Sorath Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Έχω μπερδευτεί τελείως. Ας ξεχάσουμε το overcloking. Δεν μας ενδιαφέρει, δεν πρόκειται να του κάνουμε ποτέ. Τί είναι καλύτερο μεγαλύτερο FSB ή μεγαλύτερο multiplier στη ίδια συχνότητα λειτουργίας; Πάρτε το παράδειγμά μου πιο πάνω. Και άλλη μια ερώτηση αν δεν σας κουράζω: Αν ένα mobo υποστηρίζει 1066MHz bus, μια μνήμη στα 533MHz είναι οκ; Σωστά; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν μνήμες στα 667 και στα 800. Αυτές προορίζοντε για overclocking σκοπούς;
antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Έχω μπερδευτεί τελείως. Ας ξεχάσουμε το overcloking. Δεν μας ενδιαφέρει, δεν πρόκειται να του κάνουμε ποτέ. Τί είναι καλύτερο μεγαλύτερο FSB ή μεγαλύτερο multiplier στη ίδια συχνότητα λειτουργίας; Πάρτε το παράδειγμά μου πιο πάνω. Και άλλη μια ερώτηση αν δεν σας κουράζω: Αν ένα mobo υποστηρίζει 1066MHz bus, μια μνήμη στα 533MHz είναι οκ; Σωστά; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν μνήμες στα 667 και στα 800. Αυτές προορίζοντε για overclocking σκοπούς; Με μία επιφύλαξη, πιστεύω ότι εφόσον έχουν -σχεδόν- ίδια συχνότητα λειτουργίας έχουν και ίδιες (ή έστω ασήμαντα διαφορετικές) επιδόσεις, πχ ο 4300 με τον 6300 σε stock συχνότητα δε διαφέρουν στην απόδοση. Οι ταχύτερες μνήμες δεν προορίζονται -αποκλειστικά- για o/c. Και σε μη overclocked συστήματα εκμεταλλεύεσαι την επιπλέον αυτή ταχύτητα. edit: link (οι όποιες διαφορές πιστεύω ότι προέρχονται από το χαμηλότερο FSB του 4300)
random Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 τι διαφορά έχει ο C2D 4300 με τον 6300 πέρα από 66Mhz. Η τιμή είναι ίδια... Οπως καταλαβες απο τα προηγουμενα ποστ, τα υπέρ του 4300 αφορούν μονο το θεμα overclocking. Αν δεν εχεις σκοπό... μέτρα τις 2 cpu μόνο βαση αποδοση/τιμής σε default. Με τιμή ίδια = 6300. Αν θα κανεις oc, δωσε βαση ποια μητρική/chipset θα παρεις γιατι δεν ειναι ικανές όλες για αυτα τα fsb. και επειδή ο 4300 μόλις έφτασε, σαν new kid on the block πωλείται σε τιμή φουσκωμένη. Intel και έμποροι προσπαθούν να απαλλαγουν απο οτι στοκ εχουν σε pentium 4 γι αυτο αφηνουν ενα κενό στις τιμες, μεταξυ p4-c2d, ωστε να εμφανιζονται ακόμα οι p4 σαν καλες επιλογες για φτηνά συστηματα. Ο 4300, βάση της ακολουθίας.. 4300-6300-6400-6600-6700-6800 θα επρεπε να κάνει 120-140, και θα ήταν επιλογή-μονόδρομος. ολοι οι κατώτεροι θα πήγαιναν για απόσυρση, (intel+amd).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.