Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με partitioning

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν 100άρη σκληρό χωρισμένο εξαρχής σε 2 partitions. Το ένα 20gb για λειτουργικό και utilities και το υπόλοιπο (80gb) για αρχεία media. Σκέφτομουν να αλλάξω την κατανομή σε 30/70 και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1 - Mπορώ να το κάνω, δεδομένου ότι στο ένα partition έχω τα windows;

2 - Αν το κάνω, κινδυνεύω να χάσω δεδομένα, ακόμα χειρότερα να μην ξεκινάει ο υπολογιστής. Την είχε πατήσει ένας φίλος έτσι, δεν ξέρω όμως αν έκανε τη διαδικασία σωστά.

3 - Με ποιο πρόγραμμα θα μου προτείνατε να κάνω το partitioning; Χρειάζεται κάποια ειδική διαδικασία (δεν έχω επιχειρήσει ποτέ ο ίδιος) ή είναι απλό;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας το Partition Magic είχα κάνει παλιότερα τη δουλειά που θες. Βέβαια πάντα προτείνεται -και από το πρόγραμμα- να κρατήσεις ένα backup.

Δημοσ.

Φιλε μου με το Ρartition Magic ειναι πολυ ευκολο .Εχθες συγκεκριμενα εκανα το ιδιο με αυτο που ρωτας. Αρκει να εχεις λιγο ελευθερο χωρο στον δισκο. Πας στο resize partition κανεις τις ρυθμισεις που θελεις , στο τελος apply και επανεκιννηση και αυτο ηταν ολο. :)

Δημοσ.

+1 απο μενα και για τις δυο πιο πανω συμβουλες.

+1 απο μενα επισης στο partition magic

για να εισαι 100% καλυμενος απο αβαριεσ ΜΗΝ κανεις την δουλεια που θελεις εν οσο βρισκεσαι σε περιβαλλον windows,ΑΛΛΑ κανε την ολη δουλεια με τιs start-up δισκεττες που σου ζηταει να φτιαξεις οταν πρωτοεγκαθιστας το προγραμμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

• Moderators
Δημοσ.

Αμα εισαι διατεθιμένος να πας σε φορματ (όλα από την αρχη παλι δλδ), μπορεις να κανεις partition από το cd εγκαταστασης των windows. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...