pagratios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Πάνω στην μητρική που έχω έχει ένα βύσμα για το καλώδιο του floppy ένα για primary connector και ένα για secondary connector!Από που θα συνδέσω τους σκληρούς και από τα dvd-rw ή από μία συσκευή στο κάθε connector?
spinmind Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Για καλύτερη εκμετάλλευση bus bandwidth καλύτερα βάλε σε ξεχωριστό connector το δίσκο (Primary) και στο secondary το optical drive. Αν τις βάλεις μαζί, θα συντονιστεί η διαμεταγωγή δεδομένων με βάση την ταχύτητα του πιο αργού, δηλαδή του optical. Εννοείται ότι οι συσκευές για τις οποίες μιλάμε είναι αμφότερες IDE.
pagratios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Είανι παλιό το σύστημα και έχει IDE σκληρό!!Έχώ δύο σκληρούς όπως και optical drive!Άρα ανα 2 στον ίδιο connector?
dll.hal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 ακριβως.κοιτα ομως πριν, τα jumper και κανε master και slave τα drives...
pagratios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Έχω κάνει 1 σκληρό και ένα optical drive master και τα υπόλοιπα slave!
The_Judas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Για καλύτερη εκμετάλλευση bus bandwidth καλύτερα βάλε σε ξεχωριστό connector το δίσκο (Primary) και στο secondary το optical drive. Αν τις βάλεις μαζί, θα συντονιστεί η διαμεταγωγή δεδομένων με βάση την ταχύτητα του πιο αργού, δηλαδή του optical. Αυτό το έχω ακούσει χιλιάδες φορές σε πολλά φόρουμ αλλά δεν ισχύει. Εκτός και αν η καλωδιοταινία είναι ΑΤΑ33 και περιορίζει αυτή το tranfer rate. Επίσης μπορεί να παίζει ρόλο και η ποιότητα του IDE controller. Θεωρητικά σε έναν καλό controller μπορείς να συνδέσεις με οποιονδήποτε τρόπο τα drives.
parsifal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Αυτό το έχω ακούσει χιλιάδες φορές σε πολλά φόρουμ αλλά δεν ισχύει.Εκτός και αν η καλωδιοταινία είναι ΑΤΑ33 και περιορίζει αυτή το tranfer rate... +1. Ισχύει όμως το εξής: όταν 2 συσκευές στην ίδια καλωδιοταινία λειτουργούν συγχρόνως, η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα...
spinmind Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Πιθανώς δεν ήμουν σαφής, εννοούσα ωστόσο αυτός που είπε ο φίλος parsifal πιο πάνω. Όταν διακινούνται δεδομένα στον ίδιο δίαυλο (bus) τότε η ταχύτητα διαμεταγωγής εξαρτάται ουσιαστικά από την ταχύτητα του πιο αργού περιφερειακού και εκεί εξαντλείται. Οπότε συνιστάται γενικώς να αποφεύγεται η σύνδεση σκληρών δίσκων με οπτικά μέσα στο ίδιο bus. Όσο για το καλώδιο, φυσικά αν το καλώδιο είναι ΑΤΑ33 τότε η ταχύτητα περιορίζεται εκεί
VasKag Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 πως ξεχωριζει το καλωδιο αν ειναι ATA33 ή ATAxx?
S2Katana Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Ασχετο, αλλα δεν ειναι πολυ σπαστικο το καλωδιο συνδεσης της δισκετας?Δεν εχει καποιον ''οδηγο'' και ολο το βαζω αναποδα!
Delirium Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Ασχετο, αλλα δεν ειναι πολυ σπαστικο το καλωδιο συνδεσης της δισκετας?Δεν εχει καποιον ''οδηγο'' και ολο το βαζω αναποδα! Ma... afto akrivos prepei na kaneis: na to vazeis anapoda apo ta IDE Syndesmologia gia/sta 2+2: Primary Master >> HD vasikos [leitourgikou] Primary Slave >> CD/DVDPlayer Secondary Master >> DVDRecorder Secondary Slave >> HD backup klp Enallaktika & to exis: Primary Master >> HD vasikos [leitourgikou] Primary Slave >> HD backup klp Secondary Master >> DVDRecorder Secondary Slave >> CD/DVDPlayer Dokimazeis, ki o,ti sou kathisei kalytera! πως ξεχωριζει το καλωδιο αν ειναι ATA33 ή ATAxx? An exeis kai ta 2: ta 33aria cables einai me tis ligoteres (mises) "avlakies"/seires stin kalodiotainia
Ather Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από παλιά αλλά είχα παρατηρήσει εμπειρικά ότι η ίνα με το κόκκινο χρώμα στο καλώδιο επικοινωνίας πήγαινε από την πλευρα της τροφοδοσίας της συσκευής.
The_Judas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Ασχετο, αλλα δεν ειναι πολυ σπαστικο το καλωδιο συνδεσης της δισκετας?Δεν εχει καποιον ''οδηγο'' και ολο το βαζω αναποδα! Για ποιο λόγο να βάλεις καν το floppy? Εγώ το έχω καταργήσει πλήρως!
S2Katana Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Kαι καλα κανεις, απλα υπαρχουν ακομη μερικα προγραμματακια που δουλευουν με αρχεια απο δισκετα.Πχ, πηρα προχθες ενα παιχνιδι απο Taiwan και δεν ειχε αγγλικο μενου.Επρεπε να φορτωσεις το installation.cfg μεσω δισκετας!Αναχρονισμος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.