Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την κάρτα ήχου - soundMAX DTS & 5.1 ηχεία

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυριοι εχω το εξης προβλημα με τον ηχο στο PC μου, για το οποιο εψαξα και στο google μα και σε αλλα fora φορα μα δεν βρηκα κατι να με βοηθησει.

Κατ'αρχας εχω τα creative inspire 5100 με 5.1 ηχεια. Τα δουλευω με το onboard στην motherboard(asus P5B deluxe) chip που ειναι το SoundMAX Digital HD Audio.

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να ακουσω στερεο ηχο απο τα 5.1 ηχεια.

Το soundmax τσιπακι ενσωματωνει την τεχνολογια DTS Νeo:PC η οποια εξομειωνει οποιοδηποτε ηχο παραγει το PC σε surround.

Δλδ ακουω ενα MP3 και ακουγεται η φωνη απο το κεντρικο ηχειο, κιθαρες-ντραμς κτλ απο τα surround και απο τα rear surround ακουγονται ελαχιστα οι ψηλες νοτες.Η τεχνολογια αυτη ειναι φοβερη οταν βλεπεις ενα DivX με στερεο ηχο, μα χαλια οταν θες να ακουσεις μουσικη.

Το προβλημα ειναι οτι οταν απενεργοποιω το DTS Νeo:PC και συγκεκριμενα στο winamp, ακουγεται στερεο ο ηχος αλλα μονο απο τα 2 front surround ηχεια και το woofer, ενω center+rear surround δεν βγαζουν καθολου ηχο.

Ομοιως παρατηρειται προβλημα σε παιχνιδια 3ου προσωπου τυπου max payne που οταν σου μιλαει καποιος και εσυ γυρισεις τον Μαξ απο την αλλη ο ηχος μεταφεροτανε στα πισω ηχεια ή οπουδηπουτε αναλογα με το που εστριβες. Πλεον παιζει σε κανονικο surround σε ολα τα ηχεια ασχετως που κοιταει ο χαρακτηρας. Εδω παιζει να χρειαζεται EAX.

Στο προηγουμενο mobo που ειχα το οποιο ειχε το AC97 δεν ειχα κανενα προβλημα να το επιτυχω αυτο, ολα παιζανε το ιδιο ακριβως & στην ιδια ενταση. Γι αυτο παω να σκασω περισσοτερο.

Καποια προταση ή καποια λυση που εχει βρει κανεις στο συγκεκριμενο θεμα;

Οσοι εχετε creative καρτα ηχου που να υποστηριζει ΕΑΧ 3.0 , εχετε παρομοια προβληματα με 5.1 ηχεια;

Tελος το EAX συνεργαζεται μονο με creative καρτες ηχου ή ειναι τυπου codec που παιζει με ολες;

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Γενικά η SoundMAX έχει απαράδεκτες κάρτες.

Στο πρόβλημα τώρα. Η συμπεριφορά του winamp είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Δύο κανάλια έχεις στο αρχείο σου (που ουσιαστικά είναι δύο μονοφωνικά passes του κομματιού), άρα δυο κανάλια θα παίξουν τα ηχεία σου. Και ο μόνος τρόπος για να ακουστεί ο (ψευτο)στερεοφωνικός ήχος είναι από τα 2 φροντ ηχεία σου. Το να παίξουν και τα υπόλοιπα τέσσερα πλαϊνά ηχεία σου δεν έχει καμία χρησιμότητα πέρα από ενδυνάμωση του ήχου. Αν τώρα το θέλεις οπωσδήποτε, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο φίλτρο που σου επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά εγώ προσωπικά δεν το συστήνω. Και πάλι μην περιμένεις κάποιο ήχο από woofer και center καθώς αυτό είναι καταστροφικό για τον στερεοφωνικό ήχο. Αν θες upmixing του ήχου από στερεοφωνικό σε πολυφωνικό η λύση είναι εξωτερικός decoder.

Το πρόβλημα με τα παιχνίδια δεν γνωρίζω τι επιλογές έχουν τα εν λόγω παιχνίδια οπότε εδώ θα σε βοηθήσει κάποιος του είδους. Η λύση πάντως δεν είναι το EAX. (ΔΕΝ το έχουν μόνο οι SB, αλλά πρέπει η κάρτα ήχου σου να είναι συμβατή. Δεν έχει σχέση με codec.).

Η γενικότερη γνώμη μου πάντως είναι να προγραμματίσεις μια αλλαγή κάρτας ήχου. Διότι τα προβλήματα που έχει η εν λόγω κάρτα είναι απίστευτα. Πχ όταν ενεργοποιούσα το DTS και την οπτική ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να φύγουν οι εφαρμογές από τη ραμ, βάραγε μπλε οθόνες και δεν με άφηνε να μπω internet... Τα λόγια περιττά...

• Moderators
Δημοσ.

Eγω πάλι με soundmax καρτα, δεν μπορουσα να παιξω παιχνιδια!!

Εβγαζα το αρχειο του driver της και παιζανε μια χαρά! Και ειχε προβλημα σε παιχνιδια με πολλες πηγες ηχου (π.χ. ενας αγωνας racing παιχνιδιού, που εχει να επεξεργαστει ηχο από 20 πηγες...).

Τι εκανα, αγορασα την SB audigy 4, με EAX 4, 7.1, 24bit@196KHz... Και ειμαι μια χαρούλα!!

Δημοσ.

Tετοια προβληματα με παιχνιδια δεν εχω. Μαλιστα θα ελεγα οτι η εξομοιωση surround που κανει ειναι μια χαρα. Γενικα δεν ειχα αλλα προβληματα με την soundmax μεχρι τωρα.

Ακομα και στο DTS με την οπτικη κανενα παραπονο.

Παντως φιλε Thanocaster εκεινο που εχει βαλει και το ψαχνω τοσο, ειναι ακριβως οτι με το προηγουμενο mobo που ειχε τo Alc650 δεν ειχα κανενα παρομοιο προβλημα και ακομα και με το direct sound στο winamp δεν ειχε κανενα προβλημα να παιζει και απο τα 5.1 ηχεια την στερεο μουσικη και διχως χρηση εξωτερικου decoder.

Και το θελω και ενδυναμωση του ηχου μα και γιατι μου αρεσε που καθομουν στην μεση του δωματιου και ακουγοταν απο παντου η μουσικη και οχι μονο απο το κεντρο.

...

Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις παιδια.

Το βλεπω οτι η λυση ειναι μια soundblaster αλλα δυστυχως δεν εχω κενο PCI slot και γι αυτο εχω φαγωθει αλλωστε με αυτο . :-/

Δημοσ.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω με την onboard καρτα ηχου της mobo μου(asus p4p800vm)ειναι οτι ενω υποστηριζει 5.1 βγαζει ηχο 4.1.Εχω τα creative inspire p5800 και το sub,το κεντρικο και τα 3 αλλα παιζουν κανονικα ενω το τελευταιο βγαζει κατι σαν παρασιτο(u know...χρρρ).

p.s:η onboard ειναι soundmax...

Δημοσ.

Δοκίμασε τα ηχεία σου σε κάποιο dvd player να σιγουρευτείς ότι παίζουν όλα κανονικά. Μάλλον είναι πρόβλημα στο ηχείο ή στο καλώδιο και όχι στην κάρτα ήχου.

Δημοσ.

Ψιλοάσχετο, κάνει σε κανέναν η κάρτα αυτή κλικ, τσακ, τικ (σαν τα πικάπ ένα πράγμα) όταν γίνεται αναπαραγωγή κάποιου ήχου γενικά; Θέλω να δω αν φταίει αυτή η μουφόκαρτα ή τα ηχεία μου ( creative 5.1).

Thanks.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...