thanos182 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Eχω home edition και 8ελω να κανω LAN με τους φιλους μου που εχουν laptop και η motherboard εχει 2 lan θειρες και εχω αγορασει και γω μια εξτρα 10/100 νομιζω.. Τεσπα αφου τα συνδεσω πως θα κανουμε δικτυο μεσα απο τα windows?
bgeorgalas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 κοίτα σχετικά είναι απλό αλλά και δύσκολο μαζί..... για αρχή σιγουρέψου ότι έχεις τα σωστά καλώδια (αν συνδέσεις τους 2 υπολογιστές απευθείας πρέπει να έχεις cross) μετά ή πας μέσα από έναρξη->ρυθμίσεις->συνδέσεις δικτύου->οδηγός δημιουργίας σύνδεσης και ακολουθείς την διαδικασία (νομίζω σου δίνει τημν δυνατότητα να κάνεις και ενα αρχείο που το τρέχεις στον άλλο υπολογιστή και σου εγκαθιστά αυτόματα το δίκτυο) ή ακόμα πιο απλά για εμένα: έναρξη->ρυθμίσεις->συνδέσεις δικτύου δεξί κλικ στην τοπική σύνδεση και ιδιότητες->πρώτοκολο TCP IP->ιδίοτητες εκεί δίνεις διευθύνσης IP και στους 2 υπολογιστές (πχ. 196.106.205.34 ο ένας 196.106.205.33 ο άλλος) μάσκα υποδικτύου την ΙΔΙΑ και στα 2 μηχανάκια προεπιλεγμένη πύλη την ίδια και στα δύο και DNS την.ιδια και στα 2......μετά πας για προχωρημένους και κοιτάς να είναι ίδιες οι ρυθμίσεις και στους 2......τέλος από τον υπολογιστή μου (όχι απαραίτητα) με δεξί κλικ και ιδιότητες πας στο όνομα υπολογιστή και σαν ομάδα εργασίας δίνεις την ίδια ομάδα εργασίας και για τους 2 και είσαι ΄'ετοιμος! Τώρα αμ θέλεις ταυτόχρονα να μπαίνεις και στο νετ περιπλέκεται λιγάκι αλλά εν ειναι ακατόρθωτο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.