history Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Χαιρετώ την παρέα του insomnia. βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης στοιχείων για αγορά οθόνης tft-lcd. Εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ μία hitachi CM621F...τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ αρκετές ώρες καθημερινώς για απλές εφαρμογές όμως, όπως Word, Internet... άρα, ενδιαφέρομαι πρώτιστα για μία ξεκούραστη οθόνη -δεν παίζω παιχνίδια ούτε για να βλέπω ταινίες...δεν διατίθεμαι να δώσω πάνω από 250 ευρώ...που να κινηθώ; σε 17 ή 19 ίντσες...από ανάγνωση άλλων μηνυμάτων τείνω προς LG, λόγω εγγύησης και εξοικονόμησης χρημάτων...αλλά προβληματίζομαι ως προς τις ίντσες, wide ή κλασική, παίζει ρόλο για τη χρήση που τη θέλω ο χρόνος απόκρισης; μία άλλη σκέψη ήταν να προσανατολιστώ προς φθηνό laptop, γύρω στα 600, κάτι σαν desktop replacement, αλλά μάλλον απομακρύνομαι από αυτήν τη σκέψη για πρακτικούς λόγους...θα με βοηθούσατε αν με συμβουλεύατε...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Φιλε μου, ιδιαιτερα ξεκουραστες ειναι λες οι οθονες LCD-TFT. Οσο για τις ιντσες, θα ελεγα 19", γιατι εχει δια αναλυση με την 17"¨, αρα τα δειχνει ολα μεγαλυτερα, πραγμα που σημαινει οτι ειναι ιδιαιτερα πιο ξεκουραστη! (το εχω διαπιστωσει από προσωπικη εμπειρία). Αμα θες να περάσεις σε vista, οπου επωφελουνται από τις 16:9 οθονες, παρε wide, αλλιώς δεν υπαρχει λογος. (αφου ουτε ταινιες θα βλεπεις). Εγω εχω την LG 1952TQ, την ειχα παρει πριν 1 μηνα 269? από e-shop, και τα χαρακτηριστικα της ειναι τα εξης: Contrast 1600:1, brightness 300cd/m², εχει DVI θυρα (πολυ καλυτερη απεικονιση από οτι με τις κ΄λασσικες d-sub), και 4MS χρονο αποκρισης. Και εγγυηση zero-pixel! Αλλα δεν υπαρχει πια νομιζω... Αμα την πετυχεις πουθενα, παρε την!!!
history Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Σ' ευχαριστώ για την πρόταση σου...επίσης, διαβάζοντας στο forum για χρόνο απόκρισης, tn πάνελ οθονης κάτι τέτοια...θεωρείτε ότι πρέπει να τα λάβω υπόψιν μου; κάποια άλλη άποψη, καλοδεχούμενη...ευχαριστώ, εκ των προτέρων...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Tα ΤΝ panels θεωρουνται (και ειναι) οικονομικά στην παραγωγή, ενω εχεουν υποδεεστερη εικόνα. ΑΛΛΑ και οθονη με ΤΝ πανελ, ειναι μιά χαρά, σε διαβεβαιώ (αρκει να μην παρεις καμια YUBAKU ελεος ). Χρονος αποκρισης ειναι (με πολυ απλα λογια) το ποσο γρηγορα μπορουν οι υγροί κρυσταλλοι μα μεταβαλουν το χρωμα τους . Οσο πιο κατω τοσο το καλυτερο. Από 8ms και κατω θεωρειται ιδανικο για Games. Αμα δεν για πολυ απλες εφαγμογες ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα σου κανει και μια οθονη με 25ms... Α και στο προηγουμενο μου ποστ, στην αρχη ειναι "όλες" και οχι "λες" χαχα!!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Tα Από 8ms και κατω θεωρειται ιδανικο για Games. Όντως, έτσι είναι. Το θέμα έιναι ποιος μετράει το response time, και πώς το μετράει. Πολύ λίγες οθόνες πλησιάζουν τα ονομαστικά ms τους...
history Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 LG 19'' LCD L1952S-SF SILVER Ανάλυση: 1280x1024. Μέγεθος κουκίδας: 0,294mm x 0,294mm. Χρόνος απόκρισης: 8ms. Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 160 μοίρες, Κατακόρυφα: 160 μοίρες. Κοντράστ: 1600:1 (DFC). Φωτεινότητα: 300 cd/τμ. Είσοδος Σήματος: 15 Pin D-Sub analog. Εγγύηση: 3 χρόνια Zero Pixel On-Site στο χώρο σας, στο τηλέφωνο 800 11200300. Σ΄αυτήν προσανατολίζομαι τελικώς....το θέμα είναι από που να την αγοράσω;είδα κάποιες τιμές στο skroutz...ξεκινούν από 218 στο perfectshop και ανεβαίνουν πάνω από 250... στο e-shop έχει 227...ποιο κατάστημα θεωρείτε πιο αξιόπιστο,για να μην έχουμε προβλήματα;
giorgos th. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Samsyng SyncMaster 940N.apo tis pio timies epiloges se auta ta lefta. 235E sto plaisio nomizo exei.
ckck20 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Και εγώ έχω την Samsung SyncMaster 940N καιείναι τέλεια.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Αμα βρεις την LG1952TQ (ειναι εκδοση με DVI), θα ηταν perfect. Ειναι σαν αυτη που λες, μονο που εχει DVI, και 4ms (νομιζω οτι ειναι g-to-g, αρα και παλι στα 8 παμε).
history Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε GeorgeMan, η κάρτα γραφικών μου (NVIDIA RIVA TNT2-64) είναι παλιά, επομένως δεν υποστηρίζει DVI...από εκεί και πέρα, επειδή προτάθηκε και η samsung, αναζητώντας τα χαρακτηριστικά της διαπίστωσα ότι σε σχέση με την lg έχει μικρότερη αντίθεση..η διαφορά τους ακόμη είναι στο διαφορετικό panel(δεν είμαι σίγουρος) και ότι ενώ και οι δύο εταιρείες δίνουν 3 χρόνια εγγύηση η lg σου εξασφαλίζει εγγύηση και για καμμένο pixel..σωστά; αν είναι έτσι, πιο ασφαλής επιλογή δεν είναι η lg;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2007 Ναι, η LG δινει και zeropixel εγγυηση, αλλά για να βρεις πλεον καμμενο πιξελ στις οθονες πρεπει να εισαι πολυ ατυχος! Και ενα να εχει δλδ σιγα τα λαχανα! Σκεψου οτι μια 19", εχει 1280x1024, εχει πανω από 1.300.000πιξελς, το ενα θα κανει τοσο κακο?? Οκ τοτε αμα δεν εχει DVI, μενεις με το απλο και no prob! Εγω θα ελεγα LG (δεν ξερω τι πανελ εχει η Samsung, αλλά και το ΤΝ μια χαρα ειναι!!)
history Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2007 για την εγγύηση σε zeropixel ήθελα να ρωτήσω...πήγα στο πλαίσιο-και σ'άλλα καταστήματα-να δω από κοντά τη lg 1952s-sf, αλλά δεν την είχαν-έχει μεγάλη ζήτηση...είδα τη samsung 940n και μου είπε ο πωλητής ότι έχει 3 χρόνια και 6 μήνες εγγύηση zeropixel...για τα 3 χρόνια το ήξερα, το άλλο ισχύει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.