Προς το περιεχόμενο

Drivers για asus μητρικη και vista

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η επόμενη λύση θα ήταν να κάνεις απλά upgrade από τα XP στα Vista. δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτη τη στιγμή στο μυαλλό.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχει μια περίπτωση να μην φταίνε οι drivers και η μητρικη σου,

διαβαζοντας καποια προβληματα που ειχαν μερικοι για να εγκαταστήσουν τα Βιστα σε εικονικο μηχανιμα vmware.

Στο δικό μου σύστημα, εγκαταστάθηκαν τα Vista, rc1, rc2, και RTM,

ως 2ο λειτουργικό, γιατι δεν ειμαι τρελός ακομα να ξυλώσω τα xp για να γινω beta tester.

εχω τα xp σε c, και στο 2ο part του ιδιου, το d, έβαλα τα vista, χωρις να χρειαστώ δισκετες, sata ή raid drivers, κατα τη διάρκεια της εγκαταστασης.

λεπτομερεια: το partition D ήταν ηδη φορμαρισμένο σε ntfs, απο τα xp στον c.

βέβαια, εχω nforce4 for AMD, αντι του nforce 430 που εχει ο Γιάννης.

Οταν προσπάθησα να στησω τα vista σε vmware, οπου ο virtual σκληρός δισκος, ειναι raw (not initialised, not formatted, no partition, τιποτα), τα vista δεν τον "βλέπουν" για να δημιουργήσουν τα partitions.

και δεν ειναι θεμα sata. τον εχω δηλωσει ως IDE.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι και σε σενα συμβαινει το ιδιο, αλλα για να το επιβεβαιωσεις θα χρειαστεί μπολικος χαμενος χρόνος για πειράματα:

1. να βαλεις xp στο pc, και μετα upgrade to Vista (μεσα απο τα xp, οχι με boot from dvd)

2. να βαλεις xp στο pc, και σαν 2ο os τα vista σε αλλο partition

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι και σε σενα συμβαινει το ιδιο, αλλα για να το επιβεβαιωσεις θα χρειαστεί μπολικος χαμενος χρόνος για πειράματα:

1. να βαλεις xp στο pc, και μετα upgrade to Vista (μεσα απο τα xp, οχι με boot from dvd)

2. να βαλεις xp στο pc, και σαν 2ο os τα vista σε αλλο partition

1.Upgrade δεν μπορω να κανω γιατι τα xp ειναι ελληνικα και δεν θελω να τα χασω πριν σταθεροποιηθουν τα vista.

2. Ετσι προσπαθησα σε αλλο δικο και αλλο διαμερισμα αλλα ...ανεπιτυχως 3-4 φορες.

Το partition που προσπαθω να τα βαλω ειναι logical και σε ide δισκο αλλα και σε primary σε sata δισκο το ιδιο προβλημα ειχα.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

α ρε Γιάννη θα μας τρελάνεις τελείως!!! έτσι όπως είδα το πρώτο σου post δεν έδωσα και πολύ συμασία στο πιο μοντέλο μητρικής έχεις γι' αυό και σε έβαλα να ψάχνεις για drivers. λοιπόν κατ' αρχήν το board σου είναι καινούριο άρα δεν χρειάζεται drivers για να δει τους s-ata drivers. εκτός, κι εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης, αν έχεις ενεργοποιήσει την λειτουργία raid που παρέχει η nvidia για τους ελενκτές δίσκων. δλδ για να καταλαβεις όλες οι καινούριες μητρικές έχουν ενσωματώσει τους s-ATA controlers στο chipset και όχι σε κάποιον έξτρα raid controler. άρα τους δισκους που συνδέεις σ' αυτές τις υποδοχές το pc τους βλέπει κανονικά σαν να είναι IDE και δεν χρειάζεται να φορτώνεις drivers. εκτός όπως σου ειπα και πριν αν έχεις ενεργοποιήσει το raid μέσα από το bios. άρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αυτό που λέω και πολύ πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου. ελπίζω να σε βοήθησα αυτή τη φορά, τσέκαρέ το κι εδώ είμαστε.

Δημοσ.
α ρε Γιάννη θα μας τρελάνεις τελείως!!! έτσι όπως είδα το πρώτο σου post δεν έδωσα και πολύ συμασία στο πιο μοντέλο μητρικής έχεις γι' αυό και σε έβαλα να ψάχνεις για drivers. λοιπόν κατ' αρχήν το board σου είναι καινούριο άρα δεν χρειάζεται drivers για να δει τους s-ata drivers. εκτός, κι εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης, αν έχεις ενεργοποιήσει την λειτουργία raid που παρέχει η nvidia για τους ελενκτές δίσκων. δλδ για να καταλαβεις όλες οι καινούριες μητρικές έχουν ενσωματώσει τους s-ATA controlers στο chipset και όχι σε κάποιον έξτρα raid controler. άρα τους δισκους που συνδέεις σ' αυτές τις υποδοχές το pc τους βλέπει κανονικά σαν να είναι IDE και δεν χρειάζεται να φορτώνεις drivers. εκτός όπως σου ειπα και πριν αν έχεις ενεργοποιήσει το raid μέσα από το bios. άρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αυτό που λέω και πολύ πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου. ελπίζω να σε βοήθησα αυτή τη φορά, τσέκαρέ το κι εδώ είμαστε.

Ευχαριστω φιλε μου.Επειδη ...φοβαμαι επεμβασεις στο bios , ενας φιλος απο εδω που μου εκανε προσφατα την αναβαθμιση θα ερθει σημερα απογευμα να το δει .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...