Akujin Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 20 χώρες ενδεικτικά: 01 USA 02 Great Britain 03 France 04 Italy 05 Sweden 06 Germany 07 Japan 08 USSR/Russia 09 Canada 10 Mexico 11 Korea 12 Denmark 13 Spain 14 Finland 15 Hungary 16 Poland 17 Brazil 18 China 19 Yogoslavia-Servia 20 Greece
the_end Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 1. kubrick-allen 2. σίγουρα όχι hitchcock. βάλε mike leigh. ή μήπως david lean? 3. ντέρμπι truffaut-clouzot. μάλλον τείνω προς τον 1ο. 4. δεν έχω αλλά το κέρμα έδειξε antonioni 5. αν είναι δυνατόν! ρωτάς τέτοια πράγματα? 6. o haneke πιάνει? 7. kurosawa 8. andrei 9. cronenberg (sorry atom) 10. - 11. chan wook park 12. προβλέπω ανάσταση ala "λόγος"(και τιμωρία των απίστων) αλλά μάλλον trier 13. bunuel. ελπίζω να μην ψηφισει κανείς almodobar(λέμε τώρα...:Ρ) 14. 15. λέω Miklós Jancsó απλά για να πω κάτι. μου θυμίζει τις καλές μέρες της ετ3. 16. polan-ski 17. - 18. μάλλον wong kar wai 19. kusturica 20. κανείς. αλλά ο δράκος είναι του κούνδουρου 21. peter weir (australia) σχετικά βιαστική λίστα. αλλά μάλλον αντιπροσωπευτική.
zenso Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Ω,ειναι τοσοι πολλοι.. Ισως κανενας πιο αγαπημενος.Ας κανω ομως μια προσπαθεια,με οποιους μου ερχονται.. 01. David Fincher , Spike Lee , Jim Jarmusch (and many more..) 02. Terry Gilliam , Guy Richie 03. Luc Besson 04. Bernardo Bertolucci 05. Ingmar Bergman (οχι οτι ξερω κι αλλους ) 06. Tom Tykwer 07. Hayao Miyazaki 08. Andrei Tarkovsky 09. David Cronenberg 10. Alfonso Cuarón 11. Chan-wook Park (παλι,δε ξερω πολλους) 12. - 13. Alejandro González Iñárritu (μονο για Amores Perros.Aν και μπορει να ειναι μεξικανος. 14. - 15. Béla Tarr 16. Krzysztof Kieslowski 17. Hector Babenco , Fernando Meirelles 18. Zhang Yimou , King Hu 19. Emir Kusturica,μαλλον. 20. Μιχαλης Κακογιαννης (ισως για Zorba the Greek )
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 01. Coppola 02. Hitchcock 03. Gaspar Noe 04. Fellini, de Sica 05. Lukas Moodysson 06. - 07. Takashi Miike 08. Nikita Mikhalkov 09. Atom Egoyan 10. Alejandro González Iñárritu 11. chan wook park 12. Trier 13. Αlmodobar 14. Aki Kaurismaki 15. - 16. Krzysztof Kieslowski 17. Walter Salles 18. Fruit Chan 19. Emir Kusturica 20. Κακογιαννης
vsls Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Εσεις "κυριε" Aku δε θα μας πειτε? Αν κ μισω τις λιστες... 1 USA Πολλοι 2 UK Αρκετοι αλλα ας μεινω στον Hitch 3 France Επισης αρκετοι, τυπικα FrançoisTruffaut, Jean-Luc Godard κ Robert Bresson 4 Italia Πολλοι.. Ενδεικτικα Michelangelo Antonioni, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Luchino Visconti, Federico Fellini 5 Sverige Απλα θειος Ingmar 6 Deutschland Θα μεινω στη παλια σχολη.. F.W. Murnau, Lang Fritz 7 Japan Απλα Kurosawa 8 Russia/USSR Απο τον σοβιετικο Sergei M. Eisenstein εως τον Ρωσσο Andrei Tarkovsky κ πολλους αλλους στο ενδιαμεσο 9 Canada Ευκολα ο Cronenberg (τον Atom να τον βαλω στην Αρμενια?!) 10 Mexico Να βαλω τις ταινιες που γυρισε ο Luis εκει? 11 Korea Θα ελεγα Samsung αλλα ας μην ειμαι κακος... 12 Denmark Ολα ξεκινησαν απο τον Dreyer κ φτασαν στον Lars στο ενδιαμεσο το χαος... 13 España Απλα Luis Buñuel (Αν κ ποσες ταινιες γυρισε εκει?!) 14 Finland Εκτος απο οδηγους βγαζουν κ σκηνοθετες?! 15 Magyar Αν κ δεν την εχω ψαξει πολυ την χωρα... Béla Tarr 16 Polska Δε θα προτοτυπησω Polanski κ Kieslowski 17 Brazil 18 China Τυπικα Zhang Yimou 19 Yogoslavia-Servia Ποτε θα ξανακανει καλη ταινια ο Emir? 20 Ελλαδα Ευκολα ο Αγγελόπουλος Ας βαλω μερικες τυχαιες χωρες... Australia Peter Weir Austria Michael Haneke Belgium Jean-Pierre & Luc Dardenne Czechoslovakia Miloš Forman Iran Ambas Kiarostami Ireland Neil Jordan Norway Pål Sletaune
Akujin Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 (η πιο αιρετική λίστα so far είναι του pablo. έχει αρκετό ενδιαφέρον) * 01 USA kubrick (the reason i got into cinema) {add lynch, jarmusch, allen} 02 Great Britain p.greenaway (so clever he should be arrested) 03 France my favorite cinema+its holy trinity: godard, bresson, truffaut 04 Italy pasolini. then fellini. then antonioni 05 Sweden in uncle-ingmar we trust 06 Germany wim wenders, werner herzog 07 Japan akira! 09 Canada i don't like cronenberg 10 Mexico a. jodorowsky (fellini+LSD cocktail) 11 Korea kim ki-duk, chan wook park 12 Denmark lars von trier, carl drayer 13 Spain bunuel. what else? 14 Finland - 15 Hungary bela tarr 16 Poland polanski for now. i must see more of kieslowski 17 Brazil - 18 China - 19 Yogoslavia-Servia kusturica 20 Greece λίγο απ' όλους τους καλούς μας 08 USSR/Russia
Akujin Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 όλα υποκειμενικά είναι, αλλά αυτός ο αλμοδοβάρ του pablo μου είναι αχώνευτος ακόμα! -με καλή δάθεση πάντα- επίσης να δηλώσω πολέμιος του κρόνενμπεργκ, δεν τον πάω μία. ο καναδάς αξίζει ένα πολύ καλύτερο πρώτο όνομα κινηματογραφιστή. να επικροτήσω επίσης τον neil jordan στην ιρλανδία. και να κλείσω λέγοντας οτι ο forman στην τσεχία είναι η ασφαλής επιλογή, αλλά πιστεύω ότι με λίγο ψάξιμο θα βρεθούν κι άλλοι μεγάλοι τσέχοι.
vsls Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Διακρινω μια μικρηηηη επιθεση σε επιλογες μου χωρις να με κατονομαζεις ή να το παραβλεψω?
blackstar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 01 USA ---> John Frankenheimer / Martin Scorsese 02 Great Britain ---> Terry Gilliam 04 Italy --> dario argento / sergio leone, pos ton 3exasa gmt, Mario Bava 07 Japan ---> kurosawa 09 Canada --->cronenberg 16 Poland ---> Polanski
Akujin Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 @Bill: να το παραβλέψεις, άλλωστε είπα ότι επικροτώ τον neil jordan, είναι πολύ ωραίος, και για τσεχία κι εγώ milos θα ψήφιζα, απλά νιώθω ότι υπάρχουνε κι άλλα αξιόλογα πράγματα που δεν τα έχουμε ανακαλύψει εκεί. για τον κρόνενμπεργκ πάντως είμαι κάθετος, κολοκυθάς, και δεν τον μπορώ ούτε sec! χεχε, σόρι! :L
trelosjack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 4. δεν έχω αλλά το κέρμα έδειξε antonioni Afou den eipes pazolini paaaaaaali kala 8) PS: kai omws ton anefere o vsls kai o akujin..... lew siga siga na gurisw sthn afaneia mou 8)
vsls Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Τον Pasolini τον ανεφερε κ ο Akujin αλλα που ακριβως ειναι η αντιρηση?
zenso Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Καλα,ο καθένας με τα γουστα του Εγω ας πουμε δεν μπορω να χωνεψω τον κυριο Φον Τριερ
trelosjack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Apla gousta ..... kai pithano pikarisma sto the_end ! pantws gia na sumetasxw kai egw sthn lista .... pshfizw mono trier .... (eixa skopo na to grapsw sto prwto post alla exei thn plaka tou na to anaferw twra 8))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.