμμή βολής σε ένα πενηντάρι. Κατά την διάρκεια αυτής της βολής έριξαν περίπου 70 άτομα,συγκεκριμένα επίστρατοι, ΕΠΟΠ και στρατιώτες που μόλις είχαν τελιώσει την εκπαίδευσή τους στα πολυβόλα. Από τους 70 μόνο 2 ΕΠΟΠ ξέραν να οπλίσουν και να πυροδοτήσουν. Το κέρατό μου δηλαδή, χαλιούνται τόσα λεφτά και στην τελική το μόνο που θυμάται κάποιος από την θητεία του είναι τα σκοπέτα , οι αγγαρίες και τον καλύτερο τρόπο να φιδιάσει χωρίς να τον πάρει χαμπάρι ο κακός λοχίας. Το κατά πόσο είναι σωστό ή όχι να χάνουμε τον χρόνο μας με την θητεία είναι τελείως άλλη κουβέντα, αλλά από την στιγμή που πάμε εκεί μπορούμε να δείξουμε μια στοιχειώδη υπευθυνότητα ως προς την εκπαίδευση. Σε αυτό πιστεύω πως στηρίζεται το σκεπτικό του Aigea και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
kleidokratwr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 E,εντάξει.. Κάποιοι τα παρουσιάζετε λες και είναι οτι ευκολότερο. Δεν είναι έτσι.Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές,ίσως σε κάποια σώματα να υπάρχουν λιγότερο δύσκολες στιγμές και σε άλλα περισσότερο, αλλα υπάρχουν.. Μια χαρά είναι τα βιντεάκια με τις μαλακιούλες για να γελάμε, απλά δεν είναι μόνο αυτά ο Στρατός. Το δύσκολο κομμάτι δεν νομίζω οτι βιντεοσκοπείται ή φωτογραφίζεται ποτέ απο κανέναν. Τουλάχιστον δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου σε κατάσταση νευριασμένου ή χαλασμένου ή θέλω_να_τον_σφάξω_τον_κ@ριολη και να έχω παράλληλα πχ το κινητό στο χέρι να βγάζει φωτογραφίες της παρέας. anyway, θα τα δεις και μόνος σου. Απόλες τις πάντες.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Πάλι καλά, γιατί κάποτε θυμάμαι θεωρούνταν μέγιστη μαγκιά να μπορέσεις να περάσεις φωτογραφική μηχανή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Κινητά έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν, αλλά ακόμη και το νερό στο Μ.Πεύκο ήταν ένα είδος επιβράβευσης αφού ελάχιστοι κατόρθωναν να εκμεταλλευτούν το απόθεμα. Μάλλον οι δυνατότεροι. Οι υπόλοιποι διψούσανε μέχρι να δυναμώσουνε. Αλλά δεν έκλαιγε κανείς! Κάτα τ'άλλα οι "προοδευτικοί" που έφεραν το στράτευμα σε αυτό το κατάντημα θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για το πλήγμα που επέφεραν στην... εξουσία παίρνοντας Ι5 από τα Παρίσια. Μέγιστοι επαναστάτες! Άξιοι!
sniper_206 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Πλησιάζει η ώρα που θα τα δω κι από κοντά! Και θα σας γράψω ποιός απ'όλους σας έχει (κατά τη γνώμη μου) δίκιο! Σίγουρα είναι μια εμπειρία αλλά δεν είναι δα και το σχολείο που θα μου μάθει πώς να επιβιώνω στην καθημερινότητα... Σε ευχαριστώ πολύ dreamstorm για τις (έγκυρες ελπίζω ) πληροφορίες σου!
1980 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 χαχα καλα ρε φιλε μιλας για υγρασια και για πετρες στην σκοπια στο ΚΕΤΘ??χαχαχαχα μα καλα φανταρος αν πηγες εφαγες πιο πολυ υγρασια στο ΚΕΤΘ ή στην παραμεθωριο?Και πετρες μονο εκει εφαγες??χαχα α ρε αθανατη ραδιο αρβυλα. Φιλε μου μια χαρα θα περασεις αν το παρεις χαβαλε το στρατο, ετσι και αλλιως ειναι για τον π.... ο στρατος οποτε μην χαλιεσαι..βαλε και κανα δοντακι αν εχεις και σε 1 χρονο λελεδονια ερχονται. Μονο μην αρχισεις και εσυ τις @@ρολογιες στο στρατο στους νεους, ελεος...εγω ημουν ιατρος στην αλεξανδρουπολη σε μοναδα ΤΘ και οι μισοι μ λεγανε πως πηξανε και τους πεθανανε στο ΚΕΤΘ και οι αλλοι μισοι οτι αυτα που λενε οι αλλοι μισοι ειναι @@ριες ρε φιλε μετα εφαγα πιο πολυ υγρασια στην κυπρο αλλα οταν πας απο το σπιτακι σου εκει σε βαραει καπως η υγρασια. οσο για τις πετρες εχω μια αμυδρη αναμνηση οτι ενα βραδυ οντως καποιος πεταγε πετρες αλλα μαλον καποιος δικος μας ηταν. τεσπα ολα σχετικα ειναι εγω ειχα κανει δεκαοχταμηνο και ειχα και την χειροτερη ειδικοτητα οδηγος αρματος μεγαλη σημασια η ειδικοτητα. τεσπα μακαρι να περασεις καλα φιλε εγω παντως εχω ελαχιστες καλες αναμνησεις απο τον στρατο ειναι απλα σαν αν εισαι αρκουδα και να πεφτεις σε χειμερια ναρκη. νεκρωνουν τα εγκεφαλικα σου κυταρα και ειναι το θεατρο του παραλογου. αυτα καλη τυχη και καλο κουραγιο δεν ειναι και τιποτα.
neperios_1984 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα σε όλους τους ινσό, την άλλη Πέμπτη παρουσιάζομαι Αυλώνα Τεθωρακισμένα κ θα ήθελα οι παλιοί (όσοι έχουν ξεμπερδέψει με στρατό τελοσπάντων) να μου δώσουν καμμιά συμβουλή... Έχω κοιτάξει κ σε άλλα φόρουμ όπως skopies.net, omhroi.gr, army.gr αλλά ως ινσόμνιακ τόσα χρόνια καλό είναι να το ψάξω κ εδώ... Έχω περάσει ως ΥΕΑ επειδή έχω πτυχίου Ηλ. Μηχανικού, αλλά είναι 5 μήνες παράπανω από τι έμαθα κ δεν θέλω. Όμως τις εξετάσεις αυτές διάβασα άμα έχεις πτυχίο τις δίνεις οπωσδήποτε.. Any tip would be appreciated, ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.