Προς το περιεχόμενο

Τι Picture Viewer-Browser χρησιμοποιείτε;


capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω δοκιμάσει τα:

  • GQview: Πολύ γρήγορος και με πολύ φοβερή ποιότητα. Αδύναμο interface
  • gwenview: Από ταχύτητα browsing πολύ γρήγορο. Το smoothing είναι λιγάκι αργό.
  • showimg: Μοιάζει με το gwevniew. Αργό και δύστροπο (και με μερικά bugs). Έχει αρκετά όμορφα thumbnails. Υποστηρίζει KexiDB για οργάνωση των φωτογραφιών σε albums.
     

Εσείς τι χρησιμοποιείτε;

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ Gqview.Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει το showimq αλλά αφού λες πως μοιάζει με το qwenview τότε δε σκοπεύω να το δοκιμάσω.

GQview: Πολύ γρήγορος και με πολύ φοβερή ποιότητα. Αδύναμο interface

Όντως από ποιότητα εικόνας σκίζει!!!

Δημοσ.

Κι από μένα μία ψήφος εμπιστοσύνης στο GQview. Πράγματι πολύ γρήγορος και ποιοτικός, αν και προσωπικώς δε θα έλεγα ότι υπολείπεται σε interface. B)

Δημοσ.

Προσωπικά για την οργάνωση των φωτογραφιών μου χρησιμοποιώ το DigiKam. Υποστηρίζει αρκετές φωτογραφικές μηχανές (USB Mass Storage και PTP), οργανώνει albums και κρατάει μετα-πληροφορίες και σχόλια σε sqlite. Επιπλεόν, σε συνδυασμό με το kipi plugin framework, κάνει τα πάντα, από δημιουργία CD/DVD με φωτογραφίες και HTML galleries, μέχρι ανέβασμα στο Flickr. Είναι από τις εφαρμογές που πραγματικά χαίρεσαι να χρησιμοποιείς (ζήτω το KDE :-) ).

 

Τώρα για πιο ελαφριές καταστάσεις, χρησιμοποιώ είτε το gwenview είτε το πολύ ελαφρύ, βασισμένο στην imlib2, feh.

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχετε δοκιμάσει το gliv;

Φαίνεται αρκετά γρήγορο αφού το rendering των εικόνων γίνεται σε OpenGL. Κρίμα δεν είναι να μη χρησιμοποιούμε την κάρτα γραφικών για τέτοιες δουλειές;

Δημοσ.

gwevniew για μπαμ μπαμ - αν και τις πιο πολλες τις βλεπω μεσα στον konqueror

οταν εχω παει καπου και εχω τραβηξει φωτογραφιες τις βλεπω απο picasa και κατευθειαν φτιαχνω album σε video cd.

Δημοσ.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ gwenview αλλά μπόρει και να χρησιμοποιήσω το fbi(για κονσόλα).

suser

Δημοσ.

To gwenview μου αρέσει κι εμένα, αλλά έτσι και βάλω οποιαδήποτε ρύθμιση smoothing, ξεκινά ο καταράκτης, να βλέπω την εικόνα δηλαδή να εμφανίζεται σιγά σιγά.

Για οργάνωση και ταξινομηση εννοείται οτι κι εγώ χρησιμοποιώ digikam.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...