Costinio Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Επαναφέρω το θέμα που σβήστηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο φορουμ... Λοιπόν, έχω κάνει πλέον compile τον πυρήνα με nth match support υπάρχει και το libipt_nth.so οπότε πάω να περάσω τις εντολές του apoikou που βρίσκονται σε αυτό το post. >[root@server ~]# iptables -t mangle -N marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A PREROUTING -j CONNMARK --restore-mark [root@server ~]# iptables -t mangle -A OUTPUT -j CONNMARK --restore-mark [root@server ~]# iptables -t mangle -A PREROUTING -m mark --mark 0x0 -j marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A OUTPUT -m mark --mark 0x0 -j marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A marking -m mark --mark 0x0 -m nth --every 2 --packet 0 -j MARK --set-mark 0x1 [b]iptables: Invalid argument[/b] Τις 6 πρώτες εντολές τις παίρνει κανονικά αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις παραμέτρους στην τελευταία. Πάντως με lsmod βλέπω ότι τα ip_tables και ipt_nth modules είναι φορτωμένα. Επειδή δεν έχω ιδέα από iptables (ούτε και το κουράγιο να κάτσω να ξεψαχνίσω όλο το manual αυτή τη στιγμή) μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν βλέπει κάτι λάθος? (apoikos βασικά σε σένα αναφέρομαι :-P ) Ορίστε και η έξοδος του iptables -L -t mangle >[root@server ~]# iptables -L -t mangle Chain PREROUTING (policy ACCEPT) target prot opt source destination CONNMARK 0 -- anywhere anywhere CONNMARK restore marking 0 -- anywhere anywhere MARK match 0x0 Chain INPUT (policy ACCEPT) target prot opt source destination Chain FORWARD (policy ACCEPT) target prot opt source destination Chain OUTPUT (policy ACCEPT) target prot opt source destination CONNMARK 0 -- anywhere anywhere CONNMARK restore marking 0 -- anywhere anywhere MARK match 0x0 Chain POSTROUTING (policy ACCEPT) target prot opt source destination Chain marking (2 references) target prot opt source destination Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Υπάρχει loaded το σχετικό module; # modprobe ipt_nth# lsmod Αν δεν υπάρχει θα πρέπει να το κάνεις compile με βάση τα sources του kernel που χρησιμοποιείς, νομίζω υπάρχει στο patch-o-matic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Ναι είναι φορτωμένο το ipt_nth όπως μου δείχνει το lsmod! Φορτώνεται αυτόματα όταν δίνω την τελευταία εντολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Για δώσε ένα iptables -m nth -h Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 να και το αποτέλεσμα της iptables -m nth -h iptables nth.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Και μια `iptables -j MARK -h'. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 να το και αυτό. είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα της νεκροψιας iptables mark.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 modprobe -v xt_MARK && lsmod | grep MARK ? Ξέρω, γίνεται κουραστικό :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 χαχαχα σαν εξεταση σε γιατρο ειναι looool αν έχεις msn και σε βολεύει κάνε με add [root@server ~]# modprobe -v xt_MARK && lsmod | grep MARK FATAL: Module xt_MARK not found. Πιθανότατα τη συγκεκριμενη επιλογή στον πυρήνα την έχω compiled in και όχι module. Τις περισσότερες στην κατηγορία networking τις έχω έτσι αλλά μάλλον φαίνεται ότι πρέπει κάποιες να μπουν ως modules αλλιώς δεν μου παίζουν κανονικά! πχ το module ip_tables όταν το είχα compiled in μου έβγαζε κάτι άκυρα η iptables. Το συγκεκριμένο module που λες αν κατάλαβα καλά είναι το "MARK" target support μέσα στο Core netfilter configuration. Τα βάζω όλα modules εκεί μέσα όπως ήταν αρχικά και πάμε για το 7348723ο kernel compile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2007 χαχαχα σαν εξεταση σε γιατρο ειναι loooolαν έχεις msn και σε βολεύει κάνε με add Να μην ξεχάσετε να τα μοιραστήτε και μαζί μας ( Αν και η εξέταση από γιατρό παραπέμπει σε ποιο "τρυφερές" στιγμές :) ). Να μαθαίνουμε και εμείς, και μπορεί να τα χρειαστούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2007 ματάκια firewalker θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια καθώς και ολοκληρωμένο how-to όταν λάβει το αίσιο τέλος αυτή η ιστορία με τις 2 adsl Εμένα η εξέταση από οδοντίατρο ποτέ δε μου φάνηκε τρυφερή στιγμή Αλλά τα "σιδεράκια" στον πυρήνα είναι αναγκαίο κακό και πρέπει να μπουν :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Πάμε στον επόμενο γύρο.... Μετά από kernel recompile έχουμε πάλι τα ίδια >[root@server ~]# iptables -t mangle -N marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A PREROUTING -j CONNMARK --restore-mark [root@server ~]# iptables -t mangle -A OUTPUT -j CONNMARK --restore-mark [root@server ~]# iptables -t mangle -A PREROUTING -m mark --mark 0x0 -j marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A OUTPUT -m mark --mark 0x0 -j marking [root@server ~]# iptables -t mangle -A marking -m mark --mark 0x0 -m nth --every 2 --packet 0 -j MARK --set-mark 0x1 iptables: Invalid argument >[root@server ~]# modprobe -v xt_MARK && lsmod | grep MARK xt_MARK 2560 0 xt_CONNMARK 3072 2 ip_conntrack 53688 1 xt_CONNMARK x_tables 15748 5 ipt_nth,xt_MARK,xt_mark,xt_CONNMARK,ip_tables Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Βγάλε τελείως ό,τι έχει σχέση με το nth από την εντολή και δοκίμασε αν θα το πάρει. Δηλαδή να γίνει: > iptables -t mangle -A marking -m mark --mark 0x0 -j MARK --set-mark 0x1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 τώρα οκ χωρίς το nth δούλεψε τα iptables πάντως είναι patchαρισμένα και το /usr/lib/iptables/libipt_nth.so υπάρχει στο σκληρό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.