Greator Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Χρειαζομαι επειγοντως ενα σκληρο για λαπτοπ γιατι ο 60ρης Hitachi μου(7200rpm) δεν χωραει τιποτα πλεον. Γνωριζετε ποιο ειναι το μεγαλυτερο μεγεθος δισκου στις 7200 που μπορω να βρω αυτη τη στιγμη για λαπτοπ(εσωτερικο παντα)?Και κυριως απο που, γιατι καταστηματα τυπου πλαισιο εχουν εως 5400 το πολυ και κανενα πολυ μικρο 7200. Ευχαριστω προκαταβολικα!
kotetsi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Ο δίσκος είναι ATA ή SATA; Το Πλαίσιο διαθέτει 80άρη SATA της Seagate στις 7200 με τιμή ?150. Μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκοι (είτε ATA είτε SATA) στις 7200 είναι δύσκολο να βρεθούν. Υπάρχουν βέβαια 100άρηδες SATA, οι οποίοι τοποθετούνται κατόπιν παραγγελίας σε notebooks της Dell αλλά αφενός δεν ξέρω κατά πόσον διατίθενται χωριστά κι αφετέρου πόσο (θα) κοστίζουν. Το notebook έχει δεύτερη υποδοχή για σκληρό; Ίσως θα μπορούσες να θυσιάσεις έτσι τις λίγο καλύτερες επιδόσεις για την αυξημένη χωρητικότητα ενός δίσκου στις 5400. Σίγουρα δε σκέφτεσαι καθόλου την αγορά εξωτερικού σκληρού 3.5 ιντσών; Και πολύ φτηνότερα θα σου έρθει -αναλογικά- το κάθε GB και με ταχύτητα θα δουλεύεις πάλι. Το μόνο μειονέκτημα είναι η φορητότητά τους, το οποίο μετριάζεται με το πέρασμα όλων των δεδομένων εκεί και με το άφημα μόνο των σημαντικότερων στον σκληρό του notebook.
Greator Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Ο δίσκος είναι ATA ή SATA; Το Πλαίσιο διαθέτει 80άρη SATA της Seagate στις 7200 με τιμή ?150. Μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκοι (είτε ATA είτε SATA) στις 7200 είναι δύσκολο να βρεθούν. Υπάρχουν βέβαια 100άρηδες SATA, οι οποίοι τοποθετούνται κατόπιν παραγγελίας σε notebooks της Dell αλλά αφενός δεν ξέρω κατά πόσον διατίθενται χωριστά κι αφετέρου πόσο (θα) κοστίζουν. Το notebook έχει δεύτερη υποδοχή για σκληρό; Ίσως θα μπορούσες να θυσιάσεις έτσι τις λίγο καλύτερες επιδόσεις για την αυξημένη χωρητικότητα ενός δίσκου στις 5400. Σίγουρα δε σκέφτεσαι καθόλου την αγορά εξωτερικού σκληρού 3.5 ιντσών; Και πολύ φτηνότερα θα σου έρθει -αναλογικά- το κάθε GB και με ταχύτητα θα δουλεύεις πάλι. Το μόνο μειονέκτημα είναι η φορητότητά τους, το οποίο μετριάζεται με το πέρασμα όλων των δεδομένων εκεί και με το άφημα μόνο των σημαντικότερων στον σκληρό του notebook. Ο δισκος ειναι ata. Εχω βρει στο MG Manager 100ρη Hitachi στις 7200 αλλα ειν αι και παλι μικρος. Το λαπτοπ δεν εχει δευτερη υποδοχη για σκληρο. Ειναι απαραιτητο να ειναι εσωτερικος και 7200 γιατι το λαπτοπ χρησιμοποιειται για ηχογραφησεις και για μιξη που σημαινει οτι χρειαζεται να κανει streaming απο 60-70 στερεο wav ταυτοχρονα οποτε και για εξωτερικο το ξεχναω.
kotetsi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Χμμμ... ιδιάζουσα περίπτωση. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς τη λύση ενός καινούριου φορητού με δύο μεγάλους δίσκους σε διάταξη RAID 0;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.