FELIX Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 υπαρχουν.. http://gr.rs-online.com/web/search/searchBrowseAction.html?method=retrieveTfg&binCount=3508&Ne=4294958012&N=4294963308+4294955782
-BraiN- Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 FELIX αυτά που λές είναι τάσεις (για να μιλάμε και με την σωστή ορολογία). Το γεγονός οτι βγάζει κοντά στο 12 ειναι λογικό. Απο τα απλά τροφοδοτικά μην περιμένεις να βγάζουν ακριβώς, πάντα έχουν μια μικρή απόκλιση. Αν θα το βάλεις πάνω θα δείς οτι θα δουλέψει. Όσο αναφορά τους πυκνωτές δεν πειράζει που έβαλες παραπάνω, και δεν παίζει κανένα ρόλο η τάση που αναγράφεται στο πυκνωτή με το συγκεκριμένο θέμα.
PCharon Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 FELIX, αυτοί οι πυκνωτές στα 12,5 και κάτι άλλες περίεργες τάσεις που δείχνει η σελίδα είναι SMT, δηλαδή επιφανειακής στήριξης για σχετικές υλοποιήσεις κυκλωμάτων, που δεν θα φτιάξεις home alone. Για να τελειώνει το θέμα, όπως ανέφερα πρωτύτερα η τάση που αναγράφεται πάνω αφορά την αντοχή του διηλεκτρικού μέσου του όποιου πυκνωτή. Αν γράφει 16V τότε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε τάση <= 16V. Αν τον βάλεις σε μεγαλύτερες τάσεις τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να "σπάσει" το διηλεκτρικό με συνέπεια την άμεση εκφόρτιση του πυκνωτή, την πιθανή καταστροφή του (το λεγόμενο "σκάσιμο" πυκνωτή) και ίσως και την καταστροφή του κυκλώματος που τον περιέχει (αναλόγως την υλοποίηση). Αν τον χρησιμοποιήσεις σε μικρότερες τάσεις δεν τρέχει τίποτα. Η τάση αυτή είναι ένα όριο αντοχής όπως και η θερμοκρασία που γράφει πάνω.
caution Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Αν ξέρεις 2 - 3 πράγματα από Βασικά Ηλεκτρονικά μπορείς χρησιμοποιώντας προσθετικούς νόμους (παράλληλα ή εν σειρά) να φτιάξεις τα χαρακτηριστικά που θες με 2 ή περισσότερους πυκνωτές, αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ...μπλιαχ
gtsamour Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Αν ξέρεις 2 - 3 πράγματα από Βασικά Ηλεκτρονικά μπορείς χρησιμοποιώντας προσθετικούς νόμους (παράλληλα ή εν σειρά) να φτιάξεις τα χαρακτηριστικά που θες με 2 ή περισσότερους πυκνωτές, αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ...μπλιαχ Αυτό όντως ισχύει, όμως δεν είναι ακριβώς το ίδιο πχ ένας πυκνωτής των 200μF με δύο των 100μF παράλληλα. Nαι η συνολική χωρητικότητα θα είναι 200 αλλά συνήθως οι δύο παράλληλα φορτίζουν πχ γρηγορότερα από των έναν των 200. Δηλαδή δύο παράλληλα=καλύτερα από τον έναν των 200.
drillgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Καλησπερα, Ψαχνωντας να βρω ενα πυκνωτη 1200μf στα 6.3v βρισκω 3 διαφορετικους στο παρακατω site: http://gr.rs-online.com/web/search/searchBrowseAction.html?method=retrieveTfg&Ne=4294958152&Nr=AND(avl%3agr%2csearchDiscon_gr%3aN)&Ns=stockPolicy_gr|1||new_gr|1&N=4294963308+4294955782+4294881378+4294912592&binCount=3508&selectAttribute=6.3V(dc)#breadCrumb Ποια η διαφορα τους, γνωριζει κανεις? Επισης εχει κανεις εμπειρια με το συγκεκριμενο site?
ser_x Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Προσωπικά θα αγόραζα από το ελληνικό εμπόριο και με τάση μεγαλύτερη από τα 6.3 v για να έχω ανοχές σε κάποιο πικ του τροφοδοτικού (χωρητικότητα 1200 mf συνήθως είναι σε τροφοδοτικό )
drillgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ο πυκνωτης ειναι απο μητρικη και οχι απο τροφοδοτικο. Απο μια gigabyte 7vaxp. Το θεμα ειναι οτι στη σελιδα για δεδομενα μf και volt βγαζει 3 επιλογες. Αυτοι διαφερουν μεταξυ τους εκτος απο το μεγεθος και σε κατι αλλες τιμες πχ το lead pitch. Αυτο τι ειναι?
ahristos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ο EEUFM0J122 έχει μικρότερη σύνθετη αντίσταση από τον EEUFC0J122. ο τρίτος ειναι πιο ψηλόλιγνος () και έχει απόσταση ακροδεκτών μεταξύ τους 3.5 χιλιοστά αντί για 5. Προτιμάμε τον πρώτο ή τον τρίτο άμα έχουμε δυνατότητα επιλογής, αφού έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (4.000 ώρες αντί γιά 3.000 για τη διάμετρο που συζητάμε).
ser_x Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Ο πυκνωτης ειναι απο μητρικη και οχι απο τροφοδοτικο. Απο μια gigabyte 7vaxp. Το θεμα ειναι οτι στη σελιδα για δεδομενα μf και volt βγαζει 3 επιλογες. Αυτοι διαφερουν μεταξυ τους εκτος απο το μεγεθος και σε κατι αλλες τιμες πχ το lead pitch. Αυτο τι ειναι? Ναι φίλε μου δεν είπα εγώ τίποτα διαφορετικό απλός η χωρητικότητα του πυκνωτή σημαίνει ότι είναι κοντά σε σταθεροποιητή τάσης τις μητρικής (έχει και από αυτά ) Το θέμα είναι ότι όλα φτιάχνονται στην Κίνα και μεγάλη χαρά θα κάνεις εάν βρεις από Ταϊβάν Τώρα για τις 3000 -5000 -1000 ώρες λειτουργίας που λένε (κατασκευαστές ) εάν καταστραφούν σε λιγότερες τι θα κάνεις ?? το θέμα είναι να έχουν πραγματικά την αναγραφόμενη χωρητικότητα με την μικρότερη απόκλιση +/- % και στην τάση δυνατόν μηδενική Στο κάτω κάτω δεν φτιάχνεις έναν μηχάνημα αναφοράς
drillgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Ναι φίλε μου δεν είπα εγώ τίποτα διαφορετικό απλός η χωρητικότητα του πυκνωτή σημαίνει ότι είναι κοντά σε σταθεροποιητή τάσης τις μητρικής (έχει και από αυτά )Το θέμα είναι ότι όλα φτιάχνονται στην Κίνα και μεγάλη χαρά θα κάνεις εάν βρεις από Ταϊβάν Τώρα για τις 3000 -5000 -1000 ώρες λειτουργίας που λένε (κατασκευαστές ) εάν καταστραφούν σε λιγότερες τι θα κάνεις ?? το θέμα είναι να έχουν πραγματικά την αναγραφόμενη χωρητικότητα με την μικρότερη απόκλιση +/- % και στην τάση δυνατόν μηδενική Στο κάτω κάτω δεν φτιάχνεις έναν μηχάνημα αναφοράς Δηλ. με λιγα λογια λες οτι οι συγκεκριμενη μαρκα πυκνωτων δεν ειναι καλη?
Chemical Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 καλημερα Αντιμετωπίζω πρόβλημα και εγώ με την mainboard. Δεν περνά ρεύμα στο board και συγκεκριμένα στο κύκλώμα της cpu (όταν έχω συνδεδεμένη την 4-pin φύσα τροφοδοσίας της . Έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα μετρώντας με ένα πολύμετρο το τροφοδοτικό, οι τάσεις είναι οκ, οι γειώσεις είναι επίσης οκ. Θεωρώ οτι εκέι είναι το πρόβλημα απο την στιγμή επίσης που το cpu chip δεν μου έχει δείξει σημάδια καταπόνησης (σημάδια καμμένου υλικού) . Παρατήρησα οτι οι πυκνωτές που είναι δίπλα στην 4-pin φύσα, είναι παραμορφωμένοι (οι 3 απο τους 5). Συνεπώς το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι αυτό ; Αν ναι, μπορώ να αποκατασταθώ με καινούργιους πυκνωτές ; Ευχαριστώ.
N.I.C Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μηπως ξερει κανενας την διευθυνση απο το Ακτινιο??? Εννοείς την μονάδα μέτρησης aka rad; 180/π αν δεν κάνω λάθος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.