Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηγαινε με χαρα και κοιτα να περασεις καλα τιποτα δεν ειναι οπωσ λεει και ο αντρασ μου ενασ χρονοσ μακρυα απο ολους ειναι θα βρεις τον εαυτο σου και θα ηρεμησεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σήμερα πάντως που πήγα και έκοψα αναβολή μου είπαν τελευταία μέρα ήταν για Νοέμβρη

Πλάκα είχαν 2 πράγματα: παλικάρια που συμπλήρωναν αίτηση και δεν ήξεραν τι εννοεί η αίτηση "ΑΤ Τόπου Διαμονής"

και ένα τυπάκι καρα-σκατο-ελεεινο-βυσμα ... έσκασε, ζήτησε τον κύριο τάδε, του προσφέρανε πορτοκαλάδα και του είχανε βοήθεια απο πάνω απο το κεφάλι του να συμπληρώσει τα χαρτιά του... μα έλεος

Σε ένα σημείο, η αίτηση έλεγε :Επιθυμώ να υπηρετήσω:

( ) Ειδικές δυνάμεις

( ) Στρατό Ξηράς

( ) Ναυτικό

( ) Αεροπορία

Έβαλα ναυτικό και ο γραφιάς το έσβησε και το έκανε ξηράς χωρίς να με ρωτήσει...

Δημοσ.

μηπως ξερετε ποσα ατομα με ψυχολογικα προβληματα η μη εχουν αυτοτονησει εν ωρα σκοπιας?

Ασχετο μιας και ειναι πριν μηνες αλλα σημαντικό..

Αν ο αλλος εχει ψυχολογικα προβληματα να παει σε ψυχολογο και αν χρειαζεται ακομα μεγαλυτερη βοηθεια ας παει σε ψυχιατρο. Γονεις έχει και τον βλεπουν, όπως και φίλους, αν ο ίδιος δεν μπορεί να καταλαβει οτι έχει πρόβλημα.

Το αν αυτοκτονισει καποιος στο στρατο δεν φταιει ο στρατος ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αντρας είσαι, σφίξε τα δόντια και κάνε υπομονή 12 ριμαδιασμένους μηνες, ελεος δηλαδή. Απλά επειδή ο κόσμος είναι κότα να αυτοκτονίσει απο μπαλκόνια και πνιγμούς, με το όπλο είναι θεωρητικά πιο ευκολο, πατας τη σκανδαλη και δε νοιωθεις τιποτα. Αλλα όχι οτι φταίει ο στρατος! Σιγά ρε μεγάλε, στο 2007 είμαστε, δηλαδή δεν αυτοκτόνησε ο παππούς σου στη χούντα και θα αυτοκτονίσεις εσύ που κάνεις χαβαλέ στη σκοπιά με το κινητό και το ipod και σου πετάει τα σουβλάκια το ντελίβερι απ'τα συρματοπλέγματα???

Δημοσ.

Σιγά ρε μεγάλε, στο 2007 είμαστε, δηλαδή δεν αυτοκτόνησε ο παππούς σου στη χούντα και θα αυτοκτονίσεις εσύ που κάνεις χαβαλέ στη σκοπιά με το κινητό και το ipod και σου πετάει τα σουβλάκια το ντελίβερι απ'τα συρματοπλέγματα???

+άπειρο :D

αλλά όχι και να πετάει τα σουβλάκια...κανονικά απο την πύλη τους τα φέρνουν.... :grin:

Δημοσ.
Μολις παρουσιαστηκα μοναδα, 98ΤΜΧΕΘ Μυτηλινη...

χαιρετισματα σε οσους μπαινουν τωρα και μην τρελαινεστε... απο το ενα αυτι μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν.

αντε αλλα 9 μηνακια μας εμειναν :P

ρε αρχηγε, ειστε στο ιδιο στρατοπεδο με τους 98ΤΤΧΕΘ????

και αν ναι, που βρισκεται το στρατοπεδο σε σχεση με την πολη? πως το λενε?

μπορεις να μαθεις πως πανε οι υπηρεσιες στο ΤΤΧΕΘ? ερχομαι απο πατρα μολις ληξη η περιοδος επιφυλακης (λογω φωτιων) ως οπλουργος...

πες κανενα ινφο....

Δημοσ.
Ασχετο μιας και ειναι πριν μηνες αλλα σημαντικό..

Αν ο αλλος εχει ψυχολογικα προβληματα να παει σε ψυχολογο και αν χρειαζεται ακομα μεγαλυτερη βοηθεια ας παει σε ψυχιατρο. Γονεις έχει και τον βλεπουν, όπως και φίλους, αν ο ίδιος δεν μπορεί να καταλαβει οτι έχει πρόβλημα.

Το αν αυτοκτονισει καποιος στο στρατο δεν φταιει ο στρατος ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αντρας είσαι, σφίξε τα δόντια και κάνε υπομονή 12 ριμαδιασμένους μηνες, ελεος δηλαδή. Απλά επειδή ο κόσμος είναι κότα να αυτοκτονίσει απο μπαλκόνια και πνιγμούς, με το όπλο είναι θεωρητικά πιο ευκολο, πατας τη σκανδαλη και δε νοιωθεις τιποτα. Αλλα όχι οτι φταίει ο στρατος! Σιγά ρε μεγάλε, στο 2007 είμαστε, δηλαδή δεν αυτοκτόνησε ο παππούς σου στη χούντα και θα αυτοκτονίσεις εσύ που κάνεις χαβαλέ στη σκοπιά με το κινητό και το ipod και σου πετάει τα σουβλάκια το ντελίβερι απ'τα συρματοπλέγματα???

Άσε φίλε τα "επιστημονικά" συμπεράσματα γιατί σ'εχουν προλάβει άλλοι και από μέσα, τράβα δες και στην Σουηδία ή την Φιλανδία τα ποσοστα αυτοκτονιών στον στρατό και μετά έλα να μας πεις αν βάζει και ο ελληνικός στρατός το χεράκι του ή όχι.Πιο πολύ παραδέχομαι τον αδερφό μου που πιστεύει ότι η θητεία απαλλάσει την κοινωνία από άτομα που διαφορετικά θα ήταν πάντα ένα βάρος γι'αυτήν παρά τα δικά σου κοντόφθαλμα συμπεράσματα.Τέλος δεν ξέρω που έκανε το δικό σου σόι την θητεία του αλλά αυτοκτονίες φαντάρων είχαμε και στην χούντα και πριν την χούντα με την μεγάλη αύξηση να σταθεροποιείται απο το 1980 και μετά.Εύχομαι πραγματικά να μην βρεθείς ποτέ κοντά σε μια τέτοια κατάσταση.Ας κρατήσουμε την ξερολική μαγκιά μας για να κρίνουμε τους ζωντανούς καλύτερα.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=91234852

http://enet.gr/online/online_obj?pid=125&tp=T&id=94923012

Δημοσ.
Άσε φίλε τα "επιστημονικά" συμπεράσματα γιατί σ'εχουν προλάβει άλλοι και από μέσα, τράβα δες και στην Σουηδία ή την Φιλανδία τα ποσοστα αυτοκτονιών στον στρατό και μετά έλα να μας πεις αν βάζει και ο ελληνικός στρατός το χεράκι του ή όχι.Πιο πολύ παραδέχομαι τον αδερφό μου που πιστεύει ότι η θητεία απαλλάσει την κοινωνία από άτομα που διαφορετικά θα ήταν πάντα ένα βάρος γι'αυτήν παρά τα δικά σου κοντόφθαλμα συμπεράσματα.Τέλος δεν ξέρω που έκανε το δικό σου σόι την θητεία του αλλά αυτοκτονίες φαντάρων είχαμε και στην χούντα και πριν την χούντα με την μεγάλη αύξηση να σταθεροποιείται απο το 1980 και μετά.Εύχομαι πραγματικά να μην βρεθείς ποτέ κοντά σε μια τέτοια κατάσταση.Ας κρατήσουμε την ξερολική μαγκιά μας για να κρίνουμε τους ζωντανούς καλύτερα.

υποθέτω πως μπορείς να το αναλύσεις και σε ςμας με τα κοντόφθαλαμα συμπεράσματα....

θες να πεις πως ενας γιατρός , ένας πολ.μηχανικός , ένας δικηγόρος δεν θα αυτοκτονούσε ποτε???

ή δεν εννοείς το επίπεδο μόρφωσης...

παράκληση...προσοχή με τους χαρακτηρισμούς....αμαν πια σήμερα όλοι...χθες ήταν η πανσεληνος...κου-λα-ρε-τε....

Δημοσ.

Τι ν'αναλύσω αγαπητέ (σεβαστή η παράκληση), εννοώ ότι προτιμάω ν'ακούω αυτά που λέει ο αδερφός μου ότι αν μη τι άλλο η θητεία μας ευεργετεί οδηγώντας στην αυτοκτονία αδύναμους ανθρώπους που θεωρεί ότι θα ήταν δυσλειτουργικοί παντού παρά τα περί μη ευθύνης που λέτε εσείς.Εδώ το παιδί έλεγε κότες τους πεθαμένους και οι χαρακτηρισμοί οι δικοί μου σε πείραξαν.

Δημοσ.

εννοείς το σημείο που λέει....Αντρας είσαι, σφίξε τα δόντια και κάνε υπομονή 12 ριμαδιασμένους μηνες, ελεος δηλαδή ....σωστά?

να σου πω την δική μου άποψη στο θέμα....τώρα υπηρετώ απο κάποιο πόστο στον στρατό...(όχι μονιμος)....τον Φλεβάρη αυτοκτόνησε ένας φαντάρος που πιο μπροστά "συνεργαζόμασταν" κάθε μέρα για ένα μήνα περίπου...φίλε μου...δεν είχε πίεση...στην ιδιαίτερη πατρίδα του ήταν...διανυκτερεύσεις είχε σπιτάκι του έτρωγε σπιτάκι του κοιμόταν....και ένα βράδυ....μπαμ...εξαίρεση θα μου πείς...ίσως...ίσως και όχι όμως...ποιος ξέρει αλήθεια...δυστυχώς οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια...δεν είναι αναμεσά μας για να μας πουν...

ο στρατός σε αυτούς που θεωρεί "δυσλειτουργικούς" τους βγάζει Ι-3,4,5 δεν ξέρω τι άλλο και τους στέλνει οπουδήποτε σε ένα στρατόπεδο...αλλά χωρίς όπλο...

και πές μου αλήθεια...εσύ θα ρίσκαρες σαν διοικητής , λοχαγός ή οτι άλλο να έχεις ένα στρατόπεδο στιγματισμένο με μια αυτοκτονία??σου βγάζω απ'εξω τον ανθρώπινο παράγοντα και σου βάζω μόνο τον επαγγελματία αξιωματικό (στρακ**λοι δεν υπάρχουν πια πίστεψέ με )..θα ρίσκαρες το ψωμάκι σου και τον βαθμό σου αφήνοντας εν γνώση σου κάποιον να αυτοκτονήσει...

αυτό που μου περιγράφεις βέβαια μου θυμίζει τους σπαρτιάτες που σκοτώναν τα καχεκτικα παιδιά....

γιατί αψηφείς τα προσωπικά προβλήματα του κάθε ατόμου..που ίσως στον μικρόκοσμο και στην ρουτίνα του στρατού γιαγαντόνονται....

Δημοσ.

και μην ξεχνάμε ...ο στρατός δεν κάνει Αντρες...αλλά μαλλον Γυναίκες...με τόσες καθαριότητες σε λίγο θα δείχνουμε στις μανάδες και στις αδελφές μας πως να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν... :-) :-)

Δημοσ.

Και μόνο το ότι υποστηρίζεις μια άποψη που είναι υπέρ του να αφαιρεί κάποιος τη ζωη του δείχνει το πόσο κοντοφθαλμα βλέπεις εσύ και ο Χ αδερφός σου κάποια πράγματα.

Ποιός είσαι εσύ και ο αδερφός σου να κρίνετε αν η κοινωνία απαλάσεται από κάποιον? Το ότι κάποιος έχει καποιο ψυχολογικό πρόβλημα ΣΗΜΕΡΑ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί ΑΥΡΙΟ!! Πού ζεις??? Τί Χιτλερικές αντιλείψεις είναι αυτές???

Αν ο άλλος θέλει να αυτοκτονίσει και να μη γίνει θέμα για το στρατό ας πάρει μια εξόδου και ας βουτήξει σε καμιά χαράδρα, ας πάει να πνιγεί ή ας πεθάνει απο δηλητιρίαση, αλλά βλέπεις αυτά πονάνε πριν πεθάνεις.. Ενω παίρνεις το G3 στη σκοπιά και άντε γειά, και φυσικά στα @@ σου μετά αν βουήξει ο κόσμος οτι φταίει ο στρατός επειδή εσύ έχεις προβληματική οικογένεια, έχεις ψυχολογικά προβλήματα ή γενικα δεν την παλεύεις και για τον ΧΨ λόγο θές να αυτοκτονίσεις. Αυτό και ΜΟΝΟ εννοούσα εγώ, τώρα θέλεις εσύ να το κάνεις θέμα κάντο.

Απο κει και πέρα δεν ξέρω ποτε πηγες στρατο και ΑΝ εχεις πάει και καθόλου μ'αυτα που λες, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει επειδή τελειώσα Ιούνιο και μαζί με μένα τελειώσανε και διάφοροι γνωστοί και φίλοι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ, και φίλε όχι μόνο δεν κακοπεράσαμε αλλά κάναμε και καινούριες γνωριμίες, και πλάκες κάναμε, και τα ποτά μας τα πίναμε, και τις γκόμενες μας ειχαμε, και καινούριες γκόμενες βρήκαμε, part time δουλειές είχαμε, και βρίζαμε που ο παλιός μας έφαγε ΠΑΛΙ το ΣΚ, και μας βρίζανε οι νέοι που ΠΑΛΙ θα τους φάμε το ΣΚ... Δηλαδή εσένα ειλικρινά για πες μου παραδείγματα που ο στρατός σε ταπείνωσε ή σε έβλαψε, έτσι να ακουσω..

Σου φώναξε ο κακός Λοχαγός μες τη μούρη επειδή άκουγες μουσική στη σκοπιά και σου στέρησε 2 μέρες έξοδο??? BOOO FUCKING HOO HOOO!!! Σπουδαίο πράγμα, έχασες 2 βράδια απτη ζωή σου που αντί να είσαι με την κοπέλα σου κοιμήθηκες στον άθλιο θάλαμο που βρωμάει κατουρίλα...

ΚΑΙ???? Έπαθες κάτι? Τί έγινε δηλαδή, πάμε στρατό και μας βασανίζουν? Εμένα ούτε με χτυπήσανε, ούτε γυμνό με βαλανε να τρέχω στο προάυλιο, και απαγορεύονται και τα ατομικά καψώνια.. Τί μας κάνουν, μας κόβουν τη γλώσσα αν αντιμιλήσουμε ή τα πόδια αν καθόμαστε στη σκοπιά αντί να είμαστε όρθιοι??? Τρως 5-10-20 μέρες φυλακή και χέστηκε η φωράδα στ'αλωνι, θα το λες μόλις απολυθείς και θα γελάς. Η σε πείραξε που εγώ κοιμήμουν ενω εσυ ΠΑΛΙ είχες 2-5 βραδυνο? Φυσικά και σε χαλάει που έχεις σκοπιά αντί να κοιμάσαι, ενώ ας πούμε αν ήσουν σπίτι σου ΠΟΤΕ δεν θα ξενυχτούσες στο club με τα γκομενάκια να πας μετά σερί στη δουλειά.... Δηλαδη ξαφνικά είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ μεγάλο θέμα που δεν κοιμηθηκες καλά μια δυο τρεις μέρες? Και το λέει και η μαμα σπίτι "αχ καλε το παιδι δεν το αφηνουν να κοιμηθει", δηλαδη ας πουμε η μαμα νομίζει οτι στο 3ήμερο στη Μυκονο κοιμάσαι? :D

Όσο για την εποχή χουντας, την ανέφερα σαν ιστορική και ζόρικη περίοδο γενικότερα. Αν τολμήσω να πω στον παππού μου ότι μυξοκλαίω επειδή ΠΑΛΙ έχω σκοπιά και τελειώσε η μπαταρία απτο ipod και ο ντελιβεράς δεν φέρνει πίτσες επειδή χιονίζει... θα μου σκάσει μία με τη μαγκούρα και θα έχει και δίκιο.

Δεν λέω οτι μου αρέσει ο στρατός, ήταν 12 μηνες χαμένοι απτη ζωη μου και επειδή ημουν σε δυσκολη φαση οικονομικά ΚΑΘΕ φορά που ήμουν εξω πηγαινα και δουλευα. Το ότι κάνεις κάτι που δε γουστάρεις είναι αυτό που μας χαλάει όλους, γιατί εγώ δε γουστάρω να χάνω τον ύπνο μου για να φυλάω μια σκοπιά, αλλά είναι επιλογή μου να ξενυχτίσω για μια γκόμενα, με χαλάει που αντί να βγάζω 600-1000-5000? το μήνα βγάζω 8.72? που δεν φτάνουν ούτε για τους καφέδες μου, με χαλάει που έχω έναν αμόρφωτο να μου φωνάζει μες τη μούρη στις 6.30 ότι δεν είναι καθαρή η τουαλέτα, τη στιγμή που στη δουλειά μου έχω 5 άτομα απο κάτω μου, μου τη σπάει που με κεράτωσε η γκόμενα με τον τυπάκο με την Z4 επειδή εγώ είχα να βγω 20 μέρες ενω αυτός την πήγαινε στα πιο trendy μπαράκια.. και φυσικά με χαλάει που οοοοοοοοοοοοολα αυτά γίνονται χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο γιατί τελικά μόνο το 5% των φαντάρων μπορούν εν τέλει να βοηθήσουν σε μια στιγμή κρίσης.

Τυχαία παραδείγματα αυτα, για το τί μπορεί να χαλάει τον καθένα..

Αλλο αυτό, και άλλο οτι ο στρατος σε κάνει να αυτοκτονείς. Απτο λινκ που μου δινεις (το οποιο ουτε ΚΑΝ για ελληνικο στρατο δεν ειναι τα 10 αιτια της αυτοκτονίας αλλά διεθνώς) διαβασε αυτό και γέλα και εσυ..

2. Ευχαρίστηση του αποπειρώμενου αναφορικά με τον εαυτό του.

3. Για ικανοποίηση των άλλων, δείχνοντας αντάξιος εθνικών, πατριωτικών, θρησκευτικών ή κοινωνικών ιδανικών που θα τον εμφανίσουν ως συνεπή, έντιμο ήρωα.

4. Πεθαίνει για να αποφύγει να προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα στους δικούς του (γονική διάψευση προσδοκιών και ονείρων).

6. Από εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν αφόρητο στρες ή πόνο (γέννηση παιδιού, θάνατος, απιστία).

9. Πρόκληση δυσαρέσκειας σε άλλους («να εκθέσω τους ανωτέρους μου»).

Από αυτά μονο το τελευταίο έχει να κάνει με στρατό, και ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟΣ σαν λόγος!!!! Δηλαδή ο άλλος θέλει να πεθάνει για να εκθέσει κάποιον που σε μερικούς μήνες θα τον γράφει στα @@ του??? Και φταίει ο στρατος γι'αυτο και όχι το ηλίθιο μυαλό του???

ΕΛΕΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!

Δημοσ.
+άπειρο :D

αλλά όχι και να πετάει τα σουβλάκια...κανονικά απο την πύλη τους τα φέρνουν.... :grin:

Ε ναι ρε μάγκα αλλά αν εσύ είσαι στη σκοπιά και πεινάσεις στις 2 το βράδυ δηλαδή γιατί να χώσεις τον αλλο που κοιμάται να τα παραλάβει απτην πύλη και να στα φέρει στη σκοπιά σου? :D

Εγω τουλάχιστον 3 φορές που με πιασε η πείνα και ήμουν στη σκοπιά μακρυά απτην πύλη τις 2 παρηγγειλα, και την 3η έχωσα τον αδερφό μου να μου φέρει μια σοκολάτα μπανάνα μπισκότο κρεπούλα να την παλέψω! :D

Oσο για σκοπιές, όκ βαρετές είναι αλλά παίρνεις ένα mp3 player του χώνεις υλικό και γειά σας! :D

Γενικά παιδιά μην ξενερωνετε, βεβαια και εμενα μου τα λεγανε περισι και ξενερωσα όταν εβαλα παραλλαγη.. Οι μονες 2 περιπτώσεις άξιες ξενέρας είναι αν έχεις κανένα αίσθημα που να σε νοιάζει πολύ (όχι το γκομενάκι που γνωρισες πριν 2 μηνες στη Μυκονο δεν πιάνεται:D) και τυχει να πας σε μακρυνη μονάδα, και αν έχεις πραγματικά ανάγκη τα λεφτά (πχ χρωστάς σε κάρτες και τρέχουν οι δοσεις κλπ) και σε κόβει απτη δουλεια...

Βγάζω στην άκρη φυσικά να έχει κάποιος απτην οικογενεια σου πρόβλημα υγείας οπότε και φυσικά και ειναι ξενερωμα να μην είσαι κοντα.

Αλλά και φίλους θα κάνετε, και τις μαλακίες σας θα κάνετε, και το πιο σημαντικο ειναι οτι θα εκτιμήσετε το χρόνο και θα δείτε ότι ακόμα και τα 10 λεπτά πολλές φορές έχουν σημασία.. (στους -5 με αερα αν αργησει ο αλλος να σε αλλάξει στη σκοπια πιστέψτε με θα καταλάβετε τί εννοω!)

Δημοσ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς ο καθένας μας έχει πιθανότητα 3% να εμφανίσει ένα τουλάχιστον ψυχωσικό επεισόδιο στην ζωή του, αλλά για να μην αρχίσουμε να λέμε ότι η πιθανότητα αυτή μεγαλώνει αρκεί να περιορίζουμε με τα σωστά κριτήρια την ομάδα μελέτης και να λέμε επίσης ότι υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο υγιείς προσωπικότητες ας πούμε ότι 3 στους 100 θα εμφανίσουν κτλ. Και λέω εγώ τώρα ποιό περιβάλλον είναι απ'τα πιο πρόσφορα για την εκδήλωση ενός τέτοιου επεισοδίου ; ποιά είναι μία απ'τις χειρότερες περιόδους για να ανακάμψεις (πλήρως ως επί το πλείστον) από μια τέτοια (προσωρινή για τους περισσότερους) ασθένεια ; Αυτά περί ευθύνης και ρίσκου των διοικητών δεν μου λένε τίποτε, πάω στοίχημα οτι στην αρχή της χρονιάς έναν διοικητή μονάδας με "πράσινο" ιστορικό από ελάχιστα έως ελαχιστότατα τον απασχολούσε πιθανή αυτοκτονία φαντάρου του, τώρα που ανεξαρτήτως πράσινου, κίτρινου ή κόκκινου έχουν σφίξει οι κώλοι λόγω συνολικής υπέρβασης των "ορίων ασφαλείας" μοιράζουνε αναβολές και γιώτα με το τσουβάλι.Τόσο πολύ τους ενδιαφέρει που σε μια πρόσφατη εκδήλωση για τις αυτοκτονίες έκαναν σύγκριση με ποσοστά επί του γενικού πληθυσμού χωρίς ηλικιακό όριο, δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω τι θα έβγαινε άλλα πόσο ηλίθιος ή πόσο δόλιος μπορεί να είσαι για να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις και να μου βγάζεις και συμπέρασμα, το οποίο τι λέει , ότι ο ανοιακός παππούς είναι το ίδιο πράμα με το εικοσάχρονο κωλοπαίδι που δεν είχε τι να κάνει και είπε να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα στην σκοπιά και να μας βάζει σε μπελάδες.

polaki: μπορεί να με χαρακτηρίζεις ότι θες αρκεί να καταλαβαίνεις τι λέω.Όσον αφορά τις εμπειρίες σου προσπάθησε να μην βγάζεις συμπεράσματα για τι ξέρω και τι δεν ξέρω βασιζόμενος μόνο σε αυτές.Τι συμπέρασμα θα πρέπει να βγάλω εγώ όταν ο ένας από τους δύο φίλους μου που υπηρετούν τώρα την περνάει μέγκλα και ο άλλος μετά από χίλια μύρια στις ε.δ βρίσκεται σε μια μονάδα πεζικού στον Έβρο όπου η πλειοψηφεία έχει λιώσει στην "πρέζα"(δεν εννοώ μόνο ηρωίνη, ότι βρούνε, μέχρι και βενζίνη).

Δημοσ.

polaki: μπορεί να με χαρακτηρίζεις ότι θες αρκεί να καταλαβαίνεις τι λέω.Όσον αφορά τις εμπειρίες σου προσπάθησε να μην βγάζεις συμπεράσματα για τι ξέρω και τι δεν ξέρω βασιζόμενος μόνο σε αυτές.Τι συμπέρασμα θα πρέπει να βγάλω εγώ όταν ο ένας από τους δύο φίλους μου που υπηρετούν τώρα την περνάει μέγκλα και ο άλλος μετά από χίλια μύρια στις ε.δ βρίσκεται σε μια μονάδα πεζικού στον Έβρο όπου η πλειοψηφεία έχει λιώσει στην "πρέζα"(δεν εννοώ μόνο ηρωίνη, ότι βρούνε, μέχρι και βενζίνη).

Κατ'αρχας δεν σε χαρακτήρισα, είπα απλα ότι ο ανθρωπος μπορεί να αλλάξει και είναι χιτλερική λογική να λέμε ότι "αφου δεν την παλεύει, ας αυτοκτονίσει να ηρεμίσουμε και μεις".

Καταλαβαίνω ότι στο περιβάλλον του στρατού υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μεγαλώσει το πρόβλημα κάποιου, ΚΥΡΙΩΣ στο μυαλό του και όχι στην πραγματικότητα.

Η στεναχωρια απο μονη της δεν σε οδηγει στην αυτοκτονία, το αδιέξοδο (πραγματικό ή στο μυαλό) είναι αυτο που σε κάνει να αυτοκτονησεις. Εγω αντέδρασα γιατί το παιδί στο πρώτο ποστ ελεγε μπαίνει φαντάρος και του λες εσυ "γαμησε τα μαγκα, στην κωλομονάδα που μπαίνεις οι μισοί αυτοκτονούν και οι αλλοι γινονται πρεζόνια, αν δεν τους σπασουν στο ξυλο σε καβγα".. Είναι αυτο αντιμετώπιση?

Και πετάγεται και ο αλλος και σε σιγοντάρει. Οταν ο αλλος παει στρατο, αν ειναι "πειραγμένος" και θα πλακωθει και μαγκια θα πουλήσει, και τη μαγκια θα του κόψουν και όλα θα γίνουν. Αν παει σα νορμαλ ανθρωπος να κανει το 6-9-12μηνο του και να τελειώσει.. ε νομίζω ειναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ τραγικό να του λένε "εκει που πας ολοι αυτοκτονούνε". Λες και πάει στο Αλκατράζ.

To συμπερασμα που λες οτι πρεπει να βγαλεις απτους δυο φίλους σου και απτον αδερφό σου είναι να περιμένεις να δεις πως είναι ο στρατος ΑΠΟ ΜΕΣΑ, και μετα να εκφέρεις άποψη.

Εγω εβλεπα ταινίες στο ipod στη σκοπια, και ολοκληρες σειρές στο laptop οταν βαριόμουν, και πλήρωνα 120 ευρω το μηνα κινητο να μιλάω με φίλους, παρείγγελνα σουβλάκια στη σκοπιά και όταν είχε αγώνα έφευγα και τον έβλεπα απ'το παράθυρο της καντίνας με το όπλο πανω μου. Τα ίδια και χειρότερα κάνανε ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΞΕΡΩ ανεξαρτήτου σώματος. Υπάρχουν και χειρότερα, υπάρχουν και καλύτερα. Υπάρχουν και τα "φαντάσματα", υπάρχουν και οι "πάλι μέσα ρε γκαντέμη?". Μη μου λες για τις ΕΔ που είναι συγκεκριμένη περίπτωση.. αν ειναι ετσι να μιλήσουμε και για τους επίλεκτους του Ισραήλ... το ίδιο άσχετη συγκριση ειναι.

Επίσης να ξέρεις το εξής.. Υπάρχουν ατομα που αρέσκονται στο να μεγαλοποιούν τις καταστάσεις, θετικές ή αρνητικές. Στην ίδια μονάδα μπορεί κάποιος να πει "ασε μεγάλε, 3 μεσα 1 έξω μας είχαν, και φουλ σκοπιές", και ο αλλος να πει "καλα ε, χλιδή.. 1 μέσα 3 έξω είμαστε, και μέσα όταν ειμαι παίζω ταβλι με το διοικητή". Όποιος έχει πάει καταλαβαίνει τί εννοω.. Μην πιστευεις ότι σου λένε! Ο φίλος σου στις ΕΔ μπορει να θελει να στο παιξει ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ γαμαω και δερνω και την παλεύω και επιβιώνω απτη ζουγκλα του στρατου.. Και ο αλλος μπορει να θέλει να θέλει να γυρίσει την επόμενη "Λουφα και Παραλλαγη" μόνος του.. ΠΟΤΕ δεν ξερεις!

Δημοσ.

Τώρα άμα σου πω τι είχε πάθει το παλικάρι, και τον είδα με τα μάτια μου στο νοσοκομείο, θα με πεις ψεύτη ή γκαντεμομαγνήτη γιατί και σε αυτά που έλεγα στην αρχική σελίδα δεν υπερέβαλα.Η σύγκριση που έκανα με την χιτλερική λογική που λες την οποία δεν συμμερίζομαι ήταν για να δείξω ότι φαινομενικά μόνο είναι πιο ακραία από το να λέμε ότι βρήκε ο άλλος την ευκαιρία με το όπλο και δυσφημεί το στράτευμα, αυτά κάνανε παλιά στους φακελωμένους άμα κάνανε απόπειρες, τους κατηγορούσαν για σαμποτάζ.Η αναφορά μου σε 2 σκανδιναβικές χώρες δεν ήταν τυχαία, δες ποσοστα αυτοκτονιών στον γενικό πληθυσμό μόνο στην Φιλανδία που έχει καθολική θητεία, οποιαδήποτε απώλεια στον στρατό σε καιρό ειρήνης όμως εκεί είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο αντιμετώπιζεται γι´αυτό και υπάρχει αποτέλεσμα, σε αντίθεση με εδώ που θεωρούνται αναμενόμενες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...