andreasmls Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα, είμαι νέος insomnia και σκέφτηκα(το κάνω που και πού... ), να ανοίξω ένα νέο thread για εναλλακτικούς τρόπους Ψύξης... Λέγοντας εναλλακτικούς αποκλείω τον συνηθισμένο default, καθώς και τον υδρόψυκτο φυσικά,(που έχει γίνει τόσος ντόρος τελευταία). Αυτό γιατί προσωπικά δεν θέλω να διαθέσω ένα αξιοσέβαστο ποσό των 100euro σε ένα μηχανισμό που ανά πάσα στιγμή, π.χ. με μια διαρροή ή γενικότερα αν κάτι πάει στραβά, να μπορεί να μου τινάξει το pc στον αέρα.... Εδώ φυσικά τίθεται το ζήτημα του αθόρυβη λειτουργία με ρίσκο ή κάτι άλλο??? Αυτό το κάτι άλλο θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ψήκτρα χωρίs κάποιο fun, για αθόρυβη λειτουργία, αλλά και πάλι δεν είναι λύση! So ότι μπορεί να έχει κανείς στο νου του ας το αναφέρει και ποιος ξέρει .... Thanks in advance! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 για ποσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις γιατί αν φοβάσαι και το νερό που δεν είναι καθόλου ανάγκη τότε πάμε σε θερμοκρασίες πια υπό το 0 που θα τις πετύχεις με 300 κατοστάρικα και βάλε οποτε ο πιο φιλικός αθόρυβος και άφοβος τρόπος είναι το νερό που δεν έχεις κανέναν λόγο να φοβάσαι τώρα αν ακόμα επιμένεις κάτσε σε μια καρεκλα κρατα την ανάσα σου και πατα αυτό το link να δεις VaporChill μαγαζιά τιμές ενδεικτικά πάντα μπορείς να βρείς κάτι πολύ καλύτερο και με λιγότερα λεφτά οι να το φτιαξεις μονος σου καλος ηρθες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Thx Vatos_locos that's good stuff indeed, but! είναι αρκετά λευτά για έναν απλό τρόπο να κάνεις το pc σου πιο αθόρυβο... απ' την άλλη.. Το τελευταίο 3μηνο προσπαθώ απεγνωσμένα να βρω ότι πληροφορία μπορώ για ηλεκτρονική ψύξη. Το ξέρω ακούγεται αδύνατο, μιας η ίδια η παρουσία του ρεύματος προκαλεί την έκκληση θερμότητας. Παρ' όλα αυτά, αυτό που περιγράφω εδώ δεν είναι κάτι πολύ μακριά από την απλή λειτουργία ενός μικρού φορητού ψυγείου αυτοκινήτου... Το οποίο παρεπιπτόντως τα ψυγειάκια αυτά δεν έχουν ούτε φρέον ούτε τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι μια απλή μετατροπή της θερμότητας σε κάποια μορφή ρεύματος,(έτσι απορροφούν θερμότητα), και μετά ξανά το αντίστροφο και την αποβάλλουν!!! Και αυτό μπορεί να γίνει και ανάποδα, γι' αυτό τα ψυγειάκια αυτά μπορούν να δουλεύουν σε δυο modes, Ψύξη-Θέρμανση! Παρ' όλο που έχω φάει το google με το κουτάλι δεν έχω βρει αρκετές τεχνικές πληροφορίες για να κατασκευάσω κάτι μόνος μου... Ασχολούμαι σχετικά με μαστορέματα και προγραμματισμό μικροελενκτών αλλά μου λείπει η πληροφορία. Κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα τρομερό απλά θα ελέγχεις κάθε πότε θα θέτεις σε λειτουργία την διάταξη, με μόνο σκοπό να μην δημιουργηθούν σταγονίδια από την χαμηλή θερμοκρασία που θα είχες σε περίπτωση συνεχής λειτουργίας So if you can find anything ..... Πάντως είναι ενα πολυ καλό project, και προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολυ μέλλον .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 για άρχισε την αναζήτηση σου με τα στοιχεια pletier η κάπως έτσι δεν θυμάμαι πως γράφετε ηλεκτρονική ψύξη είναι αλλα θα χρειαστείς κάποια πολύ δυνατή ψιχτρα από την θερμη μεριά του pletier και ένα dedicated τροφοδοτικό σίγουρα γιατί είναι "ενεργοφορα" το στοιχειο pletier λειτουργεί μετατρέποντας το ρεύμα από την μια του μεριά σε κρύα επιφάνεια και από την ali μεριά σε καυτή επιφάνεια αλλα αν δεν βρείς τρόπο να αποβάλεις την ζεστη από την καυτή επιφάνεια του θα καεί κι πάει στραφεί θα τα βρείς σε ψυγεία η σε ψυκτικούς και θέλουν μεγάλη προσοχή και πάλι πάμε σε θερμοκρασίες κοντά στο 0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2007 Thanks a lot.... θα το ψάξω και οτι βρώ θα το postάρω, επίσης αν κάτσω να φτιάξω τίποτα και αποδόσει ικανοποιητικά θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε ... Όποιος άλλος έχει κάποια ιδέα ευπρόσδεκτος... "Κάθε ιδέα στο τραπέζι για καλό είναι...", έλεγε κάποιος πολύ καλός μου φίλος! Thx ξανά... EDIT: προσπάθησα να βρώ στο google οτιδήποτε για pletier αλλά με μια πρώτη ματιά τα περισσότερα link που βρήκα είναι στα γαλλικά... Οπότε αν έχεις υπόψην κανένα link θα με βοηθούσες πάραπολυ... Thx once more! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagos_46 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 ριξε μια ματια κι εδω ,custom λυση με πολυ καλα αποτελεσματα! το πουλουσε και ενα ελληνικο e-shop αλλα εχω χασει το link πιστευω το xtremeshop ηταν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Χαρά στο κουράγιο σου my firend .... 4:11 Ουαου..! Θα ρίξω μια ματιά οποσδήποτε! Thx again... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 silent τα phase change ρε Vatos_locos ? Are you loco man ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Αν αναφέρεσαι σε μένα είμαι απο αθήνα, και προς το παρόν είμαι τρίπολη Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο πελοποννήσου (Επιστήμη και τεχνολογία Υπολογιστών) Αν μπορώ να βοηθήσω σε οτιδήποτε τεχνικό just shoot.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Αν αναφέρεσαι σε μένα είμαι απο αθήνα, και προς το παρόν είμαι τρίπολη Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο πελοποννήσου (Επιστήμη και τεχνολογία Υπολογιστών) Αν μπορώ να βοηθήσω σε οτιδήποτε τεχνικό just shoot.... Μα καλά, διάβασες καλέ μου τι έγραψα ? silent τα phase change ρε Vatos_locos ?Are you loco man ? ...εν ολίγοις απευθυνόμουνα στον χρήστη Vatos_locos... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 ok my bad... Γράψε λάθος... κουρασμένο παλικάρι είμαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 άμα είσαι bill σε φάση ύπνου και πονοκεφάλου λες και μαλακίες τώρα το είδα και εγκέ ότι το είπα αθόρυβο έχω χαζέψει από χθες και δεν ξέρω τι γράφω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dterzakis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Είναι και αυτός ένας εναλακτικός τρόπος ψύξης... edit:Τώρα που το βλέπω, όλα τα μνμ του Sonic22 έχουν σβηστεί...γιατί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasmls Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 dterzakis πολυ έξυπνη ιδέα με το λάδι... Με την πρώτη ματιά όλα φαίνονται οκ μιας και το λάδι είναι κακός αγωγός, και η ψύξη δεν είναι και τόσο σοβαρό πρόβλημα(στην τελική φτιάχνεις ακόμα μία μοτίφα με ένα εξωτερικό ψυγείο να παγώνεις το λάδι...)αυτό είναι και η μαγεία της πατέντας! Το σημαντικό πρόβλημα και δεν είδα να το έχουν αναφέρει είναι οι σκληροί, που απ' όσο είδα είναι και αυτοί μέσα στο λάδι... :-? Για την βασική λειτουργία ενός σκληρού, απο κατασκευής ανοίγεται μια τρυπούλα στο εξωτερικό κάλυμμα για να μπαίνει αέρας, και να μην υπάρχουν τριβές μεταξύ κεφαλής - μαγνητικού δίσκου... άσε ακόμα που λόγο λαδιού θα ελαττωθούν τα rpm του δίσκου, αυτό που το πάς ? Και τελικά ότι, ό,τι και να βάλεις μέσα στο λάδι μετά πάει χαμένο γιατι δεν μπορείς να το καθαρίσεις ... Παρ' όλα αυτά όμως, αποτελεί ένα πολυ καλό project και bravo σ'αυτούς που το επιχείρησαν! Προσωπικά..., ψάχνω κάτι πιο stable και σε κάθε περίπτωση περισσότερο ανατρέψημο... Thx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2007 Vatos_Locos, οχι pletier ρε, PELTIER! χιχι! Να μην ψαχνει άδικα το παιδι! Και οντως θελεις και εξτρα τροφοδοσία, αλλά ειναι πολύ απόδοτικά. Περισσοτερες πληροφορίες εδώ: http://www.octech.gr/forum/index.php?topic=307.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.