Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Δικτύου με Server

dimitrikfs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω 7 pc στην δουλειά και θέλω να δημιουργήσω ενα lan αλλά θιέλω επίσης ο ένας να είναι και ο server και να μοιράζει στους άλλους (Clients) Internet (adsl). Μπορεί να με βοηθείσει κάποιος σας παρακαλώ αν γίνεται αναλυτικά..

Δημοσ.

O server me Win2k3 tha trexei RRAS (routing and Remote Access Server) kai xreiazete 2 NIC (ethernet cards) i mia tha pernei to DSL(apto modem me ethernet kalutera alliws usb) kai i alli tha feugei se ena 8 port switch ... ta alla 7 ports tha nai gia ta pc's.

Δημοσ.

Επίσης, μπορείς να υλοποιήσεις το δίκτυο χωρίς τη χρήση server. Απλά με ένα switch και με τα κατάλληλα προγράμματα (πχ. netlimiter) να ελεγχεις το bandwidth που θα έχει το κάθε pc στο intranet.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο να δίνεις το internet μέσω του server? Είχα δει μια τέτοια υλοποίηση αλλά δεν είχα καταλάβει ποιο σκοπό αξιοποιούσε. Ούτε το bandwidth μοίραζε, ούτε proxy ήταν, γενικά δεν κατάλαβα γιατί το είχαν κάνει έτσι. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι είναι το "routing and Remote Access Server" ?

Από την στιγμή που οι δύο κάρτες δικτύου έχουν ip διαφορετικού δικτύου πως γίνεται να κάνει port forward σε ένα pc του δικτύου?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εχω 7 pc λοιπον. Εναν στο γραφείο μου και 6 στην άλλη αίθουσα. Θέλω απο το γραφείο μου μεσω ενός προγράμματος να βλέπω τους υπόλοιπους και να τους δίνω κάποια πράγματα. Αυτή την στιγμή η σύνδεση μου είναι κάπως έτσι.Router-Hub_και pc. Οπότε εχω φτιάξει ένα αυτόματο δίκτυο και βλέπονται μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι με το πρόγραμμα server του κεντρικού μου υπολογιστή δεν βλέπω τα προγράμματα clients των υπολοίπων. Δοκίμασα να τους δώσω IP της μορφής 10.0.0.1-2-3 κτλ. κοινό workgroup πάντα, αντιβιοτικά πάντα of, firewall of, και πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Εχω κάνει και όλες τις ρυθμίσεις που απαιτεί το πρόγραμμα server στον κεντρικό μου pc.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...