Προς το περιεχόμενο

σχετικα με πληρωμη κλησης

Mavronasel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα με έγγραψε η δημοτική αστυνομία στην περιοχή της Βαρβακείου επειδή είχα παρκάρει το αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν λέω σωστή και δικαιολογημένη η κλήση αλλά εκτός του ότι είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πρέπει να πάω να το πληρώσω στου διαόλου το κέρατο. Ο φίλος της αδερφής μου ο οποίος είναι πολλά χρόνια αστυνομικός μου είπε όχι μόνο να μην πληρώσω την κλήση αλλά να την σκίσω κιόλας επειδή όπως λέει είναι κλήση της δημοτικής αστυνομίας και επειδή το αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο σε εφορία της επαρχίας δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα ούτε μέσω φορολογικής δήλωσης ούτε τίποτα.Τι έχετε να πείτε;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κανονικά πρεπει να πληρώσεις την κλήση...Η δημοτική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα και να αφαιρεί πινακίδες-όπως την 'επαθα εγω-όπως και η ΕΛ.ΑΣ για παράνομο παρκάρισμα.Εξάλλου τα έσοδα πηγαίνουν στους κατά τόπους δήμους που βεβαιώθηκε η παράβαση.

Ο αστυνομικός σου είπε ανακρίβειες.Αν δεν την πληρώσεις θα σου έρθει μετά από καιρό η προσαύξηση ταχυδρομικώς και μετά διά μέσω της εφορίας θα αναγκαστείς να την πληρώσεις.

Δημοσ.

παιδιά έτσι έλεγα και εγώ για μια κλήση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στην Ξάνθη. Μετά από 9-10 μήνες μου ήρθε χαρτί στην Αθήνα, που έλεγε να πάω να την πληρώσω στην Ξάνθη (ή κάπου αλλου - όχι ταχυδρομείο πάντως) αλλιώς θα έμπαινε στην εφορία. Έγραφαν και ΑΦΜ και ΔΟΥ και τα πάντα.

Δημοσ.

οι κλησεις της δημοτικης πληρωνονται και σε οποιοδηποτε ΕΛΤΑ. Αν δεις πισω την κληση (ξερω επαθες εμφραγμα και εμεινες στην μπροστινη οψη) λεει οτι μπορεις να προσκομισεις σε οποιοδηποτε ΕΛΤΑ αρκει να ειναι σε καλη κατασταση και σε 15 ημερες αν θυμαμαι καλα και να την πληρωσεις. Ειδαλλως πρεπει να πας στο δημο που σε εγραψε. Κανονικοτατα σου ερχονται προσαυξησεις και κανονικοτατα στην τραβαει η εφορια αν δεν την εχεις πληρωσει. Η διαφορα απο τις κλησεις της τροχαιας ειναι οτι αυτες της δημοτικης σβηνονται πολυ πιο ευκολα και με λιγοτερες ακρες.Παντα για μεγαλες πολεις γιατι σε μικρες και αυτες της τροχαιας σβηνονται ευκολα:)

παντως για βαρβακειο που λες εγω παλι ειχα παρκαρει σε αλλο μερος που την επομενη ημερα ειχε λαικη!!!φυσικα δεν το ηξερα, μαλιστα ισα που βρηκα μια κενη θεση το βραδυ και το πρωι δια μαγειας ημασταν μονο 3 αυτοκινητα στο δρομο με μια ωραια κλησουλα της δημοτικης:) και το χειροτερο οτι ξεσηκωθηκε ολη η λαικη για να φυγουμε:) παει καλα που δεν μας χτυπησανε τα αυτοκινητα ή δεν μας τα κανατε κινητους παγκους:)

Δημοσ.

Για τις λαικες πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε πινακιδα αλλιως δεν δικαιουται κανεις να σου κοψει κληση.Την ειχαμε παθει μ'ενα φιλο μου σε παζαρι, πηγαμε να στησουμε παγκο και υπηρχε στην θεση μας αμαξι παρκαρισμενο, περιμεναμε 8 ωρες μεχρι να ερθει ο ιδιοκτητης να το παρει και δεν μπορουσαμε να του πουμε και τιποτα ουτε να καλεσουμε αστυνομια να τον γραψει ή να το σηκωσει.

Δημοσ.

ποσο ηταν 65ε?

βραδυ?παντως βραδυ στο ψυρη ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΠΙΑ:P

κ μαλιστα θυμαμαι περυσι η κεντρικη που καταληγει κατω στο luv αθηνάς ή Ερμου πρεπει να λεγεται απαγορευοταν η σταθμευση κ πριν λιγους μηνες με τα παρκομετρα ξαφνικα επιτρεπεται κ μαλιστα δεν σ κοβουν κ κλησεις πια οπως καναν παλια π περναν κ πινακιδες...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...

Δημοσ.

Μου είχαν πει ότι άμα είσαι δημότης της x περιοχής και φας κληση από δημ. αστυνομία της y περιοχής, δεν είσαι υποχρεομένος να την πληρώσεις. Αλλά απ' ότι βλέπω σε αυτό το ποστ:

παιδιά έτσι έλεγα και εγώ για μια κλήση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στην Ξάνθη. Μετά από 9-10 μήνες μου ήρθε χαρτί στην Αθήνα, που έλεγε να πάω να την πληρώσω στην Ξάνθη (ή κάπου αλλου - όχι ταχυδρομείο πάντως) αλλιώς θα έμπαινε στην εφορία. Έγραφαν και ΑΦΜ και ΔΟΥ και τα πάντα.

οι απόψεις διείστανται (άσχετο: πως γράφεται το διείστανται? :mrgreen: ), οπότε μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Δημοσ.

Όλο το πανηγύρι τελικά για το πως να γλυτώσει το παλικάρι την κλήση!!! Και συ βρε παιδί μου στην Βαρβάκειο και πάνω στο πεζοδρόμιο πήγες και παρκάρισες; Κανείς δεν σου έμαθε πως το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς κι όχι χώρος στάθμευσης; Κι αυτό το αναφέρω γενικώς -μην το πέρνεις προσωπικά- γιατί το κακό έχει παραγίνει με όλα τα σταθμευμένα επάνω στα πεζοδρόμια! Δεν έχω αυτοκίνητο και κινούμε όσο μπορώ με τα πόδια. Θεωρώ απαράδεκτο τον χώρο που ανήκει στους πεζούς να το καταλαμβάνουν αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουν να παρκάρουν! Ποσώς με ενδιαφέρει αν δεν βρεις να παρκάρεις, το πεζοδρόμιο είναι πεζοδρόμιο και οφείλεις να σεβαστείς όσους θέλουν να περπατούν επάνω σε αυτό!

Άστε και το απαράδεκτο... να περπατάς αμέριμνη στο πεζοδρόμιο και να σου σφυρίζει ο άλλος γιατί θέλει να παρκάρει! Έλεος πια! :evil:

Δημοσ.

έτσι έτσι..να τις σκίζετε τις κλήσεις..το ίδιο έκανε κι ένας φίλος μου που μένει λάρισα. πάρκαρε διαρκώς κοντά στο σπίτι του και κάθε βδομάδα έτρωγε κι από μια και πάντα τις έσκιζε..εε ήρθε ένα ωραίο πρωινό στον πατέρα του ένα 400άευρο ή κάτι τέτοιο να πληρώσει (το αυτοκίνητο στο όνομα του μπαμπά,δημότης πόλης πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά) και πήγε να το πάθει ο άνθρωπος το έμφραγμα χριστουγεννιάτικα...

Δημοσ.
ποσο ηταν 65ε?

βραδυ?παντως βραδυ στο ψυρη ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΠΙΑ:P

κ μαλιστα θυμαμαι περυσι η κεντρικη που καταληγει κατω στο luv αθηνάς ή Ερμου πρεπει να λεγεται απαγορευοταν η σταθμευση κ πριν λιγους μηνες με τα παρκομετρα ξαφνικα επιτρεπεται κ μαλιστα δεν σ κοβουν κ κλησεις πια οπως καναν παλια π περναν κ πινακιδες...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...

ναι 65 και κατι ψιλα ειναι. Πινακιδες εχουν στις λαικες αλλα σε μερικα σημεια του δρομου χωρις λαμπακια να φωτιζουν, οποτε αν παρκαρεις βραδυ αργα σιγα μην σκεφτεις να ψαξεις να δεις ταμπελες αν εχει λαικη.

Δεν ξερω αν μπορεις να μην πληρωσεις κληση απο αλλο δημο αλλα μ φαινεται παρατραβηγμενο, τοτε παμε στο κεντρο να παρατησουμε το αμαξι στην ομονοια οπου κοβει κλησεις η δημοτικη και ουτε γατα ουτε ζημια. Καλα θα ηταν

Ψυρρη οντως εστρωσε η κατασταση το βραδυ

Δημοσ.

εγώ τις κάνω συλλογή..έχω ήδη 4 για παράνομο παρκάρισμα..οι 2 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ( το άκυρο εντελώς..)

και άλλες 2 έξω απο το Λαικό Νοσοκομείο,στο Γουδί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...