linux Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, δύσκολή η απόφαση. Μάλλον θα επιλέξω ανάμεσα σε Nec λόγο SATA αν και με απασχολούν τα αρνητικά σχόλια που έχουν ακουστεί για την συνεργασία Nec – Sony και Lite-on λόγο καλύτερου Reader και ποιο ποιοτικής εγράφης. Έχει βρει κάνεις κάποιο link με review για το Nec AD7170S γιατί δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
blackstar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 an deis to review toy 7173 eisai kalimenos, mias kai to hardware einai to idio to mono poy alazi einai to labelflash, kai sth diki sou periptosi to interface (kai malon 8a exeis kalitero brust rate, logo sata).
doc1000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Γιατί δεν παίρνεις ένα Plextor 755 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο? Θα δώσεις και 20euro παραπάνω. Και τί έγινε? Απ' το να μπλέκεις με φθηνιάρικα recorders του 10χιλιαρου εγώ θα έδινα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα στον ηγέτη του χώρου. Εγώ προσωπικά παρήγγειλα το Plextor760. Eίχα πάρει ένα Pioneer108 και τα έφτυσε μέσα σε 2χρόνια. Ένα scsii Plextor cdrecorder 10ετίας ακόμη δουλεύει τέλεια. Την ποιότητα την καταλαβαίνεις και μόνο απ' το άνοιγμα του tray που άνοιγε σα τεθωρακισμένο. Κάτι liteon κλπ τα έχεις δει? Πιο φθηνιάρικη υλοποίηση δεν έχω ξαναδει. Νομίζεις ότι το tray του είναι από τσιγαρόχαρτο... Πάρε το 7173 NEC να βουίζει σαν αεροπλάνο και να μη σου διαβάζει τα dvds που έγραψες και να θες λεφτά και για dvd reader... Δε θέλω να ανοίξω flame αλλα όταν παλαιότερα τα plextor είχαν 150.000 δρχ και τα υπόλοιπα 70.000δρχ ε, τότε είχε νόημα να σκεφτείς τα 80χιλιάρικα. Τη σήμερον ημέρα τα 20euro διαφοράς είναι αστεία πιστεύω. Και θα έχεις και 2 χρόνια εγγύηση collect and return τζάμπα σε περίπτωση που είσαι τρομερά άτυχος. Τα άλλα έχουν 1χρόνο και είναι φτιαγμένα να τα φτύνουν με τη λήξη της εγγύησης... Είμαι καμμένος απ' το Pioneer γι' αυτό και τα λέω λίγο ωμά...
blackstar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 xm! ok! giath omos h plextor pleon leei antio sta dvd-rw kai oti 8a bgazi 8a einai (pi8anotata) me chip ths lite-on? edw kai xronnia eixe teleiosi o my8os ths plextor(apo to 716 an 8yamem sosta), ontos kapote me ta scsi cd-r htan korifi, ala kai egw exw ena Yamaha 4/4/16 poy akoma pezi (kai einai atapi) ayto den leei tpt, exw filo poy exei to sony dru-500 kai akome grafi oti toy baleis, den mporo na katalabo ti parapano dini h plextor apo thn lg/benq/liteon/nec(eketos apo to varirec, poy sigoyra 8a einai 2-3 ayth poy 3eroyn ti kani, kai pos na to doyleposy).
getty Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Τα ΝΕC δεν τα πανε τοσο καλα με το διαβασμα, με το γραψιμο ειναι μια χαρα.
parsifal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Νομίζω πως το σχόλιο με την παύση λειτουργίας των optical drives πέραν του ενός χρόνου ζωής είναι λίγο υπερβολικό. Έχουν περάσει από τα χέρια μου 1 Mitsumi 4x CDRW, 1 Hitachi 4x DVDROM, 1 Teac 48x CDRW, 1 Toshiba 16x DVDROM και 1 LiteOn 4x DVDRW. Το Mitsumi και το Hitachi είναι πολλών ετών μηχανήματα και έχουν φάει τα δισκάκια με το κουτάλι. Φυσικό είναι να μην είναι αξιόπιστα πλέον κατά την ανάγνωση (αν και δεν έχω αποπειραθεί να τα ανοίξω για καθαρισμό του φακού). Τα υπόλοιπα λειτουργούν ακόμη άψογα. Και αύριο να χαλάσει κάποιο: 1. Τόσα χρόνια τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει με το παραπάνω 2. Δεν είναι σκληροί δίσκοι που θα πάρουν παραμάζωμα και δεδομένα μαζί τους...
doc1000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 blackstar δεν ξέρω αν θα πει όντως αντίο (νομίζω το ανασκεύασε) επειδή όλοι είναι τσιφούτηδες και τσιγγουνεύονται τα 20euro. Δεν ξέρω αν τα επόμενα θα είναι με chip της liteon αλλα τα 755 και 760 ειναι καθαρόαιμα plextor. Και τί σημασία έχει το chip? Aν μόνο αυτό έπαιζε ρόλο θα ήταν όλα τα recorders ίδια. Είναι σα να μου λες ότι όλες οι κάρτες γραφικών ή όλες οι motherboard με το ίδιο chipset είναι ίδιες... Tί παραπάνω προσφέρει λοιπόν? ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ποιότητα κατασκευής φίλε μου. ΑΝ θες να δεις όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει δες εδώ. http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16587&PageId=0 Ακόμα και το παραμικρό feature μετράει, όπως πχ το silentmode. Mε το Pioneeer δεν μπορούσα να δω ταινία απ' το βουητο...
blackstar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 H plextor 8a bgazi gia epaggelmaties(opos ekane panta), kai ena mikro meros 8a einai gia katanalotes, kai pi8ano 8a exei chip apo alles etairies, mias kai to kostos anapti3is einai para poli megalo(ayto htan kai o logos poy den mpike pote h yamaha sto paixnidi), kai kalos h kakos to chip kanei ena meros ths diaforas, p.x. ths liteon mporei na kanei pleon oti kanei ena plextor. Elews, nero drive speed kai ola ginonte isixa, na mhn po gia to anydvd, poy pezi akoma poio kala. Tis texnologies ths plextor ths 3ero, apo thn epoxi poy eixa to 48x cd-rw (mayro xali, mono to varirec ekane tin diafora), kai akoma kai tote htan akribi xoris na exei kati parapano apo ena yamaha (to f1 ths yamaha egrafe 8x me to audio master quality eno to plextor 4x me to varirec) h liteon. Telos den einai 8ema tsigkoynias, mias kai me 25-29 eyro mporeis na pareis ena akoma dvd-rw giath na mhn exeis 2 anti gia 1? To mono poy exei h plextor kai thn paradexome einai to service, to pernei piso xoris na rotaei ti pos poy giath, se ayto pragmatika den thn f8ani kanenas alos kataskeyastis. btw, den 8elo na anoi3o kanena flame, peri ore3eos....
doc1000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Για το nero drive speed άσε καλύτερα τα έλεος και ξέλεος γιατί ΔΕ δούλευε με τίποτα με το Pioneer108. Kανείς δεν εγγυάται ότι θα σου δουλέψει. Και προτιμώ να έχω ένα παρά 2 που θα μου σπάνε τα νεύρα είτε επειδή δεν μπορούν να διαβάσουν αυτά που έγραψαν είτε γιατί βγάζουν power calibration errors (όπως το Pioneer) είτε επειδή τα φτύνουν σε 2 χρόνια. 100euro μου κόστισε το Pionner πριν 2χρονια και πήγε στα σκουπίδια. Αnyway o καθένας κάνει τις επιλογές της. Εγώ πάντως όσο θα υπάρχει Plextor δεν ξαναφεύγω από κοντά της.
linux Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Και εγώ έχω ένα plextor cdrw το οποίο είναι 8x και τόσα χρόνια που το έχω δεν μου εχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αν τα δούμε τα πράγματα ποιο αντικειμενικά εκτός του ότι έχει διπλάσια τιμή με τον ανταγωνισμό, η ποιότητα εγγραφής είναι χειρότερη από τον ανταγωνισμό. Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος, σύμφωνα με το CDFreaks , το LG GSA-H22LBB και το LiteOn LH-18A1H είναι ποιο ποιοτικά από το Plextor PX755A. Και το ερώτημα είναι γιατί να δώσω τα διπλάσια χρήματα για να πάρω Plextor; Για το όνομα ή για την καλύτερη εγγύηση της αγοράς που όντος έχει;
blackstar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Για το όνομα ή για την καλύτερη εγγύηση της αγοράς που όντος έχει; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
doc1000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 @linux την απάντηση στο ερώτημά σου τη δίνεις μόνος σου στην πρώτη σειρά. Απο κει και πέρα αν πιστεύεις τόσο πολύ τα reviews πάρε το Liteon με το φθηνοπορτάκι, τί να σου πω... Και τα NEC αμα δεις στα reviews πάντα ήταν τα τελεια readers διαβάζοντας το κατεστραμμένο DVD και όταν πας να του βάλεις το φρεσκογραμμένο Verbatim ή Taiyo Yuden δεν το διαβάζει... Δεν εχεις δει εδω μέσα posts του τύπου "προτείνετέ μου το καλύτερο reader γιατί έχω NEC?" Εγώ τη γνώμη μου είπα. Δικά σου λεφτά είναι, κάνε όπως καταλαβαίνεις.
linux Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε doc1000, δεν αντιλέγω ότι τα plextor είναι αρκετά καλά και εγω πριν 10 μέρες είχα πει ότι θα έπαιρνα το PX755A, αλλά όσο ποιο πολύ το έψαχνα τόσο ποιο πολύ αναρωτιόμουν γιατί να επιλέξω αυτό. Όσον αφορά τα reviews, δεν ξέρω αν τα τεστ είναι πραγματικά ή όχι, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς να ψάχνει, γιʼ αυτό ζήτησα και την γνώμη των φίλων εδώ στο φόρουμ που κάποιοι τα έχουν και μπορούν να μου πουν την γνώμη τους για να μπορέσω να σχηματίσω την καλύτερη δυνατή εικόνα και να κάνω την τελική μου επιλογή. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
blackstar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Και τα NEC αμα δεις στα reviews πάντα ήταν τα τελεια readers διαβάζοντας το κατεστραμμένο DVD και όταν πας να του βάλεις το φρεσκογραμμένο Verbatim ή Taiyo Yuden δεν το διαβάζει... Twra eisai yperbolikos elews, oxi TY kai MCC min trela8oyme, dld egw twra eprepe na klaio, poy kanena dvd-rw nec poy exw den diabazi ta 200+ ty kai 100+ mcc????? As mhn ginomaste yperboliki, poso malista ota milame gia TY/MCC, poy exoyn sosti ypostiri3i apo oloys toys kataskeyastes.
furious99 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Γιατί δεν παίρνεις ένα Plextor 755 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο?Θα δώσεις και 20euro παραπάνω. Και τί έγινε? Απ' το να μπλέκεις με φθηνιάρικα recorders του 10χιλιαρου εγώ θα έδινα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα στον ηγέτη του χώρου. Εγώ προσωπικά παρήγγειλα το Plextor760. Eίχα πάρει ένα Pioneer108 και τα έφτυσε μέσα σε 2χρόνια. Ένα scsii Plextor cdrecorder 10ετίας ακόμη δουλεύει τέλεια. Την ποιότητα την καταλαβαίνεις και μόνο απ' το άνοιγμα του tray που άνοιγε σα τεθωρακισμένο. Κάτι liteon κλπ τα έχεις δει? Πιο φθηνιάρικη υλοποίηση δεν έχω ξαναδει. Νομίζεις ότι το tray του είναι από τσιγαρόχαρτο... Πάρε το 7173 NEC να βουίζει σαν αεροπλάνο και να μη σου διαβάζει τα dvds που έγραψες και να θες λεφτά και για dvd reader... Δε θέλω να ανοίξω flame αλλα όταν παλαιότερα τα plextor είχαν 150.000 δρχ και τα υπόλοιπα 70.000δρχ ε, τότε είχε νόημα να σκεφτείς τα 80χιλιάρικα. Τη σήμερον ημέρα τα 20euro διαφοράς είναι αστεία πιστεύω. Και θα έχεις και 2 χρόνια εγγύηση collect and return τζάμπα σε περίπτωση που είσαι τρομερά άτυχος. Τα άλλα έχουν 1χρόνο και είναι φτιαγμένα να τα φτύνουν με τη λήξη της εγγύησης... Είμαι καμμένος απ' το Pioneer γι' αυτό και τα λέω λίγο ωμά... Τα τελευταία Plextor ήταν taiwan μαιμούδες και γι' αυτό πάτωσαν σε όλα τα reviews στην σχέση τιμή προς απόδοση... Όσο για το service έχετε σκεφτεί πόσα λεφτά γλύτωνε ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ SERVICE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (εκτός από τις υψηλές τιμές τους) Απλά τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να πατήσει στο όνομα της για να πουλήσει και ο κόσμος πλέον ξύπνησε και θέλει τιμή και ποιότητα και όχι ονόματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.