antreaslam Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 στη σκοπια αυτη αυτοκτονησε ενας φανταρος πριν 3-4 χρονια.. μηπως και αυτο ξεχαστηκε? μηπως δεν ακουσατε τι εγινε στην χιο πριν λιγες μερες? μηπως ξερετε ποσα ατομα εχοθυν χασει τη ζωη τους με περιεργο τροπο πανω στον εβρο? μηπως ξερετε ποσα ατομα με ψυχολογικα προβληματα η μη εχουν αυτοτονησει εν ωρα σκοπιας? μαλλον δεν ξερετε οτι το στρατοπεδο του τατοιου εχει το μεγαλυτερο νουμερο αυτοκτονιων στην ελλαδα μαλλον καποιοι απο εδω ηταν βυσματα και απο το γραφειακι οπου καθοντουσαν γελαγαν με τιςε ιστοριες αυτες... κοίταξε, έχω τεράστια απέχθεια στην εννοιά στρατός, αλλά το να λες αυτές τις λαλακίες σε ένα παληκάρι που πάει να μπει φαντάρος,δεν του προσφέρεις τίποτα. Βέβαια, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα! Είσαι ικανός,την ώρα που ο άλλος,με ψυχολογικά προβλήματα,κάνει σκοπιά 2-4, να τον πάρεις τηλ,κ να του κάνεις πλάκα γιατί δεν έχει γκομενα ενώ εσύ μόλις πήδηξες! Τέλος πάντων,εσύ όταν πήγες φαντάρος,αυτά ήθελες να ακούς? (τις κρίσεις περί βυσματων,αφησε τις ,εκτός αν ξέρεις κάτι παραπάνω). Ακόμα γελάω με τα ράδιο αρβυλα,κ με τον "εκφοβισμί" κάθε νέου φαντάρου! Σα συμβουλη,θα ξαναπώ: Δεν ακούς κανέναν,τους γράφεις όλους, δεν πολυ-αντιμιλάς ως νέος (μέχρι ενός ορίου βέβαια),και προσέχεις πολύ την ατομική σου καθαριοτητα.
Rising1980 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαί σου, διάβαζε πολύ.
fanpan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 φίλε sniper τέτοια εποχή πέρυσι αγόραζα όλα τα απαραίτητα για να παρουσιαστώ.Τώρα είμαι σε άδεια απολύσεως και την Δευτέρα που έρχεται(ευλογημένη μέρα), παίρνω το χαρτί.Ένα θα σου πώ ο στρατός σίγουρα δεν είναι διακοπές και ευχάριστο διάλειμμα όπως υποστηρίζουν όσοι είχαν από πίσω το βίσμα, αλλά απέχει και πολύ από τις αυτοκτονίες και άλλες τέτειες παπα@ιές.Καλή θητεία και να θυμάσαι ότι είναι 12 μήνες και κάθε μέρα που περνάει δεν ξαναγυρνάει
sniper_206 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Έχω ακούσει εκατοντάδες ιστορίες και μύθους και αλήθειες τις τελευταίες μέρες... Κρατάω όσες με συμφέρει και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτό το αναγκαίο κακό... Γιατί, όπως και να 'χει, ακόμα και τέλεια να περάσω (που λέει ο λόγος), όταν έχεις βάλει σε μια σειρά τη ζωή σου, ο στρατός είναι λίγο μπέρδεμα. Τέλοσπάντων, δεν είμαι ο μόνος που θα το περάσει αυτό και σίγουρα όχι ο τελευταίος. Δεν αγχώνομαι και δε φοβάμαι με όσα λέγονται και ακούγονται για Αυλώνα, ότι είναι να'ρθει θε να 'ρθει... Υγεία να έχουμε και όλα θα περάσουν...
Vagos_46 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 καλη θητεια sniper,μην ακους κανενα και ιδιαιτερα στο κεντρο θα ακουσεις ιστοριες με φιδια και λοιπα τρωκτικα!!
kleidokratwr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δυό πουλάκια ρώτησα, πώς πάνε στην Αυλώνα; Το ένα μου πε αναβολή, το άλλο αυτοκτόνα! Καλή η παρέα σας αλλά έχω υπογράψει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου με τον Ε.Σ. με αμοιβή 8.62?/μήνα και με περιμένουν να παρουσιαστώ στο ΚΕΤΘ Αυλώνας την άλλη βδομάδα... Θα τα ξαναπούμε σε κανά χρόνο Κανείς άλλος από εδώ που πάει φαντάρος;; Τι θα γίνει πια; Αργείτε; Άντε και περιμένουμε για να φύγουμε κι εμείς.. 11κσ πλέον, ένα μόνο έχω να πω: Γράψτους όλους εκεί που ξέρεις. Και αυτούς που θα σου λένε τα ράδιο αρβύλα και τους παλιούς που θα σου πρήζουν τα γεννητικά όργανα. Απο αυτά που ακούγονται εδώ μέσα μερικά είναι αλήθεια [όπως αυτό με την Χίο. ] αλλά δεν είναι καθημερινά φαινόμενα ώστε να τα σκέφτεσαι. Έξω γίνονται χειρότερα, να είστε σίγουροι.. Είσαι τυχερός απο θέμα υγιηνής, διότι στην Αυλώνα δίνουν πολύ σημασία στην καθαριότητα. όλοι οι "μαύροι" που βρίσκονται σε άλλες εγκαταστάσεις κατα καιρούς ξενερώνουν απο τη βρώμα..
paschalia Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Χιωτη αντε με το καλο ωρε . Ποσες ειπες κ σημερα ? ( Δεεεεεεεν σε ακουσαααα )
Socratis_g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 αυλωνα? την γαμησες. ειναι και μια σκοπια που ειναι ενας παλαβος που πεταει πετρες. :mrgreen: Αυτή η μαλακόσκοπιά υπάρχει μια σε κάθε στρατόπαιδο σε όλη τη χώρα!! :mrgreen: Οπως είναι και αυτή που έχει πεθάνει ένα παιδί και τα βράδια πηγαίνει η μανα του, και η άλλη που ακούγονται κάτι φωνες...... :mrgreen: Καραγκοζηλίκια ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!! μαλλον δεν ξερετε οτι το στρατοπεδο του τατοιου εχει το μεγαλυτερο νουμερο αυτοκτονιων στην ελλαδα Μηλάς για αυτό της αεροπορίας?? Εαν μιλάς για αυτό..... Ειστε Γιωτάδες όσοι το πιστεύετε και όσοι το λέτε!!:twisted: Εκτός εαν υπάρχει και κάποιο άλλο εκεί.
pern112 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 χαχα καλα ρε φιλε μιλας για υγρασια και για πετρες στην σκοπια στο ΚΕΤΘ??χαχαχαχα μα καλα φανταρος αν πηγες εφαγες πιο πολυ υγρασια στο ΚΕΤΘ ή στην παραμεθωριο?Και πετρες μονο εκει εφαγες??χαχα α ρε αθανατη ραδιο αρβυλα. Φιλε μου μια χαρα θα περασεις αν το παρεις χαβαλε το στρατο, ετσι και αλλιως ειναι για τον π.... ο στρατος οποτε μην χαλιεσαι..βαλε και κανα δοντακι αν εχεις και σε 1 χρονο λελεδονια ερχονται. Μονο μην αρχισεις και εσυ τις @@ρολογιες στο στρατο στους νεους, ελεος... εγω ημουν ιατρος στην αλεξανδρουπολη σε μοναδα ΤΘ και οι μισοι μ λεγανε πως πηξανε και τους πεθανανε στο ΚΕΤΘ και οι αλλοι μισοι οτι αυτα που λενε οι αλλοι μισοι ειναι @@ριες
Dreamstorm Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Καλή θητεία και από μένα , να σου πω μόνο ορισμένα πράγματα: Πέρυσι , 8 Νοέμβρη (293 λελέ ) παρουσιάστηκα και εγώ Αυλώνα και δεν σου κρύβω ότι είχα ακούσει τα χειρότερα , βάζοντας λυτούς και δεμένους για να φύγω από την μαυρίλα (κάτι που τελικά έγινε , αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Λογικά μετά από 1 χρόνο και 3 μήνες δεν θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα οπότε τα παρακάτω μάλλον θα σε βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Από τη στιγμή που θα πάρετε ρούχα , χωριστείτε σε ίλες και τα λοιπά διαδικαστικά , το μόνο πράγμα που θα κάνετε μέχρι να ορκιστείτε είναι: 1) Ατελείωτο βήμα , χαιρετούρες 2) Θαλαμοφύλακας 3) Αγγαρεία σε εστιατόριο , μαγείρια Τα 2 πρώτα παλεύονται , το 3 είναι πολύ κούραση αλλά άμα έχεις καλή παρέα για χαβαλέ το ψιλοξεχνάς. Θα σου πρότεινα να μην τρως (σε μας τουλάχιστον το φαγητό δεν παλευόταν), φρόντισε να την παλέψεις από κψμ και στα επισκεπτήρια (είναι δύο ΣΚ μέχρι την ορκομωσία). Εκεί μάλλον θα δεις για πρώτη φορά μια σειρούλα σου να σε πήζει (επόπτης μαγειρίων). Ζεστό νερό μην ανησυχείς , θα έχεις σχεδόν κάθε μέρα.Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές ( μάλλον φταίει η ολυμπιάδα για αυτό ) και άμα δεν πέσεις με κανένα μπίχλα στο θάλαμο , θα είσαι μια χαρά. Καφεδάκι και σοκολατίτσες κάθε πρωϊ από τα μηχανήματα και άμα δεν δουλεύουν , πήγαινε σε άλλες ίλες. Μάλλον θα σε κουράσουν οι ατελείωτες αναφορές κάθε μέρα ( 100+ άτομα) ονομαστικά αλλά το συνηθίζεις, γνωρίζεις και κόσμο. Κινητά πολύ άνετα , αρκεί να είσαι διακριτικός και να μην προκαλείς. Ίσως καμιά φορά σηκωθείτε το πρωϊ για γυμναστική αν και με το κρύο τώρα χλωμό το βλέπω. Αφού λοιπόν περάσουν οι πρώτες 18 μέρες θα πάρετε 3 μέρες άδεια (4 όσοι μένουν μακριά και 5+ τα βύσματα). Επιστρέφετε και αφού χρεωθείτε όπλο , μάλλον για 3 μέρες θα ρίχνετε βολές και μετά αρχίζουν οι ένοπλες υπηρεσίες. Φυλάκια πύλης ,πυρομαχικών ,καυσίμων κτλ σκοπέτο , περίπολο. Πίστεψε με , πολλές φορές δεν παλεύονται , αλλά να σκέφτεσαι ότι την επόμενη μέρα θα είσαι (μάλλον) έξω. Χαρακτηριστικά να σου πω πως στο φυλάκιο της κεντρικής πύλής πρέπει να βάρεσα 15+ χιλιόμετρα περίπολο συνολικά σε όλα τα νούμερα. (σκοπια 1 ως 6 σε όσους έχουν περάσει). Εκεί που σίγουρα θα βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που μπήκες , είναι στις πρώτες σας φρουρές όπου θα είστε μαζεμένα 300+ άτομα και για ατελείωτη ώρα θα σας πρήζουν για τα καθήκοντα σας ή όταν περιμένεις το εξοδόχαρτο, σας φωνάζουν ονομαστικά και σαν μην έφτανε αυτό πρέπει να περπατήσεις μέχρι την πύλη ( τεράστιο στρατόπεδο, φαντάζομαι θα έχεις ενημερωθεί). Η καλύτερη υπηρεσία φυσικά η πεζοπόρος ίλη ( αν θυμάμαι τώρα καλά το όνομα) με τις πετσέτες , άντε καμιά αγγαρεία στο διοικητήριο και μετά ύπνος. Θα το δεις, ξαφνικά εκεί που γινόταν χαμός , όλα θα ηρεμήσουν , όλοι θα εξαφανιστούν , αναφορές σχεδόν τέλος.Κάπου εκεί σκάνε και οι μεταθέσεις , φρόντισε να πας κάπου καλά και αν είναι δυνατόν να μην μείνεις εκεί ( πχ για ΙΛΥΒ) , βεντούζα μεγάλη. Εγώ όταν έφυγα για Καλαμάτα , είπα επιτέλους φεύγω , όχι γιατί πέρασα άσχημα αλλά γιατί μέσα τα πράγματα είναι ....δέλο , ο καθένας στο κόσμο του τελείως ανοργάνωτοι. Είναι και άλλα πολλά αλλά αυτά θα τα δεις στην πορεία! Καλός φαντάρος!
LL_NEO Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ όταν έφυγα για Καλαμάτα 77 ΜΕ ΟΛΕ! Μπάρας, Ρομανώφ ακόμα εκεί;
BLISS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 ..τα πράγματα είναι ....δέλο , ο καθένας στο κόσμο του τελείως ανοργάνωτοι. χεχεχε... οι σταθερές αξίες δεν αλλάζουν ποτέ! (...σχεδόν 2 δεκαετίες μετά)
Socratis_g Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Θα ακούσεις πολλά. Οι συμβουλές του Dreamstorm είναι σωστές. Επίσης πέραν απο τις μαλακίες που θα σου λένε για σκοπιές, φίδια, νεκρούς και τα λοιπλα η μόνη παραδοση που ισχύει είναι στις τουαλέτες. Θα υπάρχει πάντα "καποιος" ο οποίος θα χ*ζει και δεν θα τραβάει καζανάκι!! οφφτοπικ : LL_NEO εχεις νέο μαιλ στο hotmail λογ/σμό σου!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δυό πουλάκια ρώτησα, πώς πάνε στην Αυλώνα; Το ένα μου πε αναβολή, το άλλο αυτοκτόνα! Καλή η παρέα σας αλλά έχω υπογράψει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου με τον Ε.Σ. με αμοιβή 8.62?/μήνα και με περιμένουν να παρουσιαστώ στο ΚΕΤΘ Αυλώνας την άλλη βδομάδα... Θα τα ξαναπούμε σε κανά χρόνο Κανείς άλλος από εδώ που πάει φαντάρος;; Πήγαινε σαν άντρας, υπηρέτησε σαν άντρας και απολύσου σαν άντρας. Μην ακούς τις αδερφές, ο μόνος που έχεις να δώσεις λογαριασμό στο τέλος της θητείας σου είναι ο εαυτός σου: θα είναι άχρηστος χρόνος ή μάχιμος χρόνος. Αναλόγως πως θα υπηρετήσεις, γιατί αυτό είναι ένα σπορ 2500 ετών και απαιτεί σεβασμό. Ο μόνος που υπηρετείς στην ουσία είναι ο εαυτός σου και κανένας άλλος. Στάσου στο ύψος σου. Πάραυτα τα 8.62 ευρώ τον μήνα είναι εξωφρενικό ποσό απέναντι στις 980 δρχ. που δεν στις έδιναν αν δεν είχες εικοσάρικο για ρέστα. Θα εισηγηθώ στο υπουργείο για μειώσεις. Εμείς υπηρετήσαμε για ψίχουλα!
pern112 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 μαλλον εχεις καιρο να πληροφορηθεις περι στρατου αιγεας..πηγαινε σαν αντρας υπηρετησε σαν αντρας..τι να υπηρετησει τη σκοπια των καυσιμων?τις τρεις βολες που θα ριξει στην καριερα του με ενα g3a3 της κακιας ωρας?εγινε μαχιμος επειδη εριξε 3 βολες, ειδε και 3 αρματα να ριχνουν τα εποπια?ή εγινε αντρας επειδη πηγε φανταρος και εφυγε απο το σπιτι του τρωγοντας σκατα και καθαριζοντας σκατα?ελεος, αυτες ειναι ιδεες τουλαχιστον ακροδεξιες και πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα του στρατου. Αν θες να γινεις αντρας πηγαινε ζησε στο εξωτερικό ή πηγαινε φυλακη τα ιδια θα περνας ή μαλλον χειροτερα!Ξερεις τι λογαριασμο δινει το 99% των οπλιτων?τι λακαμια εκανα και πεταξα ενα χρονο απο τη ζωη μου χωρις να μαθω και να κανω τπτ. Α, οχι, ψεματα, μαθαινεις να ξυριζεσαι και να γυαλιζεις τις αρβυλες!Ο στρατος δεν ειναι σπορ 2500 ετων, ειναι αγγαρεια 2500 ετων που εξυπηρετει οικονμικες αναγκες της παραμεθωριου και στηριζει την οικονομια της εκαστοτε περιοχης. Η συνεχης μειωση της θητειας και η καταργηση στις μεγαλυτερες ευρωπαικες χωρες δειχνει ποσο αχρηστος ειναι ο ερασιτεχνικος στρατος και ποσο επιτακτικος ειναι ο επαγγελματικος στρατος. Και μην ακουσω εμεις εχουμε τους τουρκους, λες και εγω με τρεις βολες, μια χειροβομδιδα και ενα σχολειο μαχητη 3 εβδομαδων εγινα ετοιμοπολεμος...μαλλον για ανταρτοπολεμο με πετρες με βλεπω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.