Vaggelovich Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφοριες.. Φιλε Zedone αυτή ακριβώς την πατέντα είχα κάνει, κατεστρεψα το βαρελάκι και το τράβηξα προσεκτικά με μια πένσα κρατώντας μονάχα τα ποδαράκια... Επίσης για τα παιδιά που δεν έχουν ξανακάνει την αλλαγή ,προσοχή στην πολικότητα ,έχουν μια λευκή γραμμή στο ένα άκρο που διατρέχει κατά μήκος το βαρελάκι (-)
ANEMOS-V Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 to(-) eine i polikotita diladi to + eine to allo podi. rotisa to patera mou (ilektronikos) kai mou eipe oti ta volt mporoun na eine parapano mexri 10 alla kai 16V tha eine megaliteri se megethos kai pio anthektikoi. ta mF prepei na eine ta idia omos giati an eine parapano mporei na mi fortizoun oso grigora prepei.. oi kalyteroi tis agoras eine oi giaponezikoi piknotes , kai oi Panasonic theorounte ap tous kalyterous. episis enas pyknotis mporei na exei xalasei kai na mi fenete ..dystixos diladi den eine oti sonei kai kala prepei na ton doume fouskomeno i skasmeno.. oi pyknotes exoun diarkia zois apo 2.000 wres ews 4.000 oi kalyteroi. merikoi overclocker ana to kosmo.. allazoun tous yparxontes pyknotes twn M/B tous me kalyterous & ligo megalyterous gia na antexoun sto overcloking,propanton autous pou eine dipla sti CPU tous megalous diladi. prosoxi stous pyknotes pou xirizonte katres ixou & chipset oi opioi prepei na eine akrivos ta idia noumera, alla kalo eine vevea..na eine kai kali piotita. auta.
Vaggelovich Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μια άλλη πατέντα που χρησιμοποιώ είναι μια λάμπα 100 W σε ένα ντουί που τελειώνει σε δυο ακροδέκτες σαν αυτούς των πολυμετρων.. Όταν θέλω να αποφορτίσω τους πυκνωτές σε ένα κύκλωμα απλά βραχυκυκλώνω τα ποδαράκια τούς με τη λάμπα.
DJJordan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 χρειάζομαι οπωσδήποτε αυτούς στα 1200 μF αλλά δεν βρίσκω πουθενά, για να παραγγείλω από το internet, εγώ δεν μπορώ να πληρώσω με τον τρόπο που απαιτείται, τι μπορώ να κάνω;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μπορεις να πας σε οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρονικα και να αγορασεις. Να προσεξεις να ειναι τα ιδια Φαράντ, ενω τα βολτς να ειναι τουλαχιστον οσα ειναι και αυτου που θες να αντικαταστησεις. Εγω οταν κατεβαινω αθηνα περναω απο το Φανό, ενα μικρο μαγαζακι στο δευτερο παραπλευρο της Στουρναρη (υπολογιστο-οδος ), και προμηθευομαι. Κοστος:... αναλογα τον πυκνωτη.
DJJordan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Οι 1200μF και μόνο σε αυτά τα συγκεκριμένα φαράντ δεν υπάρχουν στα μαγαζιά, αν βάλω στα 1500μF;
kx5 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δε θα πειράξει να βάλεις μεγαλύτερο. Ίσα ίσα που θα κάνει καλό. Αρκεί να έχει τις ίδιες διαστάσεις ή διαφορετικά να μην εμποδίζει. Για προμήθειες πάντα στο Φανό στο κέντρο.
gtsamour Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το να βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας πυκνωτή δεν είναι πάντα σωστό, εξαρτάται τι ρόλο παίζει ο συγκεκριμμένος. Αν πχ ο ρόλος του είναι να εξομαλύνει ένα spike στην τάση τότε δεν πειράζει να βάλεις μεγαλύτερο και μάλιστα όσο μεγαλύτερος σε μF τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν όμως και πυκνωτές που παίζουν άλλο ρόλο, πχ παίζει ρόλο ο χρόνος που κάνουν για να φορτιστούν και αυτό με τη σειρά του μπορεί να ρυθμίζει χρονισμούς σε κυκλώματα. Αν βάλεις κάτι μεγαλύτερο εκεί μπορεί μέχρι και να μη λειτουργεί το μηχάνημα.... Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι πονεμένη ιστορία όχι μόνο στις mobo αλλά σε πολλά πράγματα. Εγώ συντηρώ retro υπολογιστές του '80 (amiga, spectrum, c64 κλπ) και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αλλάζω όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές με καινούργιους γιατί εκτός του ότι χρησιμοποιούσαν τότε μάπα ποιότητα για να μειώσουν το κόστος, ένας τέτοιος πυκνωτής με τα χρόνια στεγνώνει (ο ηλεκτρολυτης του μέσα) ακόμα και αν δε λειτουργεί το μηχάνημα. Τα Volt όταν αντικαθιστούμε έναν τέτοιο πυκνωτή μπορεί να είναι περισσότερα (πχ αν αυτός που έχει πάνω είναι πχ 16V δεν πειράζει αν βάλουμε έναν που αντέχει μέχρι 63V) αλλά τα μF (χωρητικότητα) πρέπει να είναι ακριβώς ίδια εκτος και αν είμαστε γνώστες και μπορούμε να κρίνουμε αν μπορεί να είναι και περισσότερο... Οι εταιρίες βάζουν πυκνωτές με την χαμηλωτερη δυνατή αντοχή σε volts (για τη λειτουργία της πλακέτας) για λόγο κόστους (αυτοί που αντέχουν σε χαμηλώτερη τάση κοστίζουν και φθηνότερα), το να βάλεις μαγαλύτερης αντοχής σε V πυκνωτή είναι καλύτερο.
DJJordan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 τελικά πήγα στον Φανο, έχει τα πάντα από μF αλλά τα πιό δυσεύρετα μόνο με παραγγελία
FELIX Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Geia se olous. Epeidh ton teleytaio kairo asxoloumai me to sport twn problhmatikwn motherboard . OFF TOPIC μιας και ασχολεισαι και κατεχεις το σπορ... ψαχνω 2 πυκνωτες ηλεκτρολυτικους ενοειται 12v 4700mf(για τροφοδοτικο ειναι) το πλησιεστερο που βρηκα ηταν 25v 4700mf αλλα δεν μου βγαζει σωστα ρευματα. εψαξα σε κατουμα και 2-3 αλλα και δεν βρηκα.καμια ιδεα για το που μπορω να βρω?? τνχ
-BraiN- Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Kαλησπέρα παιδιά, μιας και είμαι του σπορ και γώ θα κάνω μια παρένθεση. Ειδικά σε πυκνωτές για mobos να προσέχετε πάντα και την θερμοκρασία. Οι κλασσικοί του εμπορίου ειναι 85°C ενώ αυτοί που μπαίνουν σε high end συστήματα όπως οι μητρικές και γενικά τα εξαρτήματα για pc είναι 105°C. Αν δεν μπορείτε να βρείτε πυκνωτές, δοκιμάστε http://www.rsgreece.com. Έχουν τα πάντα με όλες τις προδιαγραφές και στέλνουν και με αντικαταβολή. Να 'στε καλά και να συνεχίζετε τα πειράματα
PCharon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 ψαχνω 2 πυκνωτες ηλεκτρολυτικους ενοειται 12v 4700mf(για τροφοδοτικο ειναι)το πλησιεστερο που βρηκα ηταν 25v 4700mf αλλα δεν μου βγαζει σωστα ρευματα. Απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει 12V, οι στάνταρ τιμές είναι ... > 10 > 16 > 25 > .... Αυτός που βρήκες είναι μια χαρά. Τί πάει να πει "δε βγάζει σωστά ρεύματα"?! Η τάση που αναγράφεται επάνω στον πυκνωτή αναφέρεται στην αντοχή του διηλεκτρικού του, δεν είναι μπαταρία... Επίσης πολύ σωστή η παρατήρηση του |BraiN| (αν και με 85 θαρρώ πως είσαι οριακά ΟΚ). Ακόμα, αν δεν κατέχετε όντως το άθλημα καλύτερα να μην προσπαθήσετε να κάνετε κολλήσεις σε τέτοιου είδους πλακέτες (όπως μιας μητρικής PC). Αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί και λεπτεπίλεπτοι είναι πολύ πιθανό να καταστρέψετε την πλακέτα (ακόμα κι αν δε φανεί με το μάτι). Τέλος, αν σε μία πλακέτα δούμε κάποιον/ους σκασμένους πυκνωτές δε σημαίνει 100% πως αν τους αντικαταστήσουμε θα είναι όλα ΟΚ. Για κάποιο λόγο έσκασαν.
gtsamour Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Ακριβώς όπως τα λέει ο PCharon, o 25V είναι μια χαρά, αυτό το "δε μου βγάζει σωστά ρεύματα" δεν το κατάλαβα.... Ψάξτε και λίγο στο ebay παιδιά για πράγματα που δεν βρίσκετε στα μαγαζιά εδώ. Εγώ έχω πάρει από ebay πυκνωτές, transistors και πολλά άλλα. Ψάξτε πχ τον 4700μF σαν 4700uF....
FELIX Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 OFF TOPIC ψαχνω 2 πυκνωτες ηλεκτρολυτικους ενοειται 12v 4700mf(για τροφοδοτικο ειναι) τνχ το τροφοδοτικο δεν βγαζει σωστα ρευματα,στο +12 εχω 11,6-7 ναι οι δικοι του οντως ηταν 16v υπρχουν ομως και 12 και 12,5v πυκνωτες
PCharon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 υπρχουν ομως και 12 και 12,5v πυκνωτες Όχι δεν υπάρχουν τέτοια στάνταρ χαρακτηριστικά (για ποιό λόγο να υπάρχουν? δεν έχει νόημα) και δεν έχεις καταλάβει τί είναι αυτή η τάση που αναγράφεται πάνω στα εξαρτήματα "πυκνωτές"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.