Maniakos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 kalispera etimazome na ftiaxw ena neo site me forum ktlp genikos ime protaris sauton to tomea alla me orexi na asxolithw exw arxisi na douleuw me joomla pou exi sxedon ola ta ergalia etima pou xriazome , omws den me boleui katholou i epexergasia tou site dld tin emfanisi tou site den gnwrizw na tin allaxw antithetos me talla dio mporw na ftiaxnw efkola tin emfanisi alla diafora ergalia den xerw na isagw epidi akoma ime se arxiko stadio kataskeuis esis me ti lete na sinexisw? Από την στιγμή που αποφασίζεις να φτιάξεις ένα community το οποίο ευελπιστείς να μεγαλώνει σιγά σιγά, πρέπει να έχεις προνοήσει από πριν να έχεις τα θεμέλια και τις βάσεις ώστε να υποστηρίξεις αυτό το community. Μπορεί να ξεκινήσει ως απλό forum αλλά στην πορεία να υπάρξουνε κάποιες καλές ιδέες που θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν άμεσα έχωντας τον συνδυασμό static pages + forum και πολύτιμος χρόνος να χαθεί. Τα CMS έχουνε προχωρήσει πλέον τόσο πολύ όσον αφορά το flexibility ώστε η έννοια community να ταυτίζεται με αυτά. Το Joomla είναι μια πολύ καλή επιλογή το οποίο έχει πολύ μεγάλο support και σου επιτρέπει να ξεκινήσεις έχωντας ένα πολύ απλό site το οποίο θα έχει τις βάσεις να εξελιχθεί σε κάτι άλλο εύκολα αφού οι βάσεις θα είναι ήδη στημένες. Οσο για την εμφάνιση, υπάρχουνε πάρα πολλά templates εκεί έξω, free και μή, τα οποία είμαι σίγουρος πως με μικροαλλαγές θα έρθουνε εκεί που τα θές. Οσο ο καιρός θα περνάει και εσύ θα μαθαίνεις το σύστημα και πως λειτουργεί θα νιώσεις πιο άνετα να φτιάξεις ένα δικό σου template. Μην σε τρομάζει αυτό. HTML κώδικας είναι ουσιστικά μέσα σε php αρχείο τον οποίο μπορείς να τον γράψεις πρώτα σε dreamweaver ή οποιοδήποτε HTML editor έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα γενικό πλάνο του πως θα είναι το template σου και μετά κοιτώντας παραδείγματα άλλα και ακολουθώντας tutorials να δημιουργήσεις ένα Joomla template χωρίς να χρειάζονται και πολλές γνώσεις PHP και έτσι είναι το σωστό όσον αφορά την αρχιτεκτονική ενός CMS. Tέλος θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το myjoomla.gr. Εχετε λυσάξει λίγο με αυτό. Οπου δώ την λέξη Joomla βλέπω και αυτό δίπλα. Φυσικά και είναι καλό που υπάρχει Ελληνικό Joomla community αλλά εγώ θα ήθελα να πώ πώς και στο επίσημο Forum του Joomla.org μπορείτε να βρείτε χιλιάδες παραδείγματα και απαντήσεις σε μια τεράστια ποικιλία θεμάτων και καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε και από εκεί.
Axelfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Θα συμφωνησω και γω με τον Maniakos. Προσφατα ξεκινησα να στηνω σε joomla το site της υπογραφης μου. Αν και εχω γνωσεις html δε μου χρειαστηκαν πουθενα. Το panel του joomla ειναι παρα πολυ απλο και μεσα σε λιγες μερες κανεις ανετα πολλα πραγματα. Δοκιμασε το.
Ventrix Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 εγώ για CMS θα προτείνω Xoops με πολύ καλό ελληνικό support και άψογο forum. http://www.xoops.org http://www.xoopsgreece.gr
spiteo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Θα συμφωνησω και γω με τον Maniakos. Προσφατα ξεκινησα να στηνω σε joomla το site της υπογραφης μου. Αν και εχω γνωσεις html δε μου χρειαστηκαν πουθενα. Το panel του joomla ειναι παρα πολυ απλο και μεσα σε λιγες μερες κανεις ανετα πολλα πραγματα. Δοκιμασε το. ___________________________________________________ προς Axelfc, στην ιστοσελιδα σου, με τον ιντερνετ explorer 6 εχεις στο επανω μερος το επομενο προβλημα Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/.lucas/guidesnet/my-guides.net/en/administrator/components/com_entanastats/lib.entanastats.php on line 210 Warning: file_get_contents(http://maps.google.com/maps/geo?q=GREECE&output=xml&key=ABQIAAAA995c01tQ85jAHkEyqK7uPRRyfhUHNUuF-8iu0ksxQu3gfAhniBQxoAW1rU3PNKecQbiobCG3JY3IaQ) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/.lucas/guidesnet/my-guides.net/en/administrator/components/com_entanastats/lib.entanastats.php on line 210 πιθανον να μην εχεις κλεισει καποιο [</div>] ή καποια [>] ________________________________________________ http://www.betgr.gr
Axelfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Thanks για την παρατηρηση spiteo. Το περιεργο ειναι πως μου το ειχε βγαλει και μενα την πρωτη φορα μονο. Απο κει και περα οσες φορες ξαναμπηκα δεν το εβγαζε, οποτε ειπα οτι διορθωθηκε.. Δεν εφταιγαν τα tags. Ο server μου δεν υποστηριζει τη συναρτηση file_get_contents() οποτε χρειαστηκε να χρησιμοποιησω το cURL. Νομιζω πως τωρα εφτιαξε. Thanks και παλι.
Maniakos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Axelfc, στο file που καλείτε η file_get_contents() βάλε στην αρχή του μετά το πρώτο php tag το εξής: > error_reporting( E_WARNING ); Mε αυτό τον τρόπο δεν θα γίνονται Output τα warnings γιατί φαίνεται άσχημο σε κάποιον που μπαίνει στο site σου. Και σε μένα τα δείχνει και συνεχίζει να τα δείχνει πάντως... Επίσης το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις @ μπροστά από την file_get_contents() όπου καλείτε όπου πάλι κάνεις disable το error reporting της συγκεκριμένης function. Εγώ θα προτιμούσα αυτό τον τρόπο πάντως γιατί καλό είναι να μην είναι ΟΛΑ τα warnings disabled. btw, τι PHP version έχει ο server?? Γιατί κοίταξα στο manual και η function είναι supported στην PHP 4 >= 4.3.0, PHP 5
Axelfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Ο server εχει PHP/4.4.4 Το προβλημα ειναι/ητανε σε αυτη τη γραμμη > $page = file_get_contents($url); Κοιταξα στο site της hosting εταιριας και λεει πως εχουν disabled τη συγκεκριμενη function για λογους ασφαλειας. Αντι αυτης της γραμμης προτεινουν την αντικατασταση της με τις παρακατω: > $ch = curl_init(); $timeout = 5; // set to zero for no timeout curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, 'http://example.com'); curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout); $file_contents = curl_exec($ch); curl_close($ch); Κανεις αλλος απο τη στιγμη που εκανα την αλλαγη δε μου ανεφερε προβλημα παντως. Αν μπορει καποιος ακομα ας ριξει μια ματια στο http://www.my-guides.net να μου πει αν πεταει και σε αυτον error. Αν συνεχισει θα κανω αυτο που μου ειπες Maniakos. Thanks.
spiteo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δεν εφταιγαν τα tags. Ο server μου δεν υποστηριζει τη συναρτηση file_get_contents() οποτε χρειαστηκε να χρησιμοποιησω το cURL. Νομιζω πως τωρα εφτιαξε. Thanks και παλι. _________________________________ τωρα ok!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.