Προς το περιεχόμενο

Διλλημα για επιλογη ψυκτρας cpu!!!

metalmike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!Βρισκομαι σε διλλημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας και τη γνωση σας!Θελω να αγορασω μια ψυκτρα για cpu (socket 939) και ειμαι αναμεσα σε αυτη και αυτη!Επειδη πριν ανοιξω το thread αυτο εψαξα για να δω αποψεις για τις ψυκτρες αυτες αλλα καποιοι ελεγαν πως ο συνδιασμος αλουμινιου-χαλκου ειναι καλυτερος ενω αλλοι ελεγαν οτι αυτη που ειναι ολοκληρη με χαλκο υπερεχει!Εκτος λοιπον απο το βαρος και την τιμη τους,οσον αφορα την ψυξη που παρεχουν ποσο μεγαλη διαφορα εχουν και σε ποσους βαθμους περιπου μεταφραζεται αυτη η διαφορα;Τι θα προτεινατε;Οποια γνωμη γενικοτερα για αυτες τις ψυκτρες,θετικη ή αρνητικη,ειναι καλοδεχουμενη!Ευχαριστω :)

Δημοσ.

Τhanks φιλε για την γνωμη!Κανεις αλλος μπορει να βοηθησει,εστω να πει καμια γνωμη (αντε με το τσιγκελι συνεχεια :( );

• Moderators
Δημοσ.

Έχω την πρωτη (αλουμινιου/χαλκου), σε AMD 64 3500+ s939, και ειμαι, με καλη ροη αερα μεσα ατο κουτί, και με θερμοαγωγιμη παστα στους 29°idle, 39°full load, στα 2,2GHz (στοκ συχνοτητα), και 31°idle, 44°full load στα 2,67GHz, με λιγο ανεβασμενο vcore (1,45 από 1,4). :)

Δημοσ.

Tελικα πηρα τη CNPS7000B-AL/CU + LED!Απο θερμοκρασιες τα ιδια με την παλια μου,την gigabyte g-power cooler pro,δηλαδη 26 βαθμους C σε idle κατασταση (σε amd x2 4400+) αλλα απο θορυβο η μερα με την νυχτα,η zalman στις 1300 στροφες ειναι πραγματικα ΠΟΛΥ αθορυβη ενω και στις 2600 ο θορυβως διατηρειται σε αρκετα χαμηλα επιπεδα!Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!

• Moderators
Δημοσ.

Συμβουλή: εχε την σε χαμηλες στροφες σχεδόν παντα, δεν εχει μεγάλες διαφορες στη θερμοκρασία. :)

Εγω εχω βγαλει το ρυθμιστηρι εξω από το κουτι. :)

Δημοσ.
Συμβουλή: εχε την σε χαμηλες στροφες σχεδόν παντα, δεν εχει μεγάλες διαφορες στη θερμοκρασία. :)

Εγω εχω βγαλει το ρυθμιστηρι εξω από το κουτι. :)

Nαι,το εχω παρατησει οτι δεν εχει μεγαλες διαφορες,σωστος!Εγω το ρυθμιστηρι δεν το εχω βαλει καν,ουτε εχω συνδεσει τη ψυκτρα στο 3-pin της μητρικης!Εκανα disable την επιλογη να βαραει η μητρικη οταν δεν λειτουργει το fan και συνδεσα την ψυκτρα με εναν nexus fan controller της vantec που εχω και κανω απο εκει τη δουλεια μου!
  • Moderators
Δημοσ.

Kριμα να πηγαινει χαμένο ρυθμιστηρι... Εγω εχω τρέλα με αυτά... :)

Εχω 2 φατνία εμπρος, για ελεγχο συνολικά 8 ανεμιστηρων (μεσα στο κουτι πρεπει να υπαρχουν 11-12...)

Χωρις το ανεμιστήρι καν το δοκίμασες...? Για idle λειτουργία κανει κι ετσι! (απλα ειναι τελειως αθορυβο και με το ανεμιστηρι και δεν ενδεικνειται).

Μην αφηνετε ρυθμιστήρια χαμενα :P :P χαχααα!

Δημοσ.
Kριμα να πηγαινει χαμένο ρυθμιστηρι... Εγω εχω τρέλα με αυτά... :)

Εχω 2 φατνία εμπρος, για ελεγχο συνολικά 8 ανεμιστηρων (μεσα στο κουτι πρεπει να υπαρχουν 11-12...)

Χωρις το ανεμιστήρι καν το δοκίμασες...? Για idle λειτουργία κανει κι ετσι! (απλα ειναι τελειως αθορυβο και με το ανεμιστηρι και δεν ενδεικνειται).

Μην αφηνετε ρυθμιστήρια χαμενα :P :P χαχααα!

11-12 :confused: αεροπλανο το pc φανταζομαι,χαχαχα,ωραιος!Εγω ειπα μιας κι εχω μια θεση κενη στον controller (εχω 3 ανεμιστηρες) ας το βαλω εκει και την ψυκτρα της cpu μην παει χαμενη η θεση,χαχαχαχαχαχα,που να βγαζω το αλλο εξω...!Οχι δεν το δοκιμασα χωρις αλλα ναι αφου ειναι αθορυβο δεν εχει νοημα!Θες να σου δωσω το ρυθμιστηρι μιας και εχεις ελειψη :mrgreen: χαχαχαχαχαχαχα,τις γουσταρω κι εγω κατι τετοιες μ@λ@κιουλες,τα gadget του pc ξερεις!Εχω παρει προσφατα και το armor junior και προσπαθω να το μονταρω οσο γινεται (με χρησιμα παντα πραγματα),του παει πολυ!Εχω κι ενα ρυθμιστηρι για τις cathode lights,αλλα μην ψηνεσαι αυτο το θελω :mrgreen:
  • Moderators
Δημοσ.

LoooooL!!

Ναι, εβαλα και χαλκινες ψυκτρες στις μνημες, και υδροψυξούλα mini στο core της καρτας γραφικών, και χαλκινες ψυκτρες στις μνημες της καρτας.

Εχω 2 fans πισω στο κουτί, 2 στο τροφοδοτικο (με δυνατοτητα ελεγχου στροφών), 1 στο πλάι, 2 εμπρός, 2 μικρα στον δισκο, 1 στο chipset (με mod, πανω από την ψυκτρα), 1 στην υδροψυξη, και ενα πανω από τον δισκο, θα φυσαει το voltage refulator της καρτας γραφικών... 12 συνολο :)

Δημοσ.

Για να μην ξαναανοιγω νεο thread και επειδη τωρα μου ακουγεται η ψυκτρα της καρτας γραφικων (οπως και πριν βεβαια αλλα τοτε ειχα και τη g-power που βουιζε) και λεω να κανω ενα ζευγαρακι και να ταιριαξω στη cpu cooler που πηρα αυτη για την καρτα γραφικων (gigabyte 6600gt pci-e)!Βασικα ηθελα να παρω εδω κι ενα μηνα την Arctic Cooling NV 6 Rev.2 απο το e-shop αλλα δυστυχως εξαντληθηκε και μεχρι τωρα δεν την εχουν ξαναφερει!Την εχω δει ομως εδω οπως επισης εχω δει και αυτη!Εσεις ποια θα μου προτεινατε (για θεμα θορυβου παντα,θερμοκρασιες δεν με νοιαζουν μιας και τα παω καλα στο case);Σας ευχαριστω και παλι!

Δημοσ.

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε καμία πολύ καλή ψύκτρα όχι υδρόψυξη για τη δική μου CPU? Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου και μέσα στη βδομάδα θα είναι στημένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...