Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ασύρματου δυκτίου

vision

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα desktop και ένα laptop.

το desktop έχει xpsp2 pro και το laptop xpsp2 home.

Θέλω να μοιράζονται την ίδια σύνδεση adsl και φυσικά να συνδέονται μεταξύ τους.

Κατ' αρχήν 1) τι εξοπλισμό χρειάζομαι αναλυτικά και πόσο περίπου θα στοιχίσει (το desktop δεν έχει τίποτα δυκτιακό hardware μέσα του, το laptop διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες σουξου μούξου). Μην μου πείτε ότι ακριβό υπάρχει - μέσες δοκιμασμένες λύσεις.

Θέλω να μπαίνουν και τα 2 στο internet ανεξάρτητα αν το ένα ή το άλλο είναι κλειστά.

Δημοσ.

Η πιο φτηνή λύση:

Ένα adsl modem-router των 40-50 ευρώ με τουλάχιστον 2 θύρες ethernet, μια δικτυακή κάρτα PCI 10/100Mbit για το επιτραπέζιο PC (9-15 ευρώ) και δυο καλώδια δικτύου για να συνδέεις τους υπολογιστές στο router.

Αν ο φορητός σου έχει wireless, τότε ένα wireless router των 70-100 ευρώ θα σου επιτρέπει να συνδέεσαι απο το φορητό χωρίς να συνδέεις καλώδιο.

Δημοσ.

Θα παρεις ενα ασυρματο routeraki που βρισκεις ενα καλο με 80-100 ευρω linksys ή zyxel! Θα συνδεσεις το pc σου με καλωδιο δικτυου με το router Και το laptop με ασυρματη δικτυωση!

Δημοσ.

Ρε παιδια έχω κι εγώ σχεδον τα ιδια... Ενα πισακι συνδεδεμενο me ethernet στο wireless router και ένα laptop με ένα USB wireless adapter (D-link 108G). To πρόβλημα μου είναι ότι ενώ βλέπω internet και στα δυο μηχανάκια, δεν μπορώ να κάνω setup δίκτυο... Μήπως χρειάζομαι κι άλλο hardware? Μήπως παίζει να θέλει και κάνα access point;

Δημοσ.

και τι ταχύτητες θα πιάνω με αυτό ρε παιδιά? 54mbps? γιατί είδα οτι υπάρχουν και wireless router με ταχύτητες 128mbps.

Δημοσ.

Παρομοιως...το συγκεκριμενο προβλημα το εχω τοσο καιρο που σχεδον το ειχα ξεχασει. Αν μπορειτε ποσταρετε καμια βοηθεια...και μια ερωτηση: δεν μπορω να φτιαξω το δικτυο χωρις κανενα καλωδιο? Να βλεπει και το φορητο και το desktop το δικτυο ασυρματα? Εχω 1 φορητο και 2 desktop τα οποια μοιραζονται την dsl αλλα δεν βλεπει το ενα το αλλο. Πληροφοριακα αναφερω οτι εχω το Linksys WAG54G. Thanks.

Δημοσ.
Παρομοιως...το συγκεκριμενο προβλημα το εχω τοσο καιρο που σχεδον το ειχα ξεχασει. Αν μπορειτε ποσταρετε καμια βοηθεια...και μια ερωτηση: δεν μπορω να φτιαξω το δικτυο χωρις κανενα καλωδιο? Να βλεπει και το φορητο και το desktop το δικτυο ασυρματα? Εχω 1 φορητο και 2 desktop τα οποια μοιραζονται την dsl αλλα δεν βλεπει το ενα το αλλο. Πληροφοριακα αναφερω οτι εχω το Linksys WAG54G. Thanks.

Πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το file sharing και να έχεις τα pc να ανήκουν στο ίδιο workgroup (My computer -> Properties -> Computer Name) και επίσης να βάλεις τις εσωτερικές (στο LAN σου) IP των PCs στα TRUSTED των firewall σου (με την προϋπόθεση ότι τις έχεις στατικές και στο ίδιο subnet και IP range με τον router σου, δηλαδή της μορφής 192.168.1.Χ και 255.255.255.0).

Επίσης δές κι αυτό:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=169215&highlight=file+sharing

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...