egkelados Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 exei kaneis sxedio cd-player?<BR>8elo diladi to sxedio tis plaketas me ta analoga chip gia na ftiaxo ena cd player<P>opoios mporei na boi8isei<P><BR>thx
Imagine Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by egkelados:<BR><B>exei kaneis sxedio cd-player?<BR>8elo diladi to sxedio tis plaketas me ta analoga chip gia na ftiaxo ena cd player<P>opoios mporei na boi8isei<P><BR>thx</B><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>Προφανώς, για να ζητάς τα σχέδια θέλεις να το κατασκευάσεις. Ίσως για κάποια εργασία στο σχολείο-σχολή (που είσαι τες πα) ή για προσωπική ικανοποίηση. <P>Λυπάμε αλλά δεν μπορείς να το κάνεις έτσι απλά. Εγώ έχω αυτήν την στιγμή μπροστά μου την πλακέτα αλλά και την κεφαλή ενός παλιού Toshiba 4x CDROM το οποίο καταστράφηκε λόγω αγκωνιάς στο ανοικτό του tray, κάτι που έσπασε τον μηχανισμό ανάσυρσή του.<P>Ακόμα και με έτοιμα τα ηλεκτρονικά μέρη όπως τα έχω εγώ, αποκλείεται να επιτύχεις την ακρίβεια κατασκευής και ευθυγράμμισης των μηχανικών μέρων του. Δηλαδή του μηχανισμού μετακίνησης της κεφαλής και το ίδιο το tray αν θελήσεις να φτιάξεις κάτι τόσο πολύπλοκο. Ακόμα, οι μαγνήτες ανύψωσης-σταθεροποίησης του δίσκου και άλλα μικρο-εξαρτήματα αμφιβάλω αν θα υπάρχουν στην αγορά. Γενικά ο κόπος και το κόστος θα είναι πολύ υψηλό. Όπως αρμόζει και σε κάθε πρωτότυπη κατασκευή. <P>Αν όντως απλά θες να φτιάξεις κάτι φουτουριστικό για τον εαυτό σου ή για μία εργασία σου εγώ θα πρότεινα την αγορά ενός CDROM ή την αξιοποίηση ενός παλιού. Μπορείς να το διαλύσεις προσεκτικά και να χρησιμοποιήσεις τα κομμάτια αλλάζοντας στην ουσία το κουτί στο οποίο περιέχονται. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα CD Player για μουσικά CD, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε CDROM, ακόμα και αρχαία 2x που να έχουν και κουμπί για Play/Forward. Ένα τροφοδοτικό ΑΤ ή ΑΤΧ και ένα ζευγάρι ηχεία συνδεμένα στην έξοδο των ακουστικών είναι ότι απλούστερο. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Ιδανική περίπτωση να βρεις ένα από τα παλιά Creative CDROM που είχαν και remote controller! Ακόμα μπορείς να κατασκευάσεις ένα απλό τροφοδοτικό με +12 και +5 volts παροχή για να μην χρησιμοποιείς το ογκώδες AT ή ATX PSU που είναι υπερβολικό για τις ανάγκες ενός Drive. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σχέδια αλλά και kits για ενισχυτές κτλ που μπορούν να προστεθούν στο μέλλον. Μέχρι τότε ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία για PC αρκούν...<P>Imagine
Gary Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2001 diladi px mia karta krafikon i genika mia karta ftiaxnete pio eykola ???<P>------------------<BR>My name is Hobson <BR>Gary Hobson
egkelados Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 exo ena cd rom 4x to opoio den mou einai xreisimo.8elo na bro to sxedio gia na ftiaxo tin plaketa pou 8a kanei to cd na paizei me forward,rewind ktl. alla kai na bgainei o ixos oxi apo tin exodo tou cd alla apo exodous gia ixeia.ta exartimata mporo na ta bro kai mporo na tin kataskeuaso.eimai sto politexneio kritis kai exoume prosbasi sta mixanimata tis sxolis.gi'afto opoios mporei na boi8isei exei kalos<P><BR>
MyLord Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 Ayto poy les nomizo oti den exei kamia sxesh me thn kataskeyh CD player opy anaferes prin.<BR>Tha eprepe na gineis pio sigkekrimenos nomizo.<BR>To oti eisai se polytexnio ki exeis prosbash se kapia ergastiria sigoyra boithaei alla kai pali to pan einai na breis to sxedio.<BR>An to breis pantos me endiaferei ki emena.<P>Pros <B>Gary</B> : ayto ki an einai diskolo file Gary.<P>------------------<BR>Filika <BR><B> [email protected] </FONT c></B>
MyLord Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2001 Otan les na ftiaxeis ti enoeis?<BR>Na to kataskeyaseis apo thn arxh h na to episkeyaseis?<BR>An einai na to episkeyaseis exei kalos, alla an einai gia na to kataskeyaseis kalitera ksexna to giati proton einai paketo deyteron apokliete na breis ola ta exartimata poy xriazese sto emporio kai triton apokliete na litoyrgisei.<BR>Sorry an se apogoiteyo alla kalitera na to matheis tora para meta apo poly psaximo, kopo kai ola ta xrhmata poy tha katanaloseis gia na to ftiaxeis.<P><BR> [email protected]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.