Προς το περιεχόμενο

Εναλακτικοί Τρόποι Ψύξης

andreasmls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι όντως το είχα γράψει ότι δεν θυμάμαι πως γράφετε ακριβώς έχω δουλέψει με κάνα 2 και χρειάζονται απαραίτητα dedicated τροφοδοτικό γιατί αυτά από τα pc τα γονατίζουν για το τίποτα εκτος αν έχεις κανε 35αρη αλλα είναι πολύ μικρό αυτά που πέρασαν από τα χερια μου ήταν 150W και πάνω

Δημοσ.

αν βάλεις κανένα 250W θα κάτσεις σίγουρα κάτω από -25 βαθμούς σε full load μετά εξαρτάται από τον τρόπο που θα απάγεις την θερμότητα από το peltier αν θα πας πιο κάτω

Δημοσ.
Wow... και απο επιδόσεις ποσ τα πάνε??

τι θερμοκρασίες πιάνουν, ασ' πούμε για έναν p4 στα 1600Mhz σε full load?

O Ρ4 στα 1.6 ΔΕΝ χρειάζεται κανενώς είδους extreme ψύξη για να λειτουργήσει αθόρυβα φίλε.

Με άρκετά φθηνές και συμβατικές λύσεις τύπου αέρα θα είναι μια χαρά.

Αν βάλουμε βέβαια και λίγο o/c στην εξίσωση τότε οι απαιτήσεις θα ανέβουν αλλά και πάλι δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο και τα money για κάτι πολύ σοφιστικέ.

Δημοσ.

βασικά έκανα ένα λαθάκι....

αυτο είναι χωρίς overclocking .... ας πούμε οτι έχεις την δυνατότητα να το φτάσεις μέχρι τα όρια του(με 512 RAM) κάπου στα 5Ghz???

δεν ξέρω μέχρι όπου φτάνει.... τι αποδόσεις θα έχεις???

EDIT: Sorry δεν είδα post σου vatos_locos... θα φτασεις στους -25 έτσι απλά και σε full load επεξεργαστή???

Αν είναι έτσι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο... Έλυσες το πρόβλημα μου ξεκινάω απο αύριο κατασκευή!!!

EDIT2: Τελικά έχοντας διαβάσει λιγο περί των peltier έχω μπερδευτεί... Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο-χρήματα, όπως λέει και ο dpolal!!!

• Moderators
Δημοσ.

Aπό θερμοκρασίες σιγουρα ειναι πολυ αποδοτικότερα από υδροψυξη.

Ο P4 1,6 δεν παει 5GHz ουτε με -200!! Αντε να παει 3 με extreme πραγματα και παλι πολλά λεω. Αν στοχος σου ειναι απλα να το κανεις αθορυβο, δεν χρειαζονται ολα αυτα... Μια καλη ψυκτρουλα, χωρις fan, και λιγη θερμοαγωγιμη παστουλα και εισαι jet!

Δημοσ.

Τελικά μάλλον αυτό θα κάνω...:? απλά έψαχνα κάτι πιο fancy...

Όπως το να φτιάξεις έναν παλιό σου σκληρό, με την κεφαλή να κινείται και τον δίσκο να περιστρέφεται εντελώς τυχαία οδηγούμενο απο έναν μικροελεγκτή....

+φωτισμό κτλ...(αυτό είναι ένα project που ασχολούμαι τώρα.... :mrgreen: )

Thx και πάλι...

Δημοσ.

Φίλε, σόρρυ αλλά 5GHZ δεν θα δείς ούτε στα ποιό τρελά σου όνειρα.

Άντε να δεις ένα 2,4 - 2,6 και αυτό ανάλογα με τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή σου που δεν μας λές τί είναι.

Δημοσ.

έχω ένα παρατημένο Intell p4 sta 1.6 με 512 ram...

για τον οποίο δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και σκεύτηκα να τον εκμεταλευτώ λιγάκι...

Το ότι δεν είπα δεν έγινε σκόπιμα, καθώς και ότι είπα οτι δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει 5Ghz??? ήταν υπο ερώτημα!!!

πρώτη φορά σκέφτομαι να κάνω overclocking.... και νομίζω οτι δεν είναι κακό να προσπαθήσω, δεν νομίζεις??:confused:

Thx...

EDIT: αν και αυτό ξεφεύγει απο τα πλαίσια μέσα στα οποία εφτιαξά το therad... Το έκανα καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους!!!

• Moderators
Δημοσ.

:P Σιγα δεν εγινε και τπτ...

Αλλιωστε στο ειπα και πιο πανω, αντε 3GHz να δεις, και αμα εχεις καλο κομματι και αμα βαλεις extreme ψυξη, που σιγουρα δεν αξιζει... :)

Με στοκ αερα δεν ξερω αμα θα παει καν 2,2... :P

Παντως χαιρομαι που βοηθησα (τουλαχιστον να μαθεις τι ειναι) στα peltier.

Δημοσ.

άντε φιαξε τίποτα ρίξτε τάση και ανέβαζε fsb και δώσε αποτελέσματα να δούμε τι είναι ικανό να κάνει το μηχανάκι και μην πτοείσαι γιατί και τα όρια του να φτάσεις είναι υπεραρκετό οποτε μην ακούς τίποτα και δώστου

Δημοσ.

Thx man θα το δοκιμάσω και οτι καταφέρω θα το postαρω...:)

να ρωτήσω, μηπως ξέρεις καμια καλή εφαρμογή για overclocking???

βασικά ξέρω οτι υπάρχουν αρκετές, απλά αν έχετε καμια καλλή πρόταση...

γιατι μάλλον θα πρέπει να παρακάμψω το bios....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...