Προς το περιεχόμενο

Toolbar με ελληνικα θεματα

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα είχε γίνει θέμα στα φόρουμ του Μοζίλλα γιʼ αυτά τα toolbars της Conduit και τη συμπεριφορά όσων τα φτιάχνουν στο Addons Mozilla.

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=465643

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=500994

Τελικά στο Addons Mozilla αποφάσισαν να τα αποκλείσουν. Η ανακοίνωση του αρμοδίου στο φόρουμ της Conduit:

http://forum.conduit-network.com/index.php?topic=2927.0

Hello,

Shortly, all Conduit-based toolbars on the Mozilla Add-ons site (addons.mozilla.org) will be disabled, as Mozilla has determined that they are not appropriate for hosting on AMO. Authors of existing add-ons will receive email notifications of the disabling, and future submissions of Conduit will be denied by our reviewers.

We apologize for any confusion this may cause, and appreciate your understanding in this matter.

Mike Shaver

Director, Ecosystem Development

Mozilla Corporation

Προσωπικά θα τα απέφευγα. Αυτή η Conduit μου φαίνεται λίγο νεφελώδης υπόθεση (τουλάχιστον από τη μεριά του τελικού χρήστη).

Δημοσ.

Γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό δηλαδή? Σου είναι εύκολο να κάνεις μια μικρή περιγραφή? (για να μη διαβάσουμε όλο το topic). Πρόκειται για spyware ή δημιουργούν αστάθεια στον firefox?

Δημοσ.

Δεν τα θυμάμαι τώρα ούτε τα είχα πολυκαταλάβει τότε. Όπως λέω, μου φαίνεται λίγο νεφελώδης η κατάσταση μʼ αυτή την εταιρεία. Για αστάθεια πάντως δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει κάτι.

Αυτό που πρωτοτράβηξε την προσοχή είναι ότι όσοι τα φτιάχνουν είχαν φλοντάρει το Addons Mozilla χρησιμοποιώντας αθέμιτα κόλπα.

Είχα ποστάρει εδώ στο Ινσόμνια κάτι:

Ενδιαφέρουσα κατάσταση στο Mozilla Addons

Έπειτα, η πολιτική απορρήτου της Conduit (με βάση το λογισμικό της οποίας φτιάχνει όποιος θέλει τέτοιες μπάρες σε πέντε λεπτά) φαίνεται να μην πείθει κάποιους. Οι ίδιοι λένε ότι δεν συλλέγουν ούτε αποστέλλουν προσωπικά στοιχεία, αλλά μόνο αθροιστικά/συγκεντρωτικά/ξέρω-γω-πώς-τα-λένε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά απʼ αυτές τις μπάρες και ότι κάποιοι απʼ αυτούς έκαναν άκομψα τεχνάσματα στο Mozilla Addons. Από κει και πέρα...

ΥΓ. Κανονικά θα περίμενα από τους μοζιλλαίους να βγάλουν και μία ανακοίνωση προς τους χρήστες του Mozilla Addons εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τα απέκλεισαν. Αλλά δεν έχω δει τίποτα επίσημο ή διαφωτιστικό. Κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που τα φιλοξενούσαν τόσο καιρό, οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση. Αλλά, έτσι που έχει καταντήσει το Mozilla Addons (δηλ. ένα χάος, για να μην πω τίποτε άλλο), πάλι καλά που έκαναν κι αυτό που έκαναν...

Δημοσ.

Και εγώ δεν κατάλαβα καλά ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα αλλά μιας και απέκλεισαν απο το site αυτά τα add-ons κάτι θα ξέρουν, δηλαδή κάτι πρέπει να παίζει.

Ρώτησα επειδή ενίοτε χρησιμοποιώ την connect toolbar για να δώ καμιά ταινία ή σειρά και να πώ την αλήθεια πάντα ήμουν καχύποπτος. Κυρίως επειδή διαφημίζουν ότι βλέπεις δωρεάν ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια και στην ουσία δεν έχουν παρα ένα link στο demo του καναλιού που σε πετάει έξω μετά απο λίγα λεπτά. 'Η π.χ στο και καλά κανάλι του discovery έπαιζε ένα βιντεάκι δίλεπτο που επαναλαμβανόταν συνεχώς. Και αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα TV-chanels που διατείνονται ότι έχεις πρόσβαση. Συνεπώς από την αρχή κάτι βρωμάει.

Μιας και η open source community είναι απο τα καλά που έχoυν προκύψει στο internet και ο απλός χρήστης έχει κερδίσει πολλά απο αυτό, φαντάζομαι θα προστατευτεί απο αυτούς που την είδαν σαν πηγή κέρδους, και έτσι πρέπει να κάνουν οι mozillαίοι.

παρεπιπτόντως, φαντάζομαι δεν εννοεί κανένας ότι τέτοια διάθεση είχε ο Γιάννης Platano που πρότεινε την toolbar. Μην παρεξηγηθούμε για το τίποτα...

Δημοσ.

παρεπιπτόντως, φαντάζομαι δεν εννοεί κανένας ότι τέτοια διάθεση είχε ο Γιάννης Platano που πρότεινε την toolbar. Μην παρεξηγηθούμε για το τίποτα...

Εννοειτε ρε παιδια...Ελεος !!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

Και το myPoco με Conduit είναι φτιαγμένο.

Μιας και η open source community είναι απο τα καλά που έχoυν προκύψει στο internet και ο απλός χρήστης έχει κερδίσει πολλά απο αυτό, φαντάζομαι θα προστατευτεί απο αυτούς που την είδαν σαν πηγή κέρδους

Το θέμα δεν είναι αυτό. Ας βγάλουν όσο κέρδος θέλουν. Καλό κάνει. Ο Firefox και η Όπερα ξέρεις πόσα λεφτά βγάζουν από το Google; Το θέμα είναι να ξέρουμε πώς βγαίνουν τα λεφτά.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
εγω παλι εδω και 1 μηνα εχω το mypoco toolbar και πρεπει να ομολογησω οτι ειναι πολυ χρησιμο και με πολλεs επιλογεs.

Thanks για τα καλα σου λογια φιλε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...