Προς το περιεχόμενο

Συχνές αποσυνδέσεις & προβλήματα στην αρχή.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Το ανέφερα και σε άλλο thread αλλά για να μη βγω τελείως offtopic ανοίγω καινούριο. Έχω σύνδεση ΟΤΕΝΕΤ στα 1024kbps, αλλά αν και έχουν περάσει 3-4 μήνες από τη σύνδεση, η γραμμή ακόμα δεν έχει στρώσει.

Αρχικά πίστεψα πως ίσως να γίνονται ακόμα αναβαθμίσεις στην περιοχή και δεν έδωσα σημασία, αλλά ακόμα;

Χρησιμοποιώ το modem της ΟΤΕΝΕΤ:

στην αρχή όταν κάνω κλήση για να συνδεθώ μου βγάζει 5-6 διαφορετικά σφάλματα, κάνω και 2-3 restart και μετά από κάνα δεκάλεπτο αποτυχημένων προσπαθειών κάτι πάει να φτιάξει..

Όσο είμαι συνδεμένη αρκετές φορές με πετάει κι άντε ξανά από την αρχή restart...

Δοκίμασα τα εξής:

• Αποσύνδεσα όλες τις τηλεφωνικές συσκευές,
  • άλλαξα splitter,
  • άλλαξα τα καλώδια,
  • δοκίμασα με router(συνδμένο σε θύρα Ethernet) αντί για modem,
  • έκανα update στους drivers του modem,
  • το σύνδεσα σε άλλη USB,
  • έκανα scan με ενημερωμένα antivirus & spyware

Και αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν πέτυχε, τηλεφώνησα στην ΟΤΕΝΕΤ και ακολούθησε ο εξής θεϊκός διάλογος:

ΟΤΕΝΕΤ: Είναι χαλασμένη η USB!

ΕΓΩ: Μα πώς; Αφού δοκίμασα και σε άλλη!

- Τότε ίσως να είναι όλες χαλασμένες.

- Έχω συνδεμένα σε USB εκτυπωτή, scanner κι εγώ δεν ξέρω τι άλλες συσκευές και λειτουργούν κανονικά, μάλιστα για να σιγουρευτώ πως είναι εντάξει η θύρα, σύνδεσα το modem εκεί που είχα άλλη συσκευή, άρα τουλάχιστον εκείνη η θύρα σίγουρα δουλεύει.

- Ίσως η μητρική να μη δίνει αρκετό ρεύμα στο modem.

- Οκ, και όταν σύνδεσα το router? Γιατί είχα πάλι προβλήματα;

- Πάνω στη μητρική δεν είναι η κάρτα δικτύου; Δοκιμάστε να αλλάξετε μητρική...

Καλά δε μου είπε η τύπισσα; Να αλλάξω μητρική γιατί η γραμμή έχει προβλήματα και βαριέται να δηλώσει βλάβη; Έκανα και update στους drivers της μητρικής, just in case... Τι άλλο να κάνω;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

a.an thes na diloseis vlavi poli apla perneis 121 kai les.geia sas tjelo na diloso mia vlavi sto noumero 210 xxxxxxx gia sixnes aposindeseis.tilefono auto onoma auto til epikoinonias auto.kai ise ok.

b.epidi den tha bgaleis pote akri ama fteei to modem bres apo kana filo kana router gia dokimi.episis tsekare margin kai attenuation dioti ama ise ektos orion logiko na ginontai tosa.oso gia tin tipisa na allaxete mitriki mporouse na to dilosei vlavi kai na sou lege auto pou leo kai ego kamia fora edomesa:kante ena kalo kai ena doro ston euato sas kai parte ena router ;)

Δημοσ.
a.an thes na diloseis vlavi poli apla perneis 121 kai les.geia sas tjelo na diloso mia vlavi sto noumero 210 xxxxxxx gia sixnes aposindeseis.tilefono auto onoma auto til epikoinonias auto.kai ise ok.

b.epidi den tha bgaleis pote akri ama fteei to modem bres apo kana filo kana router gia dokimi.episis tsekare margin kai attenuation dioti ama ise ektos orion logiko na ginontai tosa.oso gia tin tipisa na allaxete mitriki mporouse na to dilosei vlavi kai na sou lege auto pou leo kai ego kamia fora edomesa:kante ena kalo kai ena doro ston euato sas kai parte ena router ;)

dokimasa kai me router, sthn arxh den sugxronizei me tipota ki ama sugxronisei...kei poy pane ola kala...ksafnika tsouf! kai svhnoun ola ta lampakia...

(exw kai router)

oso gia to a.

einai otenet ondsl kit, dhladh h grammh einai dhlwmenh sthn otenet, phra sto 121 paliotera kai moy eipan pws de mporw na dhlwsw egw vlavh, prepei na to kanei o isp.

Δημοσ.
argei na sigxronisei?xmmm.attenuation kai margin tis grammis?aposindeses oles tis siskeues?den pisteuo na iparxei sinagermos?

argei poly, ypervolika poly...

pws elegxw attenuation kai margin? :oops:

nai, exw sundemeno to modem/router sthn kentrikh grammh sthn eisodo tou spitiou(eipa mhpws eftaige to endiameso kuklwma).

sunagermos oxi...

Δημοσ.

Μου τηλεφώνησε μόλις τεχνικός του ΟΤΕ, μου είπε πως η γραμμή είναι καθαρή και επέμεινε πως ο υπολογιστής έχει πρόβλημα :-? Ο υπολογιστής λέει δίνει εντολή για αποσύνδεση και ευθύνεται για τα προβλήματα στην αρχή που κάνω κλήση. :confused: Είπε να δοκιμάσω με κάποιον άλλο υπολογιστή. :cry:

Δημοσ.

Με τί ρούτερ δοκίμασες; Οι ρυθμίσεις του; Οι ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου; Επίσης στο πρώτο σου ποστ αναφέρεις μυνήματα λάθους και restart. Τί μυνήματα λάθους και τί restart εννοείς (του υπολογιστή; του μόντεμ; της σύνδεσης;_).

Δημοσ.
Με τί ρούτερ δοκίμασες; Οι ρυθμίσεις του; Οι ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου; Επίσης στο πρώτο σου ποστ αναφέρεις μυνήματα λάθους και restart. Τί μυνήματα λάθους και τί restart εννοείς (του υπολογιστή; του μόντεμ; της σύνδεσης;_).

Σφάλματα:

691 (λάθος username/password, αλλά είναι σίγουρα σωστά)

680 (νομίζω "δεν υπάρχει σήμα τηλεφωνικής επιλογής")

και σπανιότερα 618 (η θύρα δεν είναι ανοιχτή), 734...

κι ένα σωρό άλλα.

Restart πρώτα στο modem κι αν δεν γίνει τίποτα, στο pc.

router: Δοκίμασα με ένα Fritzbox, όσο για τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου... δεν πείραξα τίποτα, τις άφησα όπως ήταν.

Δημοσ.

Το username βάζεις με το παπάκι έτσι (δηλ. της μορφής [email protected]);

Δοκίμασες να βγάλεις τα άλλα usb και να αφήσεις μόνο το modem; Επίσης σιγουρέψου ότι δεν φταίει το καλώδιο usb του modem ή το ίδιο το modem (δοκίμασέ το σε κάποιον φίλο σου με adsl). Δες και τον event viewer των windows μήπως πετάει κάποιο πονηρό μήνυμα. Ping στο ρούτερ κάνεις κανονικα; Οι συνδέσεις των καλωδίων σου είναι σίγουρα σωστές;

Δημοσ.
Το username βάζεις με το παπάκι έτσι (δηλ. της μορφής [email protected]);

Δοκίμασες να βγάλεις τα άλλα usb και να αφήσεις μόνο το modem; Επίσης σιγουρέψου ότι δεν φταίει το καλώδιο usb του modem ή το ίδιο το modem (δοκίμασέ το σε κάποιον φίλο σου με adsl). Δες και τον event viewer των windows μήπως πετάει κάποιο πονηρό μήνυμα. Ping στο ρούτερ κάνεις κανονικα; Οι συνδέσεις των καλωδίων σου είναι σίγουρα σωστές;

Ναι το username είναι με @otenet.gr.

Δε γίνεται να βγάλω όλα τα άλλα usb επειδή έχω το ποντίκι σε usb, αλλά δοκίμασα μόνο με αυτά τα δύο, δηλ. ποντίκι και modem.

Το καλώδιο του modem το σκέφτηκα κι εγώ, το άλλαξα, τα ίδια, δεν έφταιγε αυτό.

Το ίδιο το modem? δεν αποκλείεται, θα το δοκιμάσω το απόγευμα σε ένα φίλο με dsl.

Οι συνδέσεις των καλωδίων; Ναι σίγουρα.

Ping στο ρούτερ κάνεις κανονικα;

Πώς να κάνω;

Δημοσ.

to ping ston router den isxuei gia ton logo oti ama eftege o router den tha sto kane kai me to modem.ATTENUATION KAI MARGIN POSO EXEIS EPITELOUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS?xixi

Δημοσ.

@poulinos> με βάζει σε πειρασμό το ότι με ρούτερ μια στο τόσο συγχρονίζει ενώ με μόντεμ δεν μπαίνει καν... Οπότε μάλλον για ρυθμίσεις/παραμετροποίηση μου κάνει το πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...