Προς το περιεχόμενο

Εναλακτικοί Τρόποι Ψύξης

andreasmls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλλίτερα μην βασίζεσαι σε εφαρμογές αλλα μονο στο bios οι εφαρμογές θα σε τρελάνουν γιατί μέχρι να βρείς που θα είναι σταθερός θα παγώνει το σύστημα και παίζει και να μην υποστηρίζουν το mobo σου πιο mobo έχεις ? τι τροφοδοτικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Mobo = μητρική PSU = τροφοδοτικό

η μητρική του πια είναι αν έχει τόσο μικρό τροφοδοτικό θα χρειαστεί μεγαλύτερο σίγουρα για αν τα πάει καλά με μεγαλύτερες συχνότητες

θα χρειαστεi να το ανοιξω για να σου πω...

οπότε προς το παρόν αν μπορείς να δόσεις κανα hint χωρις αυτη την πληροφορία καλο θα ήταν...

απλά δεν έχω καταλαβει πώς ακριβώς δουλεύει το overclocking apo software...

που το εγκαθηστας? στο λειτουργικο? ή κατεβαίνεις σε επίπεδο bios?

με software είναι ακριβώς ότι λέει η λέξη το εγκαθιστάς στο λογισμικό so και αρχίζεις να σπρώχνεις το μηχάνημα αλλα κάθε φορα που θα το κλείνεις θα πρέπει πάλι την ίδια διαδικασία εγώ προσωπικά δεν σου προτείνω με τίποτα το software καλύτερα να κάτσεις κάνα 2-3 μέρες να ασχοληθείς με το pc να κανεις κάτι καλο παρα κάτι βιαστικό αν το παρακάνεις με το βίος με τα timings η οτιδήποτε απλά κανεις ένα clear cmos και όλα πάλι όπως ήταν εργοστασιακά software πάλι μονο για τις κάρτες γραφικών αν και αυτό δεν το εμπιστεύομαι και για να clokαρω την δικη μου έκανα 2 βδομάδες με σχολαστικούς ελεγχους και στο τέλος της flashαρα το Βίος με αυτές τις συχνότητες οποτε από εμενα σου προτείνω μονο Βίος

Thx man θα το δοκιμάσω και οτι καταφέρω θα το postαρω...:)

να ρωτήσω, μηπως ξέρεις καμια καλή εφαρμογή για overclocking???

βασικά ξέρω οτι υπάρχουν αρκετές, απλά αν έχετε καμια καλλή πρόταση...

γιατι μάλλον θα πρέπει να παρακάμψω το bios....

Πάρτο μηχάνημα και έλα να το περάσουμε μια γύρα με υγρό άζωτο ;)

κατάλαβα οπότε λέσ να αρκεστώ στις δυνατότητεσ του bios....

για να το λές θα έχει και δίκιο.... γιατί όλα τα πράγματα είναι φτιαγμένα με κάποιες προδιαγραφές!! :P

Τεσπα κατι άλλο... Πώς μπορώ να μειώσω τον θόρυβο που κάνει το fan του τροφοδοτικού μου??? καμια ιδέα???

Edit: χεχε αυτο κι αν είναι εμπειρία WOW....

πρόσεχε πάντως μην το ξαναπείς 2ρη φορά γιατί είμαι και λίγο looney....

:mrgreen: :mrgreen: !!!

Πάρτο μηχάνημα και έλα να το περάσουμε μια γύρα με υγρό άζωτο ;)

κάνε αυτό που λέει ο Bill να δούμε που θα φτάσει μετά ο P4 :mrgreen: :mrgreen: για τον θόρυβο το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να αλλάξεις το ανεμιστηράκι αλλα αν δεν έχεις ιδέα από ηλεκτρονικά μην το επιχειρήσεις καν γιατί είναι αρκετά επικίνδυνο και μπορεί να σου κοστίσει και την ζωή σου

κοιτα μια μικρή ιδέα μπορώ να πω ότι την έχω αρκει να σου πώ οτι σκευτόμουνα να βάλω ένα μικροελεγκτή (πιθανότατα AT89C2051) να μετράει την θερμοκρασία απο ένα thermistor και όταν υπεβαίναι κάποιο καθορισμένο όριο να θέτει σε λειτουργία το fan...

αλλα και πάλι θα καταντάει σπαστικό όταν θα λειτουργεί...

για αλλαγή fan τι ? κάποιο mε λιγότερα rpm?

κάποιο με μικρότερα db σαν αυτό πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804026

για μικροελεγκτες μην το ψάχνεις με τίποτα γιατί τα τρανζίστορ όταν το ανεμιστηράκι θα είναι κλειστό θα φτάνουν στα μπαμ οριακές θερμοκρασίες και μετά ο μικροελεγκτήσ σου θα ανοίγει το ανεμιστηράκι θα τα ρίχνει και μετά πάλι τα ίδια οποτε θα είναι χειρότερο θέλει πολύ ψάξιμο από το NTC side για να βρείς την χρήση τομή

δεν το είχα σκευτεί έτσι...

αλλά και να προσπαθήσω να ανοιγω το fan πρίν ανέβει δραματικά η θερμοκρασία θα φτάσω στο σημείο να κλείνει για κανα 20'' και μετα μπορεί να δουλεύει 2' για να τα ξανα παγώσει.... :confused:

Έχει δίκιο....:)

τελικά μάλλον για αλαγή Fan το κόβω!

Παιδια διαβασα προσφατα ενα αρθρο για υγροψυξη που αφορα υγρο πυο διοχετευεται σε ειδικο κουλερ αλλα δεν ειναι νερο. Προκειται για χημικα στοιχεια τα οποια δεν κανουν βραχυκυκλωμα και παραλληλα εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης, μαλλον ειναι το επομενο βημα για την ψυξη των συστηματων μας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...